Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Engels en Mandarijn
Releasedatum: 12 juli 1984
Bekijk via SkyShowtime
Plot Indiana Jones and the Temple of Doom
"If adventure has a name... it must be Indiana Jones."
Indiana Jones, Short Round en de betoverende nachtclubzangeres Willie Scott worden door het noodlot in eenzelfde avontuur samengebracht. Op weg naar India ontsnappen ze op het nippertje aan de dood. Later belanden ze in een kinderloos dorp. Indy belooft het dorpshoofd de heilige Sankarasteen te zullen vinden, die het dorp zijn vruchtbaarheid moet teruggeven.
- Trailer (YouTube)
- Indiana Jones and the Temple of Doom (BoekMeter)
- Indiana Jones and the Temple of Doom (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Lao Che
Wu Han
Kao Kan
Chen
Nee, daar ben ik het absoluut niet mee eens. Deze film was niks bijzonders meer, waar de eerste nog erg origineel was, en een veel beter verhaal kende. Maar goed, smaken verschillen.
sn@ke
- 2077 berichten
Ondanks de minpunten is mijn beoordeling van 3* misschien ietsje te laag . Ik maak er 3,5 van en de derde indiana jones krijgt van mij jawel; 4,5*.
Jordy
Ach hier mag inderdaad ook wel een halfje bij. Ik weet al wat ik mis bij deze film: Nazi's, voor mij toch een onmisbaar onderdeel van Indy films. Maar goed, die zijn er straks in deel vier ook niet...
roda
een stuk leuker als Raiders of the Lost Ark, meer avontuur, meer humor, betere muziek en een leuker verhaal.
Short Round en Kate Capshaw leveren ook een hele leuke bijdrage aan deze film.
U-96
- 2081 stemmen
Ik had er toch wel iets anders van verwacht. Het laatste half uur vond ik echt teveel van hetzelfde worden, en vooral die irritante vrouw (nu huidige vrouw van Spielberg) begon mij met haar gegil zo nu en dan te irriteren. Maarja, desondanks heb ik geen spijt ervan. Ik heb nu de hele trilogie erop zitten. ** voor deze film. Ik vond hem e.g. de zwakste uit de reeks.
Derkje
Twee sterren vind ik een beetje weinig, want het is natuurlijk wel een goede film. Toch haalt hij het niveau van de eerste en de derde niet, en schijnbaar wist Spielberg dat ook. We wachten ook even op deel 4.Ik geef de film 3.5 ster
speedy23
Deze terugkeer van de held uit Raiders Of The Lost Ark kan voor sommigen teleurstellend zijn. In zijn streven om een nog spectaculairdere film te maken dan Raiders te maken is Steven Spielberg herhaaldelijk zo ver gegaan, dat het een beetje teveel van het goede wordt. Niettemin Hollywood-amusement van superieure kwaliteit. Een Oscar voor de speciale effecten. De film koste 27 miljoen dollar, bijna drie keer zoveel als een normale productie in die tijd, maar bracht binnen een week 43 miljoen op! Gefilmd op Sri Lanka...
flipsen
de "Mine-Cart-chase" is mijn favoriete Indiana Jones scene!
Ik vind dit de leukst indiana jones.
3.5 sterren
Mug
En ik de minder leukste. Tenenkrommende humor die op conto komt van (goh, wat een verrassing) de gillende keukenmeid en het verplichte [slecht acterend] kindsterretje om meer kinderen naar de bioscoopzalen te trekken.
Gelukkig is er nog (goh, wat een verrassing)Indiana Jones, avontuur/spanning, en prachtige decorstukken. De redders van de film.
flipsen
Er komt nog een vierde Indiana Jones toch? Doet Harrison Ford (nu ouwe bok) daar ook weer in mee? Zo ja:
Dan wordt de Mine-Cart-Chase vervangen door een Wheel-Chair-Chase!
ThaMovieVoter
Ik realiseer me nu dat ik nog geeneens op deze film had gestemd en wel op de 2 andere delen.
Zo kom je af en toe nog ergens achter
De GeuS
Bij herziening valt hij toch wat tegen; stukje minder spanning en spectakel dan bij het eerste deel. Al met al toch nog vermakelijk; 3,5 ster....
xangadix
Kate Capshaw is echt een beetje té irritant in dit deel. Deel 3 is weer een stuk leuker, vind ik...
De GeuS
Ja klopt, iets teveel gegil. Het verhaal is ook een stuk simpeler in elkaar gedraaid....
mikey
Indiana tegen een dodencult dat stenen jat voor onzalige voodoo praktijken. Het diner is ronduit onsmakelijk. 4
t_v_b
Goede film vond dat er meer mooie special effects in zaten dan in the raider of last ark
The One Ring
Ik vind deze toch wat minder dan de andere twee. Hij was stukken minder spannend en ook lang zo grappig niet. Ook het verhaal was minder boeiend en het eind viel me wat tegen.
3 sterren.
TheOne
Alledrie de delen zijn zeer goed. Een goed verhaal, goed acteerwerk en vele goede humor.
Flipman
Ja, dit deel is ook leuk. The Last Crusade is beter, maar die heb ik iets te vaak gezien. Als er ergens een Indiana Jones film op TV komt, dan is het over het algemeen meestal The Last Crusade.
the dude81
Dan wordt de Mine-Cart-Chase vervangen door een Wheel-Chair-Chase!
whahahaha. Ik zie t al helemaal voor me. Bruut
!!
the dude81
De minste van de 3. Maar zeker voor mij nog een dikke ****-film. Ik lig nog steeds in een deuk met de Mine-cart-braking-with-his-feet-and-screaming-for-water scene.
dutchtuga
De spectaculairste van de 3. Non stop actie en een zeer donker verhaal. Ongelooflijk dat Last Crusade hoger wordt gewaardeerd. Deze is toch veel memorabeler in mijn opinie. Alleen die eindscene al op die brug en de fantastische soundtrack. 5*
Idol
Ik vond deze beter dan raiders of the lost ark, ik vond het allemaal iets spannender
Poisonthewell
Die minecart chase blijft een geweldige scene. Ik vond het wel erg jammer dat Karen Allen alias Marion (hot & sexy) niet terug kwam en dat we Kate Capshaw alias Willie (irritante overactor) ervoor in de plaats kregen. Verder best leuk. 3,5*
maurice74
Dat gedoe in die tempel duurt veel te lang, maar de andere scenes, vooral die op de hangbrug, zijn erg de moeite waard.
Pieter Montana
Zoals ik al eens zei,iedereen wil wel eens voor een dag Indiana Jones zijn.Een nieuwe spetterende avonturenfilm vol met actie,mooie sets,humor zoals we gewoon zijn van de vorige Indiana Jones film.Maar waarom had Spielberg niet zijn 2de keuze Sharon Stone genomen als Willie Scott??Dan had de acteerprestatie tenminste op iets getrokken.Maar nee,hij koos Kate Chapsaw voor de rol en als toekomstige echtgenote.Wat heeft die een irritante rol,om nog maar van Short Round te zwijgen.Elke keer als dat jongetje iets zegt heb je zin om je schoen tegen het televisietoestel te smijten.ZO IRRITANT!Later belde Spielberg hem nog eens op waar hij gelukkig wel een goede rol speelde in het vermakelijke "Goonies"2 ongelooflijke irritante rollen wat de film op een zwakke komedie doet lijken.Gelukkig houden Harrison Ford,De(nog altijd schitterende) Indiana Jones tune,de special effects,het griezelige verhaaltje en de schitterende eindscene de film in evenwicht.
-->de "Mola Ram" gespeeld door Bollywood held Amrish Puri overleed dit jaar op 12 Januari
Hoogtepunt
"Temple of Doom" mag dan wel de zwakste zijn van de trilogie het heeft ongetwijfeld wel de beste scene.Hopelijk weten jullie dat ik spreek over de mijnwagentjes!!!Schitterende scene>gevolgd door een Attractie in Disneyland.
Knarf Kenobi
Ik vond he jongetje totaal niet irritant, hij was wel grappig en hij kan ook nog wel leuk acteren ook, maar ja, meningen kunnen verschillen.

Indiana Jones and the Dial of Destiny
2023

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
2008

Indiana Jones and the Last Crusade
1989

Raiders of the Lost Ark
1981

Netflix voegt binnenkort de eerste vier films uit de beroemde 'Indiana Jones'-reeks toe

De eerste vier Indiana Jones-films staan binnenkort weer op Netflix: 'Spannend, avontuurlijk, op elk punt geslaagd'

'Indiana Jones and the Temple of Doom' vanavond (25 augustus) te zien op televisie

'Indiana Jones 5' krijgt heel nieuw script

Saving Private Ryan
Oorlog / Drama, 1998

Braveheart
Oorlog / Historisch, 1995
riddleschatwindolifantheartcrocodilebrugskeletonschattenjachtmysteriemartelenindiageweldaaparchaeologistconveyor belt child driving carmine carrope bridgesplits adventurerarcheologyjaren 30indiana jones and the temple of doom