Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Hideo Nakata
Met onder meer: Nanako Matsushima, Miki Nakatani en Hiroyuki Sanada
Gesproken taal: Japans
Plot Ringu
"One curse, one cure, one week to find it"
Reiko Asakawa is een jonge journaliste. Na de mysterieuze dood van haar nichtje Tomoko, ontdekt ze dat heel wat recente overlijdens te wijten zijn aan een geheimzinnige videoband. Iedereen die de band bekijkt, zou exact één week later sterven. Aanvankelijk gelooft Reiko die geruchten niet, maar als ze te weten komt dat Tomoko's vriendin, die samen met haar de video bekeken had, op net hetzelfde tijdstip om het leven gekomen is, begint ze zich vragen te stellen. Ze trekt op onderzoek uit en besluit de videotape zelf te bekijken. Kort nadien gebeuren er rondom haar vreemde dingen. Ze doet een beroep op de hulp van haar ex-echtgenoot Ryuji om te vermijden dat ook zij ten prooi valt aan de mysterieuze tape.
Reiko Asakawa
Koichi Asakawa
Yoichi Asakawa
Shizuko Yamamura
teaser
Gister bij de FRS gekocht aangezien het verhaal volgens mij toch het zelfde is.
In het begin een beetje trage montage. Later in de film werd er gelukkig een beetje gespeeld met camerastandpunten. Op zich wel leuk verhaal met een laatste moordscene die toch lekker creapy was. Ben benieuwd naar de remake.
Vyvre
Dit deed me dus echt niets. Het werd me aanbevolen als zijnde een van de beste horrorfilms ooit gemaakt. Ik ben totaal geen horrorfan, maar besloot toch de sprong te wagen en deze film een kans te geven. De sfeer die de film wist te creëren was niet slecht, maar daar houdt het rijtje pluspunten ook wel op. Acteerwerk vond ik matig, verhaal hing af en toe van los zand aan elkaar ( bijv de Ryuji kerel die door de hele film nieuwe essentiële info blijft geven hoewel hij dit net zo goed aan het begin had kunnen doen) en het einde was mijns inziens een schoolvoorbeeld 'het geld is op en we hebben nog een aantal openingen in het plot, hmm hoe maken we dit het snelst af'. 1,5 ster.
koentje03
Ik heb em gisteren bij de FRS gekocht, heb de trailer al bekeken. Ik heb de remake gezien en ik vondt die echt super. Toen ik de trailer van de oude versie zag ik eigenlijk gewoon dezelfde trailer als van de remake alleen dan met Japanners. Ik ga em voortzo kijken om te zien wat er eigenlijk het verschil is. Ik heb gehoord van niet. We zullen zien.
Hemdale
Ringu vind ik beter dan de remake vooral omdat de schrikeffecten wat cooler waren.
herman78
De DVD ligt voor 3 euro bij de Mediamarkt. Ik moet hem nog zien. Ben wel benieuwd!
EmDee
Voor die prijs heb ik m ook gekocht van één of ander louche mannetje in Nijmegen.
Sjaak
Een beetje minder dan de Amerikaanse versie. Wel leuk om te zien hoe de Japaners in de renscene's bij het naar binnen gaan van huizen snel wisselen tussen schoenen en slofjes.
Hemdale
Is dat zo? Dat is me al niet opgevallen... Moet toch de film nodig een keer weer zien!
M. Rodriguez Fan
Net gekocht... heb wel al de amerikaanse versie gezien die was echt goed, lekkere schrikmomenten, hield je in spanning, veel onverwachtte dingen. Hopelijk deze net zo goed(of beter!). Ik ga hem morgen maar eens lekker kijken.
De Knip
Ik heb alleen Ringu nog maar gezien. Ik ga over een half jaar The Ring weleens een keer zien. Lijkt me niet echt verstandig het orgineel een paar dagen later te laten volgen door de remake te gaan zien. Zeker weten dat het je dan tegenvalt.
Yak
Net gekocht... t/m ..lekker kijken.
Laat ik mijn voorspelling van MRF's oordeel over het origineel voor me houden.
M. Rodriguez Fan
We zullen zien... Ik zet hem nu op en rond 11 uur zal ik mijn oordeel ten gehoren brengen.
Jordy
MRF is geband, herhaaldelijk plaatsen van spoilers, ook na diverse waarschuwingen
neo
Nou kijk ik nooit zo vaak horror/thrillers, maar deze greep mij gewoon enorm en zat de hele film in spanning te kijken. 4 sterren
gimli f
Gezien in prima omstandigheden: lekker laat, ik was al best moe en bereikte al snel dat "schrikniveau", iets wat mij meestal niet lukt...
