Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 12 juli 1984
Bekijk via SkyShowtime
Plot Indiana Jones and the Temple of Doom
"If adventure has a name... it must be Indiana Jones."
Indiana Jones, Short Round en de betoverende nachtclubzangeres Willie Scott worden door het noodlot in eenzelfde avontuur samengebracht. Op weg naar India ontsnappen ze op het nippertje aan de dood. Later belanden ze in een kinderloos dorp. Indy belooft het dorpshoofd de heilige Sankarasteen te zullen vinden, die het dorp zijn vruchtbaarheid moet teruggeven.
- Trailer (YouTube)
- Indiana Jones and the Temple of Doom (BoekMeter)
- Indiana Jones and the Temple of Doom (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Wu Han
Kao Kan
Chen
WB
En ook deze is weer goed te genaken. De enige Indiana Jones die ik me niet meer kon herinneren. Voor de rest leuke, spannende avonturenfilm! Blijft ook leuk om te kijken!
Pimolition
De minste, waar de andere meer weg hadden van James Bond films met nazi's en archeologische vondsten speelde dit voor mijn gevoel iets te ver af van de gewone wereld.
Tarkus
Het gebeurt niet vaak dat sequels beter zijn dan het eerste deel, maar in dit geval is dat wel zo.
Dit 2de deel is stukken beter dan het eerste en de acteerprestaties zijn zeker veel beter, vooral dan van Kate Capshaw (die hier eigenlijk Karen Allen's plaats inneemt) is stukken beter.
Ook de actie is mooi gebracht en de ganse film is leuker opgevat.
Leuke actie- en avonturenfilm voor de ganse familie.
Wezze
Vervolg viel nog erger tegen dan het eerste deel.. Zou deze film niet graag nog een keer willen zien.. Snap niet dat mensen dit een topfilm kunnen vinden, er is zoveel mis mee..
Bart Tönjann
Ik vond het ook geen topper, deel 3 kon mij meer bekoren. Ik vond deze op momenten saai en langdradig. Het had overigens ook wel hele goeie momenten vond ik.
White Trash
Ik vfond dit de beste Indiana Jones. Hele film is een aaneenschakeling van toffe en met actie gevulde scens. Ook het uitgangs punt vind ik origineel. De scene waar het hart wordt uitgehaald vond ik toen ik jong was indrukweekend haha. Heb de fil al in geen 10 jaar meer gezien misschien dat ik hem daarom nog geweldig vind
Mescalino
Ook de actie is mooi gebracht en de ganse film is leuker opgevat.
Leuke actie- en avonturenfilm voor de ganse familie.
Mensen als Steven Spielberg doen niet snel een sequel tenzij ze zeer zeker van hun zaak zijn.
Maarja, de combinatie: Steven Spielberg, George Lucas en Harison Ford is een geweldige combinatie die bijna niet mis kan. In het derde deel gooien ze daar ook nog eens Grootmeester Connery erbij.
wo2-Freak
Niet de beste deel van de reeks maar wel de 2e beste. Een goede film met spanning op bijna elk moment. Geen seconde heb ik me verveeld!
TOP FILM - 4.5*
Leland Palmer
Spielberg toont mij ook met dit deel van Iniana Jones puur vermaak en dus niet veel meer. Zodra we in de ''Temple of Doom'' aankomen word er wat mij betreft geregeld een plankje mis geslagen. Dat kleine kereltje was lollig, maar op een gegeven moment had ik daar ook wel genoeg van. Net zoals de bij vlagen erg irritante Kate Capshaw die niet overtuigd in haar rol. Harrison Ford is gewoon weer cool en speelt zijn rol wat mij betreft als enige overtuigend. Cinematografish is deze film bij vlagen een briljant en dit is dat ook een groot pluspunt voor de film zelf. De film krijgt wel een voldoende voor mij, want hij keek heerlijk weg en ondanks de soms ergerlijke momenten heb ik me rijkelijk vermaakt!
* * *
wo2-Freak
Hm... Je reactie is: ''SUPER FILM, kan niet beter ondanks enkele kleine minpunten''.
Maar je score is: ''Net voldoende, film keek makkelijk weg maar meer was het niet''.
Aan jou bericht te zien zou ik wel een 4.0* ofzo verwachten van jou voor deze film....
Leland Palmer
Ik heb deze film nooit een superfilm genoemd, dus hoe je daar bij komt snap ik niet. Enkel puur vermaak en mooie cinematografie, maar voor de rest vind ik 'm niet speciaal.
wo2-Freak
Oow, maar wat ik bedoel is dat je reactie over de film overkomt zoals: Super Film
Maar je punt uiteindelijk is, van : Maar net een voldoende...
Nou... Eigenlijk wel
Meer positief dan negatief zelfs!
Leland Palmer

