Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Ramirez
Wuertz
Scarecrow
JohnWilliams
het beste stukje was met de jokerde potlood TADAA.

maar het meest oeh aah moment was als batman eric roberts naar beneden laat vallen

edit. heb igg medelijden met mensen met slechte enkels
Dat deed inderdaad erg veel pijn!
Au!
JohnWilliams
Ik ben al naar een paar bioscopen geweest en nergens mog ik naar binnen, ook niet met begeleiding:(.
Wow, hoe oud ben je dan wel niet?
Ik ken mensen van 14 en die mogen zelfs naar binnen (in Leiden).
JohnWilliams
Hij kan de val makkelijk overleeft hebben, Batman overleefde de val toch ook...
thomas_
Wereldfilm, in de bios gezien, was wel 5 min te laat, maar ik vond alles kloppen. Muziek acteerprestaties. Goed verhaal. Genoten
combi
- 20609 berichten
Hij kan de val makkelijk overleeft hebben, Batman overleefde de val toch ook...

Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Is dat dan bekend gemaakt door Chris Nolan, dat Two-face terugkeert?
Musicer
"Aaron Eckhart would reprise his role from The Dark Knight - because working with Christian Bale is "phenomenal".
Eckhart, who plays District Attorney Harvey Dent in the sequel, confesses he "absolutely" would star in a third Batman film."
Eckhart gelooft er in elk geval in.
frankieman
Er staat wel would, would betekend geen will of shall
Ik zou ook graag mee willen werken aan het vervolg
planet_of_death
Wow, hoe oud ben je dan wel niet?
Ik ken mensen van 14 en die mogen zelfs naar binnen (in Leiden).
Ik ben 15. Kan het in leiden wel?! Dan ga ik daar wel naartoe.
Musicer
Er staat wel would, would betekend geen will of shall
Ik zou ook graag mee willen werken aan het vervolg
Ik zeg toch ook niet dat er al zekerheid is. Ik zeg gwn dat Eckhart het wel zou zien zitten.
Mlis
Gisteren dan eindelijk gezien in de bioscoop. En wow wat was hij goed. Heath Ledger als de Joker was gewoon top. Dat moment met ' smile' vond ik doodeng! Alleen de stem van Batman stoorde mij gedurende de film. Wat een verschrikkelijk geluid.
Mr.Crow
Onzin, net of mensen onder de 12 (bijvoorbeeld) de film goed zouden snappen.
Dit is niet echt een traditionele cartoony Batman, maar een grimmigere, realistische versie.
combi
- 20609 berichten
viel weinig aan te snappen maar goed zal wel een hele andere film hebben gezien, Rattatouille was ook voor 16 jaar en ouder?
Naomi Watts
Beetje flauwe opmerking. Zoals Mr. Crow zegt is de film best grimmig.
The Last
Ik heb de film niet gezien, maar vind het wel erg flauw dat een PG-13 film hier in NL voor 16 jaar en ouder is.
gebruiker_56935
150 stemmen is het minimum en het duurt ook nog eens twee jaar voordat de film in de top 250 opgenomen word.
Zozo 2 jaar. Beetje lang vind ik.
Martijnnn
Onzin, net of mensen onder de 12 (bijvoorbeeld) de film goed zouden snappen.
De leeftijd grens voor films heeft helemaal niets te maken met snappen of niet snappen. Ook zijn de cartoons van Batman al vrij grimmig.
DownBusiness
Echt een hele goede film! Duurde ook lekker lang en was gewoon tof om naar te kijken.
5*!
Replicant
Een leuk film maar echt niet zo goed als iedereen zegt.
Op imdb is hij The Godfather en LOTR voorbij gegaan, dat gaat natuurlijk gewoon te ver.
Ik vind deze film echt niet heel veel beter als Spiderman of Superman.
Gewoon een superhelden film waar ze het maximale uithalen kwa speciale effects en acteer talent.
Maar het verhaal is erg cliche.
Complimenten naar Heath.
Hij speelt een grimmige rol als Joker, erg goed.
Jammer van het trage verhaal en de o zo standaard gehaatte held.
Ga dus niet naar de bios met de gedachte dat deze film in de buurt komt van krakers als The Godfather of LOTR of vele andere ECHTE krakers....
Bekijk het als een gewone film en je zult zeker een leuke film zien....
%%%%%%
Een leuk film maar echt niet zo goed als iedereen zegt.
Ik vind deze film echt niet heel veel beter als Spiderman of Superman.
Maar het verhaal is erg cliche.
Complimenten naar Heath.
Hij speelt een grimmige rol als Joker, erg goed.
Jammer van het trage verhaal en de o zo standaard gehaatte held.
Bekijk het als een gewone film en je zult zeker een leuke film zien....
Ik sta nog steets te kijken van dat gemiddelde
Een leuk film maar echt niet zo goed als iedereen zegt.
Klopt! Zeker LOTR mag hij niet voorbij gaan!
En The Godfather is ook natuurlijk geweldig.
Sasja
in amerika (best bezocht allertijden is hij al LOTR voorbij gegaan en star wars. Aleen Titanic nog niet. en dat mag van mij zo blijven want ik vind Titanic een van de beste films ever
martinovitch
Echt niet !!!!
Titanic Suckt deze film is een pak beter en heeft niet voor niks een hogere score !!!!

ViggøJøhnny
Echt niet !!!!

Inderdaad, ik vind deze ook vele malen beter dan Titanic..
Batman met Titanic vergelijken, tsja...
Ik heb er geen enkele moeite mee als Batman TDK op de topplekken komt en enkele grote namen voorbij gaat. Het werd eens tijd dat enkele toppers van toen ingehaald werden. Net of je tegenwoordig geen topfilms van 't allerhoogste niveau zou kunnen maken...
In hun genre zijn de topfilms de beste, maar Titanic, Godfather, Batman etc kan je moeilijk met elkaar vergelijken. Sowieso bevat de top 250 en dan ook de top 10 een stel films die in mijn ogen daar niet horen dus ach...
Ik zie TDK alleen geen 11 oscars winnen (niet eens 1). Ook financieel zal hij niet in de buurt komen. Respect voor Titanic. Die ik ook veel indrukwekkender vind.
lykathea
Dat getal zegt zo weinig, terwijl men het maar speciaal blijft vinden.
Gewoon als voorbeeld, de 4 oscars die Network won zijn superieur aan de 11 van Titanic. En bagatelliseer nou niet meteen The Dark Knight's financieele triomf, want die blijft groots. - In de buurt van de Titanic komt 't, maar eroverheen zal 'ie nooit, daar is The Dark Knight toch voor een te eenzijdig publiek gemaakt.
Ik bagatelliseer niets. Breng slechts een stukje realiteit aan in deze discussie. Titanic was honderd keer meer baanbrekend toen die uitkwam dan TDK, want die laatste blijft niets meer dan een goedgemaakte deel 6 van een serie.

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold