• 9.381.303 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.973)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Timotei

Timotei

Kapot goeie film!

avatar van poehe

poehe

erkin17 schreef:

zit er veel genoeg actie in deze film ?

Er is geen overdaad aan actie maar de actie die er wel is, is goed uitgevoerd. Als je een goede actiefilm zoekt dan zit je goed met deze film, helaas geen topper in het genre.

avatar van Blokland

Blokland

Zojuist in de bioscoop gezien. Een dikke 4* maar toch overheerst een klein beetje de teleurstelling. Ik denk omdat de verwachting zo torenhoog was (beste film ooit volgens imdb.com, etc) dat deze eigenlijk onmogelijk kon worden ingelost.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

Ik ben benieuwd hoeveel de film uiteindelijk gaat opleveren, want hij blijft maar stijgen!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Wat ik niet voor mogelijk hield is toch gebeurd. Nolan overtreft zijn eerste batmanfilm en levert hier een de beste batmanfilm tot nu toe af. De sombere wanhoop die de film gedurende 2,5 uur uitstraalt is erg ongewoon voor een blockbuster van dit formaat. Ledger is werkelijk demonisch goed. De hype is gerechtvaardigd.

avatar van Jaxxx

Jaxxx

s0062423 schreef:
Heel de heisa rond Heath Ledger is toch een beetje overdreven... Hij zet idd een geweldige Joker neer; het smakken, het hysterische etc. maar het personage steunt toch vooral op de schmink en kostumering, die beiden geniaal zijn. Dit is iets wat volledig los staat van zijn acteerprestaties. Wat ik vooral jammer vond was dat er te weinig Jokermopjes inzaten, zoals het geweldige raadseltje met het potlood! Kortom Ledger beter dan Nicholson? Bwaah...

Je vindt het smakken en het hysterische geniaal, dit maakt toch deel uit van de acteerprestaties?! Je kan idd niet zeggen dat Ledger beter is dan Jack,, maar Ledger komt zeker wel psychopatischer over. Jack was meer de man van de flauwe grapjes,, zoals een schilderij bekladden.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

SioM schreef:

Beetje triest dat velen zo te zien moeilijk kunnen relativeren. Deze film is boeiend tot op het einde, en de beste batman tot nu toe, maarrrr... hij is geen 5,0 waard en blijkt hier op moviemeter, maar ook op imdb serieus gehypt en overgewaardeerd.

tip: laat deze film eerst even een weekje bezinken alvorens er direct de volle 5,0 tegenaan te gooien, of kijk eens een film die tot de "betere film" behoort en plaats van je te beperken tot wat Hollywood je voorschotelt.

Allebei gedaan, en nou vind ik het nog steeds 5 sterren waard! Wat een plezier heeft deze film mij gegeven.

avatar van Resh

Resh

Jaxxx schreef:

Op MM blijft het maar dalen

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Nee toch, eerst zou hij op nr. 9 komen, en nu al op nr. 6/7. Nope, The Dark Knight blijft het goed doen! Heb inmiddels m'n familie en vrienden ook al kunnen overhalen om er naar toe te gaan.

avatar van Ari..

Ari..

Waarschijnlijk door te hoge verwachtingen een redelijke tegenvaller.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Na hoeveel stemmen ofzo komt eigenlijk pas een film in de toplijsten?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Na hoeveel stemmen ofzo komt eigenlijk pas een film in de toplijsten?

150 stemmen is het minimum en het duurt ook nog eens twee jaar voordat de film in de top 250 opgenomen word.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik ga zowat nooit 2 × naar dezelfde film maar dit was een uitzondering. We zouden eigenlijk met z'n allen (een paar vrienden gingen mee) naar Get Smart gaan maar omdat hij volgeboekt zat gingen we naar The Dark Knight. En het blijft een topper. Iedereen vond hem goed en natuurlijk was het erg leuk dat ik sommige dingen wist. Voorbeeld: Het schrikmoment van de film (als die Batman tegen het raam vliegt...dat lijk. Iedereen schrok zich te pletter behalve ik

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

avatar van Alberic

Alberic

JohnWilliams schreef:

Daar trapte ik dus de 2e keer gewoon nog eens in.

• 20609 berichten

het beste stukje was met de jokerde potlood TADAA.

maar het meest oeh aah moment was als batman eric roberts naar beneden laat vallen

edit. heb igg medelijden met mensen met slechte enkels

avatar van Trancebuddha

Trancebuddha

Een goede film draait nog steeds om een goed verhaal en een briljante ook om originaliteit. Deze film is het m.i. geen van beide.

Ik begrijp volwassenen en organisaties zoals Filmfocus gewoon niet die deze film een hoge waardering geven. De cliches stapelen zich op, Ledger vind ik echt meevallen, veel ontploffingen zonder toegevoegde waarde aan het verhaal, doffe ellende richting het einde en je raad het: het komt nog net goed. Hollywood is creativiteitsmoe: een goed en orignineel verhaal lukt ze al jaren niet meer.