Meestal is een vervolg een pak slechter, zeker als het origineel een klassieker is. Dat gaat dus zeker niet op voor dit geweldige 2e deel. Deze film is bijna alles net zo goed en groots als 1. Buiten het verhaal dan. Dit verhaal boeide me wat minder dan de 1e. Deel 1 had als onderwerp Nazi's en occulte zaken. In dit 2e deel is het een zoektocht naar een heilige steen. Best aardig, maar ook wat simpel natuurlijk.
Tot zover de enige kritiek, meer heb ik niet. Heerlijke film! Harrison Ford zet weer een sublieme rol neer als Indiana Jones. Hij is zeker net zo stoer als in het origineel. Kate Capshaw als zangeres Willie zet ook een aardige rol neer. Ze is soms bloedirritant maar ze past perfect in de film. Sommige dialogen tussen haar en Jones zijn ook hilarisch. Ook het kleine jochie dat de hele film mee reist en de vriend is van Indiana speelt zijn rol goed.
Er zitten echt een stel spectaculaire scene's in de film. Het begint al goed in het restaurant met de vergiftiging, de chaos en de achtervolging. Wat later krijg je dat de 3 uit een vliegtuig moeten springen die aan het neerstorten is. Ze doen dit in een rubber bootje, belanden op een besneeuwde berg, glijden van een hoge rots af het water in en komen in een dorp uit die hun hulp nodig heeft. Zeer spectaculair en geweldig gedaan! Net als het hele gedeelte bij de offering. Dat zag er aardig creapy uit en was ook best hard soms. Ik bedoel, ze laten mensen leven verbranden door hen in de lava te laten zakken. De film was sowieso best hard kwa geweld. Ook het plot was prima met die prachtige scene op de brug. Kortom, het zat meer dan goed.
Ook hier was de muziek echt schitterend. Naast de heerlijke soundtrack die steeds weer terugkwam had je ook onheilspellende muziek op de goede momenten en heroische momenten waar dat moest.
Alles bij elkaar een geweldig vervolg. ik kijk uit naar het zien van The Last Cruisade.
maerk
Heel leuk vervolg op Raiders of the lost Ark. Ik vind hem iets duisterder en enger vooral als ze die vent zn hart eruit halen. maar er is nog steeds diezelfde, leuke Indy-feeling.
. Voor de rest alles wat we gewend zijn: steengoeie actie, humor en oneliners
seth gecko
raiders liet een lekkere nasmaak bij me na en dat was de motivatie om een tweede avond op rij de wereld van Indy binnen te stappen. ik wou simpelweg meer Indy, en dat kreeg ik ook..
enkel, teveel van iets goeds kan ietwat tot verzadiging leiden en op dat vlak lijd temple of doom wat waardoor het terecht geboekstaafd staat als het mindere deel in de trilogie.
het probleem schuilt er in dat Spielberg en Lucas hun best hebben gedaan om zoveel actie en spektakel in de prent te stoppen dat het geheel uit zijn voegen dreigt te barsten. zeker in de finale gaat het zaakje over the top met climax achter climax en het valt zo nog beter op hoe knap gedoseerd Raiders eigenlijk wel was.
het mytische avontuurgevoel van het zoeken naar de verloren ark en het gevoel van lichte parodie moet in dit deel plaats maken voor een heel wat donkerder en geweldadiger ondertoon. Het is tekenend dat Spielberg zelf eigenlijk niet gelukkig is met de film en zelf toegeeft dat ze het te ver doorgedreven hebben.
nu klink ik mss alsof ik tonnen kritiek heb op de film en er een hekel aan heb, maar dat is nu ook niet het geval.
ten opzichte van de vorige film zijn er overduidelijke gebreken (van hetzelfde soort waar back of the future 2 onder gebukt ging), maar dan nog blijft het een enorm sterkgemaakt spektakeltje met een charismatische held en enkele enorm inventieve scénes.
ook het personage van Willie is een schot in de roos. Ze is tenenkrommend irritant, maar dat was ook de bedoeling. ze is een uitvergrote parodie op het soort vrouwen uit jaren 30 films die enkel moesten gillen en gered worden door de held. met dat idee indachtig is de vertolking van Capshaw meer dan geslaagd.
het geheel mag dan ietsjes duisterder zijn voor zijn eigen goed en uit de bocht vliegen in zijn opbouw van actiescénes, qua spektakelcinema met de nodige dosus humor kan dit weer tellen.
minder goed dan Raiders, nog steeds beter dan het meeste andere in dit genre.
4*****
Patat
Drie jaar na het avontuurlijke "Raiders of the Lost Ark" laat Steven Spielberg opnieuw een meesterwerkje in het genre los op het publiek in "Temple of Doom", een meer duistere en nog spectaculairdere film dan de eerste.
Indiana Jones wordt per toeval gelinkt aan de zangeres Willie Scott en gaat samen met zijn medeheld Short Round op avontuur door de wildernis van India waar ze in contact komen met de vriendelijke lokale bevolking ... en een erg duistere sekte die kinderen misbruikt in een ondergronds labyrinth. Al vanaf de begincredits weet de film de kijker mee te nemen in deze achtbaan van avontuur. De actie start vanaf het shot in de nachtclub waarin Willie Scott de show steelt en waarin Dr. Jones zijn eerste duel aangaat en wijkt geen seconde van het scherm tot de laatste scènes in de mijnkarretjes en de hangende brug.
