Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 24 juli 2008
Bekijk via Netflix
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight
"Welcome to a world without rules."
Bruce Wayne
Wuertz
Scarecrow
timbo_
Dag allen,
Is het noodzakelijk om de andere batman films eerst te bekijken of staat deze film op zichzelf?
Ben namelijk onbekend met eventuele voorgaande delen.
Bedankt
Batman Begins kun je het beste wel kijken. De rest is absoluut niet nodig.
MarkFish
Een hype heeft inderdaad wel een waarde-oordeel in, maar zegt niet dat een film die een hype is ook niet daadwerkelijk heel goed kan zijn.
Over media-aandacht heeft deze film zeker niet te klagen gehad. Dat de man die de Joker zo geweldig neerzet overleden is, helpt daar natuurlijk alleen maar aan mee. De film was gisteravond ook uitverkocht (in Zwolle) in 1 bioscoop. En dat komt niet vaak voor, dagen na de premiere.
Deze film verdient dit echter allemaal dubbel en dwars! Ik heb me geen seconde (vd circa 2,5 uur) verveeld. De actie was overweldigend, de special effects fraai, het verhaal zat goed in elkaar, leuke plotwendingen, en de hele cast scoort een dikke voldoende. Maar ere wie ere toekomt: Heath Ledger steelt de show. Wat een fantastische Joker! Ik was gefascineerd door het personage op het moment dat hij het scherm betrad en de fascinatie nam tijdens de film alleen maar toe, Hij steelt elke scene. zeker die op het bureau met Batman .
Natuurlijk is het een dankbare rol waarin een acteur zich lekker kan uitleven, maar hij zet wel wat neer hier. Dat stemmetje, zijn maniertjes, aparte trekjes, het klopt helemaal. Ik had geen moment het gevoel van: ´dit is wel een beetje Te gek/apart/lollig whatever.´
Ledger heeft zich The Joker helemaal eigen gemaakt. Respect!
Huppakee..4,5 ster
MarkFish
MarkFish Magazine: ´Soms kun je fan worden van een acteur door één rol, dit is er zo eentje´
MovieMark: ´Ledger zet Bale voor Joker´
CineMark: ´Joker zet Dark Knight in de schaduw´

