Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
Angrod_Pallanén
Heath Ledger heeft door zijn dood zoveel publiciteit gekregen en wordt geprezen om zijn rol als The Joker, dus er zullen vast wel genoeg mensen zijn die enkel om hem (of ze nou fan zijn of niet) er naartoe gaan. Dat is gewoon nieuwsgierigheid.
Kom op, wie gaat er nou een bioscoopkaartje betalen omdat ze iemand die pas is overleden te willen zien in zijn laatste rol? Nee, bioscoopbezoeken mogen dan weer stijgen, we zijn niet zo ver dat het publiek massaal naar de bios gaat voor één dode acteur, alleen omdat ze nieuwsgierig zijn, daar hebben ze het internet voor. Nee, het succes van TDK is een product van een massale publiteitscampagne en simpel de mond-op-mond reclame van hoe cool hij wel niet moet zijn. Dat zorgt naar mijn idee nog voor het meeste succes.
- 20609 berichten
hmm. de mond op mond reclame werd gigantisch na zijn dood, en nu weer ontopic aub.
weet je wat maakt het uit, die man zet gewoon een super joker neer, laat het daarbij.
TADAA!
The Cube
Batman-fans, ik heb goed nieuws. Er komt een 3e Batman film in 2011.
The Riddler IS COMING!!! IMDB meldt dat er een poster van de 3e Batman film is. En ik heb die poster zonet gezien!!
IMDB bevestiging:
WHO IS BATMAN?
Angrod_Pallanén
Sorry voor je scoop, Cube, check onder aan deze pagina...en wat IMDB betreft, dat is even zeker als dat Wikipedia iets meld.
The Cube
Ben ik niet met jou eens...
deLeeuw
- 1944 stemmen
1. Alleen maar forumvervuiling. Als iedereen met dat soort posts komt moeten mensen die inhoudelijke dingen willen lezen over TDK door dit soort onzin berichten heenspitten.
2. Ik zie nergens crew of moderator achter je username staan dus heeft je commentaar absoluut geen meerwaarde.
1. Hou jij er dan ook over op.
2. Hebben ze dat dan..?! Dat is nieuw voor me..
WillemC
Bedoel je niet de 4de Batman film
Batman-fans, ik heb goed nieuws. Er komt een 3e Batman film in 2011.
IMDB bevestiging:
WHO IS BATMAN?
Ben ik niet met jou eens...
Prima, maar je hebt geen gelijk. Elke boerenlul kan enigzins eenvoudig dingen aan zowel Wikipedia alswel IMDB toevoegen....
gebruiker_56935
Ik was eerst heel erg sceptisch over deze film, maar gisteren gezien en vond hem echt heel erg goed. 1 van de weinige films van de laatste tijd waar ik de volle 5 sterren voor wil geven. Wat een bioscoopfilm en wat een entertainment de hele film door. Goed acteerwerk, goede CGI en hij kijkt heel goed weg.
Godspeed
- 1910 stemmen
Een goede film om de avond mee te vullen! Geweldig acteerwerk van Heath Ledger! Ook de ietwat kleinere rollen van Morgan Freeman en Michael Caine. Veel actie (zoals het hoort bij de Batmanfilms) met een goed, gedetailleerd, verhaal. Een 4.0!
FillumGek
Een keer in de paar jaar heb je zo'n film waarvan je torenhoge verwachtingen hebt, en die vervolgens allemaal waarmaakt, of zelfs er overheen gaat. Dit is zo'n film!
Ik zei al tegen die vriend die naast me zat; ik verwacht hier zóveel van, dat kan bijna alleen maar tegenvallen. But boy what was I wrong! Vanaf de beginscene was het meteen heerlijk! Geschifte maskers, harde actie en vakkundig camerawerk. Het was ook een waar genot toen The Joker voor het eerst in beeld kwam. Ik had niet gedacht dat Nicholson makkelijk te overtreffen was maar vergeleken met Ledger valt hij in het niet. Enorm geschift en kon zo meedoen in een horrorfilm. Ook credits voor de rest van de cast. Grote namen die het geen van allen hebben laten afweten.
Het verhaal was ook verrassend goed. De ene na de andere wending die ik totaal niet zag aankomen. Niemand trouwens. Je hoorde continu geluiden van verbazing door de zaal heen.
De actie was overheerlijk! Met name de achtervolgingsscene met de Batmobiel. Ik weet ook echt niet hoe men deze Batman wil gaan overtreffen met een volgend deel. Sowieso is Ledger een groot gemis. Ik geef deze film gewoon de volle mep, hop!
Nicholas
Laat ik als eerste zeggen dat de film zeker goed is, MAAR..hij is gehyped en niet zo'n klein beetje ook niet.
Deze film benadert naar mijn idee de 5 sterren bij lange na niet.
Daarvoor is hij gewoon niet goed genoeg.
Een aantal minpuntjes? De film duurt te lang, Bruce Wayne als Batman praat met een te diepe stem en The Joker krijgt te weinig screentime en, naar mijn idee, diepte.
Zonder twijfel vond ik deze Joker beter dan die van Nicholson, maar nomineren voor een Oscar zou me ook weer net wat te ver gaan.
