• 9.381.779 stemmen

Genre: Actie / Misdaad

Oorsprong: Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Christopher Nolan

Met onder meer: Christian Bale, Michael Caine en Heath Ledger

IMDb beoordeling: 9,1 (3.131.351)

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 24 juli 2008

Plot The Dark Knight

"Welcome to a world without rules."

avatar van Halcyon

Halcyon

egelhunter schreef:

Ledger speelt erg goed the joker. Vooral de potlood scene was geweldig

Klopt, die scène werd met luid gejuich onthaald in de zaal waar ik zat.

freekoz schreef:

Een aantal zinnen die in m'n hoofd blijven zitten;

- WHY SO SERIOUS?

- LET'S PUT A SMILE ON THAT FACE!

- HIT ME!!!!

- HERE......WE....GO!!!

Je vergeet:

"A little fight...i like that'!

Halcyon schreef:

Klopt, die scène werd met luid gejuich onthaald in de zaal waar ik zat.

Ik moest net als vele andere lachen!

avatar van Kaffeefiltjer

Kaffeefiltjer

@Freekoz

Ik denk niet dat, als er een deel 3 komt, ze nog rond The Joker gaan werken. Welke acteur zouden ze nu vinden? De marketing molen draait ook deels rond Ledger, hij wordt de (figuurlijk dan nu) hemel in geprezen. Komend decenia zal niemand the Joker spelen, me dunkt. Bij een deel 3 gok ik dan eerder op The Riddler. En hoe Nolan Batman opvoert, lijkt me er ook geen plaats te zijn voor Robin, Mr. Freeze of The Penguin.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

freekoz schreef:
De film was geweldig maar niet perfect. De conclusie van de Joker vond ik niet goed uitgewerkt het was te snel over hij hing dan aan dat soort touw bij dat gebouw en toen kwamen die SWAT mensen en dat was het dan. Het liefst had ik gehad dat het gewoon een gesloten einde was dat batman de joker versloeg. Bij een open einde hadden ze op z'n minst nog kunnen laten zien dat de Joker bijvoorbeeld in een inrichting terecht kwam ofzo. Want nu Heath Ledger dood is vind ik het ook niet leuk om een vervolg met een andere joker te zien.

Een aantal zinnen die in m'n hoofd blijven zitten;
- WHY SO SERIOUS?
- LET'S PUT A SMILE ON THAT FACE!
- HIT ME!!!!
- HERE......WE....GO!!!

Die zinnen hoorde je dan ook in ieder bedenkelijk reclamespot of trailer.

Bij mij zijn die zinnen blijven hangen niet omdat ze zo'n indruk op me maakte, maar omdat ik ze dus tevaak heb gehoord.

avatar van silhoupin

silhoupin

Helemaal zoals ik had gehoopt dat het zou zijn. De sfeer is perfect, de verhaallijnen zijn zeer goed in beeld gebracht, de cast is verbluffend. Batman is voor mij dé superheld onder de superhelden, en deze film heeft dat eens te meer bewezen.

Nolan heeft met Batman Begins en The Dark Knight een zeer goede nieuwe kijk op Batman in beeld gebracht, een kijk die mij zeer goed bevalt. Het is allemaal veel realistischer, dramatischer, spannender, en gewoon... beter.

Voor mij mag er nog zeker een derde film komen.

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

JohnWilliams schreef:
Ik snap nog steeds mijn spelfout niet maar ja...

Jouw = Jou

Maar goed, The Dark Knight....

Maar wat betreft mijn eindoordeel.. Ik zit nog te twijfelen, ik denk dat ik uiteindelijk op 4,5 uit zal komen, maar weet het nog niet zeker... Daarvoor moet ik hem eerst nog een keer zien.. Want eigenlijk viel de hele film als een soort waas over me heen. Voordat ik het wist waren die 2,5 uur voorbij, en zag ik de endcredits lopen....

Maar Joker. Er is al veel over deze schurk geschreven, vooral positieve dingen, en ik kan alleen maar zeggen dat ik het met die dingen eens ben. Heath Ledger heeft een fantastische Joker neergezet, maar ook zijn teksten en acties zijn geweldig. De Joker was altijd een gestoorde clown met een grote glimlach op zijn gezicht, maar deze Joker is zo anders... er zit veel meer in. Zijn teksten zijn gewoon geweldig, dit waren een paar teksten die ik erg goed in elkaar vond zitten

Do you wanna know why I use a knife? Guns are too quick. You can't savor all the...little..emotions. And..you see..in their last moments...people show you who they really are. So, in a way, I know your friends better than you ever did. Would you like to know which one of them were cowards?

