• 9.384.374 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Judge Halden

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

Suspiria schreef:

Zitten jullie nu al in 2007?

ik zit al in 2021! wat dacht je daarvan

avatar van psv_champs

psv_champs

Ik kan niet wachten op wanneer ik deze film in de bios kan zien.

Ja ik ben een groot fan van saw en ook van meer van deze soort films (final destination,see no evil)

Ik zag op de tv dat er mensen in Engeland flauw waren gevallen bij de film dus het zal mij benuwen

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Erg tegenvallend. Ik mis de 1e Saw, die was origineel, spannend, verrassend en erg goed. Saw III is daarentegen saai en verre van goed. Het einde vond ik nog wel oke, maar voor de rest is dit deel gewoon een herhaling

avatar van KwintenS

deel 3 maakt het weer goed

volledig mee eens

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

De beste uit de saw reeks.

Een belangrijk aspect van de Saw reeks is voor mij persoonlijk de heerlijke sfeer en de visuele looks. Ook dat is in het meest recente deel weer erg dominant aanwezig maar dit deel is vooral veel minder braaf dan zijn voorgangers waarbij deel drie zich voor mij tot de beste Saw benoemt. Ook blijft het spel van acteerwerk van Tobin Bell natuurlijk geweldig. De ultieme bad guy waar je alleen maar waardering kan opbrengen voor zijn principes en motieven.

Dikke 4,5*.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Nou eindelijk Saw 3 gezien waar ik lang op heb gewacht.

Wat viel het even tegen zeg...

Gelijk vanaf het begin had ik al zoiets "waarom kijk ik naar deze film?".

Vond het ontzettend walgelijk, veel erger dan ik verwacht had en het ging allemaal aardig over mijn grens.

Ik kan opzich best wat hebben qua gore, maar dit was toch echt té erg voor woorden.

Daardoor kon ik ook minder van de film genieten en heb eigenlijk alleen de scene's gezien waar het verhaal een beetje verder ging.

Oke qua sfeer zat het goed, en Jigsaw is echt één van de beste bad guys!

Maar het gore overheerste te erg bij mij, en daarom kan ik het zeker geen voldoende geven.

2,5* voor een té gore Saw 3.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2053 stemmen

Goede film. Minder sterk dan deel 1, wel sterker als deel 2. Vergeleken met deze zijn de vorige delen erg mild. Ook leuk was Jigsaw's personal favorite, echt een keiharde deathtrap. En de schedeloperatie zat echt op het randje.

Eerste uur matig, daarna kwam het eindelijk op gang.

avatar van kevinsmit2

kevinsmit2

heb de film nog niet gezien maar lijkt me wel gaaf.

denk dat ik hem in de bios ga zien, moet tog nog voor school

saw 1 en 2 waren goed ik verwacht wel veel van deze film

avatar van cb650z

cb650z

Begin stuk gekeken, zeer voorstelbaar. Deel 1 en 2 waren verrassend, nu weet je het al.

avatar van Marcellus

Marcellus

Jawel jawel jawel, jigsaw returns.

deze film paar dagen geleden gesjekt, en hij is nog bruter dan de vorige 2 delen, al blijft qua verhaal deel 1 (zoals altijd) het beste.

alleen hoorde ik dat Saw 4 in de maak is, maar Jigsaw en Amanda zijn beide dood in deel 3? hoe gaat dit ooit verder?

Iedergeval:

avatar van Unpredictable

Unpredictable

Marcellus schreef:
Jawel jawel jawel, jigsaw returns.

Iedergeval:

Dan is Jigsaw blijkbaar toch niet dood?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Jigsaw lijkt elk deel wel dood te gaan, dus wat dat betreft..

avatar van _Casper_

_Casper_

bagger film, 1.5 ster

doe jezelf een lol en verpest je tijd hier niet mee

avatar van Hilarious

Hilarious

Geweldige film!

Saw 1 blijft het beste, maar deze vond ik nog beter dan deel 2. De film begint matig maar herpakt zich zeker naar het midden toe tot het einde. De sfeer was heel goed en donker, en het ranzige was zeker aanwezig. Het is veel veel gorer allemaal dan de eerste 2 films.

Het einde was weer goed en typisch Jigsaw. Tobin Bell blijft geweldig! Ik ben benieuwd naar de vierde film maar te veel vervolgen moeten ze ook niet maken van mij.

Dikke 4*.

avatar van andy1980

andy1980

ik blijf fan van deze films, 3de is de meeste gore van de drie

avatar van nwt

nwt

ey gasten dit word een lauwe film gewoon om je vingers bij op te eten

avatar van Marcellus

Marcellus

Unpredictable schreef:

Dan is Jigsaw blijkbaar toch niet dood?