Even serieus: Moeten regisseuren Nolan en acteur Bale nu het stokje overdragen? Beter dan dit kan toch haast niet?
Respekked
Nou dit was dus de hype niet echt waard, want zo goed is 'The Dark Knight' nou ook weer niet. Heath Ledger zet wel een memorabele rol neer en maakt goed wat Batman Begins niet had, een goede Badguy. Verder zie ik weinig verschil in begins en deze, op de wereldrol van Ledger na dan. "Why so serious" zal ongetwijfeld een van De quotes allertijden worden met die van Brando als Godfather (offer die je niet kan weigeren).
Het is me een raadsel hoe dit nog steeds zo hoog kan staan op imdb en hier.
JacoBaco
Ja de comments zijn niet om aan te slepen hier.
Ik denk dat hij in een emotionele dip zat en mentaal niet helemaal helder wat bij hem dus resulteerde in een fatale combinatie van medicijnen.
Ik denk dat hij zich er niet van bewust was. Einde discussie.
Berichten verplaatst naar Film > Cast en crew > Heath Ledger
aburefan
de verwachtingen toch niet helemaal waargemaakt, Ledger was welliswaar briljant maar dat resulteerde jammer genoeg niet in een topfilm.
vond het verhaal best wel rommelig en soms wat te simpel uitgewerkt. verhaallijn van twoface/dent vond ik ook niet geweldig en kon me niet zo goed inleven in zijn motivatie, wat ik af en toe ook had met batman. vond het sonar gebeuren op het einde erg onrealistisch. wel weer goed vond ik de keuzes die de joker stelde aan de burgers van gotham (en batman) om chaos te creeeren en het personage zelf was erg goed uitgewerkt en gespeeld
hou et op 3,5 ster
JacoBaco
Ja zoals je mijn cijfer ziet, had ik ook een beetje die ervaring.
(Te) veel scenes liepen niet lekker op elkaar over. Het voelde niet lekker aan op die manier. Het was wel goed te volgen hoor, maar dan wel op een wat rommelige manier.
Dat hele Two-Face gebeuren had er niet in gehoeven van mij. Harvey Dent's personage had wel in de film mogen zitten, maar dan niet als Harvey Dent, maar als Richard Summerfield ofzo. Iemand die geen Two-Face wordt in elk geval. Alleen The Joker had genoeg geweest.
De film had 15 min minder lang mogen duren. Dit ivm overbodige scenes die vaak even gauw voorbij vliegen.
Verder een ruime voldoende
abasinp
ik snap niet waarom heath ledger zo hoog de hemel in word geprezen, ik geef het toe hij was goed als de joker ,maar geloof me als jack nicholsen ook hierin had gespeeld zou de film even goed zijn, vanwege het verhaal en de manier waarop nolan alles aangepakt heeft.
de rol van de joker in de film een heel ander soort joker.
combi
- 20609 berichten
The Dark Knight, daar is nu al best veel over geschreven voor dat ie uit kwam en zekers ook erna.
Een hype, tja volgens mij kan dat niemand ontkennen als je ziet hoeveel stemmen er al staan op imdb bijvoorbeeld
De film zelf.
waar zal ik beginnen, bij het begin dan maar.
Het begint meteen op een heat achtige manier en zit je direct in de film, een kleine introduktie van de joker over zijn doen en laten maar nog niet erg indruk wekkend maar zekers niet slecht.
Dan komen we bij the Batman, waar Scarcrowook weer even terug te zien is, jammerlijk dat men hem niet meer terug ziet want dat maakt de rest van de film imo. ongeloof waardig, maar goed.
Dan de bijeenkomst van alle bende leden, hier word meteen een stukje film geschiedenis geschreven en denk wel dat iedereen weet wat ik daarmee bedoel en alleen al de moeite waard maakt om de film te gaan kijken. Tadaa ! echt meesterlijk gewoon en kan me niet voorstellen dat iemand daar niet mee eens is.
Maar daarmee is ook meteen de hoogte punt bereikt op wat spectaculaire akties na en nog 1 a 2 memorabele momenten van de joker zelf,namelijk het ziekehuis waar de joker wegloopt. (helaas zijn conversatie met Dent vond ik weer tja niet echt overtuigend maaar goed dat was nodig voor de verdere ontwikkelingen die de film nog moest doorgaan). en als hij in de gevangenis zit, en vooral de confrontatie met Batman.
Batman zelf, vond ik niet veel aan, erg houterig en veel donkere stukken om waarschijnlijk zijn slechte vecht capiciteiten te verbergen maar het stoorde me geen moment en er word ook in het begin een excuus voor gebruikt(het nieuwe pak zeg maar) maar vond het er niet beter op worden, maar goed hij is dan ook geen jet li bij wijze van.
Bruce Wayne errug sterk jammer dat er ook geen confrontatie kwam met hem en de joker want dan had hij( de joker) zich echt kunnen meten met een gigant.
hulpje alfred deed het gewoon goed maar ben niet anders gewend en zijn andere hulpje speelde zoals ouderwets zijn standaard rol wat hij altijd wel goed doet.
Maggie Gyllenhaal deed het na behoren en stoorde me geen moment dus prima gedaan, vooral dat schijnheilig lachje bij de overhoring van Lau vond ik erg sterk.
Lau, tja belangrijke rol die nooit echt belangrijk werd alleen voor het verhaal van de joker relevant was en een spectaculaire ontvoering van Batman himself wat erg goed gedaan was als je van aktie houd maar was hm alweer praktisch vergeten toen ik de bios uitging.
Oldman dan, hier heb ik een kritische noot wat mij erg tegen viel maar mischien typisch Nolan stijl is, we kregen een plottwist in een plottwist wat voor mij erg ongeloofwaardig is en de kwaliteit van de film naar beneden haalde, oldman zelf acteerde niks bijzonders maar ergerde me ook niet aan hem hij mocht van mij alleen er wat stoerder uitzien maar ben nu aan het muggenziften.
Harvey Dent, de film ging me steeds meer tegenstaan, het begon best wel goed met hem maar de omwenteling die hij doorgaat maakte alles behalve indruk op mij, erg simpeltjes en ongeloofwaardig helemaal voor wat hij stond, heeft een praatje met de joker en voila daar is Two-Face
Nu nog een laatste kritische noot waardoor ik ook blij was toen de film eindelijk afgelopen was.
ik was de hele film redelijk tot veel onder de indruk van de joker maar toen het onvermijdelijke kwam dat hij doorbatman gepakt zou worden, hoewel tot dan aan toe erg sterk, vond het namelijk sterk van batman dat hij hem dus niet liet vallen en je hoort de joker lachen en dan opeens de verbazing dat batman hem toch niet dood lat vallen was goed, maar toen kwam de conversatie tussen de joker en batman wat het personage van de joker geen goed deed, vond het erg moralistisch op een gegeven moment van ik heb jou nodig en jij heb mij nodigzo zonde en het feit ook dat we hem dan niet meer tegen kwamen en het moesten doen met een (zwakke)eindscene met two-face en de batman die de schuld op zich neemt van two-face zodat iedereen nog in het goede hoopten voor ons filmkijkers uiteraardbatman de held is.. te simpel voor mij maar neemt niet weg dat ik een een hele leuke film avond heb gehad, en genoten heb van de soms erg spectaculaire aktie scenes en de uitstekende muziek die erbij toegepast werd.