De formule Batman herbergt echter nog genoeg potentieel, een mogelijk 5sterren rating zou er zeker in kunnen zitten.
We gaan het zien in de volgende film, met naar alle waarschijnlijk The Riddler.
Mister_Movie
Deze film benadert naar mijn idee de 5 sterren bij lange na niet.
Daarvoor is hij gewoon niet goed genoeg.
We gaan het zien in de volgende film, met naar alle waarschijnlijk The Riddler.
Inderdaad, logisch bekeken kan het bijna niet anders dan dat het the Riddler wordt:
1. Hij is de enige superschurk uit de reeks die de populariteit van Joker min of meer benadert.
2. Aangezien de nieuwe reeks meer de 'realistische' toer opgegaan is, kunnen ze nu moeilijk met Mr. Freez of Poison Ivy gaan afkomen.
3. Het publiek houdt tegenwoordig erg van plotwendingen in een film, het verrast worden. Riddler is daarvoor wel een heel dankbaar personage.
4. Er zijn zovele manieren om vorm te geven aan de Riddler. Die vrijheid zullen ze wel nodig hebben als ze een film willen maken van dezelfde klasse als deze.
Overtreffen is quasi niet mogelijk met zo'n gemiddelden overal. Wie weet zullen ze daarom de neiging hebben om het over een andere boeg te gooien.
Roowland
Resh
Stem verlaagt naar een 4* naar het herzien van deze film. Ik vond 4.5 tog net ietsje te hoog voor deze striphelden verfilming, maar misschien bedenk ik me nog is
Wat een kleuterfilm zeg, welke halve zool geeft deze film 5 sterren?
Degene die met redelijke onderbouwing er op uit komen dat 4.5 te laag is.
timburton
DAT MEEN JE TOCH NIET? Als deze film niet recents was zou hij in de Top 250 op nummer 5 staan. Als dat gebeurt kap ik echt met MovieMeter!
- 20609 berichten
daar kan moviemeter toch niks aan doen, dus blijf aub gewoon ook al kan ik me wel vinden in je theorie.
Ach met The Green Mile in de top 10 had iedereen al lang weg moeten zijn...
apolicum
Geen respect voor de mening van de gemiddelde bezoeker hier?
tWordt btw nog eens tijd dat er een film van de jaren '00 in de top 10 terecht komt. Van de jaren '90 zijn er genoeg, de jaren '00 lijken nu (op uitzondering van TLOR-trilogie) maar platte koffie
Alberic
Ik heb nog eens bekeken waarom deze film op mij zo'n indruk heeft gemaakt. Los van het verhaal dat gewoon lekker doordenderd en het feit dat ik toch wel altijd Batman fan ben geweest is het belangrijkste element in deze film voor mij de muziek.
Zoek voor de grap eens via youtube het muziekstuk 'Like a dog chasing cars' en luister het hele nummer (= 5 minuten). Dit muziekstuk hoor je tijdens de laatste confrontatie met Joker (veerbootscénes).
De muziek bevat het 'zenuwachtige' viool (?) strijkje dat door de hele film zit. De eerste twee minuten wordt opgebouwd naar de climax van het nummer dat zo rond 1.45 minuten aan begint te zwellen. Hiermee dekt het nummer zo'n beetje alle muziek die in deze film zit.
Als je gevoelig bent voor muziek (de een is dat meer dan de ander natuurlijk) en je ziet de film in Imax, dan maakt dat nogal indruk.
Wat mij betreft is de muziek een van de belangrijkste dragers van deze film. Vanaf de openingscene zit er een sfeer van een bepaalde 'nerveuze urgentie' in. Het f*ckt je een beetje op.
Ben benieuwd hoe jullie dat ervaren hebben...
Bartel
zwaar overschatte film, waarschijnlijk uit respect voor Heath Ledger
desalniettemin zeer vermakelijk 3,5 *
Angrod_Pallanén
Inderdaad, The Dark Knight is de beste film in jaren, alleen omdat de Top 250 als iets heiligs wordt gezien moet het wel onmogelijk zijn voor een nieuwe blockbuster om daar in te komen...maar wees gerust, over twee jaar zal de score vast gedaald zijn.
@Alberic; de muziek is idd wat die scène maakte. Ik zat echt op het puntje van m'n stoel, en ook de tweede keer toen ik de uitslag al wist was het gewoon nog spanning. Super gedaan.
Roowland
Degene die met redelijke onderbouwing er op uit komen dat 4.5 te laag is.
Wat voor onderbouwing? Deze troep is zo oppervlakkig als de pest.
s0062423
Heel de heisa rond Heath Ledger is toch een beetje overdreven... Hij zet idd een geweldige Joker neer; het smakken, het hysterische etc. maar het personage steunt toch vooral op de schmink en kostumering, die beiden geniaal zijn. Dit is iets wat volledig los staat van zijn acteerprestaties. Wat ik vooral jammer vond was dat er te weinig Jokermopjes inzaten, zoals het geweldige raadseltje met het potlood! Kortom Ledger beter dan Nicholson? Bwaah...

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold