• 9.381.112 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.973)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Na veel twijfel toch maar naar de bios gegaan om deze film te gaan kijken, en het viel me wel mee. Ik had dan ook geen grote verwachtingen van The Dark Knight, maar ja na alle discussies hier werd ik toch nieuwsgierig....

Ik vond het een vermakelijke film, niets meer en niets minder. Heath Ledger deed het erg goed als The Joker (wat ik ook niet anders had verwacht), maar ik heb me echt lopen ergeren aan Christian Bale! Zijn pronounciation kwam wel erg lachwekkend over, het leek net alsof hij met zn kaken op elkaar praatte, terwijl zijn neus ook nog eens dichtzat. Sorry hoor maar dat vond ik echt lachwekkend, nog maar niet te beginnen over zijn acteerprestaties. Wat ik overigens ook niet zo geweldig vond bij Aaron Eckhart en Maggie Gyllenhaal, dat viel me wel tegen. vond Two-Face dan ook erg tegenvallen. De enigste (naar mijn mening goede) acteur was Michael Caine, maar goed die had dan weer een rol van 10 min. Gary Oldman, Morgan Freeman en Heath deden het dan weer prima en daar stoorde ik me zeker niet aan.

Qua film en actie, tsjah wel aardig, het is voor mij gewoon niet meer dan een actiefilmpje wat wel lekker wegkeek. Verhaal vond ik ook niet zo boeiend en de sfeer in deze film kan zeker niet tippen aan de sfeer die Tim Burton neerzette in de eerste Batman film. Maar die sfeer van hem kan bijna niemand creëren.

Naar mijn mening dus gewoon een vermakelijke film met een geweldige Heath Ledger als The Joker! R.I.P

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

[/quote]De superheldenwereld zit vol met 'diepere' lagen .[/quote]

Inderdaad, maar als ik Batman vergelijk met Superman, Spiderman en neem ook de hulk er maar bij dan vind ik dat je met Batman toch tot een betere 'binding' komt. Hij is uiteindelijk een 'gewone' man, zijn geschiedenis is mogelijk (komt niet van Krypton) en hij heeft zwakke momenten die ook echt overkomen als zwakke momenten. Verder is zijn alter ego niet karikaturaal, maar ook eerder 'gewoon', ondanks al die rijkdom dan. Hij praat gewoon, doet gewoon en houdt zich niet steeds 'aan het boekje'. Misschien maakt dat dat je wel makkelijker het diepere ziet in zo'n personage. In deze film lukte het alvast heel goed.

Naomi Watts

Heel wat gemengde gevoelens na het zien van TDK.

Als big Batman fanatic keek ik hier erg naar uit maar hield Ledger als The Joker me wel erg tegen om deze film te zien maar het viel me allemaal reuze mee. Ledger had wel wat leuke vondsten met stir crazy trekjes; zijn tongue-spasm was vooral een echte toevoeging aan The Joker. .

Ledger overtuigt met gemak maar ook Caglione, Jelic, Vacca, Robb-King en de O'Sullivans maken van The Joker een geweldig personage die een goede live action versie is van de comic Joker. De credits behoren ook hen toe en niet alleen Ledger.

Hier tegenover zet Nolan een aaneenschakeling aan minpunten. De CGI Two-Face was hooguit tenenkrommend, Bale overtuigt als Batman (als hij zijn mond dichthield) maar is net zo onovertuigend als Bruce Wayne, Nolan wil net iets te veel in de film proppen (te veel action sequences) waardoor het allemaal iets te bombastisch wordt, ook erg jammer dat de gebruikelijke one-liners ook in deze comicverfilming aanwezig zijn. Ook ontbreekt er sfeer wat toch wel een pré is in een Batman flick. This was no Gotham, Nolan!!

Als je de film The Dark Knight gaat noemen dan kan je er op rekenen dat de Batman kenners het gaan vergelijken met de gelijknamige comic; het meesterwerk van Frank Miller. Eigenlijk had hij op de regiestoel moeten zitten, dan was dit een parel eerste klas geweest.

Eén van de meest gehypte films van de laatste jaren; het kijkt lekker weg maar meer is dit ook niet. The Joker draagt de film. Het element wat me dus weghield van de film is dus werkelijk de katalysator van TDK. Ledger gaat groots ten onder, ik ben nooit erg gecharmeerd geweest van Ledger maar ben toch wel erg impressed. Ik moet zeggen; Ledger verdient acknowledgment voor zijn Joker vertolking.

Mister_Movie schreef:

Peter Parker vindt ik anders ook pretty average hoor.

avatar van serpico

serpico

Naomi Watts schreef:

big Batman fanatic ... stir crazy ... tongue-spasm ... action sequences ... flick ... This was no Gotham, Nolan!! ... impressed ... acknowledgment ... pretty average

Geloof het of niet, maar er zíjn Nederlandse termen voor.

avatar van asheng

asheng

film kijkt erg lekker weg...heb me goed weten te vermaken. de joker vertolking waas echt ontzettend goed van ledger. ik zald eze film zo weer kunnen kijken. maar toch beetje te hoge verwachtingen. stem van batman stoorde me beetje en two face paste meer in een derde deel. het film geeft me ook niet zoveel comic gevoel vergeleken met veel andere super helden films.

matthijs_013

Tsja, als ik naar de bioscoop ga, waar zou ik anders voor kiezen dan voor The Dark Knight? En het is inderdaad een bioscoopfilm, actie blijf indrukwekkender op het grote scherm.

De film begint en is ook zo weer afgelopen. De aftiteling komt vanuit het niets en ik had absoluut niet het gevoel dat ik er 2,5 uur heb gezeten. De film zoog me mee, maar is moeilijk te volgen zonder de Batmankennis. Werd er ergens gesuggereerd dat Michael Caine de butler was? Ik had geen flauw idee wie de man moest voorstellen en ook Freemans rol bleef onduidelijk. Ik wist wel dat hij met Batman werkte, maar wat hij verder moest voorstellen? FBI agent? Corrupte baas uit de onderwereld? Al sla je me dood. Ik had toch gewenst dat ik wat meer voorkennis had, maar dan zou natuurlijk wel het moment verpest zijn dat Aaron Eckhart opeens verandert in een schurk (wat ik dus niet zag aankomen)

Ik vond de film geen meesterwerk. Om een onbekende reden vond ik de film wel geweldig (wellicht de sfeer en superieure acteerprestaties), maar ik zie de opmerkelijk hoge rating er niet in. Want wat maakt de film nou zo goed? Het stripverhaal-achtig plotje, die wel wat wegheeft van Spiderman 3? ( Goh, waar zag ik dat nou eerder, het volk dat zich tegen de superheld keert?) Nee, dat zeker niet. De film moest het hebben van de acteurs en de green screen en montage.

En tsja, het hoort niet uit te maken in dit soort films, maar toch stoorde ik me zo af en toe aan de reacties van de supporting actors: Rachel is zojuist een metertje of honderd naar beneden gedonderd, maar lijkt er niet echt mee te zitten en zegt kalmpjes: "Let's not do that again". Tuurlijk joh, ze kon net zo goed vragen of er nog wat interessants zou gebeuren. Het was gewoon geen gepaste reactie. Ze hoort een "onschuldige" (lees: iemand die weinig te maken heeft met een leven vol geweld e.d.) vrouw voor te stellen, maar zit er niet mee bijna dood te vallen. Ik weet dat ze er vanuit ging gered te worden door Batman, maar het blijft een momentsituatie. Ik denk dat je die gedachte snel weer kwijt bent als je naar beneden dondert en te druk bezig bent je broek vol te schijten van angst.
Nog een soortgelijke vreemde reactie was aan het einde. Ik zie Two-Face een 8-jarig jongentje onder schot houden en veelvoudig doen suggereren er geen problemen mee te hebben hem koelbloedig dood te schieten. Natuurlijk laat hij hem uiteindelijk gaan (kindermoord past nou eenmaal niet in Hollywood) en wat doet hij? Hij vraagt (met een angstloos gezicht, overigens) hoe het gaat met Batman! Tsja, dat is blijkbaar het eerste wat je vraagt als je als jong kindje onder schot gehouden bent. Dûh.

