• 9.381.104 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Timothy Young

Judge Halden

avatar van tuitovic

tuitovic

Het verhaal vond ik redelijk.

Ik vond deze film wel het heftigst van de reeks.

Kortom een 3,5

avatar van Wassup !

Wassup !

10 juli hij komt eraan. Mijn geld ligt al lekker opzij voor dit 3de deel. Nu nog kunnen wachten.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wassup ! schreef:

Mijn geld ligt al lekker opzij voor dit 3de deel.

Van dat geld had ik iets anders gekocht...

avatar van Wassup !

Wassup !

Leland Palmer schreef:

Van dat geld had ik iets anders gekocht...

Ieder zijn smaak natuurlijk, maar ik vond de voorgaande delen super. Ik ben het er wel mee eens dat vervolgen meestal stukken minder zijn. Het gemiddelde is trouwens nog goed voor een 3de deel. Of niet soms?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Wassup ! schreef:

Jah...zeker. Erg hoog zelfs...Zijn er schijbaar veel mensen die dit een goede film vinden. Het eerste deel was briljant, maar dit derder deel had wat mij betreft nooit gehoeven, maar zoals je al zij: ieder zijn smaak....!

avatar van morrie

morrie

weet iemand wanneer de director cut's van de 3 films op dvd verschijnen in Nederlandse versie.

alvast bedankt

avatar van Boeikens

Boeikens

Voor mij weer een prachtig vervolg van de SAW-reeks! Dit deel gaat gewoon verder met het einde van SAW II en kan men ook maar volledig verstaan als men beide voorgangers heeft gezien. (Zelfs met de flashbacks missen er anders teveel details).

De verhaallijn over Jigsaw en Amanda wordt verder uitgediept en de film gaat meer terug naar de stijl van SAW I op gebied van dialoog en camerawerk.

In de voorgangers voerde vooral de spanning de plak maar in dit deel, zonder dat de spanning ontbreekt, is het vooral het Gore-aspect dat overvloedig en duidelijk in beeld wordt gebracht. Misschien niet ieders smaak, dan moet je maar niet kijken, BUT I LOVE IT!!!

avatar van movielunatic

movielunatic

Hij is weer goed, maar ik vind het wel de slechtste van de 3.

Toen ik deel 1 keek dacht ik dit is echt top, werelds, toen kwam 2 uit en d8 ik dit zal wel niks worden zoals met veel vervolg delen, maar 2was ook zeer goed en 3 was leuk, maar minder dan de 1e 2 delen

avatar van Mesmerize7

Mesmerize7

De eerste was leuk, de tweede zat een goed verhaal bij, deze was minder dan de eerste twee, vier hoef ik niet te zien.

avatar van Stephan FR

Stephan FR

Ik vond het een gruwelijke film, maar wel een vette! 3,5

avatar van arjanbinky

arjanbinky

dit is een van de mooiste films die ik heb gezien en ik vind het de beste uit de saw reeks tot nu toe

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Ik moet eerlijk toegeven dat ik als griezelfan deze SAW III toch wel van het goede teveel vind. Anderhalf uur wordt je als toeschouwer belegerd met een opeenstapeling van sadistische folteringen. Ik heb die film in de cinema gezien en hoorde in de zaal jongeren van twaalf jaar hun huiver weglachen en roepen bij dit weerzinwekkend spektakel. Gezond is het niet. Geef mij maar de ouderwetse horror van de jaren zestig en zeventig, met meer sfeer maar ook nog een vleugje romantiek. SAW I & II zijn ook zeer gruwelijk, maar daar is het verhaal toch sterker.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de verhaal was ijzer sterk
ze lieten eindelijk zien hoe jigsaw all die mensen in die val zetten dat is wat ik miste in alle delen
er werd zo veel ontrafeld dat was een echte pluspunt
maar waardoor ik geen 5 geef is door alle dat bloed
ik schaam me niet om het te zeggen ik heb echt mijn oog dichtgedaan bij sommige stukken zoals
wanneer jigsaw's hoofd geopereerd werd en wanner die timothy jong gemarteld werd
dat was totaal onnodig ze hadden dat niet hoeven te laten zien
dat was heel erg jammer
voor de rest was het HEEl erg goed
ben benieuwd naar de vierde deel wie wordt dan jigsaw

avatar van gortdroog

gortdroog

deel 1 en 2 zit meer in, 3 te langdradig te veel zinloze dialogen om het spannend te houden2 sterren

avatar van rubenzzz

rubenzzz

Deel 4 komt in oktober uit in Amerika. En Darren zal hem weer regisseren.

avatar van asheva7

asheva7

Drishti schreef:

Hoe weet je dat? En waar heb je 't vandaan? Zou 't echt klote vinden als ze dat doen 3 is zovele malen slapper dan 2 en 2 haalt 't niveau van Saw 1 echt niet. Jammer dit.

