• 9.380.493 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Timothy Young

Judge Halden

avatar van Doom

Doom

Ik denk dat Saw een unieke reeks gaat neerzetten. De vervolgen van de horror klassiekers Hellraiser, A Nightmare on Elm Street en Halloween zijn niet echt veel waard. Saw lijkt echter het niveau wel vast te kunnen houden. Ik hoop dat Saw IV deze lijn doortrekt.

Hellraiser IV is zo'n beetje de beste in de reeks. Hetzelfde geldt voor Halloween (in beide reeksen de eerste niet meegeteld). Saw IV is dus misschien niet eens zo'n slecht idee

avatar van 606

Onderhond schreef:

ja 5 is goed maar degene daarvoor zijn ook niet slecht van hellraiser.

halloween ken ik zover niet 1,2 wel.

dus saw 5 laat maar komen.

avatar van smetje

smetje

saw3.... goede film.......waarom?

er kan tveel horror in voor en daar ben ik wel voor!!!!

avatar van irene129

irene129

Ik vondt Saw I te geweldig voor woorden, en al hoewel ik saw 2 en 3 ook erg goed vondt, heb ik wel een klein beetje het idee dat ze het nu voor het geld aan het doen zijn, en niet omdat er nog zo'n goede verhaal op de plank ligt....

avatar van waxs

waxs

Echt zwaar over-done, puur om te shockeren nog extremer dan zijn voorgangers. Deel 1 was voornamelijk indrukwekkend om zijn psygische marteling, dit is gewoon een zeer slechte horror film die probeert mee te liften op het succes van zijn voorgangers.

avatar van Hando

Hando

Deel 1 is indrukwekkend vanwege zijn psychische marteling en dit is slecht omdat het puur gemaakt is om te chokeren. Natuurlijk

avatar van waxs

waxs

De gruwelijke martelingen vond ik in dit deel totaal overboodig, puur om te shockeren en controversieel te zijn, terwijl juist Saw (1) daar niet om ging.

avatar van Unicornio

Unicornio

Vond alle 3 de delen van Saw goede films. Maar vind wel dat er niet teveel delen van gemaakt moeten worden. Zo wordt het allemaal maar hetzelfde en blijven de eerste delen niet meer apart.

Heb vernomen dat ze deel 4 en 5 ook al aan het maken zijn.

avatar van hollywood

hollywood

Wanneer komt deze op dvd uit?

avatar van Wassup !

Wassup !

hollywood schreef:

Wanneer komt deze op dvd uit?

Kijk nog eens naar vorige pagina . (mijn bericht)

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

ik wil deze zo graag zien , want ik heb hem niet in de cinema kunnen zien.

ik hoop echt dat het snel 11 of 15 mei wordt zodat ik hem kan zien.

avatar van Wassup !

Wassup !

-jack_sparrow- schreef:

ik wil deze zo graag zien , want ik heb hem niet in de cinema kunnen zien.

ik hoop echt dat het snel 11 of 15 mei wordt zodat ik hem kan zien.

, ben ook aan het wachten als ie op dvd komt, want heb m' in de bios gemist , jammer genoeg.

avatar van Hando

Hando

waxs schreef:

En de martelingen in deel 1 waren niet om te shockeren? Waar ging het dan over? Het lijkt me dat martelingen altijd zijn om te shockeren, zoals humor altijd is om te lachen.

avatar van Bobo13

Bobo13

Nu is het niet meer leuk..

Omdat ik zo een Saw-fan ben heb k hem wel gekeken, heb genoten..

Maar de lol is er wel vanaf..

'T is allemaal te veel 't zelfde..

Maar toch een redelijke film

3 sterren!

avatar van bugno

bugno

Ben bang dat de rek er een beetje uit is........ SAW 1 was top,2 een flop,3 net boven de middelmaat..................................ik zal 4 en 5 wel bekijken..........maar ik verwacht niet veel goeds.............Saw 3,komt bij mij dan ook niet verder dan een 3

avatar van cales77

cales77

Saw 1 en 2 vond ik prima, erg orgineel en niet over de top. In die veronderstelling ook saw3 gekeken, in tegenstelling tot de vorige 2 delen was dit gewoon bloederige horror. Hou je van horror dan is het zeker een aanrader, maar ik had andere verwachtingen.

Beetje "goedkoop" scoren leek mij dit.

daarom 2 sterren.

