• 9.382.111 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.131.866)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van lykathea

lykathea

Baanbrekendheid en de invloed die een film heeft op andere films zijn waarschijnlijk de minst belangrijke aspecten waarop ik een film beoordeel.

Het is natuurlijk mooi meegenomen, maar als de film zelf kut is, heb je daar niks aan.

Zie ook : Russian Ark.

avatar van totalreject

totalreject

Een van de beste films die ik in tijden gezien heb. En dat zeg ik niet omdat ik Batman-fan ben.

Dit is trouwens geen deel 6 van een serie maar deel 2.

En titanic was gewoon een baggerfilm. Alleen de hype rond die film (en Dicaprio en Dion) hebben ervoor gezorgd dat die film zo groot werd. Zo goed was hij niet. Maar goed verkeerde discussie bij de verkeerde film

totalreject schreef:

Dit is trouwens geen deel 6 van een serie maar deel 2.

Is gewoon een Batman film dus gewoon deeltje 6. Dat Nolan bij Begins opnieuw begon doet daar niets aan af.

Wel eens gehoord van Heath Ledger?

avatar van Sasja

Sasja

martinovitch schreef:

Echt niet !!!!

Titanic Suckt deze film is een pak beter en heeft niet voor niks een hogere score !!!!

Tis alleen maar mijn eigen mening. Ik vind Titanic nou eenmaal een van de beste films, maar er zijn nog veel meer films die ik beter vind dan TDK. bv: Hellboy 2, LOTR, Matrix Trilogy, gladiator.

je kan deze menig accepten of niet. aan jou de keuze

avatar van pfan

pfan

totalreject schreef:

Dit is trouwens geen deel 6 van een serie maar deel 2.

Als Titanic zo gehyped was geworden dan had ie wel heel wat meer opgebracht in het eerste weekend. Dus met die hype viel het wel reuze mee. Deze film heeft gewoon een hele goede mond-tot-mond reclame gehad en een breed publiek aangesproken.

avatar van donemans

donemans

hmm ik heb het totaal niet op dit soort films, maar als ik die reacties hier lees word ik toch behoorlijk nieuwsgierig

avatar van Shermine

Shermine

Nooit gedacht dat ik een batman-film leuk zou vinden! Sommige dingen vind ik erover (bv. als Dent de helft van zijn gezicht verliest vind ik het verassend veel op 'the mummy' lijken.)
maar hij is zeker 4* waard!

Heath was trouwens géweldig!!

avatar van NightWolf

NightWolf

Ik heb alle Batman films gezien en ik vond deze niet zo speciaal als het gemiddelde hier laat blijken. Hij was zeker niet slecht maar is hier toch wel serieus overgewaardeerd.

Mijn complimenten aan Heath Ledger die voor mij de beste Joker is in de hele 'reeks'. De stem van Batman daarintegen vond ik gewoonweg irritant. Zo irritant dat ik zelfs twijfelde om er een half punt voor af te trekken, maar laten we dat maar niet doen.

Een verdiende 3.5*, maar ook niet meer dan dat.

• 20609 berichten

begrijp niet dat de meeste de stem van batman afkraakt, moet ie dan doen giechelen.

avatar van Lad

Lad

combi schreef:

Men zoekt om iets te vinden, zegt genoeg hoe goed de film wel niet is...!

Naomi Watts

Die zogenaamde zware stem die Bale opzet als Batman is gewoon te genant voor woorden. Zo vreemd vind ik dat commentaar niet.

avatar van Nicholas

Nicholas

Nee, klopt.

Zijn stem is érg overdreven, doet de film geen goed.

Op deze manier boezem je geen angst in, maar werk je eerder op de lachspieren van anderen.

avatar van voomzap

voomzap

Die stem werkte echt op mn lachspieren... Alsof het als een parodie was bedoeld. Ook dat laatste gedeelte - de slotwoorden - die voice-over hahaha te genant voor woorden. ... Echt superfout.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Voor iedereen die niet van de Batman-stem houdt:

moest ook wel lachen, had hem al in just a joke forum geplaatst.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Niet alle filmpjes zijn slecht op youtube, deze gaat wel maar hoe komt die gozer aan dat pak?

avatar van Reinbo

voomzap schreef:

Bij de voorstelling waar mijn broer heen ging liep iedereen achteraf die stem na te doen.... en dat was niet omdat het zo stoer was.

• 20609 berichten

vertel mij maar is dan hoe het anders ingevuld had moeten worden!

Naomi Watts

Een zware stem aanmeten is ok maar dan moet je niet klinken als een porno acteur die op het punt staat zijn zaad te lozen.

Naomi Watts schreef:

lol.

avatar van Reinbo

combi schreef:

vertel mij maar is dan hoe het anders ingevuld had moeten worden!

Hij had ook een Donald Duck stem kunnen hebben, mogelijkheden te over.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Jongens doe is even normaal zeg!

Wat een gezeur over die Batman-stem.

De perfecte stem voor Batman zou zijn: Die van Louis Armstrong.

En voor wie hem niet kent. Luister !!

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Naomi Watts schreef:

Hahahah lol

avatar van ninaleertje

ninaleertje

Ik vond dit een van de slechtste batman film's tot nu toe gemaakt, mede daar de verwaarlozing van gothem city als set. En natuurlijk door de belagelijke stem van batman. Het gene wat ik wel echt top vond was de acteer prestatie van Heath legder. Ik heb andere films van hem gezien en in the joker kon ik nix van hem terug vinden en dat vind ik echt een top prestatie!

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

JacoBaco schreef:

Jongens doe is even normaal zeg!

Wat een gezeur over die Batman-stem.

Inderdaad, we weten nu wel dat de stem van Batman niet goed is!

wat wil je daar aan veranderen? niks, nou dan! hij heeft in the Dark knight nou gewoon die stem.. Wen der maar aan!!

avatar van NightWolf

NightWolf

combi schreef:

Bij mijn weten hadden Bruce Wayne en Batman gewoon dezelfde stem in de andere films. Op zich geen slecht idee om Batman anders te laten praten voor herkenning te voorkomen, maar dit was gewoon belachelijk. Het was juist alsof een wortel in zijn keel was blijven steken.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Michael Keaton deed volgens mij ook een andere stem als Batman, maar dat viel minder op omdat hij het wel fatsoenlijk deed. Niet geforceerd en niet naar adem happen na elke drie woorden.

avatar van king01

king01

Gezien, en toch wel een van de beste films in de bios gezien. Joker speelde heerlijk in zijn rol, jammer van zijn dood. De stem van Batman? Beter juist, beetje een bad motherfucker:).

avatar van lykathea

lykathea

Mr_White schreef:

Hij doet dat één keer in heel die film, na ontzettend veel gevochten, gerend en gevlogen te hebben.

Ja, dan ben je moe. Raar hé.

avatar van centurion81

centurion81

• 2068 berichten
  • 1996 stemmen

Ik vond het een bovengemiddeld goede film, maar ik vond hem minder dan Batman Begins bijvoorbeeld. De karakterontwikkeling ontbrak volledig, een gemiste kans. De acteeprestatie van Heath Ledger viel in positieve zin op maar dat was bekend