• 9.377.963 stemmen

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Actie / Avontuur | 118 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Harrison Ford, Kate Capshaw en Ke Huy Quan

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 12 juli 1984

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Indiana Jones and the Temple of Doom

"If adventure has a name... it must be Indiana Jones."

Indiana Jones, Short Round en de betoverende nachtclubzangeres Willie Scott worden door het noodlot in eenzelfde avontuur samengebracht. Op weg naar India ontsnappen ze op het nippertje aan de dood. Later belanden ze in een kinderloos dorp. Indy belooft het dorpshoofd de heilige Sankarasteen te zullen vinden, die het dorp zijn vruchtbaarheid moet teruggeven.

avatar van GuirY Rose

GuirY Rose

12 Januari... mijn verjaardag :S snik snik... Dat jongetje is juist lief!!!

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Ook wer een erg vermakelijke Jones. De humoristische uitdrukkingen op het gezicht van Ford blijven hilarisch. Wel de minste van de trilogie. 3,5*

avatar van erwku

erwku

Voor mij een van de meest vermakelijke films ooit gemaakt.

Nonstop avontuur, actie en humor,

Nonstop is echt letterlijk, ik ken geen andere film met zoveel actiescenes als deze,

wat blijft deze toch onwijs vermakelijk!

Niet beter dan Raiders of the lost ark, maar door een iets andere benadering zeker ook niet minder!

4,5

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Ik keek net het begin en kwam er nu pas achter dat de club in het begin "Club Obi Wan" heet. Erg leuk:D

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Voor mij is dit mijn favoriete Jones film. Lekker veel actie, humor, en wie kan die ranzige scene met die kamer vol insecten ooit vergeten?

4,0

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Ik vond deze ook zo gaaf. De mijntrein race. Zo veel schitterende fantasie. Echt een klassieke avonturen film. Ik denk zelfs mijn favoriete Jones film

avatar van Mister_Movie

Mister_Movie

Inderdaad: dit is de Indiana Jones-film die de meeste mensen het beste bijblijft.

Non-stop actie en avontuur, mooi verpakt in de nodige goede humor. De vrouw in deze film vind ik minder: die is té karikaturaal. Maar voor de rest is dit een film die ik om de vijf jaar toch nog eens moet gezien hebben !

Achilles

Ik vind deze de minste uit de reeks, maar dat neemt niet weg dat het een negatief etiket opgeplakt dient te krijgen. Integendeel. Het is een vermakelijke, non-stop actiefilm met de mine car chase en de brug manoevre toch wel als climax!

"Willie Scott" had inderdaad veel beter gecast kunnen worden, maar ach, daar prikken we wel een beetje doorheen. Vond daarnaast de "Kombat" kwaliteiten van short-round een beetje overdreven.

Al met al een film waarvan je heerlijk van kunt genieten. Ik geef hem 3,5*

Al met al een film waarvan je heerlijk van kunt genieten. Ik geef hem 3,5*

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Het neemt niet weg. Je zegt dus dat hij wel een negatief etiket opgeplakt moet krijgen terwijl je het tegenovergestelde bedoeld...

Achilles

klopt..ik bedoel het tegenovergestelde..slechte zin van me..sorry!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Voor mij duidelijk het zwakste deel van de trilogie. Hoewel een aantal elementen uit het eerste deel in Temple of Doom terugkeren, zoals de humor, de spectaculaire actiescènes en uiteraard het geweldige personage Indiana Jones (opnieuw voortreffelijk gespeeld door Ford), is de film hier en daar nogal flauw, de personages zijn redelijk irritant (die vrouw is echt verschrikkelijk!) en het geheel voelt soms nogal kinderachtig aan. Gelukkig vermaakt Temple of Doom echter wel prima en er komen van tijd tot tijd gelukkig ook wat duistere momenten voorbij, dat maakt nog enigszins iets goed. Desondanks blijft het een stuk minder dan de eerste en derde film.

3 sterren.

avatar van Witch-king

Witch-king

Ik vind dit het beste deel uit de serie, misschien ook wel omdat ik deze als eerste heb gezien, dat weet ik niet.