Dit is een meer dan aardige thriller/ horror. Mooi sfeervol gefilmd, goed geacteerd en een interessant verhaaltje. Vooral de echt engige scenes werden mooi in beeld gebracht. Sommige scenes waren van lekker kippenvelniveau!
Mooie, beklemmende muziek ook.
Beetje eng dat die telefoon van haar bijna hetzelfde klonk als dat ding van mij...
Twijfel tussen een 3,5 en een 4- snel dan nog maar eens kijken wellicht.
FisherKing
Dit deed me dus echt niets. Het werd me aanbevolen als zijnde een van de beste horrorfilms ooit gemaakt. Ik ben totaal geen horrorfan, maar besloot toch de sprong te wagen en deze film een kans te geven. De sfeer die de film wist te creëren was niet slecht, maar daar houdt het rijtje pluspunten ook wel op. Acteerwerk vond ik matig, verhaal hing af en toe van los zand aan elkaar en het einde was mijns inziens een schoolvoorbeeld 'het geld is op en we hebben nog een aantal openingen in het plot, hmm hoe maken we dit het snelst af'. 1,5 ster.
Helemaal mee eens... 2*
Chrizzlle
Ik dacht dat ik me wel een beetje zou gaan ergeren aan het Japanse taalgebruik, maar dat viel reuze mee! De film zelf vond ik redelijk, wel een leuk verhaal, maar ze hadden hem wel wat spannender / enger kunnen maken...
Diesel
Hele goede horrorfilm. De scène waar Sadako uit het beeld kruipt is nu al een klassieker.
4.0/5.0
ToNe
Van de slotscene krijg ik nog steeds kippenvel.
Voor diezelfde scene in de remake zette ik mezelf al schrap maar dat viel zwaar tegen.
Wat was dat achterlijk gemonteerd!
Tonyvdb
De film begint goed en zet onmiddellijk een speciale sfeer in, waarna het boeltje een beetje in elkaar zakt.
Verder moet de film het vooral hebben van een paar heel sterke momenten ( vooral het einde waar Sadako uit de put en dan uit de tv kruipt is geniaal, ook goed is de scène in de put en de vervormde foto's )
Wat ik zwak vind is dat de filmmakers die vent (Rjuyi) helderziende gaven gegeven hebben, omdat ze niet creatief genoeg waren een andere oplossing te zoeken.
Verder nog een paar clicheetjes (telefoon, spiegelbeeld in tv, ouwe verbitterde man met schuldgevoel op eiland, ...) en ready is Kees !
Nog iets dat ik nogal belachelijk vind, is dat ze eerst de videobeelden ontrafelen, naar de herberg gaan, naar het eiland met de vulkaan gaan, terugkeren naar de herberg en de put uitscheppen, terwijl de oplossing gewoon het kopiëren van de cassette was. Al die moeite voor niks !
Een krappe *** 3 op 5 ***
Tonyvdb
Je bent erg mild tony
ja, eigenlijk wel, normaal 2,5 maar ik vond die laatste tv-scène echt geniaal. Zelden zo hard geschrokken (en dat is nog altijd de bedoeling van een horrorfilm))
Kijk wel ooit nog eens opnieuw, maar voorlopig net 3, wat bij mij betekent : gewoon goed/vermakelijk, maar dan ook echt niets meer...
FisherKing
Laatste slot scene was geniaal ja. (op horror- gebied dan)
puck
BoordAppel
Na herziening verhoog ik mijn stem naar een 4. De hele film heeft een erg akelig sfeertje en die laatste scene is gewoonweg geniaal. De remake vind ik niet overbodig omdat daar sommige dingen wat beter zijn uitgevoerd (hoe de mensen er uit zien als ze dood zijn bijv.) en ook is het daar wat duidelijker wat Sadako allemaal bezielde, maar ik geloof dat dat in Ringu 2 wordt uitgelegd.
pjotr
Dat vond ik juist slecht aan de film - in Ringu zie je een glimp van de slachtoffers waarbij het dan ook niet precies duidelijk is wat er is gebeurd - je ziet alleen dat het flink fout met ze is afgelopen....
Dat vind ik nou net wat meer kippevel bevorderend dan weer zo'n plastic "zombie".
BoordAppel
Door die rotte kop kwam bij mij het eerste schrikmoment in de film juist veel harder aan dan bij het origineel. (ook omdat er iemand in de bios t keihard uitgilde
Sjan
Kan iemand me even uitleggen waarom in de openingsscene Tomoko sterft in de keuken en haar moeder een dag daarna zegt dat ze haar dochter in de kast op Tomoko's slaapkamer vond. Verder snap ik ook niet wat die vriendin deed, die ging naar de wc zei ze, is het dan niet logischer dat zij haar vriendin eerder vindt dan de moeder van TOmoko die op dat moment niet eens thuis was? . verder blijft dit voor mij een 4* film

Sadako DX
2022