Had ik zuivere horror willen zien, dan waren het er 4 geweest

avatar van Youri

Youri

Eerste SAW die ik zie, weet niet wat in 1+2 afspeelt, blijkt wel in deel 3 veel flashbacken te zitten, verwijzend naar de vorige delen. Het concept is duidelijk, veel bloed, emoties en sadistische spelletjes van op leven en dood. Lekker goor allemaal en je moet er van houden. Dit 3e deel is voor mij voldoende, de rest geloof ik wel. Het lijkt wel eentrent dit soort films, moest ook aan Hostel denken waarin mensen op geweldadige manieren worden bewerkt.

avatar van NightWolf

NightWolf

Saw 1 was goed, 2 was nog beter en deze ligt ergens tussenin. Heerlijk grimmig en donker sfeertje doorheen de film. Flasbacks die stukken van 1 en 2 nog eens extra uitleggen en natuurlijk weer de geniale spelletjes van JigSaw. Ik ben nog niet teleurgesteld wat betreft deze reeks. Al vraag ik me toch af wat er in IV gaat komen ...

@Youri: Als je SAW vergelijkt met Hostel heb je het helemaal niet begrepen. Maar aangezien je 1 en 2 niet gezien hebt, snap ik dat wel.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Leuke film maar de saw-films worden steeds slechter... De 1e was fantastisch, de 2e was ook goed, maar deze 3e vond ik iets minder.. Een pluspunt is dat het veel bloederiger is. 3*.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Verschrikkelijke kut film! Het verhaal is nergens te zoeken! Het is gewoon belachelijk dat deze film tot de horror/thriller catergorie wordt toebedeeld! Het wordt geeneen moment spannend in deze zieke film!

Saw 1 was een low budget kraker die bij mij een erg goede indruk heeft achter gelaten. Saw 2 was al wat minder alleen die wist mij op het einde toch nog te verrassen. Saw 3 is een van de slechtste films die ik ooit heb gezien! Het is gewoon ziek dat zoiets op film wordt gezet, en trouwens die operatie in Jigsaws hoofd is erg nep.

Belachelijke film die mij erg teleurgesteld heeft na de betere eerste delen.......

avatar van Theatertje

Theatertje

Een korte geschiedenis van SAW: SAW was een verschrikkellijk goede horrorfilm, die je tot op het puntje van je stoel kon laten zitten! SAW II was dikke bucht. SAW III ligt qua niveau ergens tussen SAW II en het origineel. Het is moeilijk te bepalen waar precies. Want ondanks het feit dat het als horrorfilm geslaagd is, is de vernieuwing er na twee film toch wel al af. Beter hadden ze SAW II niet gemaakt, en van SAW III SAW II gemaakt, dan was het vervolg tenminste goed geweest. Nu is de verrassing eraf, en is niets meer echt zo shockerend als in film één. De kijker verwacht gruwelijke beelden en kijkt er dan ook naar uit, maar het is wat teleurstellend als die dan niet komen zoals verwacht, of niet gruwelijk genoeg blijken te zijn. Dat is het grote probleem met de SAW-reeks: ze maken nu reeds een vierde deel, maar waar kunnen ze hun inspiratie vandaan halen??? Alles is toch hetzelfde geworden: iemand is gevangen, dus laat de martelpraktijken maar beginnen! Nee, ik kijk nog liever uit naar HOSTEL II dan naar SAW IV.

avatar van JigSaw_Doll

JigSaw_Doll

een van de best geschreven films

(niet gemaakt ik vind de verhaalijnen gewoon zalig)

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

JigSaw_Doll schreef:

een van de best geschreven films

(niet gemaakt ik vind de verhaalijnen gewoon zalig)

?? Verhaallijn? In Saw III? Een van de best geschreven films? Ik denk dat jij ze niet helemaal op een rijtje hebt...!

avatar van NightWolf

NightWolf

HarmJanStegenga schreef:

Ik denk dat jij gewoon geen zak van die films begrijpt.

En Theatertje, ik hoop eerder dat SAW X er komt dan Hostel II. Want die laatste was gewoon bucht. En als je over slechte effecten spreekt, staat die film toch wel bovenaan.

avatar van fanaat

fanaat

Eindelijk is de datum van de dvd bekend. Dan kan ik hem eindelijk zien, het word 24 juli.

avatar van dragje

dragje

Saw iV, V, VI......

men zaagt wel extreem door op hetzelfde thema. Deel 1 vond ik amusant, deel twee zaagde te lang door, deel drie lijkt me dus niet veel soeps.....

avatar van Retard-O-Bot

Retard-O-Bot

Leuke film, niet eng, eerder ranzig.

Hopelijk komt er geen vierde deel,

dat zou het triologie verpesten.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

wanneer komt hij eigenlijk uit op dvd ?

want ik ben nog meer 15 en mag niet binnen , maar ik wil hem zooo graag zien ,dus wacht ik op de dvd.

avatar van dragje

dragje

Retard-O-Bot schreef:

Leuke film, niet eng, eerder ranzig.

Hopelijk komt er geen vierde deel,

dat zou het triologie verpesten.

Met alle respect, maar het betrof geen trilogie.

De motivatie om nog twee delen te maken fundeerde doodeenvoudig op een oer cliché die in Hollywood leeft en door de studio bazen vaak wordt gehanteerd; winst.