Ze doen het dus

Darren zei in een interview dat jigsaw weer actief zal zijn met zijn gekke spelletjes,maar hoe dat kan? Ik dacht net zoals iedereen dat jigsaw overleed in de derde film.Hij houdt ons in ieder geval in spanning Het wordt wel moeilijk om de vorige 3 delen van de trilogie te overtreffen,want het is hoe je het ook beziet altijd hetzelfde...

Kzen benieuwd

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23

van mij mogen er nog wel 5 delen komen, hou wel van die lekkere gore scenes en de goede verhaallijn natuurlijk 5 *

avatar van Ariën

Ariën

Leuke film maar vind een deel 3 teveel van het goede.
Verder weer de zieke dingen die in deel 1 en 2 te zien waren.
Ze gaan hier nog wel een stapje verder, voor mensen met een zwakke maag, NIET KIJKEN als hij de schedel openzaagd

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

je vind een deel 3 teveel van het goede ?

maar volgens mij wordt deze net zo goed als de vorige delen.

BTW : is het waar dat er in engeland mensen in de cinema zjin flauwgevallen tijdens het bekijken van deze film , sorrydat ik dit moet zeggen , maar hierdoor krijg ik alleen meer zin om de film te bekijken

avatar van hel master

hel master

ik vondt dit de beste uit de reeks dit is echt een aanrader

avatar van hel master

hel master

ik hoop dat de vierde net zo erg als deze is

avatar van markCL007

markCL007

Wat een gore film.

Ik word hier compleet misselijk van. Dit slaat werkelijk nergens op.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Voor een beter oordeel zou het opzich wel handig zijn geweest om ook deel een en twee te hebben gezien...

avatar van The Oceanic Six

arjanbinky schreef:

Zeker weinig films tot nu toe nog gezien?

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Als je dit deel het beste van de serie vindt, dan heb je de genialiteit van het eerste deel compleet gemist.

avatar van Nohands

Nohands

Deel 1 was nog redelijk, maar deel 2 en deel 3 is gewoon te ziek voor woorden....al die mensen die dit "prachtig" vinden zijn geen echte filmliefhebbers maar hebben gewoon een zieke geest net als de makers van dit soort films, zo kweek je potentiele serriemoordenaars.........

avatar van waxs

waxs

Hando schreef:

En de martelingen in deel 1 waren niet om te shockeren? Waar ging het dan over? Het lijkt me dat martelingen altijd zijn om te shockeren, zoals humor altijd is om te lachen.

Deel 1 ging niet om de gruwlijkheid (in dat opzicht), dit deel is het puur om te shockeren.

avatar van Hando

Hando

Nohands schreef:

Wat een onzin zeg. Ik weet zeker dat voetbal meer schade aanricht dan deze films.

avatar van Leno

Leno

Zoals gebruikelijk neemt de kwaliteit af met de sequel. Amusant is het allemaal nog best, maar op wat leuk bedrachte gruwelscenes na blijft er bar weinig over.

Amanda is een totaal oninteressant en saai personage (helemaal als bad girl), en Jigsaw himself heeft niets dreigends meer. Het verhaal gaat eigenlijk nergens over. Enerzijds zien we Jigsaw met oninteresante dialogen waarbij de bedoeling me niet geheel duidelijk was. Aan de andere kant zien we een 'spel' die slechts op het einde iets interessants krijgt.

Haastig gemaakte horror zonder verhaal. Ach, wie had wat anders verwacht?

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Hando schreef:

ik denk dat ik je hierbij gelijk moet geven , ik denk niet dat films seriemoordenaars creeert , alleen een erge gebeurtenis in je leven , niet een herrinering of zo.

maar ja , misschien waren de makers wat ziek , ziek om een horror uit de grond te stampen die zijn weerga niet kent , ziek om mensen iets te laten zien watze nog nooit hadden gezien .

maar waren ze echt ZIEK , dat denk ik niet.