• 9.373.540 stemmen

Geregisseerd door: Hideo Nakata

Met onder meer: Nanako Matsushima, Miki Nakatani en Hiroyuki Sanada

Gesproken taal: Japans

Plot Ringu

"One curse, one cure, one week to find it"

Reiko Asakawa is een jonge journaliste. Na de mysterieuze dood van haar nichtje Tomoko, ontdekt ze dat heel wat recente overlijdens te wijten zijn aan een geheimzinnige videoband. Iedereen die de band bekijkt, zou exact één week later sterven. Aanvankelijk gelooft Reiko die geruchten niet, maar als ze te weten komt dat Tomoko's vriendin, die samen met haar de video bekeken had, op net hetzelfde tijdstip om het leven gekomen is, begint ze zich vragen te stellen. Ze trekt op onderzoek uit en besluit de videotape zelf te bekijken. Kort nadien gebeuren er rondom haar vreemde dingen. Ze doet een beroep op de hulp van haar ex-echtgenoot Ryuji om te vermijden dat ook zij ten prooi valt aan de mysterieuze tape.

Ryuji Takayama

Yoichi Asakawa

Shizuko Yamamura

avatar van vic

vic

en net als de remake lijkt me deze wel goed. Maar er is natuurlijk de uitwerking die nog helemaal verpest kan worden

avatar van lorelei

lorelei

ik heb ring vandaag gekocht. niks ringu. op het hoesje staat gewoon ring. Maar dat zal wel weer gewoon naar het engels vertaald zijn. Ik heb echt een spooky voorkant! met zo'n vreselijk eng oog. Maar het is best wel een enge film. Als er gebeld wordt onder de film zit je echt van, ohoh wie is dat?

tis wel import, maar heeft natuurlijk engelse ondertiteling.

Ik stem nog niet hoor, moet nog ff over nadenken.

Jordy

heb de Engelse titel er maar even bijgezet, want onder de originele titel is ie hier niet bekend inderdaad

avatar van Wouter

Ik heb echt een spooky voorkant! met zo'n vreselijk eng oog.

Die heb ik ook. Vind deze wel mooier.

Die verandering is goed, Jordy. Ik zie hem nu pas hier.

avatar van jex

jex

De engelse versie heb ik uiteraard ook. Vond hem best wel goed maar niet super eng zoals dat op de hoes staat. (makes the Blair Witch look like a comedy of zoeits?). Trouwens is de Ringu-trilogie af en deel 2 is ook best wel goed, maar ietjes minder. Ringu 0 (deel 3) heb ik nog niet gezien.

avatar van GerwinF

GerwinF

Dus je kan op de dvd kiezen tussen japans en engelstalig ? Of zijn er echt 2 aparte versies? Ps. waar kan ik deze film ongeveer mee vergelijken?

Jordy

Ik vond het maar een erg matige bedoening, snap de hype ECHT niet, cliché verhaaltje met wat spannende telefoon-momenten, een onbekende moordenaar, wat helderziende gaven er door heen gemixt... als Amerikaanse film was deze op de hele grote hoop gigantische b-thrillertjes gegooid.

Einde was wel interessant, waar de titel ook duidelijk wordt, vandaar nog net 2 sterren

avatar van Jos2

Jos2

Moet ik hem dus toch maar afkijken? dat lukte me nl. niet.

mwah kweenie

De titel slaat op het feit dat je alleen sterft aan de band als je 'm NIET binnen een week aan iemand anders laat zien, hierdoor ontstaat er dus een "ring" van mensen die te weten komen wat er met dat meisje gebeurde

vond ik persoonlijk het enige interessante aan de film

avatar van dttom

dttom

Was wel goed . Nu maar zien of ik de week overleef

Jordy

je weet zo onderhand toch dttom, als je een andere mening hebt dan ik ben je *verplicht* om een toelichting te geven

avatar van dttom

dttom

Ik heb maar 3 sterren gegeven, dat vind je erg? Anyhoe ik vond sommige momenten best spannend en ik wilde wel weten hoe het nou zat. Dus de film bleef me boeien. Zo goed?