Na deze zin wist ik even niet goed wat ik er van moest denken... Zowel gruwelijk kwaadaardig en koud als zeer grappig tegelijk... Dit is Joker humor zoals ik het graag zie... Humor dat eigenlijk geen humor genoemd kan worden....

It's a schemer who put you where you are. You were a schemer. You had plans. Look where it got you. I just did what I do best-I took your plan and turned it on itself. Look what I have done to this city with a few drums of gas and a couple bullets. Nobody panics when the expected people get killed. Nobody panics when things go according to plan, even if the plans are horrifying. If I tell the press that tomorrow a gangbanger will get shot, or a truckload of soldiers will get blown up, nobody panics. But when I say one little old mayor will die, everyone loses their minds! Introduce a little anarchy, you upset the established order, and everything becomes chaos.

Ja ik weet, veel copy paste, maar dat ik gewoon om te laten zien wat ik zo goed vond aan de Joker.
Daarnaast vult het acteren van Ledger dit personage zeer goed aan. En nee, ik zeg het niet omdat de man gestorven is, want daar heb ik geen eens bij nagedacht tijdens het kijken van de film... Maar Oscar waardig is zijn acteren volgens mij zeker wel.

Erg jammer is het toch dat de man overleden is... Want volgens mij duidt alles erop dat ze meer met hem wouden doen. We zullen ons nu maar moeten inbeeldden dat Joker voorgoed opgesloten zit (mits ze een nieuwe acteur vinden, wat ik dan toch weer niet hoop) maar die Swat gasten die hem oppakten, hadden natuurlijk net zo goed corrupt kunnen zijn, en Joker kunnen laten gaan... Want je zag niet dat hij opgepakt werd. Hierdoor denk ik dat ze meer met hem wouden doen, en het smaakt na Dark Knight ook naar meer

Maar hoe goed deze Joker ook is, er is meer aan Dark Knight wat erg goed is... Zoals Harvey Dent. Het gehele verhaal met dit personage, van begin tot eind, zit gewoon erg goed in elkaar, en is ook heel mooi symbolisch weergegeven. Zo af en toe zie je in het personage Dent al Two-Face trekjes, en het is dan uiteindelijk leuk om te zien hoe hij in deze schurk veranderd. Dat de Joker hier mee te maken heeft, is ook weer mooi, want hierdoor word het verhaal meer één geheel. Heel goed vond ik het eind van Dent's verhaallijn, waarin Batman alle schuld van Two-Face's misdaden op zich neemt, omdat als men zou horen dat Harvey Dent, die liet zien dat er nog goedheid is in Gotham, zelf ook in een schurk veranderd is, dan zou alle hoop in een klap vergaan zijn.. En dat was precies het plan van de Joker. Dus neemt Batman de schuld op zich.

Maar ook Aaron Eckhart acteert goed als Dent. Zijn acteren is me niet zo bijgebleven als dat van Joker, maar dat is ook niet zo gek, aangezien Joker een geheel ander soort personage is, dat veel losser kan gaan (zonder dat hij over the top ging, zoals de schurken in Batman Forever... maar terug naar Dent ). Allebei de kanten van Harvey worden goed neergezet.

En nog geen woord over Batman/Bruce wayne zelf... Misschien komt dat ook wel omdat dit personage zelf ietsjes meer naar de achtergrond is verdwenen... Natuurlijk is het nog steeds het hoofdpersonage, maar het verhaal lijkt hem minder te volgen dan in Batman Begins. Vond ik dat erg? Nee, eigenlijk niet. Het blijft een goed personage, zowel Batman als Bruce Wayne. De stem irriteerde me niet, waarschijnlijk omdat ik het erger had verwacht.

