Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
sahgod
Tom Hanks flikt het hem weer. Na Forest Gump waagt hij zich weer in een meesterwerk. Dit keer waren het niet zozeer de kwaliteten van Hanks, maar het meeslepende en ontroerende verhaal. Een hele bijzondere film met een fascinerend einde. 5 plus!
psycholamp
- 1960 berichten
Dat einde vond ik vrij beroerd, eerlijk gezegd. Maar dat is een King-kwaaltje.
Orizzonte
Stephen King sprak mij sowieso altijd al aan met boeken als 'Misery', 'The Shining' en 'The Stand', maar 'The Green Mile' was voor mij echt een topper. Het boek beschrijft zo goed wat er in die gevangenis gebeurt en hoe iedereen het meemaakt, dat ik af en toe letterlijk de rillingen over mijn rug ervan kreeg. Toen ik een tijd geleden 'The Green Mile' voor het eerst wilde gaan bekijken, als film, had ik er absoluut geen hoge verwachtingen van, omdat een film negen van de tien keer vele malen slechter is dan het boek, vanwege de missende spanning en de missende details. Gelukkig was dit boek één van die tien boeken die wel goed is verfilmd in een treurig en hartverwarmend, meeslepend drama.
Na 'The Shawshank Redemption' waagde Darabont zich nogmaals aan een King-boek verfilming en nogmaals een gevangenisdrama, wat hem waarschijnlijk erg goed bevallen was. Nu was 'The Shawshank Redemption' een echte topper geworden, maar eerlijk is eerlijk; 'The Green Mile' legt het niet af tegen zijn 'voorganger'. Ik moet bekennen dat Tom Hanks niet mijn favoriete acteur is en ook in deze film heeft hij me niet kunnen overtuigen, hij was ook niet slecht, maar dat neemt niet weg dat de film mij persoonlijk meer aansprak dan 'The Shawshank Redemption' en dat Michael Clarke Duncan wel zeer goed en in zijn rol acteerde.
Hartverwarmend waren de stukjes met de muis van Delacroix, het stukje dat Coffey een nachtlampje aan wil houde, of dat Melinda Moores wordt genezen...Hartverscheurend is het stuk dat Coffey uiteindelijk toch de dood vindt, dat Percy zo'n zak is (overigens weer een gevangenisfilm-cliché, zo'n evil man around) en toch wel een beetje lachwekkend zijn de stukken dat Percy voor gek wordt gezet, door een muis...
Knap is dat deze lange film steeds blijft boeien, ondanks het feit dat het zich vrijwel steeds op één bepaalde plek afspeelt. 'The Green Mile' blijft keer op keer fascinerend om naar te kijken, hoe vaak je hem al bekeken hebt, en ik moet toegeven dat ik elke keer weer een traantje (of twee) moet wegpinken bij verschillende momenten in de film. En knap is het nog steeds dat het geen slap aftreksel van het boek is geworden, in tegenstelling tot vele andere films. Een aantal leuke dingen komen terug in de film en de hoofdlijn en de belangrijke zaken worden vrijwel constant aangehouden.
Al met al een schitterende must-see, goed voor een beetje drama en hartverwarming. Weer een uitstekende King-verfilming en weer een uitstekende regie door Darabont, niets op aan te merken. Naar mijn mening dus net ietsje beter dan zijn eerste gevangenisdrama. 'The Green Mile' zou op een schaal van 10 van mij een 10 verdienen, dus ik geef hem 5 sterren.
Mary_Shaw
als ze deze tekst op de achterkant van de dvd-box zetten, is hij meteen uitverkocht.:d
mooi gezegd
Orizzonte
Haha, dankje, doe m'n best
Maar het is gewoon een schitterende film! Naar mijn mening (misschien) zelfs één van de beste die er zijn.
wesley82
Prachtige Film. Heb hem met een paar vrienden voor het eerst gezien. We hadden als volwassen kerels allemaal een brok in onze keel..... TOPPER *5,0
Hans S.
Misschien moet ik deze film maar nog een keer gaan kijken,
want in tegenstelling tot veel mensen hier greep de film me niet echt aan.
Ik was waarschijnlijk ook niet goed geinformeerd van te voren,
had het idee dat ik een serieuze dramafilm ging zien,
maar het werd al snel duidelijk dat dat niet het geval was. De acteerprestaties waren goed, hoewel ik me soms toch ietwat heb gestoord aan John,
de zwarte reus, hij heeft een unieke gave en mag dan ook wel een wat minder doorsnee gedrag hebben, maar af en toe vind ik het ietwat overacted, en soms dan ook weer ontroerend.