Ik geef deze film 4 sterren.

avatar van mister blonde

mister blonde

gisteren na lange tijd weer eens gezien. deze stond in mijn geheugen als gelijkwaardig aan deel 1 en 3. deel drie zie ik binnenkort weer, maar aan deel 1 kan hij niet tippen. hij viel eerlijk gezegd een beetje tegen. ik had hem veel duisterder verwacht.

het James bond achtige begin is niet onaardig, maar staat in schril contrast met de opening van deel 1. ook de manier waarop ze uiteindelijk uit dat vliegtuig ontsnappen is wel erg onwaarschijnlijk, zelfs voor Indiana Jones begrippen. het kind in Spielberg lijkt dan toch weer, ten nadele, de overhand te hebben gekregen. dat was later ook al een probleem met het vervolg op Jurassic Park.

Het verhaal kabbelt dan voort en is eigenlijk nauwelijks interessant. temeer omdat de redenen om op zoek te gaan naar die stenen, nogal mager lijken. weinig de moeite waard of het moet dat nogal merkwaardige diner zijn.

dat is dus de eerste helft van de film. het begint eigenlijk pas echt leuk te worden als ze de geheime deur naar de tempel of doom hebben gevonden . geheime gangen, kronkelende beesten op de vloer en op de muur, plafonds die naar beneden komen zetten als je tegen de verkeerde steen aan leunt; dat willen we zien. ik wist definitief dat het wel goed zou komen toen Indiana Jones nog net op tijd even zijn achtergebleven hoed meegraaide . zo kennen we je weer.

De scènes in de temple of doom zijn ook spannend, met als hoogtepunt de bekende mijnkarretjes scène. onzinnig, maar good clean fun. ook de scènes met het hart verwijderen en op de touwbrug (leuke verwijzing naar deel 1 waar hij zijn belagers opnieuw eenvoudig wil neerschieten, maar ontdekt dat hij zijn pistool niet bij zich heeft ) zijn de moeite waard en maken dit een bovengemiddelde avonturenfilm. het eind (in het dorp) is dan weer te makkelijk en lijkt een beetje afgeraffeld.

al met al toch wel de moeite waard. 3,5 sterren.

avatar van Waku

Waku

Pure nostalgie.

Opnieuw gezien en hij maakt niet zoveel meer los als in de jaren 80 natuurlijk maar Ïndy"blijft plezierig om naar te kijken...De actie, humor en een briljante Harrisson Ford maken van alle Idiane Jones films een genot om naar te kijken.Natuurlijk zijn de special effects ineens veel minder

imposant dan de huidige technieke en was ik 20 jaar geleden meer onder de indruk hiervan maar het neemt niet weg dat de gehele Indiana Jones serie mij nog steeds kan bekoren.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Waar Raiders of the Lost Ark nog een beetje stof tot nadenken boodt, heeft Spielberg er in het vervolg alles aan gedaan om de hersenen van zijn publiek platte rust te gunnen. Knetterende actiescènes en bizarre ontknopingen, dat is deze prent ten voeten uit. Om al dat geweld te compenseren papt Indy aan met een drammerige nachtclubzangeres en speelt hij pleegvader voor het koddige Chinese weesje Short Round. Wie de eerste film goed vond zal allicht ook aan Temple of Doom plezier beleven, maar de dalende trend van het drieluik is definitief ingezet. Volgend jaar deel 4, ....zal mij benieuwen ( Ford word ook al oud )

avatar van moviegate111

moviegate111

De minste van de drie films, maar wel leuk om gewoon een keer te zien, over het algemeen goed alleen hebben sommige scenes nogal een ''zwakke'' indruk.

maar toch 3*

avatar van Waku

Waku

Sterk vervolg en zeker niet minder dan zijn voorganger.
Boordevol actie, humor en spektakel zoals we dat gewend zijn uit de eerdere "Raiders of the lost Ark".
De scenes in de tempel met die ceremonie waarin een menselijk hart wordt geofferd is behoorlijk pittig en confronterend voor een filmpje van 12 jaar en ouder.
Temple of Doom spreekt opnieuw tot de verbeelding.

avatar van Mindflight

Mindflight

en dan te bedenken dat deze film eerst een rating voor alle leeftijden (meekijken gewenst) had!

avatar van mister blonde

mister blonde

mja, we moeten natuurlijk niet te truttig worden. MG kan best, hoor.

avatar van Mindflight

Mindflight

haha ja, ben ik het ook zeker mee eens.

erg fijne film toch dit, zitten een paar dingen in waar ik me wel een héél klein beetje aan stoorde, zoals het personage Willie Scott, maar aan de andere kant hoorde zij wel weer helemaal in de film, en het was natuurlijk de bedoeling dat ze irritant overkwam.

wel te gek overigens dat er een aantal dingen een piepklein beetje op feiten gebaseerd zijn (hoewel alles natuurlijk heel erg overdreven is), zoals de Thuggee-kultus die in de film voorkomt, en de god Kali.

indiana jones natuurlijk de absolute topper in het (niet al te brede) avontuur-genre, en ze verdient alleen al om het jeugd-sentiment 4 dikke sterren.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Per ongeluk deel 2 als eerst gezien, alhoewel dat niet veel uitmaakte.