Zn keel werd doorgesneden?
vind het wel leuk geweest eigelijk, nu word ome Jigsaw me wel iets te onsterfelijk

Turkeyloverz schreef:
Jigsaw lijkt elk deel wel dood te gaan, dus wat dat betreft..

Deel 1 eindigt met dat hij opstaat en verder loopt, Deel 2 is Jigsaw in kritieke toestand, in Deel 3 eindigt hij met een doorgesneden keel? vergelijk

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Ook dit deel vond ik weer geweldig!!!

Heb echt met spanning in de bios gezeten haha en bij het zien van sommige beelden deed menig lichaamsdeel me in gedachten toch wel een beetje zeer haha!

Ja ben ook zeer benieuwd naar deel 4 maar ze moeten het inderdaad niet te gek maken met al die vervolgingen....op een gegeven moment is het natuurlijk wel leuk geweest!

4* Helemaal top!

avatar van pompoen

pompoen

Superfilm, en zo sadistisch.

Tophorror!

avatar van Kisje

Kisje

Geweldige film! Wel een beetje aan de gore kant, maar alle vragen die je had bij de vorige delen, kwamen nu wel uit!! TOPPPP!!!!

4.5 *

avatar van Midnite

Midnite

Jigsaw

avatar van Tun-89

Tun-89

ik vindt dat ze geen Saw 4 moeten maken.

met deel 3 afsluiten zou mooi zijn.

anders heeft het minder waarde vindt ik.

avatar van danny61

danny61

Goeie film.

Vond alleen dat er veel teruggeblikt werd op de saw 1 film.

Spanning die was er zeker alleen vond ik saw 2 spannender.

Bloederige fragmenten die waren er ook,maar zeker niet overdreven en te bloedering, zoals soms gezegd word.

De mensen die het overdreven vonden, moeten zeker niet naar de Hostel of de Hostel part 2 flim's gaan kijken dat is nog wat anders.

Ik kijk zeker uit naar saw 4 in december 2007 bijons in de bioscopen.Wel zullen ze uit een ander potje moeten tappen willen ze de nieuwe saw 4 ,spannend en aantrekkelijk maken.

Besluit; saw 3 --- goed

saw 2---- veel beter

Ik geef toch een score van 4,5 op 5,mijn avond kon niet meer stuk.

avatar van donnie darko

donnie darko

De beste uit de Saw-reeks.

Hele spannende en goede film, wel heel gruwelijk, maar dat stoorde me helemaal niet. Het verhaal vond ik beter als in de vorige films, en ook het einde vond ik zeer goed.

avatar van Dead01

Dead01

• 1981 stemmen

Vandaag gezien in de bioscoop en moet zeggen vond hem beter als deel2.

Het is wel de gruwelijkste van de drie maar de film geef je een goed zicht hoe het allemaal in zijn gang gaat.

Tony Bell zet weer een ijzersterke rol neer vind ik.

Het einde vind ik dan langs een kant goed en de andere kant wat slecht. Het goede is hoe het weer allemaal is uitgewerkt door jigsaw en het slechte hoe het dan zelf eindigt.

Ga deze film voorlopig een 3.5 geven maar ga deze nog eens herbekijken als hij te huur is en dan eerst de andere 2 nog eens bekijken.

avatar van Midnite

Midnite

Tun-89 schreef:

ik vindt dat ze geen Saw 4 moeten maken.

met deel 3 afsluiten zou mooi zijn.

anders heeft het minder waarde vindt ik.

Waarom??

Zolang het orgineel blijft en de maagjes blijven rustig,hoeft Jigsaw nog niet in z'n kooi van mij hoor.

Maar.... idd Saw 33????

Kan niet wachten om hem in de bioscoop te zien

Deel 2 was al niet origineel meer

avatar van jayytjee

jayytjee

Kan niet wachten om Saw 3 in de bios te zien !!!

avatar van Belthazor

Belthazor

Deel 1 & 2 vond ik erg tegenvallen dus deel 3 laat ik aan mij voorbijgaan. Geef mij maar goeie horrorfilms met zombies.

avatar van rockabella

rockabella

mwoah mwoah....

ik vond de terugblikken ook wat te vaak,de gore was excellent maar ik vond jigsaw een beetje lief worden...(am i a freak?) ik zag m met de sneak preview,dat was leuk!

ik vond het beste toch wel the deathtrap en dat met die ribbetjes.

het verhaal was flut.

wel leuk bedacht hoe alles liep,maar ik werd te veel afgeleid door de 'flitsen' van gegil en weet ik wat.

zeker geen deel 4!!!!!!!!!

laat nou maar zo,dan blijven we tevree