Als ik echt ga lopen zoeken, vind ik echt nog wel een paar nadelen aan deze film... Maar waarom zou ik? Ik vond deze film gewoon heel goed, vooral het verhaal en het script. Oké, in het begin kwam het een beetje moeizaam op gang, Two-Face had wel iets meer voor kunnen komen misschien, Gyllenhaal vond ik niet zo'n leuk hoofd hebben.... Maar al deze dingen vallen in het niet bij het mooie verhaal, de schitterende muziek van toppers James Newton Howard en Hans Zimmer, het personage Joker, en de algemene sfeer in de film. Het is misschien niet de beste film die ik ooit gezien heb, maar wel de beste superhelden film die ik tot nu toe gezien heb.

avatar van Esteban

Esteban

Fikret8 schreef:

Geef jij altijd antwoorden op je eigen gestelde vragen? (antwoord:) Ja.

Mijn mening was reeds lange tijd gepost. 't Waren gewoon even mijn bedenkingen bij het vallen al die superlatieven hier.

Bart Tönjann schreef:

Inderdaad een super scene!!! Hij lokte die agent gewoon uit!

avatar van starbright boy

En weer berichten over specifieke gebruikers verwijderd.Hou het bij de film.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

In comic verfilmingen een pareltje.

Zeer goede aktiescenes, wat je natuurlijk ook wel verwacht.

Maar de personages worden supersterk neer gezet.

Dat vond ik echt bewonderingswaardig.

The Joker is een waar hoogtepunt; Ledger zet deze psychopaat geweldig neer; hij houd van chaos en je krijgt ook chaos.

Harvey Dent is ook geweldig vooral na de transformatie.

De film is lekker donker gehouden maar er zeker ruimte over gehouden voor de nodige humor.

Al met al de sterkste uit de reeks en wellicht uit alle stripverfilmingen tot nu toe!

avatar van Mr_White

Mr_White

• 2067 berichten

Dat is toch wel onzin heatmaster. Met name fans van comics zullen blij zijn dat superheldenfilms eindelijk serieus genomen worden en meer zijn dan gewoon vermakelijke blockbusters. En de actie voert net als in BB helemaal niet de overtoon, maar is wel gewoon goed verspreid over de film.

avatar van freekoz

freekoz

Ik zat zo eens te denken; Ik vind dat Johnny Depp wel in aanmerking zou moeten komen als vervanger voor Heath Ledger. Die lijkt me wel geschikt als er ooit nog eens een joker nodig zal zijn.

avatar van teuk

teuk

Ik begrijp de hype niet zo; afgezien van het prima acteerwerk en een aantal ijzersterke scenes vond ik het een kleine teleurstelling (net als Batman begins trouwens). Christian Bale acteert als een houten klaas, met z'n Batman pak aan klinkt hij als een soort Kerstman met longontsteking. De rest van de cast is overigens geweldig!! Ook een zwak punt vind ik de bizarre mengelmoes van enerzijds een film-noir achtige stijl en anderzijds de verplichte comic invloed die samen gaat met vergezochte gadgets. Bijv: om de werking van de mobiele telefoon met sonar uit te leggen moet Morgan Freeman zelfs een vergezocht betoog gaan houden tegen Christian Bale. Dit leverde (onbedoeld) een daverend lachsaldo op in de bios. Alsof je tegen je vriendin zegt; "wat heb jij een mooie rok aan die je gisteren bij de H&M gekocht hebt voor €60,- gemaakt van 90% katoen, 10% wol, Vegas Gold kleurecht met een subtiele taillering en dubbel gestikte zoom" ipv "wat heb je een leuke rok aan". Er zitten meer van dit soort geforceerde momenten in een film die bij vlagen geniaal is. Geef mij maar Spiderman 1 & 2, Batman Returns, Hellboy en Blade 2. Raimi, Del Toro en Burton hebben duidelijk veel maar affiniteit met het genre. Ik vind het overigens wel erg knap dat Nolan zelfs comic haters weet te overtuigen. Maar moet je dat willen.... dat is een heel ander verhaal. Nu is het een misdaad film waar Batman aan z'n oren doorheen gesleurd wordt.

avatar van RobbieKing

RobbieKing

Waarom kan een batman film niet op 1 staan in de toplijsten en dus zal het dan maar een hype zijn ofz. Ik begrijp dat nooit , er zijn te veel van de oude stempel (oftewel de shaw. en godfather fans) die niet willen zien dat hun film eens een x van de troon gestoten kan worden, al moet ik wel zeggen dat batman wellicht iets zal gaan zakken. Heath zal niet zo makkelijk vervangen worden dat is zeker zo ! Voor hem moet er een oscar bekroond worden !!

avatar van The Oceanic Six

Ik heb de film wel een half puntje verlaagd. Nu ik er nog eens goed over na denk, het einde was op zich wel een beetje onbevredigend met The Joker die het overleefd en waarvan het laatste shot is dat hij aan een touw hangt en SWAT komt binnen. Dat mocht wel wat harder en rauwer, zoals in Nicholsons Batman..

avatar van Lad

Lad

Ajax&Litmanen1 schreef:

Jammer...

