• 9.384.462 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Timothy Young

Judge Halden

avatar van Lientjuh

Lientjuh

Een hele goede film, idd wel met een aantal gore stukken maar ik vond het nog altijd een goed deel!

avatar van Drishti

Drishti

Gisteren in de bios gezien in ons eigen landje ..

Verwachtingen waren dat Saw 3 echt heel smerig zou zijn, en dat is uitgekomen. Sommige stukjes waren net een beetje teveel van "het goede". Verder wel weer een lekker einde, wel weer open, wat ik niet leuk vind omdat er dan nog een deel 4 moet komen. Naar mijn mening hadden ze beter na deel 1 kunnen stoppen, dan hadden ze met die film echt een sensatie te pakken. Leuk acteerwerk van Tobin Bell weer.

4 ** Omdat ik toch wel van de saw films en de eindes hou, niet 5 omdat hij te smerig was en dat niet nodig was.

avatar van mitch3ll

mitch3ll

hij compenseert saw 2 , maakt allles weer goed dikke 4 sterren

avatar van Goldhand

Goldhand

Dit is echt de beste tot nu toe!! Topfilm!!!

avatar van DjEr

DjEr

Ik ben gister in Antwerpen er naar toe geweest! Ik moet zeggen echt een ontzettend goeie film van begint tot het einde! SAW 3 is even goed als SAW 1 en dat zegt al genoeg denk ik ..

5 *****

avatar van Talla 2xlc

Talla 2xlc

Drishti schreef:

Gisteren in de bios gezien in ons eigen landje ..

jammer dat je einde verklapt........

avatar van cole_sep

cole_sep

pff veel zeggen dat saw 2 slechter was , mr ik vond dit net goed passen in het verhaal.Ik vond het net spannend , en een goede aanvulling voor de 1.Ga saw 3 morge zien

avatar van iilSe

iilSe

Turkeyloverz schreef:
Jigsaw lijkt elk deel wel dood te gaan, dus wat dat betreft..

IDD, waarom gaat die vent elke keer dood en leeft het volgende deel weer?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

iilSe schreef:

IDD, waarom gaat die vent elke keer dood en leeft het volgende deel weer?

Ik heb expres ''lijkt'' erbij gezet. De kijker krijgt de indruk dat hij het niet meer overleeft, maar eerlijk, hebben we hem ooit zien doodgaan?

avatar van Hando

Hando

Jigsaw is hartstikke dood. Ik denk dat er twee mogelijkheden zijn voor saw 4: of ze gaan een prequel maken of Jeff decided to spent the rest of he's days testing the fabric of human nature

avatar van kleez

kleez

zowzowzow, en weer een voledig ander einde dan ik had

verwacht!! 4* van mij!!

Een echte aanrader!! Verhaal klopt ook weer tot in detail!

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Dikke kul! 2.0*

avatar van 123crap

123crap

Ik vond het echt slecht

Het verhaal is overdreven onrealistisch en een beetje kinderachtig

En dat is niet goed te maken met een paar momenten met special effecten en bloed.

Het is zielig hoe ze geprobeerd hebben om de ranzige gebeurtenissen aan elkaar te plakken met een paar flauwe emotionele momenten.

Het is een van die filmen waar je na een uur vergeten zijt wat er gebeurt was.

Iedereen die hier 5 sterren geeft was niet oud genoeg om de film te zien.

avatar van the catcher

the catcher

Gewoonweg voor de 3de keer een schitterende film!!! Ik kijk nu al uit naar deel 4.

Weer een dikke 5 sterren voor weer een absolute topper !!!

Beste van de drie.

Op niveau van de eerste film, maar dan lekker nog een stuk smeriger. Zitten echt een paar geweldige scenes in. Voornamelijk dan de operatie

Bousman imiteert de stijl van Wan goed, maar voegt smerigheid toe, iets wat dit filmpje ook nog wel kon gebruiken. Alles ziet er weer heerlijk roest uit, de vallen zijn heerlijk sadistisch, de spelletjes weer met een leuke twist, de gore een paar levels omhoog.

Derde keer, beste keer dus voor Saw. Nieuwigheid is er zeker vanaf, maar de film is gewoon beter. Nauwer sfeertje, grimmiger en smeriger.

avatar van Angel25

Angel25

Absoluut de beste van alle 3. IK vond het verhaal echt stukken beter dit keer. het ging nu tenminste voor mijn gevoel ergens over. ook hoe je de " relatie" tussen die 2 is. en dat ze hulp nodig hebben is weer eens wat anders. Dus al met al een verdiende 4*

Duidelijk een SAW te veel voor mij. Originele concept was zeker interessant en nieuw. Maar goed zoals gezegd was na twee keer de spanning er meer dan af....

avatar van vincentclaesen

vincentclaesen

Het gruwelijkste deel van de 3. Héél goed ineengestoken en prachtig gemaakt (als je het zo kunt noemen). Ik kijk uit naar deel 4, evenveel als het aantal sterren dat ik aan deze geef

avatar van lagaiske

lagaiske

Deze film knoopt de drie delen netjes aan elkaar.

Der zitten weer enkele geniale momenten in deze film.

De beste van de 3 zonder enige twijfel!!!!

Wel niet geschikt voor watjes!!!!

Deze film past weer goed bij de 2 vorige delen. Soms zitten er stukjes in die iets te ranzig waren maar dat maakt de film toch ook wel speciaal. Wat ik alleen jammer vind is dat er weer een open eind is zodat er een deel 4 moet komen. Zoals bij vele andere films met bepaalde delen gaat de kwaliteit van de film dan een stukje achteruit en dat is jammer want deel 1 van saw was echt een sensatie geweest zoals al eerder is gezegd hierzo. Toch een 4 sterren omdat het een goede film is.

avatar van Chattingforum

Chattingforum

Yeah eindelijk weer een vervolg. Ben benieuwd hoe die gaat worden:P

avatar van RebelQueen

RebelQueen

goede film, evenals saw 1+2 een van de weinige films op reeks waar ik dat bij vind dat 2 en 3e deel zich goed weten te evenaarden met het 1e deel.

avatar van --Nancy

--Nancy

Ik vind het een gave film..

Er komen vadsige stukjes in voor..

maar dat maakt niks uit..

avatar van rene_benji

rene_benji

vorige delen vond ik wel leuk.. maar vind dat ze niet eng zijn, dat vind ik wel jammer.. daar houd ik wel van.. maar okee.. ik will hem zoiezo wel zien..

avatar van edris

edris

ik vond Saw 1 en Saw 3 echt heel goed.

avatar van reiniero

reiniero

Saw3 is echt weer zo'n film met een twist.... sommige stukken waren echt briljant. vooral het eind was weer onvoorspelbaar. Komt er ook een saw 4 eigenlijk??

in ieder geval mijn waardering 4,5*

avatar van somebody

somebody

reiniero schreef:

Komt er ook een saw 4 eigenlijk??

als we imdb moeten geloven wel saw4

avatar van maarten5

maarten5

Deel 1 goed

Deel 2

Deel 3

Deel 4

Deel 5

enz.......zijn en hoeveel delen er ook komen allemaal hetzelde .

ben het met drishti eens moeten houden bij 1/2

avatar van kdegreif

kdegreif

Geweldige film in het genre. Vind hem zelfs beter dan deel 1 en 2.

avatar van oertrooper

oertrooper

Saw begint de horror serie van de 21e eeuw te worden. Van mij mogen ze hier net zo'n lange serie van maken als bijvoorbeeld Friday the 13th.