maar meesterwerk neuh, joker memorabel tja, de make-up zekers sommige fragmenten ook samen met de script die hij tot zijn beschikking had dus ja eigenlijk wel, ook al heb ik wat kritiek op sommige dingen doet Heath het natuurlijk op zijn manier errug subliem.
Barry Lyndon
Leuke en goede film. Nets mis mee. Geweldige joker! Ach alles was wel gelikt en meer dan OK. Alleen met zo een einde deed echt afbreuk aan de kwalitet van de film. Wat een klefheid! Door dit erbamelijke gestuntel een 3,0!
JacoBaco
de rol van de joker in de film een heel ander soort joker.
Jack Nicholson is op zn minst een meester in het spelen van personages waar het niet helemaal mee in orde is. Maar daarbij zijn het vaak wel totaal verschillende rollen.
Jack is al bijna 70. Qua leeftijd had ik hem niet geschikt gevonden voor deze rol, maar hij had een hele goede / net zo'n goede of zelfs een betere Joker kunnen spelen dan Ledger. Nolan en zowel Jack hadden er persoonlijk wel voor gezord dat Jack een Joker had neergezet die goed in deze film zou passen.
aerts007
[quote]MarkFish schreef:
MovieMark: ´Ledger zet Bale voor Joker´/quote]
Niet met akkoord,vond dit zeker geen slechte film en heb er vzn genoten!
Maar toch blijft dit een hype!
finalman
maar even de vraag die ik eerder gesteld had:
is Two Face dood op het einde of niet?
maar even de vraag die ik eerder gesteld had:
is Two Face dood op het einde of niet?
Zal mn berichtje even aanpassen.
Het lijkt erop dat hij dood is, maar is het hoogstwaarschijnlijk niet
Musicer
^^wss niet, aangezien Eckhart voor deel 3 getekend heeft. Het leek me sowieso al een zwak einde voor een villain.
Patat
Degelijke superherofilm die al legendarisch was nog voordat hij uitkwam door de tragedie met Heath Ledger. Een nieuwe Batmanfilm met The Joker: weerstaan om hem te vergelijken met voorgangers is bijna onmogelijk.
En dan moet ik helaas zien dat de nieuwe Batmanreeks me toch minder ligt dan die van Burton. Het fantasierijke Gotham City van Burton en het kleurrijke cybergebeuren van Schumacker liggen me uiteindelijk toch meer dan het realistische met flatgebouwen opgetrokken Gotham. Dit merkte ik al bij "Batman Begins", maar ook hier vond ik de film weinig sfeer uitstralen, iets wat de films uit de 80's en 90's voor mijn part in overvloed hadden. Ook The Joker uit de prent van Burton vond ik beter: compleet gestoord, evil, maar ook grappig. Kortom, zoals een echte Joker moet zijn. Uiteraard zet Ledger hier een stevige Joker neer, maar ik verkies toch Nicholson.
Heb ik daarom niet genoten van "The Dark Knight"? Integendeel: de film is boeiend en vooral in het tweede deel spannend. De onverwachte entry van Two-Face vond ik erg verrassend. Two-Face was toch een hele verbetering van diegene die we aantroffen in "Batman Forever" waar dit personage een echte aanfluiting was. Alhoewel ik genoten heb van "The Dark Knight" is het voor mij verre van mijn favoriete Batman. Ik heb het gevoel dat deze vooral inspeelt op het hedendaagse jeugdige publiek en ik heb hier minder het gevoel dat dit een klassieker zal worden zoals "Batman" en "Batman Returns" inmiddels wel al zijn geworden. Over twintig jaar zullen we zien waar "The Dark Knight" nog staat.
Mr_White
- 2067 berichten
Eckhart heeft helemaal niet getekend voor deel 3. Hij heeft gezegd dat hij nog wel interesse zou hebben om nog met deze cast samen te werken, maar vooralsnog is Dent gewoon morsdood.
timbo_
Bedoel je hier mee dat de oude Batmans volgens jou niet op de jeugd inspeelde ofdat er in die batmans minder concessies werden gedaan om het de toenmalige jeugd naar de zin te maken?
Overigens zijn wat mij betreft de oude Batmans nu niet echt die hard klassiekers maar dat terzijde.
Musicer
Nja, ik had het op verschillende plaatsen gelezen. Maar het lijkt me sterk dat Two-Face afgeschreven is, ook al heeft hij redelijk veel tijd gekregen in TDK.
Volgens andere sites zou het wel degelijk om een vervolg op TDK gaan, al zou dat me nog wel heel snel lijken. En een spin-off zie ik dan ook weer niet gebeuren, als je bekijkt hoe de vorige is geflopt...
rico_defender
Geweldige film!
Batman Begins vond ik ook helemaal top deze film doet daar nog een beetje bovenop.
Echt met open mond zitten kijken. Vooral de zieke geest van de joker was iets wat er enorm uitsprong dacht je dat er 1 in zat toen kwam 2 face kijken die ook z'n verstand verloor.
Memorabele Rol van Ledger vind ik jammer dat hij zo vroegtijdig overleden is.
Lad
Dat hypegedoe is echt een nadeel, volgens mij ook DE reden dat deze film zakt, want meer en meer mensen gaan kritischer worden... Jammer eigenlijk...
Waarom zouden ze? Bale is een uitstekend acteur, na Keaton voor mij de beste Batman. Als er een vervolg komt, graag weer met hem. Dan ben je tenminste al verzekerd van een goede Batman. Hoop wel dat Batman dan weer belangrijker wordt dan zijn tegenstander.
Wat enorm lastig wordt is een vijand te vinden die Ledgers Joker evenaren kan, laat staan voorbij gaat. Van alle Batman films was The Joker van Ledger met afstand de beste vijand. Daarna Nicholsons Joker en daarna DeVito's Pinguin....
Maar goed, Ledger is dood dus je moet wel verder kijken. Wat mij betreft komt Joker terug maar dan door iemand anders. Van alle klassieke vijanden vind ik de gestoorde Joker de leukste. Two Face, Catwoman, die plantentrut en Riddler trekken me niet als tegenstander. Of stap eens af van de franchise en creeer een nieuwe vijand die we niet kennen. Zou ook wel eens leuk zijn.
Kortom, ik zie graag een nieuwe Batman. Misschien haalt die film niet het niveau TDK, maar als het gewoon een goed vervolg op niveau wordt ben ik tevreden.
Supbatspi
Waarom vindt iedereen dat het verhaal 'te snel' verteld wordt wat betreft Harvey Dent. Oké, hij is in het begin in en in goed, maar hoe puur je ook bent, als je allergrootste liefde wordt vermoord EN je halve gezicht is zo afschuwelijk dat niemand je meer normaal durft aan te kijken, vind ik de omslag van goede strafpleiter naar verbitterde moordenaar van de mensen die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van z'n grote geliefde, binnen 24 uur echt niet raar.
Beeld jezelf eens in hoe jij in het leven staat als jou iets in die trant overkomt. Binnen 24 uur radicaal omslaan is dan geen optie?
finalman

