• 9.381.760 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.131.351)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

combi schreef:
het beste stukje was met de jokerde potlood TADAA.

maar het meest oeh aah moment was als batman eric roberts naar beneden laat vallen

edit. heb igg medelijden met mensen met slechte enkels

Dat deed inderdaad erg veel pijn!
Au!

planet_of_death schreef:

Ik ben al naar een paar bioscopen geweest en nergens mog ik naar binnen, ook niet met begeleiding:(.

Wow, hoe oud ben je dan wel niet?

Ik ken mensen van 14 en die mogen zelfs naar binnen (in Leiden).

ArcovandenBroek schreef:
2Face komt terug hoor, die is niet dood..

Hij kan de val makkelijk overleeft hebben, Batman overleefde de val toch ook...

avatar van thomas_

thomas_

Wereldfilm, in de bios gezien, was wel 5 min te laat, maar ik vond alles kloppen. Muziek acteerprestaties. Goed verhaal. Genoten

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

JohnWilliams schreef:

Hij kan de val makkelijk overleeft hebben, Batman overleefde de val toch ook...
zou wel erg zwak zijn, btw batman heeft een speciaal pak aan.

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Is dat dan bekend gemaakt door Chris Nolan, dat Two-face terugkeert?

avatar van Musicer

Musicer

"Aaron Eckhart would reprise his role from The Dark Knight - because working with Christian Bale is "phenomenal".

Eckhart, who plays District Attorney Harvey Dent in the sequel, confesses he "absolutely" would star in a third Batman film."

www.imdb.com

Eckhart gelooft er in elk geval in.

avatar van frankieman

frankieman

Er staat wel would, would betekend geen will of shall

Ik zou ook graag mee willen werken aan het vervolg

avatar van planet_of_death

planet_of_death

JohnWilliams schreef:

Wow, hoe oud ben je dan wel niet?

Ik ken mensen van 14 en die mogen zelfs naar binnen (in Leiden).

Ik ben 15. Kan het in leiden wel?! Dan ga ik daar wel naartoe.

avatar van Musicer

Musicer

frankieman schreef:

Er staat wel would, would betekend geen will of shall

Ik zou ook graag mee willen werken aan het vervolg

Ik zeg toch ook niet dat er al zekerheid is. Ik zeg gwn dat Eckhart het wel zou zien zitten.

avatar van Mlis

Mlis

Gisteren dan eindelijk gezien in de bioscoop. En wow wat was hij goed. Heath Ledger als de Joker was gewoon top. Dat moment met ' smile' vond ik doodeng! Alleen de stem van Batman stoorde mij gedurende de film. Wat een verschrikkelijk geluid.

avatar van Dumbledore

Dumbledore

In 1 woord: SCHITTEREND!!!

avatar van Mr.Crow

Mr.Crow

combi schreef:
kan alleen maar bedenken dat het door two facekomt, voor de rest zou die makkelijk voor alle leeftijden kunnen zijn.

Onzin, net of mensen onder de 12 (bijvoorbeeld) de film goed zouden snappen.
Dit is niet echt een traditionele cartoony Batman, maar een grimmigere, realistische versie.

avatar van combi

combi

• 20609 berichten

viel weinig aan te snappen maar goed zal wel een hele andere film hebben gezien, Rattatouille was ook voor 16 jaar en ouder?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Beetje flauwe opmerking. Zoals Mr. Crow zegt is de film best grimmig.

avatar van The Last

The Last

Ik heb de film niet gezien, maar vind het wel erg flauw dat een PG-13 film hier in NL voor 16 jaar en ouder is.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Of gewoon common sense.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Leland Palmer schreef:

150 stemmen is het minimum en het duurt ook nog eens twee jaar voordat de film in de top 250 opgenomen word.

Zozo 2 jaar. Beetje lang vind ik.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Mr.Crow schreef:

Onzin, net of mensen onder de 12 (bijvoorbeeld) de film goed zouden snappen.

De leeftijd grens voor films heeft helemaal niets te maken met snappen of niet snappen. Ook zijn de cartoons van Batman al vrij grimmig.

avatar van DownBusiness

DownBusiness

Echt een hele goede film! Duurde ook lekker lang en was gewoon tof om naar te kijken.

5*!

avatar van Replicant

Replicant

Een leuk film maar echt niet zo goed als iedereen zegt.

Op imdb is hij The Godfather en LOTR voorbij gegaan, dat gaat natuurlijk gewoon te ver.

Ik vind deze film echt niet heel veel beter als Spiderman of Superman.

Gewoon een superhelden film waar ze het maximale uithalen kwa speciale effects en acteer talent.

Maar het verhaal is erg cliche.

Complimenten naar Heath.

Hij speelt een grimmige rol als Joker, erg goed.

Jammer van het trage verhaal en de o zo standaard gehaatte held.

Ga dus niet naar de bios met de gedachte dat deze film in de buurt komt van krakers als The Godfather of LOTR of vele andere ECHTE krakers....

Bekijk het als een gewone film en je zult zeker een leuke film zien....

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Replicant schreef:

Een leuk film maar echt niet zo goed als iedereen zegt.

Ik vind deze film echt niet heel veel beter als Spiderman of Superman.

Maar het verhaal is erg cliche.

Complimenten naar Heath.

Hij speelt een grimmige rol als Joker, erg goed.

Jammer van het trage verhaal en de o zo standaard gehaatte held.

Bekijk het als een gewone film en je zult zeker een leuke film zien....

Inderdaad hier ben ik ook gewoon mee eens

Ik sta nog steets te kijken van dat gemiddelde

Replicant schreef:

Een leuk film maar echt niet zo goed als iedereen zegt.

Klopt! Zeker LOTR mag hij niet voorbij gaan!

En The Godfather is ook natuurlijk geweldig.

avatar van Sasja

Sasja

in amerika (best bezocht allertijden is hij al LOTR voorbij gegaan en star wars. Aleen Titanic nog niet. en dat mag van mij zo blijven want ik vind Titanic een van de beste films ever

avatar van martinovitch

martinovitch

Sasja schreef:

Echt niet !!!!

Titanic Suckt deze film is een pak beter en heeft niet voor niks een hogere score !!!!

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

Sasja schreef:

Echt niet !!!!

Inderdaad, ik vind deze ook vele malen beter dan Titanic..

avatar van The Oceanic Six

Batman met Titanic vergelijken, tsja...

Ik heb er geen enkele moeite mee als Batman TDK op de topplekken komt en enkele grote namen voorbij gaat. Het werd eens tijd dat enkele toppers van toen ingehaald werden. Net of je tegenwoordig geen topfilms van 't allerhoogste niveau zou kunnen maken...

In hun genre zijn de topfilms de beste, maar Titanic, Godfather, Batman etc kan je moeilijk met elkaar vergelijken. Sowieso bevat de top 250 en dan ook de top 10 een stel films die in mijn ogen daar niet horen dus ach...

avatar van Reinbo

ViggøJøhnny schreef:

Inderdaad, ik vind deze ook vele malen beter dan Titanic..

Ik zie TDK alleen geen 11 oscars winnen (niet eens 1). Ook financieel zal hij niet in de buurt komen. Respect voor Titanic. Die ik ook veel indrukwekkender vind.

avatar van lykathea

lykathea

Dat getal zegt zo weinig, terwijl men het maar speciaal blijft vinden.

Gewoon als voorbeeld, de 4 oscars die Network won zijn superieur aan de 11 van Titanic. En bagatelliseer nou niet meteen The Dark Knight's financieele triomf, want die blijft groots. - In de buurt van de Titanic komt 't, maar eroverheen zal 'ie nooit, daar is The Dark Knight toch voor een te eenzijdig publiek gemaakt.

avatar van Reinbo

Ik bagatelliseer niets. Breng slechts een stukje realiteit aan in deze discussie. Titanic was honderd keer meer baanbrekend toen die uitkwam dan TDK, want die laatste blijft niets meer dan een goedgemaakte deel 6 van een serie.