• 9.374.084 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Adam Stanheight

Timothy Young

Judge Halden

Diesel

De vraag is natuurlijk, hoeveel vervolgen komen er nog?

avatar van Phoenix

Phoenix

De vraag voor mij is hoeveel zieker de spelletjes worden. Je zult toch de aandacht moeten houden.

avatar van Halcyon

Halcyon

Op zich heb ik weinig problemen met vervolgen. Als ze weloverwogen zijn en een toegevoegde waarden bieden, waarom niet? Maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat het hier om pure uitmelkerij gaat, temeer omdat de vervolgen zo kort op mekaar volgen. Moet Saw II nog zien, dus in principe heb ik nog geen recht van klagen, maar ik hou m'n hart vast.

Angrod_Pallanén

Echt een fake poster. Maar Jigsaw moorde toch alleen omdat mensen dat "verdienden" ruim gezegd. Ik zie niet in hoe Jeff dat verdient kan hebben. Hoe dan ook; het lijkt me gewoon een slap aftreksel en vergelijkbaar met FD3: hetzelfde als deel 1 alleen dan veel oppervlakkiger en gruwelijker (indien mogelijk).

avatar van Halcyon

Halcyon

@ Angrod: inderdaad, die poster ziet er niet uit.

avatar van Remi

Remi

Deel 3... Deel 1 was leuk, deel 2 vond ik veel minder. Ik kan er niet echt veel van verwachten.
De echte Jigsaw was toch al dood in deel 2, en werd vervangen door die vrouw? Waarom staat er dan dat 'hij' ermee doorgaat'

Angrod_Pallanén schreef:

Inderdaad... Maar volgens mij kunnen ze niks meer verzinnen wat of een straf kan lijken

avatar van Nomak

Nomak

Belachelijk dat Saw ook gaat worden uitgemolken. Dat zouden ze moeten verbieden.

Het eerste deel was een prachtfilm en daar hadden ze het bij moeten laten.

avatar van Remi

Remi

Nomak schreef:

Het eerste deel was een prachtfilm en daar hadden ze het bij moeten laten.

Helemaal mee eens

kos schreef:

Ben vooral benieuwd hoeveel stemmen ik hier moet verwijderen tot de release .

Hoe maken we Kos gelukkig?

avatar van kijkert

kijkert

kos schreef:

Ben vooral benieuwd hoeveel stemmen ik hier moet verwijderen tot de release .

Dit is gewoon erom vragen.

avatar van Mug

Mug

Verwijderd (inclusief notitie).

Ik heb deel 1 en 2 nog niet eens gezien...

Trouwens, de poster-ontwerper had ook ontzettend veel inspiratie zo te zien...

Diesel

Saw II heeft twee vingers op de poster, misschien dat ze drie tenen kunnen gebruiken bij de poster van Saw III. Zoiets ongeveer.

avatar van BlueSword

BlueSword

haha leuke poster.

maarja, ik zelf vond deel 2 leuker dan deel 1 dus ik kijk hier wel naar uit, alleen ik verwacht zeker niet dat deel 3 1 en 2 overtreft.

Turkeyloverz

Ik ben weer erg benieuwd. 2e deel vond ik slechter dan de 1e, nu vraag ik me af: wordt deze weer slechter dan de 2e..?

Diesel schreef:

Haha, maar een voet hebben we al gehad bij deel 1. Dus misschien hoofden?

Remi schreef:

Hoe maken we Kos gelukkig?

Misschien moet er gewoon een modificatie komen dat tijdsgebonden is, dus vóór die datum kan er niet gestemt worden....Ookal is dat wel vervelend, want mensen buiten Nederland kunnen hem natuurlijk wel gezien hebben.

Angrod_Pallanén schreef:

Haha, maar een voet hebben we al gehad bij deel 1. Dus misschien hoofden?

Of billen en dit kan ook nog.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Hoe stom kan je zijn om een derde deel te gaan maken

De eerste was goed, tweede ook wel, maar dan ook nog een derde...

Ik wil hem wel zien, maar ik verwacht er echt niet veel van.

Diesel schreef:

Of billen

Fine By Me

Het was toch allang bekend dat er een deel 3 zou komen? Dus waarom zijn er mensen verbaasd?

Rianneke_Dan schreef:

Ik wil hem wel zien, maar ik verwacht er echt niet veel van.

Dat is het juist, de makers weten dat mensen hem toch wel willen zien, net als bij Scary Movie.

avatar van Nomak

Nomak

Turkeyloverz schreef:

Het hangt ervan af.

Ik vind het eerste deel van Halloween ook geweldig maar ik ben echt niet meer aan het wachten op het 8ste deel daarvan.

Dat heb je bij bijna alle films waarvan de eerste zeer goed is. Je krijgt een hele serie films waardoor het eerste deel zijn charme verliest.

avatar van stan

stan

ow ow ow

volgens mij is het fanart maarja maakt het uit

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Saw is voor mij 4.0/4.5, Saw 2 nog net een krappe 2.5. Als dit zo doorzet, wordt dit een hele goede.

avatar van stan

stan

Ik heb zo'n vaag vermoeden dat dit niet zo'n goede gaat worden

avatar van Doom

Doom

Regisseur Darren Lynn Bousman wist met Saw II ook een zeer goed vervolg te maken op Saw, daarom ben ik er van overtuigd dat dit derde deel wederom een prima horror film zal gaan worden.

Heerlijk, ik kan niet meer dan hopen dat er nog vele Saw vervolgen komen.

avatar van TimD

TimD

Remi schreef:

Alle mensen die op Moviemeter spammen

avatar van savi_7

savi_7

Doom schreef:

Heerlijk, ik kan niet meer dan hopen dat er nog vele Saw vervolgen komen.

Precies, en het 3de deel klinkt zoals het eerste deel dus ik kan alleen hopen op een goed 3de deel.

avatar van HeatWave

HeatWave

Dit word volgens mij weer het uitmergelen van een film waarvan het eerste deel nou zo'n groot succes van was.

Het is wel vaker bij films gebleken dat vervolgen meestal een teleurstelling zijn vergeleken bij het eerste deel.

Bij Saw II vond ik dit min of meer ook het geval, vaak worden thema's van het eerste deel herhaald en in een 2e deel helemaal over the top gebracht, zoals dus hier bij Saw het geval.

Ik zou niet weten hoe Saw III het publiek opnieuw zal gaan moeten boeien want het nieuwtje is er toch wel aardig af metname nu bij deel II al bijna alles uit de doeken is gedaan.

avatar van Edie

Edie