• 9.380.192 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.130.623)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Alberic

Alberic

Reinbo schreef:

Geldt niet voor Meryl Streep. Kijk maar eens naar Rendition....

Toegegeven: Meryl Streep kan het allebei hebben. Ze kan óf een film met Meryl Streep zijn óf gewoon weer helemaal top.

avatar van serpico

serpico

Het karakter van een vrouw die zich gaat gedragen als een kat klinkt eerlijk gezegd wel wat sneu en niet echt als een waardige Batman-tegenstander.

avatar van otherfool

otherfool

Jiskefet liefhebbers worden overigens aangeraden de hele aftiteling te kijken.

Angrod_Pallanén

Zowaar de eerste film die ik tweemaal in de bios heb gezien, en waarempel, bij de tweede keer heb ik me net zo goed vermaakt. (Het moe zijn buiten beschouwing gelaten, want dat ik moest zuchten op de momenten dat ik besefte dat we nog ff moesten is nauwelijks op de film af te rekenen) Super actie, super wendingen en geweldige acteerprestaties. Topper.

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

serpico schreef:

Catwoman is een interessant personage, omdat zij net die missing link vertegenwoordigt wat Batman onderscheidt van zijn vijanden. Batman zit aan de grens van gestoordheid (tenzij je denkt dat mensen die zich 's nachts verkleden als vleermuis en vervolgens criminelen in elkaar meppen doodnormaal zijn), zijn vijanden zitten over de grens maar Catwoman zit op de grens. Iets te ver doorgeslagen maar niet genoeg om haar over de grens te trekken.

avatar van xzaz

xzaz

Grimey schreef:

Ik weet niet of dit al is gezegd, maar ik ben er vrij zeker van dat als Ledger niet was overleden, men niet zo lyrisch was geweest over de film.

Het is gewoone en goede film, verder echt niet bijzonder ofzo.

En ik durf vrij zeker van dat als Ledger wel was overleden dat veel mensen ook lyrisch zouden zijn over de film.

Overigens ben ik niet zo lirisch over de film, maar zat na een half uur echt van 'ga weg met badman, ik wil the Joker!'.

avatar van Fikret8

Fikret8

Ik vond Lt. James Gordon en Batman de grote sterren, die twee vullen elkaar geniaal aan. The Joker was ook erg goed, maar kan daar niet aan tippen en Harvy Dent / Two-Face valt bij hun een beetje in de schaduw (ondanks een goede rol, maar niet zo geniaal als de personages die ik heb genoemd).

avatar van Fikret8

Fikret8

Het einde vind ik trouwens één van de beste ooit.

avatar van lagaiske

lagaiske

Zeer aangenaam kijkstuk.

De rol van Heath Ledger is dan wel zijn laatste maar meteen ook zijn beste ooit.

Jammer dat we niets meer van hem tezien krijgen.

De film zit vol spectakel en scherpe dialogen.

Duurt misschien wel een beetje te lang.

Na al het gene dat ik hier gelezen heb vind ik hem niet zo superlatief zoals de meesten hem hier afschrijven.

Maar hij is verre van slecht ook.Verre van.

Maar voor mij is een vier genoeg.

Zonder Heath Ledger waarschijnlijk maar 3.5.had gegeven.

avatar van Reinbo

Fikret8 schreef:

Wat vond je goed aan Lt Gordon? Ik vond het juist een van Oldmans minste rollen.

avatar van lamas

lamas

Wat een fantastische film. Ik vond Harvey Dent de verassing van de film. super!

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11918 stemmen

vond ik ook reinbo, ik heb hem beter zien doen

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

lamas schreef:

Ik vond Harvey Dent de verassing van de film

Vond ik een beetje overbodig eigenlijk.

avatar van Alberic

Alberic

HarmJanStegenga schreef:

Vond ik een beetje overbodig eigenlijk.

Misschien dat het de minst spannende rol was, maar verhaaltechnisch stond zijn karakter toch ongeveer voor waar het hele verhaal over ging: Gotham's White Knight.

Angrod_Pallanén

Vond hem ook erg aardig, en nou niet echt onmisbaar, zonder hem zou het hele verhaal tussen politie/maffia niet kunnen.

• 20609 berichten

Het moment dat batman eric roberts laat vallen hoorde ik ook de hele zaal van aaaaaaahhhhh, leuk moment.

avatar van gauke

gauke

Gisteravond 'The Dark Night' gezien en wat een fenomenale, vakkundige film. In ieder geval de allerbeste film die ik dit jaar in de bioscoop gezien heb. Ik denk dat ik 'm ook een plek ga geven in mijn persoonlijke top 10.

Een donkere film vol actie, geweld, sadisme, virtuositeit, plots etc. En zonder de overige acteurs tekort te doen, wat een glansrol van Heath Ledger. Wat een veelzijdig acteur (bijvoorbeeld een totaal andere rol dan Brokeback Mountain) en wat jammer dat hij nooit meer in films zal spelen.

avatar van Norma

Norma

Welkom bij “The Joker Show”!

