• 9.381.094 stemmen

Saw III (2006)

Horror | 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Genre: Horror

Speelduur: 108 minuten / 113 minuten (unrated version) / 121 minuten (director's cut)

Alternatieve titel: Saw 3

Oorsprong: Verenigde Staten / Canada

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Tobin Bell, Shawnee Smith en Angus Macfadyen

Releasedatum: 4 januari 2007

Plot Saw III

"Suffering? You haven't seen anything yet..."

De gestoorde seriemoordenaar Jigsaw besluit zijn zieke spelletjes door te zetten. Deze keer heeft hij het gemunt op Lynn en Jeff. Lynn is een getrouwde moeder van in de dertig, die wordt gekidnapt door Jigsaw. Lynn heeft namelijk een paar donkere geheimen voor haar familie verborgen gehouden. En dan is er ook Jeff, een vader die nooit volledig hersteld is nadat zijn zoon stierf bij een ongeval. Beide worden slachtoffer van de zieke spelletjes van Jigsaw.

John Kramer / Jigsaw

Adam Stanheight

Timothy Young

Judge Halden

• 11924 berichten

Die makers zijn absoluut niet ziek, die hebben gewoon ontzettende lol gehad tijdens het filmen. Horror is volgens mij echt het leukste genre om te maken! En ik ga inderdaad met Nohands mee. Die voetbalvandalen, dat zijn pas echt zieke mensen.

avatar van Wassup !

Wassup !

Nohands schreef:

Deel 1 was nog redelijk, maar deel 2 en deel 3 is gewoon te ziek voor woorden....al die mensen die dit "prachtig" vinden zijn geen echte filmliefhebbers maar hebben gewoon een zieke geest net als de makers van dit soort films, zo kweek je potentiele serriemoordenaars.........

Ik vind dat je een beetje overdrijft hoor. Denk trouwens ook niet dat je seriemoordenaar wordt door naar dit soort films te kijken.

Wassup ! schreef:

Nee dat niet! Maar hij heeft wel zwaar gelijk wat betreft de ziekelijkheid in deze film! Dieptriest....! Ik vond deel een erg goed maar dit derde deel is echt te ziek voor woorden!

TimD

Kwa verhaallijn de ziekte van Jigsaw, het doodgereden jochie vind ik het ook ziek, maar ik vind de traps wel meevallen.

Alhoewel..

De film 2 keer in de bioscoop gezien. De 1ste keer werd de zaal ontruimd omdat er iemand had overgegeven in de zaal. De 2e keer zat ik toch aardig benauwd van de spanning naar de film te kijken (met die ontruiming van de 1e keer nog in gedachten). Ook toen ik de film vorige week op dvd (import, niet gepindakaasd, goed he) nog eens zag zat ik best in spanning ook al wist ik wat er komen ging. Eigenlijk een ijzersterke film. Verhoogt naar 4,0*

avatar van Wassup !

Wassup !

Leland Palmer schreef:

Mischien, maar we zullen zien volgende dagen. Dan komt mijn score. Dan weet je wat ik vind over deze film.

avatar van fanaat

fanaat

Die Limited Edition ga ik in ieder gavel niet kopen. Ik heb geen zin om een enorme poster op mijn kamer te hangen waarin je koeie groot ziet hoe de tanden bij iemand worden uitgerukt .

avatar van asheva7

asheva7

haha, nog nooit zoiets grappig gelezen zo kweek je seriemoordenaars. MAN, die zijn gewoon ziek in hun kop, dat gaat geen film veranderen zeh. Daarbij, wat zouden we zijn zonder horror, als dat niet mocht. Voor mij is dit dikke gezever

avatar van Depplovertje

Typisch SAW

***

avatar van 13th friday

13th friday

Saw 3 is echt een gekke en goede horror die inderdaad anno 2007 goed bij de tijd is!

En moordenaars kweek je niet door een film, maar die zijn sowieso al gek in hun bolletje hoor. Zij hebben daarvoor geen film nodig.

Wil toch zeggen als je die moorden ken verzinnen, ben je ook een beetje gek hoor .

rulybatters schreef:

Typisch SAW

***

Hoe bedoel je? Ik vind deze heel anders dan het eerste deel, welke voor mij echt de beste is.... Deze is echt belachelijk....

avatar van Nienke1981

Nienke1981

Ik heb 'm in de bioscoop gezien in Antwerpen. Echt superscary! Ik vond deze qua scary-gehalte wel het ergst van de 3 delen.

The Director schreef:

Horror zoals horror bedoelt is en helemaal bij de tijd

Hoe bedoel je horror zoals horror bedoelD is? Horror moet mensen de stuipen op het lijf jagen, DAT is horror. Dit is alleen maar smerigheid.

BlueJudaskiss schreef:

Precies, dit is echt een prutfilm eerste klas...!

BlueJudaskiss schreef:

Probeer je de volgende keer eens te verplaatsen in een persoon die dreigt een gruwelijke dood te sterven.

avatar van SubbiE

SubbiE

Saw 3 haalt op geen enkel moment het niveau van Saw, en laat ons eerlijk zijn, de magie en originaliteit van de eerste film zal nooit meer worden evenaard. Daar waar Saw de spanning zo prachtig kon opbouwen, met schitterende twists in het verhaal, is Saw 3 maar een zwak vaak voorspelbaar afkooksel.

Hando schreef:

Kijk dan voor de gein eens naar de originele Halloween. Dat is het voorbeeld van een film waarbij niet alleen maar de overlevenden sympathiek zijn, maar ook de slachtoffers. Dát is een van de redenen waarom die film zo eng is. Ik had geen zin om me in deze slachtoffers te verplaatsen, want ze boeiden me niet. Daar ging het ook niet om. Het ging alleen maar om iemand zo gruwelijk mogelijk om het leven te brengen: karakterontwikkeling komt later wel.

TimD

Dan heb je niet goed naar de film gekeken.

• 11924 berichten

Serieus? Het enige wat de slachtoffers te doen kregen was angstig kijken en hier en daar wat schreeuwen. De hoofdpersonages: oké, die hadden iets wat nog in ieder geval op karakterontwikkeling léék. De slachtoffers waren leeg.

TimD

Dat hele verhaal omtrend het autoongeluk, Jigsaw's ziekte, Amanda's verkeerde keuze...

BlueJudaskiss schreef:

Je kan nu eenmaal niet alles vertellen. Dat maakt de film nodeloos traag. Overigens zijn de overige slachtoffers hier net zo leeg als in saw (Paul, Jeff, die verdoofde, en die man uit codespel). Een film die jij dan wel weer waardeert?

• 11924 berichten

Je hoeft weinig te vertellen om slachtoffers sympathiek te maken, en hiervoor refereer ik weer graag aan Halloween.

BlueJudaskiss schreef:

Bedankt voor de tip. Ik zal die film zeker kijken, maar nog steeds weet ik niet wat nu het verschil is tussen de minder belangrijke slachtoffers hier en de minder belangrijke slachtoffers in deel 1. En aangezien ik die wel heb gezien, kun je me het misschien nu uitleggen.

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

gisteren gekeken , en eerlijk gezegd kreeg ik er de kriebels van .

deze film is veel sadistischer dan de vorige 2.

ik vond deze echt zoooo goed , en ook een pluspunt is dat er enorm veel verwijzingen in zaten naar de vorige 2.

zeker de moeite waard ====> 4.5

avatar van Musicer

Musicer

Beste film van de 3, vind ik. Minder gruwelijk dan deel 2, meer psychologisch. Deze film draait vooral rond Amanda.

Ook de folterwijzes zijn minder angstaanjagend dan in deel 2. Want verdrinken in een kuil gevuld met gemalen, rottende varkens is toch wel iets minder vreselijk dan levend verbrand worden of je knieschijven doorgeschoten krijgen.

Het einde verklaart ook alles uit de hele trilogie, al was dat niet echt nodig.

Jammer dat er nog een deel 4 komt, al vraag ik me wel af hoe Amanda nog in beeld gaat komen (John met z'n geluidsbandjes, Amanda wss alleen in flashbacks).

avatar van lykathea

lykathea

Na een goed orgineel, een veel mindere sequel, kwam het abominabele Saw III. Hoe verschrikkelijk. Een gedrocht van een film. Gruwelijk.

Het was de meest nare ervaring die ik ooit in een bioscoop heb meegemaakt, en niet alleen omdat de film over the top gore heeft, want daar kan ik opzich wel tegen, maar waar ik nou net niet tegen kan is : Geweldig slecht acteerwerk, ik ben er van overtuigd dat het moeite kost om zo ongeintresseerd, ongeinspireerd te acteren.

Nog een punt van kritiek ; Het verhaal, of lack thereof. Waar jigsaw eerst nog wat sympathie kon opwekken zelfs terwijl hij de meest gruwelijke technieken gebruikt om mensen weer nut aan hun leven te geven, is het nu gewoon dom weg mensjes pesten geworden. Martelen heet dat.

Nee, ik heb het licht gezien, Saw is voor mij passé. Farewell.

avatar van donemans

donemans

1 kan ik uitstekend noemen, 2 blijft steken op een goed, en deze is zeer maar dan ook zeer matig. 2,5 meer kan ik niet geven * ik vraag me af of mensen dit echt heel leuk vinden of dat ze het in een groep leuk vinden. Mij wat te ziek in ieder geval, niet van deze film kunnen genieten.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Weer een lekker Saw deel waar ik maar 1 minpunt bij kan ontdekken, en die vind ik nog niet eens zo erg.

Positieve punten:

beter geacteerd dan deel 1 en 2,

veel meer gore,

interessante flashbacks naar deel 1 en 2,

een goed te volgen en interessant (al is het geen oscarwinnend) script,

bekende gezichten,

de lekkere en bekende saw soundtrack

stijlvollere moordmachines dan in deel 2,

ook wat psychologie (net als in deel 1)

slimme twists die nog steeds verrassen

een mooi einde dat de film afrond, maar een weg open laat voor deel 4 en 5

-ben ik dingen vergeten?

het enige wat me echt stoort aan de film, is dat de opbouw zo anders is dan deel 1. begrijp me niet verkeerd, deel 1 was een zeer interessante film, maar deel 2 en 3 zijn heel anders van toon. ik vind het de verandering noch negatief noch positief, maar soms heb ik er moeite mee dit deel echt als een vervolg te zien op deel 1. gelukkig helpen de flashbacks

nauwelijks te noemen waard; in het begin van de film (de eerste 3 martelingen ofzo) stapelen de gore momenten zich wel erg snel en zonder groot doel op, dat is jammer. Ze hadden beter ook alvast een begin kunnen maken met het verhaal van dit deel.

al met al zeker een goede thriller met vele gore momenten (horror dus) en een mooi deel van de serie. 3,5*

avatar van mo23

mo23

Ik vind dit deel veel beter als deel 2.Ik heb hem in de bios gezien en er zitten wel leuke effecten bij.Hij is veel smeriger,en makkelijker te begrijpen. Deel 2 is wat vager.Maar deel 1 blijft de absolute topper