Ik zal maar niet beginnen over de geweldige acteerprestaties, ik denkt dat iedereen nu de lovende reacties over Heath Ledger wel uitkotst. Ik was ook zeer tegen de hype, maar mij zal je niet horen klagen als hij een Oscar wint.

serpico schreef:

Geloof het of niet, maar er zíjn Nederlandse termen voor.

Leuk zo'n reply maar probeer de volgende keer iets toe te voegen.

matthijs_013 schreef:

Lucius Fox is aangesteld als baas van Bruce Wayne's bedrijf Wayne Enterprises. Fox staat bekend als CEO die slecht lopende bedrijven kan omturnen in een succesvolle business. Bovendien is hij ook degene die vanuit Wayne Enterprises Batman's equipment en gadgets financiert en dat in de boekhouding probeert te verdoezelen. In Haunted Knight wordt zelfs uitgelegd dat Wayne Fox redt van overvallers en Fox een voorstel doet om te investeren in een liefdadigheids organisatie waar Wayne later mee akkoord gaat. Nolan heeft het dus een andere draai gegeven.
[quote]Ik had toch gewenst dat ik wat meer voorkennis had, maar dan zou natuurlijk wel het moment verpest zijn dat Aaron Eckhart opeens verandert in een schurk (wat ik dus niet zag aankomen)
Kan ook in je voordeel werken natuurlijk. Met voorkennis weet je al van tevoren dat Dent Two-Face wordt.
Altijd fijn als je het niet ziet aankomen.

Geniale film, Ledger maakte het plaatje af....

avatar van erkin17

erkin17

erkin17 schreef:

heel gotham city.

Damian_Aurelio schreef:

Geniale film, Ledger maakte het plaatje af....

op het plaatje maakte hij meer indruk op me!

avatar van frankieman

frankieman

Het vervolg(en waarschijnlijk het laatse deel uit de serie wat betreft Nolan) is inmiddels onoficieel aangekondigd doormiddel van een geniale poster:

The Riddler als vijand is confirmed en de film staat dus gepland voor 2011.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Is dat een officiële?

erkin17 schreef:

hoeveel vijanden heeft batman in de film ?

Eigenlijk twee Villains, al maakt ScareCrow ook wat screentime maar kan niet als villain meegerekend worden.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Angrod_Pallanén schreef:

Is dat een officiële?

Nope, die poster is fan-made.

avatar van serpico

serpico

Naomi Watts schreef:

Leuk zo'n reply maar probeer de volgende keer iets toe te voegen.

Waarom zou ik altijd iets willen toevoegen? Het valt me alleen op hoeveel engels je praat, beetje maf he.

serpico schreef:

Als je niets toe te voegen hebt, kan je beter niets zeggen. Alleen maar forumvervuiling. Als iedereen met dat soort posts komt moeten mensen die inhoudelijke dingen willen lezen over TDK door dit soort onzin berichten heenspitten. Ik gebruik regelmatig Engelse termen, zie het probleem niet zo. Ik zie nergens crew of moderator achter je username staan dus heeft je commentaar absoluut geen meerwaarde.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Nouja, het is maar een opmerking, ik zou er wat meedoen. Waarom Engels gebruiken als er een duidelijk Nederlands equivalent voor is? Het is tenslotte een Nederlandstalige website.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Jup hij heeft net zoveel recht om het te zeggen dan een crew member of moderator.

Naomi Watts

Tuurlijk, alleen komt het een beetje over als een mank individu die een model vertelt hoe ze over de catwalk moet paraderen. Ik kan weinig met die gestapo posts, die wuif ik lachend weg. Ik gebruik hier op MM al jaren Engelse termen en ben daar tot op de dag van vandaag nog nooit op aangesproken. Zolang de beleidsbepalers het geen punt vinden zie ik het probleem niet.

We hebben hier een taal topic voor heren, kaart het daar aan als dat jullie nachtrust in de weg staat. Hier hoort het te gaan over TDK.

avatar van ea 6.0

ea 6.0

Ik ben gister voor de tweede keer naar TDK in de bios geweest. Dit zegt natuurlijk al wat over de kwaliteit van de film want nog nooit eerder ben ik voor een tweede keer naar een zelfde film geweest.

Toch vond ik de film bij de tweede kijkbeurt al wat minder dan de eerste keer. Ja Ledger vertolkt de joker erg goed, maar de tweede keer was de grootste verrassing er een beetje af. En was ik toch minder weggeblazen als de eerste keer dat ik keek. Toch heeft hij natuurlijk een fantastische rol neergezet die zeker niet onder doet aan Nicholsons rol.

Een ander tegenvallend punt vond ik Gotham City it self. De stad waarin deze film zich afspeelde was gewoon niet Gotham City. Dit komt door verschillende factoren, ten eerste zijn er te veel scenes die zich overdag in de zon afspelen (waardoor ook veel van de duisternis uit Batman Begins verloren ging). En ten tweede waren de gebouwen gewoon te standaard (helemaal als je het vergelijkt met Burton's Gotham), waardoor je het idee had dat het Batman in LA was, in plaats van Batman in Gotham.

Maar behalve deze punten vond ik de film wel fantastisch. Ik ergerde me niet aan door al vele genoemde punten zoals de stem van Bale, de CGI van two-face (ik vond het zelfs super gedaan hoe de ogen en tanden precies synchroom liepen), en ook aan zijn plotselinge verandering naar schurk kon ik me niet ergeren omdat dit in de comics ook snel gebeurd & zelfs de sonar vond ik niet te ver gezocht (ook al maakte het, het geheel wat onduidelijk)

Maar al met al dus een fantastische film, met een goed verhaal, genoeg actie en een goede joker (en ook de rest van de cast was goed). Toch zou ik in de volgende film graag iets meer zien van Batman als de detective, zoals dat in de comics vaak is dan batman de non stop actie held.

Toch voor deze fantastische film 4,5 ster !

avatar van desteven007

desteven007

Kevin13 schreef:

komaan zeg, in 1 goede film heeft hij meegedaan en dat is Brokeback Mountain. voor dat 1 meesterwerk direct als een groot acteur beschouwen ? vind ik wat over the top

Maak van die 1 al maar een 2, want The Dark Knight staat voorlopig op nummer 3 van IMDb.

Ik zeg niet dat deze film dat verdient, ik zal het even anders formuleren ik had wel verwacht dat de meeste mensen The Dark Knight geweldig gingen vinden en dit onder meer omdat Heath Ledger erin speelt. Als hij nog zou leven zou dit niet zo'n groot succes gehad hebben neem dat maar van me aan.

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Uhm, nee, dat doe ik niet, omdat het gewoon niet waar is. Ja, Ledger is dood, maar dat zorgt voor een fractie van het succes van deze film. Hetzelfde zou zijn als Richard Harris dood zou zijn gegaan vlak voor de eerste HP uit zou zijn gekomen, alsof dat succes dan daardoor zou zijn gekomen?

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Heat legder heeft zich in een rol gezet dat hij als the joker gewoon niks fout kan doen

Ik vond hem in Monsters ball veel beter spelen dan hij hier doet

4,27 dam wel overgewaardeert zeg !

Angrod_Pallanén schreef:

Ja maar een dood van een oude man is natuurlijk een stuk minder interessant voor het publiek dan zo'n drugs(medicijn)geval.

avatar van dulcinea

dulcinea

matthijs_013 schreef:

Tja ik vraag me eigenlijk af wat voor publiek een film wil zien omdat één van de hoofdrolspelers gestorven is. Als ik persoonlijk niks had met die acteur zou ik nooit om die reden een film gaan bekijken.Het is dat ik Heath al schitterend vond voordien en sowieso al uitkeek naar TDK sinds ik wist dat hij die rol zou vertolken. TDK was al sinds het begin (toen Ledger nog leefde dus) een hype en een film waar zowat iedereen naar uitkeek, natuurlijk zal dat nog opgeflakkert zijn met zijn dood maar toch een beetje relativeren hoor.

matthijs_013

Heath Ledger heeft door zijn dood zoveel publiciteit gekregen en wordt geprezen om zijn rol als The Joker, dus er zullen vast wel genoeg mensen zijn die enkel om hem (of ze nou fan zijn of niet) er naartoe gaan. Dat is gewoon nieuwsgierigheid.

• 20609 berichten

een topic waar je over heath kan lullen zoveel men maar wilt.