Hopelijk heb je je niet laten leiden door enkele mindere scores ofzo, of door dat gezever over "hype" hier en "hype" daar...

avatar van Ricky Roma

Ricky Roma

The Oceanic Six schreef:
Maar een 4,5* is ook extreem hoog toch?

Dat einde met The Joker is goed, aangezien ze met dat personage verder wouden gaan, maar dat gaat nu nietmeer door vanwege Ledger's dood. Als ze The Joker nietmeer wouden gebruiken in de derde film dan was het natuurlijk wel een ander verhaal, maar dat is hier niet het geval.

avatar van The Oceanic Six

Lad schreef:

Jammer...

Welnee joh

Ik heb de film zelf ook al gezien, ik oordeel altijd zelf en ga nooit op wat de rest vind af. Maar ik deel ook niet supervaak een 4,5* uit, vind ik ook een topcijfer. Er zijn als ik kritisch kijk natuurlijk wel een paar minpuntjes, maar die vallen weg bij al het goede.

avatar van Lad

Lad

The Oceanic Six schreef:

Welnee joh

Ok dan...

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

Geweldige film, op en top, vooral de musicscore is geweldig Hans Zimmer ten top

Vond alle acteerprestaties geweldig, vooral die van Heath Ledger, met zijn maniakale verschijning

Vond trouwens dat Aaron Eeckart meer de hoofdrol speelde, kwam er meer in voor. en Christian Bale heb ik beter zien acteren hoor.. hij deed het niet slecht maar beter had wel gekund.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

En alweer persoonlijke aanvallen verwijderd, houd de discussie gewoon inhoudelijk.

avatar van Nasir

Nasir

Vandaag voor de tweede keer geweest en meer op de andere dingetjes gelet zoals de score die inderdaad lekker klinkt en plotgaten die eerdere users gepost hebben. Het blijft een geweldige film en.....nog een keertje dan maar. Heath Ledger is de man!

'' I don't wonna kill you. You complete me''

avatar van A-neet

A-neet

teuk ik ben het met je eens, mooi gezegt van de H&M rok ook. begreep precies waar je het over had.

en van de kerstman

ik ben van mening dat wanneer heath ledger niet was overleden het gemiddelde hier al met een halve ster was gedaald. en wanneer hij helemaal niet in de film had meegespeeld was het gemiddelde met 1,3 gedaald. minstens! ga mij niet wijsmaken dat dit de beste film ever is! nooit! wel de beste acteur/rol die ik ooit gezien heb.

tja... ik geef toe dat ik speciaal voor the joker ben gegaan. ben verder niet echt batman fan, maar dan vond ik batman begins toch een stuk beter.

geen slechte film, ook niet geweldig...

avatar van lykathea

lykathea

Goed stukje.

Ik ben tevens van mening dat als Christopher Nolan deze film niet had geregisseerd, en als Bale en Caine er niet ingespeeld hadden de film zeker 1,57 ster was gezakt.

avatar van thunderball

thunderball

En stel dat de hoofdfiguur niet een vleermuispak, maar een paashazenpak aan had gehad, dat scheelt waarschijnlijk toch ook wel een puntje of wat?

avatar van Cosoco

Cosoco

Dat lijkt me een veel leukere film eigenlijk.

avatar van lykathea

lykathea

Ik denk zelfs een puntje omhoog. Briljant!

Vergeet niet ERIC ROBERTS. Wat een held is dat, zonder hem was dit een flop 100 film.

avatar van thunderball

thunderball

Dat is oneerlijk, want iedereen weet dat Eric Roberts alleen in topproducties zit!

Wanneer je DIE kunt krijgen weet je dat je gebakken zit!