• 9.375.132 stemmen

Geregisseerd door: Hideo Nakata

Met onder meer: Nanako Matsushima, Miki Nakatani en Hiroyuki Sanada

Gesproken taal: Japans

Plot Ringu

"One curse, one cure, one week to find it"

Reiko Asakawa is een jonge journaliste. Na de mysterieuze dood van haar nichtje Tomoko, ontdekt ze dat heel wat recente overlijdens te wijten zijn aan een geheimzinnige videoband. Iedereen die de band bekijkt, zou exact één week later sterven. Aanvankelijk gelooft Reiko die geruchten niet, maar als ze te weten komt dat Tomoko's vriendin, die samen met haar de video bekeken had, op net hetzelfde tijdstip om het leven gekomen is, begint ze zich vragen te stellen. Ze trekt op onderzoek uit en besluit de videotape zelf te bekijken. Kort nadien gebeuren er rondom haar vreemde dingen. Ze doet een beroep op de hulp van haar ex-echtgenoot Ryuji om te vermijden dat ook zij ten prooi valt aan de mysterieuze tape.

Ryuji Takayama

Tomoko Oishi

Masami Kurahashi

Takashi Yamamura

Koichi Asakawa

Yoichi Asakawa

Shizuko Yamamura

Sjan schreef:
is het dan niet logischer dat zij haar vriendin eerder vindt dan de moeder van TOmoko die op dat moment niet eens thuis was? . verder blijft dit voor mij een 4* film

Die vriendin zal haar ook wel eerder gevonden hebben, maar zoals in de film gezegd wordt is zij gek geworden. Wie weet wat ze gedaan heeft, misschien het lijk verplaatst omdat ze bang was of zo? Beetje vergezocht eigenlijk, lijkt me logischer dat t gewoon een fout is.

avatar van mister blonde

mister blonde

ben vanaf nu begonnen met het kijken van films uit azie, waaronder deze. hierna moeten een aantal kurosawa's volgen, een aantal oude john woo films (ik vond the killer erg goed) en wellicht nog meer.

deze vind ik beter dan [edit] de remake [/edit], hoewel ze elkaar niet veel ontlopen.

ik zit niet zo snel op het puntje van mijn stoel, maar nu wel. er zit veel vaart in, er hangt een grillige sfeer, een aantal erg sterke scenes en ik vond het acteren zeer goed.

het (eigenlijk absurde) verhaal is niet het sterkste punt, maar dat kan ik een film waar sfeer veel belangrijker is makkelijk vergeven.

4 sterren.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

mister blonde schreef:

deze vind ik beter dan het origineel, hoewel ze elkaar niet veel ontlopen.

Euhhh...... Dit is het origineel.

mister blonde schreef:

deze vind ik beter dan het origineel, hoewel ze elkaar niet veel ontlopen.

avatar van mister blonde

mister blonde

redelijk stompzinnige opmerking, idd.

natuurlijk weet ik dat dit het origineel is.

ik bedoelde uiteraard dat ik het origineel (deze dus) beter vind dan de remake, hoewel ze elkaar niet veel ontlopen.

avatar van meerhoff

meerhoff

Geniale film. De sfeer is gewoon uniek.

avatar van Sjan

Sjan

Kan iemand me misschien vertellen waar ik informatie over de productie (productiewijzen, fasen en rollen in de productie, distributie en vertoning) kan vinden over deze film?

pjotr

Dit is volgens mij wel de meest complete Ringu-site die er is....

Misschien staat daarop de informatie die je zoekt.

avatar van Derek

Derek

weet iemand waar ik deze dvd kan kopen met dat leipe oog op de voorkant?

pjotr

Volgens mij ligt 'ie voor een euro of 7 bij de Free Record Shop of bij van Leest...

avatar van Derek

Derek

ja klopt, maar dan krijg je the original ring, en die versie heeft dat leipe oog niet op de voorkant, en ik wil percee die hebben..

pjotr

Ik heb 'm daar wel gekocht hoor...met dat oog op de voorkant.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Derek schreef:

Lekker belangrijk, wil je nou de film hebben of de hoes ?

avatar van Melkor

Melkor

Ik vind dus echt dat deze film allesbehalve spannend was. Iedere keer als ik dacht 'oh, nu zal het spannend worden' gaan ze over tot de volgende scene.

Teleurstellende film.

avatar van V

V

mee eens, stelde zwaar teleur. Spanning is in geen velden of wegen te bekennen. Blijf die televisiescene alleen wel freaky vinden. De Hollywoodversie wist mij daarentegen wel weer te boeien.

avatar van GFM

GFM

Ik sluit me geheel bij de heer V aan!!

avatar van Hemdale

Hemdale

Melkor schreef:

Teleurstellende film.

Dat hoor ik wel meer, maar die hebben The Ring voor Ringu gezien en als dat het geval is zal deze film inderdaad wel teleurstellend zijn.

Nee man !

avatar van Melkor

Melkor

killalot schreef:

Dat is dus niet het geval...

avatar van Hemdale

Hemdale

Okee dan !

avatar van silverfaustx

silverfaustx

pas voor het eerst gezien, als je het om 4 uur snachts kijkt is het wel spooky , aantal leuke momenten maar kon beter

the ring usa schijnt veel beter te zijn ??

avatar van chucknorris

chucknorris

• 1907 stemmen

Ik heb de Amerikaanse remake (nog steeds) niet gezien, maar vond dit al veel belovend. Zeker als je door het houterige acteerwerk en opbouw van het verhaal heen kijkt. Het is en blijft natuurlijk een angstaanjagend idee, en daarmee al automatisch een goede film. ga snel the ring kijken

agent smith

ik heb de box gekocht met 4 delen van the ring, namelijk: ring, ring 2, ring 0 en ring spiral, in welke volgorde moet ik ze eigenlijk kijken?

Even de jaartallen checken of zo ?

Onderhond schreef:

Even de jaartallen checken of zo ?

goed idee! dat had ik nog niet gedaan hoor!

ik bedoel eigenlijk wat de beste volgorde is om te kijken, want sommige mensen zeggen dat het ene deel veel te veel weggeeft van het andere deel....

BoordAppel

Ring, Ring 2, Ring 0 en dan Spiral lijkt me een goede keus.

ok, bedankt

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Leuk geprobeerd, echter mislukt!

De spanning ontbreekt.

avatar van zeus

zeus

Heb deze gezien na The Ring en deze heeft toch net iets meer dan de remake. 3,5*

zeus schreef:

dat vind ik dus niet, hier zit bijna geen spanning in en het verhaal is ook veel vaager dan dat van de remake.

ook vind ik de remake veel enger, de lijken zijn veel mooier gemaakt en de 'tv scene' vind ik ook veel meer sfeer hebben dan het orgineel.