The Dark Knight is 2,5 uur genieten van een fenomenale rol van Ledger, die met zijn creepy verschijning en soms akelig rake oneliners de vleermuisman volledig van het scherm speelt. Dit geeft een beetje wrange bijsmaak aangezien Batman toch de held is, maar het voelt niet anders dan terecht en lijkt zelfs wel te passen bij de vraag die tijdens het kijken onontkoombaar opdoemt: is goed wel altijd goed, en de slechterik wel altijd het kwaad.. Ik heb me dan ook uitstekend vermaakt met dit geweldige personage en de prima combinatie van actie, fantasie en humor.

Wat ik wél miste was sfeer, in de zin van een fraaie “look”. Nu moet ik bekennen dat ik een enorme liefhebber ben van de donkere sprookjessfeer die Burton wist neer te zetten, maar ook in Batman Begins zaten naar mijn idee meer mooie shots/ sfeerplaatjes. Zonder clown en Batman was de hele setting van The Dark Knight niet te onderscheiden geweest van de doorsnee actiethriller, wat ik dan toch als minpuntje moet noemen. En ja, als je het verhaal onder de loep gaat nemen vind je ook wel wat punten om op te schieten, maar hoewel dit me afhoudt van het geven van meer dan 4 sterren kan ik niet zeggen dat het een zeer nadelig effect heeft gehad op mijn kijkplezier.

avatar van Jisraw

Jisraw

Het eerste deel van de film vond ik niet zo heel erg goed afgezien van the joker performance. Ledger heeft werkelijk waar een fenomenale rol neergezet. Het verhaal moest wat op gang komen. Het 2e deel daarentegen was origineel en goed bedacht. Nolan heeft ongelofelijk veel elementen in deze film gedaan zonder dat er een echt verwaarloosd word. Ik ben het grotendeels eens met de reactie van Norma maar ik ben het niet eens dat The Joker Batman helemaal van het doek afspeelde. Ledger had nu eenmaal een "leukere" rol om naar te kijken dan Bale die vooral de koele kikker moet spelen. Bale deed niet onder voor Ledger vond ik zo. Enfin deze film moest het dus vooral hebben van The Joker, Batman en enkele fraaie actie-scene's. Daarom geef ik deze film een welverdiende 4 sterren.

Verder ben ik het ook eens met Norma dat er wel een paar plotholes in het verhaal zaten. Bijvoorbeeld het vliegtuig die door Hong Kong vliegt en hoe die daar gekomen is.

• 20609 berichten

the joker speelt iedereen van het scherm af behalve bruce Wayne, vind het dan ook erg jammer dat die geen confrontatie hebben in de film, en er zijn geen plotholes alleen wel een beetje ongeloofwaardige situaties en een plottwist teveel.

avatar van Norma

Norma

Jisraw schreef:

Ik beweer ook niet dat het per definitie aan Bale ligt, maar dat het personage van de clown meer boeit en overheerst dan de held waar het om draait is toch wel opmerkelijk. Ik ben met je eens dat de rol van The Joker een zeer dankbare is om je als acteur in uit te leven, aan de andere kant kan je je afvragen of Bale zijn Batman in dit geval iets te weinig charisma wist mee te geven. Althans, ik vraag me dat dan af

• 20609 berichten

Nou Bale is de eerste waarvan ik vind dat hij in het personage batman nog emotie kan tonen, voor de rest zijn de badguy's in batman films meestal degene die de show stelen of waar de nadruk op legt, alleen met het overlijden van heath staat het nog meer in de picture wat hij overigens op zijn manier erg sterk doet.

avatar van laura_V

laura_V

Ik kan er weinig van zeggen , ik ben niet zo voor blockbusters ,maar ik kan wel zeggen dat Heath Ledger echt àlles was in deze film. De enige die echt kracht in zijn personage had. Christian Bale vond ik écht tegenvallen. ik heb nog geen andere films met hem gezien,maar hier bewijst hij écht dat hij niet kan acteren

Oké das misschien te bruut gezegt maar toch ..

laura_V schreef:

Oké das misschien te bruut gezegt maar toch ..

verre weg beste acteur van dit moment, vind ik.

avatar van Legan

Legan

combi schreef:

verre weg beste acteur van dit moment, vind ik.

Verreweg de meest overschatte waardeloze acteur van dit moment vind ik .

avatar van Rodehaan

Rodehaan

Legan schreef:

Verreweg de meest overschatte waardeloze acteur van dit moment vind ik .

vind ik ook

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Heath Leger steelt qua acteren de show.
Gary valt een beetje tegen. Maar ook Aaron Eckhart als ie eenmaal Two-Face is, acteerd ineens wat minder goed vind ik.
Bale is natuurlijk verschrikkelijk.

Neem nou bijvoorbeeld Casper Van Dien. Dat die gozer nog geen oscar heeft gekregen snap ik niet hoor. Ze hadden hem voor Batman moeten nemen. Hij is 20x beter dan die Christian Bale.

combi schreef:

Bedoel je De Joker vs Bruce Wayne of De Joker vs Batman (want die laatste twee hebben er genoeg dacht ik zo).

het eerste uiteraard.

edit.

@Legan, Rodehaan en JacoBaco know-nots

avatar van MarkFish

MarkFish

Alberic schreef:

Ja, nou die heeft wat mij betreft ook niets in deze serie te zoeken. Net zo min als Johnny Depp.

Johnny Depp kan overal wat van maken. Ik zou hem wel een schurk willen zien spelen.