Apocalypto had meer spanning in zijn kleine teen, dan deze film in haar hele lijf.

Waardeloos, dus een 1.

avatar van s0062423

s0062423

Jaxxx schreef:

Ik zei niet dat ik het smakken en het hysterische geniaal vond, ik doelde op de schmink en de kostumering. Mijn punt was gewoon dat de Joker door Ledger vooral wordt gedragen door zijn uiterlijk (kostumering ed.) en dat hij als acteur in vergelijking met Nicholson hieraan minder meerwaarde toevoegt. Ik haalde zelf het smakken en het hysterische aan, maar dit neemt niet weg dat deze Joker vooral steunt op zijn kostumering. Nicholson ziet er vrij tot zeer belachelijk uit, maar slaagt er wel in om een zeer geslaagde joker neer te zetten... De nieuwe Joker is inderdaad een tikkeltje psychopatischer, maar nogmaals; komt dit niet vooral door de uitgelopen schmink? de natte haren?... Eigenlijk vallen ze niet te vergelijken, aangezien de invalshoek volledig anders is en er tussen de films bijna 20 jaar steekt!!

avatar van Ruben1994

Ruben1994

in deze film is heel goed geacteerd vind ik.

Zoals heath ledger the joker speelt is echt héél goed,

vergeleken bij de ''oude'' joker die gespeeld werd door jack nicholson is dit veel beter, niet alleen het acteren maar ook

het kostuum en de schmink... Wat ik vooral vet vind is dat

deze joker niet is misvormd door een een of ander vloeistof,

maar gewoon een ''normaal'' mens is met littekens

Ruben1994 schreef:

Zoals heath ledger the joker speelt is echt héél goed,

niet te vergelijken maar soit.

Wat ik vooral vet vind is dat

deze joker niet is misvormd door een een of ander vloeistof,

maar gewoon een ''normaal'' mens is met littekens

weet je niet, dat blijft een raadsel vandaar waarschijnlijk word de riddle batman's nieuwe vijand.

hoop dan dat norton die rol op zich zal nemen, als men de joker van the dark knight wilt benaderen.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Norton?

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

Ze wouden dat Norton Two-Face ging spelen maar daar heeft hij voor bedankt. Spijtig dat hij nu The Hulk gedaan heeft, nu zal een rol in een batman film er helemaal nietmeer inzitten.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

Deze film was niet zo goed als ik verwachte

gewoon teveel actie en onvolgbaar verhaal

maar wat deze film zeker heeft gered is Heath Ledger als de joker, echt gewoon een zalige performence. doet dat maar eens

Batman trok op niks van stem, hij had precies keelkanker, en Christian Bale kon ook al ni acteren

Two Face viel mee, alleen spijtig dat hij dood ging want ik hoopte voor een terugkeer in deel 3, maar in de plaats hebben ze zich nogal vlug gedaan met het two face verhaal en em kapot gemaakt. zeer spijtig

wat ik zeer van heb genoten is de soundtrack.

maar ik geef em 3,5/5

-Darkman

avatar van ArcovandenBroek

ArcovandenBroek

2Face komt terug hoor, die is niet dood..

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

ArcovandenBroek schreef:
2Face komt terug hoor, die is niet dood..

bwa kweetni

Joker zal zeker niet terugkomen.

-Darkman

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Dat viel me behoorlijk tegen. De film was best leuk voor een vermakelijke avond maar de monsterscores overal begrijp ik niet. Heath Ledger is inderdaad lekker bezig, maar de film zelf... Ik vind de montage erg vervelend, en het einde ontspoorde wat mij betreft nogal. De actie deed me op een gegeven moment niet meer zo veel. Toch niet zo goed als ik had gehoopt, maar ook zeker niet slecht natuurljik.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Ben hier thuis een beetje aan het balen dat ik niet naar binnen kan omdat ik nog geen 16 ben. En ik baal er al helemaal van nu deze film zo'n hoge waardering krijgt. Waarom krijgt deze film eigelijk een 16 plus rating?

avatar van Reinbo

Geen idee, mag best op 12 als je het mij vraagt.... Heb je het al geprobeerd?

planet_of_death schreef:
Ben hier thuis een beetje aan het balen dat ik niet naar binnen kan omdat ik nog geen 16 ben. En ik baal er al helemaal van dat deze film zo'n hoge waardering krijgt. Waarom krijgt deze film eigelijk een 16 plus rating?
kan alleen maar bedenken dat het door two facekomt, voor de rest zou die makkelijk voor alle leeftijden kunnen zijn.

avatar van planet_of_death

planet_of_death

Reinbo schreef:

Geen idee, mag best op 12 als je het mij vraagt.... Heb je het al geprobeerd?

Ik ben al naar een paar bioscopen geweest en nergens mog ik naar binnen, ook niet met begeleiding:(.