Heb daar zelfs ook aan zitten denken. Denk dat je wel gelijk kan hebben...
Het komt waarschijnlijk omdat Dent in de Batman wereld een grote rol heeft als Two Face terwijl hij hier in nog geen kwart van de film die rol heeft...
Dat je zelf moordneigingen krijgt nadat je geliefden eraan zijn gegaan kan ik me op zich wel inbeelden ja. Ik zou denk ik ook niet voor mijzelf instaan denk ik, wie wel...
Maar dat hij van een goede gozer naar een gewetenloze killer overstapt in no time, dat ging op zich wel te snel.
The One Ring
Ik vind het vooral raar dat hij ineens de verkeerde de schuld gaat geven. Met geen enkele mogelijkheid kun je de schuld omtrent Dents ongeluk van de Joker afschuiven, maar de film onderneemt een gewoon onovertuigende poging om Dent te laten denken dat de Joker schijnbaar er niets aan kan doen en dat het de schuld is van Gordon en zelfs Batman (die Dent nota bene redde). Mij overtuigde dit niet. Enige echt zwakke scène in de film.
Dat had te maken met Joker die Dent opzocht in het ziekenhuis toch...
The One Ring
Ja, maar de woorden die de Joker daar gebruikt zijn gewoon complete onzin.
%%%%%%
Ik vind dat in deel 3 Dat two face terug moet komen er viel veel meer uit hem te halen want hij had een hoop info over die stad enzo

The Dark Knight Rises
2012

Batman Begins
2005
Legendarische Batman-film 'The Dark Knight' van Christopher Nolan woensdag op televisie

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

Dit is de reden dat Heath Ledger als The Joker steeds aan zijn lippen bleef likken

The Shawshank Redemption

Pulp Fiction
Misdaad, 1994

Schindler's List
Oorlog / Drama, 1993
dc comicscrime fightergeheime identiteitanti heroscarecrowsadismechaosburgerwachtjokersuperheldgebaseerd op striptragic herogeorganiseerde misdaadanti villain criminal masterminddistrict attorneysuperkrachtimaxsuper villainfighting crime neo-noirdc extended universe (dceu)batmanbatman most wantedbased on comic strip bold