Jordy

vooruit je lidmaatschap wordt met een maand verlengd

avatar van LauraPalmer

LauraPalmer

Dit is een ander plaatje dan die op de hoes stond toen ik hem heb gehuurd. Op die hoes stond namelijk een heel freaky oog. Door die hoes had ik verwacht dat de film echt heel eng zou zijn, maar dat viel dus wel mee. Maar desalnietemin vond ik het een mooie film, mooie kleuren en mooie sfeer!!

Het viel trouwens wel te verwachten dat hij geremaked zou worden.

avatar van Mza

Mza

• 1924 stemmen

Laatst de triologie gekeken en dit is nog het beste deel, hij begint erg creepy en daardoor spannend maar als je halverwege meer over de oorzaak te weten komt valt dit zwaar tegen. Totaal niet spannend. De volgende delen gaan wat dieper in op het gegeven van de tweede helft maar aangezien dit niet spannend is zijn ze het jammergenoeg ook niet.

avatar van Spider

Spider

Sorry hoor,maar ik scheet in mijn broek van de laatste moord scene.

Ik lees daar niks van terug.

Film begint wel onwijs traag maar dat is volgens mij de bedoeling geweest.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De titel slaat ook gewoon op die put, das ook een ring. Lekker spannend filmpje dat helaas op de DVD vernaaid was door de codering of zo, zwarte vlakken zagen dr uit als in ontbinding zijnde paarden.

sydney

Lekker met angstzweet gekeken. Een teken dat film in zijn genre goed is. Echter één opmerking over die @?!$@ Tartan video's/DVD's. De DVD die ik heb gekocht was geïmporteerd uit GB. Echter de ondertitels verdwenen om de haverklap tegen een felle witte achtergrond. Hier hadden ze wel rekening mee kunnen houden vind ik. Mijn Japans is niet meer wat het geweest is.

narva77 (crew films)

Is dat de dvd die ze ook bij de FRS hebben?

sydney

Is dat de dvd die ze ook bij de FRS hebben?

Ik heb hem bij van Leest in Eindhoven gekocht. Ik weet niet of dit dezelfde versie is als bij FRS. Hij is in ieder geval van Tartan.

narva77 (crew films)

Oh, jij hebt dus de import uit GB. Maar waarom dan niet gewoon de NL versie kopen, van Dutch Filmworks/World Wide Cimema?

Bij BOL.COM voor E 18,99, bij FRS voor E 14,99.

sydney

Tja, ik vond deze bij van Leest in de bakken. Ik ging er vanuit dat de engelse versie geen kwaliteitsverschillen zou hebben t.o.v. de Nederlandse versie. De engelse ondertiteling maakt me niet zoveel uit.

Jarre

Ik vond het wel een scrary filmpje, maar als je gewend bent om niet naar de ondertiteling te kijken dan is japans wel een erg moeilijke taal.

Vooral als je net Amelie van te voren hebt gezien zonder ondertiteling.:N

Jarre

dan is japans wel een erg moeilijke taal.

Gelukkig was het een makkelijk verhaal en kon ik de film wel volgen.

avatar van tovenaar

tovenaar

Vooral als je net Amelie van te voren hebt gezien zonder ondertiteling.:N

Waarom heb je Amelie zonder ondertiteling gekeken?

waarschijnlijk omdat hij Frans kan

avatar van Mik

Mik

No Way

waarschijnlijk omdat hij Frans kan

Nee, maar m'n vriendin had op school hier een project over en moest hem ook in het Frans zien. (en die kent wel frans ) Vandaar.

narva77 (crew films)

Heb em nu ook op dvd. Ben benieuwd.

avatar van gotti

Ondanks het cliché verhaaltje toch heel erg spannend. Ik kreeg echt kippenvel van de creepy muziek..brrrrrr....Dus erg cliché, maar toch spannend. 2,5*