• 9.378.049 stemmen

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Actie / Avontuur | 118 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Steven Spielberg

Met onder meer: Harrison Ford, Kate Capshaw en Ke Huy Quan

Gesproken taal: Engels en Mandarijn

Releasedatum: 12 juli 1984

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Indiana Jones and the Temple of Doom

"If adventure has a name... it must be Indiana Jones."

Indiana Jones, Short Round en de betoverende nachtclubzangeres Willie Scott worden door het noodlot in eenzelfde avontuur samengebracht. Op weg naar India ontsnappen ze op het nippertje aan de dood. Later belanden ze in een kinderloos dorp. Indy belooft het dorpshoofd de heilige Sankarasteen te zullen vinden, die het dorp zijn vruchtbaarheid moet teruggeven.

avatar van Matthis

Matthis

Het stukje hierboven zegt: Op weg naar India wordt hun vliegtuig achterna gezeten door gevechtsvliegtuigen en ze ontsnappen op het nippertje aan de dood. Volgens mij komt dat niet echt overeen..

avatar van feanaro surion

feanaro surion

Je kan een correctie insturen via de 'corrigeren-knop'.

avatar van Matthis

Matthis

oke!

avatar van Charles Manson

Charles Manson

Wat mij betreft veruit de beste van de drie.

Emotioneel veel zwaar beladener en grilliger, duisterder, geweldadiger, spannender, komischer.

Ja, voor mij zeer zeker de beste van de drie.

avatar van Tenshinhan

Tenshinhan

Absoluut niet slecht, maar de film voelt gewoon niet fris genoeg aan en er zitten toch iets teveel saaie momenten in, en dat kleine kind wekte heel wat heel wat irrataties op (vooral tegen het eind).

3,0 sterren

avatar van ViggøJøhnny

ViggøJøhnny

ik vond het niet de best Indian Jones, maar ik vond hem ook niet vervelend ik geef een **3,0**

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond deze ook niet de beste indiana jones en ook niet de slechtste de humor was wel leuk en sommege ackties ook wel ik geef een 3

avatar van Lola3

Lola3

Deze is wat mij betreft de zwakste van de 3, maar hij blijft nog altijd goed.

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Niet de beste van de drie Indiana Jones films, maar toch een hele goeie, spannende, grappige en romantische actie-avonturenfilm.

Kortom weer een goeie Indiana Jones film. Alleen dat Denholm Elliot er niet in voorkomt. Hij is erg grappig.

***, 3,5

avatar van j0zman

j0zman

Erg vermakelijke film. Wel de minste van de 3 (misschien 4 uiteindelijk?), maar nog steeds zeer vermakelijk. Vooral de scene met de grote hoeveelheid insecten was echt mooi gedaan. De charmes van Jones blijven oldschool.

Kortom, zeker een aanrader. 4*

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik vind het opvallend dat de scene van het spel Tomb Raider II, waar de slechterik zichzelf opoffert met de dolk, qua audio in het begin bijna identiek is aan de scene in TTOD waar the thuggies hun ceremonie houden met het opofferen aan Kali Ma. Het is nog net geen plagiaat

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

hier is nog een grappige re)make van de film in lego

echt heel knap en grappig

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Vandaag eens herbeken na zeer lange tijd moet ik zeggen.

Vroeger als kind zeer veel gezien en moet zeggen blijf hem even goed vinden.

Verhaal is leuk en de actie ook en Harrison Ford met zijn leuke gezichten.

Leuke aangename film.

3.5 stemmen

avatar van P8rb

P8rb

goede film, zoals de andere indiana jones films.

4,0

avatar van X__Liesjj

X__Liesjj

Ik vind persoonlijk deze film leuker en beter dan Raiders of Lost Ark, alleen kon ik me soms wel een beetje ergeren aan die chinees maar verder vind ik het een hele leuke film

4,5 sterren

avatar van catdog

catdog

• 2026 stemmen

Gisteravond herkeken en nog steeds geniet ik van deze film.

Het verhaal is slapper dan dat van deel 1 maar deel 2 vind ik wat duisterder en spannender.

De locaties spreken mij ook meer aan dan in deel 1.

Je kunt deel 1 en deel 2 eigenlijk ook niet met elkaar vergelijken.

In feite verschillen ze heel veel van elkaar.

Hoewel deel 2 mij dus over het algemeen meer aanspreekt dan deel 1 durf ik niet te zeggen dat deel 1 slechter is.

Ik geef deze film net als bij deel 1 een:

4.0

Dat meissie vond ik hartstikke grappig maar ik ergerde me aan die chinees.

De scene met het mijnkarretje is geweldig

avatar van Dragoon

Dragoon

leukste van de indiana jones films!

Vond ik dan. Last crusade van de serie vond ik persoonlijk er saai.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Lekker hoog onzingehalte, maar wel lachen en de actie is oke .

avatar van bartjeroen

bartjeroen

beter vervolg dan ik had verwacht, sterker nog ik vond m zelfs wat beter, ik ergerde me niet aan het chineesje maar aan dat blondje die de hele tijd liep te krijsen, die begon behoorlijk op mn zenuwen te werken na 1 1/2 uur.... Ford steelt natuurlijk weer de show net als in het vorige deel!

avatar van pjizzle

pjizzle

Ben waarschijnlijk niet de enige als ik zeg dat dit de film is die ik het vaakst in me leven heb gezien...

avatar van Filmfreaker

Filmfreaker

Ik heb hem vandaag nog eens bekeken, en ik verhoog mijn stem naar 4 sterren.

avatar van finalman

finalman

minste van alle delen... 3*

avatar van Bart Tönjann

Bart Tönjann

Behoorlijk saai vergeleken met deel 3

avatar van roch

roch

bijna iedereen vind deze de slechtste van de 3.

ik vind van niet.

ik vind deze het beter dan 1.

ik vind alleen die willie irritant.

het grappige vind dat indy bang is voor slangen en reacties erop.

vooral in deze.

avatar van pink_roosje

pink_roosje

Goede film, Alleen die vrouw is wel heel erg hopeloos 3*

avatar van fabbyke

fabbyke

Na het geweldige Raiders Of The Lost Ark was dit wel een beetje een tegenvaller. In de film zaten veel te veel cliché's en de vrouw was in het begin gewoon niet te doen, spijtig want voor de rest was het een goede avonturen film. 2;5*

avatar van Ché Cliché

Ché Cliché

Ik vind deze niet echt bijzonder, ik vind die blonde trouwens bloedirritant met haar achtelijke gedrag die gehele film door. Avontuur was ook wat minder als in Raider of the Lost Ark. DIe blonde is echt een miscasting en een verschrikkelijk karakter die bijna de film voor me verpest heeft.... 3 sterren uiteindelijk.

avatar van rep_robert

Je kan die vrouw irritant vinden of niet, ik vind het zelf een lollig personage, al wordt het stereotype vrouw wel erg overdreven neergezet.

Waarom ik dit de leukste indiana jones vindt, is de omgeving.

De tropische jungle vind ik zelf een leukere set dan een saaie(re)woestijn wat veel in de andere 2 delen voorkomt.

Verder blijft de indiana jones triologie mijn favoriete avonturen films, de dosis humor, actie en avontuur is perfect gemixt!

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Zeker een Goede Film van Indiana Jones ik zag gisteren dat ze een werkje ervan gemaakt hadden bij Domino Day en herinnerde me er nog aan dat ik nog op deze moest Stemmen. Ik vind de Film over het algemeen Goed met ook Goede acteerprestaties van Harrison Ford.