De film wordt vaak verweten als zijnde 'over the top'. Hier ga ik volledig mee akkoord, maar is dat niet net de sterkte van de volledige Indiana Jones-serie? Deze film biedt inderdaad over the top actie, non-stop avontuur en -in dit deel heel nadrukkelijk aanwezige- geslaagde humor: precies wat ik verwacht van een goede film.
Tweede vaak gehoorde kritiek is dat deze film te duister zou zijn. De film ís duister: kinderen worden mishandelt in een eindeloos labyrinth, mensen worden op een pijnlijke manier ge-offerd, ... klopt: hard materiaal, maar dit gaf de film juist een unieke uitstraling en gaf onze helden nog meer redenen om sterk uit de hoek te komen. De eerste film vond ik zeker boeiend, maar enigzins braaf. Met deze tweede film is er meteen een mooi evenwicht in de serie gebracht.
Als ik me even probeer te verplaatsen naar de tijd waarin deze film gemaakt werd, dan kom ik knappe films tegen zoals "Gremlins", "A Nightmare on Elm Street", "Ghostbusters" en "The Neverending Story". "Temple of Doom" is in vergelijking met voorgenoemde al helemaal een uitblinker in tempo en special effects. Geen wonder dat deze film na meer dan twintig jaar nog niets aan charme heeft moeten inboeten. Een tijdloze klassieker die jong en oud zal bekoren. Een pareltje om te koesteren!
wwelover
Zeer vermakelijke avonturenfilm. Spannend verhaal.
Harrison Ford zet weer een goede rol neer, al had ik in de eerste scene even het gevoel dat 007 binnen kwam lopen.
Dat kleine Vietnamneze jochie was wel de hoogtepunt in defilm. Geweldig neergezet die rol.
Vind het wel jammer dat Indiana een hele andere vrouw in z'n leven krijgt vergeleken met vorige deel, een beetje zoals James Bond die elke film een andere meid heeft en die andere eigenlijk nooit heeft bestaan. Maar zag dat Karen Allen in de volgende uit 2008 wel weer meedoet.
Special effects vielen me wel tegen. En net als in de vorige deel was er me teveel paranormale stuff.
Berniertje
Persoonlijlk vondt ik deze film beter dan de eerste. Deze was spannender, beter en vooral grappiger. Alhoewel het verhaal soms erg snel ging kijkt de film alsof je er zelf inzit. Heeeerlijk!
Het laatste deel waarin Indy in het karretje zit vindt ik echt prachtig gemaakt en gefilmd!
film88888
Prachtig vervolg, en vooral even goed als het eerste deel.
Dit deel heeft weer een heel ander avontuur, en wel duisterer, en de grappen vond ik persoonlijk hier leuker, en gezelliger, en ook wel meer voor de familie(de grappen dan) Dankzij toch het meeste de leuke Short Round.
Harrison Ford weer één van zijn toprollen van zijn leven.
De actie is hier ook lekker goed, en de mooie muziek van John Williams was zeker goed geplaatst, en hoor je echt elke seconde.
Harrison Ford, Kate Capshaw en Ke Huy Quan waren One Hell Of A Team, en de film is zeker leuk om blijven te herzien, en ik wordt hem niet beu.
4,5 sterren.
Tharoy
Niet zo goed als het eerste of derde deel, maar wel erg vermakelijk, zoals altijd.
Jabba
Deze film heb ik als 11 jarig jochie, alleen, in de bioscoop gezien. Ik was er toendertijd helemaal weg van. En nog steeds.
De film begint al gelijk in de 5e versnelling met de absurde ontsnapping uit de nachtclub, een achtervolging door Shanghai, en daarna uit een vliegtuig in een rubberbootje, terechtkomend in een wildwaterrivier. Dit kan alleen maar in de Indiana Jones films.
Met fantastische muziek en onvergetelijke klassieke scenes, zoals de achtervolging in een mijnwagentje en de eindscene op de brug.
Renkum
Vroeger gezien op tv als klein kind, erg spannend = 3,5
Nu later gezien, vond hem wat tegenvallen = 2,5
Ik geef hem totaal een 3. Deze film was wel de slechtste van de triologie.

Indiana Jones and the Dial of Destiny
2023

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
2008

Indiana Jones and the Last Crusade
1989

Raiders of the Lost Ark
1981

Netflix voegt binnenkort de eerste vier films uit de beroemde 'Indiana Jones'-reeks toe

De eerste vier Indiana Jones-films staan binnenkort weer op Netflix: 'Spannend, avontuurlijk, op elk punt geslaagd'

'Indiana Jones and the Temple of Doom' vanavond (25 augustus) te zien op televisie

'Indiana Jones 5' krijgt heel nieuw script

Saving Private Ryan
Oorlog / Drama, 1998

Braveheart
Oorlog / Historisch, 1995
riddleschatwindolifantheartcrocodilebrugskeletonschattenjachtmysteriemartelenindiageweldaaparchaeologistconveyor belt child driving carmine carrope bridgesplits adventurerarcheologyjaren 30indiana jones and the temple of doom