De film probeert spannend en komisch te zijn, maar is dat totaal niet. Wel is de film erg overdreven, irritant en kinderlijk.

2.0* en hopelijk zijn de andere 2 delen beter, want die moet ik deze week ook nog zien..

avatar van sinterklaas

sinterklaas

GuirY Rose schreef:

12 Januari... mijn verjaardag :S snik snik... Dat jongetje is juist lief!!!

Zo zo, Dat je op je leeftijd al kan schrijven en Die Hard kijkt

Mag dat wel van je ouders

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Ook een prachtige film dat jochie kon ook goed zijn rol spelen alleen vond ik het wel erg sneu datDie indiase werd vastgemaakt in een kooi, zijn hart eruit werd gehaald en langzaam in het lava werd gehezen terwijl hij het uitschreeuwt van de wanhoop DAT NOEM IK GEEN 12+ FILM MEER!!!!!! Ik moest er bijna om huilen. (was zelf al 11 toen ik dat zag) Maar voor de rest was het goed gemaakt.

4,0

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

De slechtste uit de reeks. De andere waren veel beter en sterker.

Ik zag gisteren een uitzending van een filmrecencent en ik irriteerde me precies aan hetzelfde waaraan hij zich irriteerde in de film:Die overdreven onzin in Indiana Jones and TTOD, dat diner met die slangen, kevers en apenhersenen bv. Zelf irriteerde ik me ook aan die opoffering van die man in het vuur en het kloppend hart. Heel erg overdreven, dit is wel voorgekomen vroeger, maar niet in India volgens mij. Nu kun je wel zeggen dat het ook een sekte was, maar goed ik vind het hele gebeuren toch slap.

Ook die scène toen Jones bekeerd werd, vond ik ook slecht.

Ik wil nog niet eens praten over de scène waar ze uit het vliegtuig springen met die opblaasbare boot, te erg .

Die vrouw, ik ben haar naam vergeten, "Doll" dan, zoals Shortround dat zegt , vond ik ook irritant. Minder leuk dan de stoere Marion van ROTLA of de schone Elza van TLC

Een scène die ik wel goed en spannend vond in de film was: de scène met het plafond met de pinnen die eruit kwamen, de muziek was weer goed (John Williams ) en het was gewoon spannend tot de laatste seconde.

Mijn favoriete scène was misschien wel op de touwbrug, ook heel spannend, en niet voorspelbaar totdat Jones het kapmes hief en zei: "Molo Ram, prepair to meet Kali in hell!"

De slechtste van de reeks, maar toch veel vermaak en een beetje Indiana Jones gevoel 3,5 ster.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Goodfella_90 schreef:

Is zeer zeker beter, en ik zou je daar de moeite voor nemen om die te kijken .

The temple of Doom is de irritantste ertussen, en niet goed om als eerste van de reeks te zien .

avatar van Poison

Poison

De andere films waren natuurlijk een stuk beter, maar deze was wel leuk.

Soms wel wat overdreven.

Dat van die Kali-dinges vond ik wel goed gevonden!

avatar van Roofless

Roofless

Zalige avonturenfilm! Van het begin tot het einde is er altijd actie en avontuur te beleven. Er zijn vele prachtige scenes (het diner, in de mijnkarretjes, over de hangbrug,... wie kent ze niet!?) die natuurlijk zwaar overdreven zijn maar dat is juist het leuke aan deze film! Toch wel een klassieker. 4 sterren.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

geweldige soundtrack en een prachtige avonturen film .

geen enkele keer verveeld en goed vermaakt.

ik geef 4.0

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Erg leuke indiana film maar niet de beste. De openingsscene is erg mooi en op eind wordt het goed afgesloten op die (niet stevige brug ). Van Harrison ford heb je nooit last zo ook in dit deel niet, hij doet het weer prima! De schurk is niet super leuk en dat is de minpunt van de film... Verder beleven ze leuke avonturen die om de aandacht strijden, dat jongetje is erg grappig.

Wel erg zielig met al die kinderen die daar moeten werken.