• 9.370.166 stemmen

Genre: Komedie / Muziek

Geregisseerd door: Rouben Mamoulian

Met onder meer: Maurice Chevalier, Jeanette MacDonald en Charles Ruggles

Plot Love Me Tonight

"Warm Love! Hilarious fun! Sweet music! Hot lyrics!"

Maurice is een Parijse kleermaker, die een vreemdeling (die een platzakke edelman blijkt te zijn) kleren en wat geld leent, omdat deze nogal omhoog zit. Als soort van dank brengt de edelman Maurice in het koninkijk paleis en laat iedereen denken dat Maurice een baron is. Maurice valt onmiddellijk voor de prinses, maar een liefde tussen een koninklijk persoon en een 'gewoon' iemand is natuurlijk onmogelijk.

Maurice 'Baron' Courtelin

Princess Jeanette

Viscount Gilbert de Varèze

Count de Savignac

Countess Valentine

Duke d'Artelines

Dr. Armand de Fontinac

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Verhip, heb hem net gezien en nog geen berichten geplaatst hier. À bout portant dan : Uiterst geinig filmpje dat zich duidelijk van de imbeciliteit van zijn verhaal en typetjes bewust is, en eigenlijk ook van het hele komisch/ romantische musical genre

Chevalier charismatisch als een over the top oerfransoos/ charmeur/ totale queer en verder allemaal belachelijke schertsfiguren.

Gaat allemaal zeer snel - zelfs versneld -met vele aanstekelijke liedjes tussendoor, waarbij vooral isn't it romantic in je kop blijft zitten. De conversaties- meest in rijm- zijn in hun groteske dwaasheid uiterst komisch. Goede fotografie ook.

Aangename verrassing wel, deze film die beinvloed lijkt te zijn door Clair en sterk doet denken aan Lubitsch .

avatar van Spetie

Leuk filmpje in het musicalgenre, dat destijds zijn tijd behoorlijk vooruit was.

Vooral de openingsscène, waarbij je de dagelijkse werkzaamheden van diverse mensen in Parijs ziet, mag er zijn. Die is erg mooi gefilmd en laat tevens zien dat Mamoulian een regisseur is, die goed weet hoe je sfeer moet scheppen en kan zorgen voor een degelijke regie.

Het verhaaltje zelf is wat vergezocht, maar dat neem je hier graag voor lief. Het tempo is zeer hoog en de grappen en muzikale intermezzo’s volgen elkaar in een rap tempo op. Ik vond niet alle nummers even geslaagd, maar de vrolijke sfeer zorgt ervoor, dat van verveling nooit sprake kan zijn. Het acteerwerk is hier en daar wat over the top, maar Maurice Chevalier maakt dat goed door zijn grote charisma.

Verder weinig op aan te merken. Als ik vermaakt wordt door een musical is dat al een groot pluspunt en dat is Love Me Tonight in ieder geval gelukt.

avatar van BBarbie

BBarbie

De films met Maurice Chevalier met zijn vette Franse tongval kunnen mij niet echt bekoren (m.u.v. het mooie Gigi, want daar kon hij weinig aan bederven). Ook deze film valt weer tegen. Het verhaaltje en de liedjes zijn maar zozo. Daar kan ook Jeanette MacDonald met haar mooie sopraanstem weinig aan veranderen. Helaas heeft de gevatte Myrna Loy niet meer dan een nietig bijrolletje.

avatar van John Milton

John Milton

Drie berichtjes slechts, dat valt me tegen voor een toch wel gelauwerde film als deze. En dat de vierde dan van mij moet komen, niet eens een musicalliefhebber bij uitstek. Wonderlijk

Het is vermoedelijk mijn eerste film met Maurice Chevalier, ik geloof niet dat ik ooit iets van hem gezien heb. Maar het is schijnbaar mijn vierde film van Rouben Mamoulian, na Applause, Dr. Jekyll and Mr. Hyde (aanrader), als we zijn werk aan Cleopatra meerekenen (hij werd vervangen door Mankiewicz). Persoonlijk ben ik veel meer van zo'n beginscène dan een Isn't it romantic scène, en ik hoopte dat dit net zo'n fijne pre-code als Gold Diggers of 1933 (1933) zou zijn. Wat een fijne musical was dat. Dat niveau haalt Love Me Tonight niet, maar het zag er nochtans behoorlijk goed uit, zodra ik een fatsoenlijke versie in de krochten van het internet opgedoken had, althans. Wellicht verklaart dat het gebrek aan stemmen?

Toch, naarmate de film vordert, blijkt Mamoulian wel wat van de pre-code sassyness van Jekyll meegenomen te hebben (the doctor's eye is satisfied), en experimenteert hij zeker naar het einde toe wat met de mogelijkheden van het medium. Het verhaaltje blijft dun, Chevaliers accent ligt misschien niet iedereen (ik had er weinig last van), maar dat hij de overgang van silent naar talkies wél goed gemaakt heeft, is op zich al interessant.

Viel mij dus niet tegen, maar ik had wellicht minder verwachtingen. Leuk.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

• 2062 stemmen

Heel geestige muzikale komedie. Wie houdt van Ernst Lubitsch en René Clair moet dit zeker gezien hebben. Stokoud beestje maar met een perfect ritme van sound, montage en humor. Ook nog eens een leuk en origineel script, wat niet vanzelfsprekend is voor vele musicals. Maurice Chevalier speelt de rol die hem op het lijf geschreven is met Jeanette MacDonald als tegenspeler, een topmatch die ook bewezen werd in One Hour with You (1932) in hetzelfde jaar. Misschien nog het briljante begin vermelden waarbij de alledaagse geluiden van het ontwakende Parijs uitmonden in een coherente muzikale passage. Inventief en grappig, en dat gaat zomaar door tot het einde.

avatar van starbright boy

In hun nieuwsbrief hint indicator ernaar dat ze deze film gaan releasen.