Het verhaal was voor mij teleurstellend, doordat er een fantasy element in zat. Niet dat ik niet van fantasy films e.d. hou, maar dat had ik totaal niet verwacht. Het gaf dan wel een mooie en onmisbare draai(zonder magie was John helemaal niet op de Green Mile) aan het verhaal, maar het bracht voor mij het realisme er ook wat uit, waardoor het allemaal iets minder zwaar viel, ook heb ik geen brok(misschien een klein brokje op het einde) in mijn keel gekregen, teveel grappige elementen. Ook mistte ik de psycho, niet zoals die Billy the Kid-gozer,
maar een die hersens had en duister overkomt. Had misschien niet gepast bij de film, maar toch mistte ik zoiets.
Ik besluit maar niet te stemmen, misschien moet ik de film opnieuw kijken en zonder al die voorafgaande verwachtingen.
Als ik nu zou stemmen, dan zou het een 3.5 of een 4 worden.
MovieEter
Plus: mooie, meeslepende, sterk geacteerde film. Min: soms weeïg sentimenteel!
XxDangerousxX
De reus in de film acteert wel heel overdreven.
Loniej
Ja, helemaal mee eens! Superr!!
Lad
De reus in de film acteert wel heel overdreven.
Helemaal niet! Ik vind hem juist geweldig acteren!
Na Forest Gump waagt hij zich weer in een meesterwerk.
Da's ook wel erg gevaarlijk. Om je in een meesterwerk te wagen. (wat dat ook betekend).
Jammer allen dat het dat niet is. Verre van zelfs.
leidsehoodie
Ik moet deze film nog zien!
Maar ik ben bang dat het een oversentimentele tranentrekker is en mijn moeders voorraad tissues is op. Ik heb een hekel aan oversentimentele drama's, hoe goed geacteerd dan ook, zoals de Titanic.
Moet ik deze film gaan kijken, of zal ik wederom tenengekromd naar een 'prachtig, ontroerend verhaal' zitten kijken?
XxDangerousxX
Ik moet deze film nog zien!
Het is zelfs een zeer oversentimentele drama. De reus huilt wel in elke scene waar hij schijnt.
Erger dan Titanic.
Dus u bent gewaarschuwd.
Erger dan Titanic.
Dus u bent gewaarschuwd.
Jij zou natuurlijk niet huilen als je onterecht ter dood veroordeeld wordt
leidsehoodie
Dank
Niks voor mij dus. Ik kijk Pulp Fiction wel nog een keer.
Nope, ik niet.
Ik geloof in het leven na de dood. En dat je voor al je goede daden beloond zal worden.
Ik heb mijn geloof.
Graag gedaan.
Als je echt niet tegen oversentimentele drama kan, moet je het gewoon overslaan. Zelfs de allergrootste fan van deze film moet toegeven dat het te te te te oversentimenteel is.
Denk het ook niet dan.
Gezien je top 10 kan ik The Good, The Bad and The Ugly van harte aanbevelen. Een echte mannenfilm
-Wijnand-
Een erg voorspelbare film. Alles is zo overduidelijk in zwart-wit neergezet. Niet de meest intelligente film, maar het sleept je wel mee en wordt niet vervelend. Voldoet aan je verwachtingen die je tijdens de film opdoet.
fasca
Dat einde vond ik vrij beroerd, eerlijk gezegd. Maar dat is een King-kwaaltje.
Geheel mee eens anders een 5.0 film.
Riddler
Ik snap echt niet wat de mensen mankeert. Dit is absoluut geen meesterwerk. Wat een overdreven acteerwerk van die zwarte gevangene. Alsof het de enige doelstelling van de filmmakers is geweest om de filmkijker te laten snikken. Het is 'overemotioneel' gebracht waardoor het een zielige vertoning is geworden. Na het zien van de film ben ik inplaats van tegen voor de doodstraf. Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Verder is ie veel te langdradig.
Alldoss
Aardig leuke film. Alleen het einde van de film is zo zielig.
briek
Ik heb deze film 2 maal gezien en iedere keer doet hij mij denken aan The Shawshank Redemption, logisch want hij is ook van dezelfde regisseur en het gaat ook over een gevangenis. Darabont doet het met deze film ook weer erg goed. Tom Hanks zoals gewoonlijk, zit goed in zijn rol en de andere acteurs doen het ook meer dan behoorlijk. Het einde was voor mij net iets te langdradig. The Shawshank Redemption heeft bij mij wel een streepje voor, maar ik kan bijna niets verkeerd zeggen over deze film en hem alleen sterk aanbevelen.
notorious_kim
Geniale film, deze film neemt je echt volledig mee. Dit is een goede verfilming van een prachtig boek!
Jeauhan
Na het zien van de film ben ik inplaats van tegen voor de doodstraf.
Beetje rare redenatie. Je vindt het dus blijkbaar goed dat onschuldige negers geëlectrotuteerd worden.
Ramon K
Ik vind dat juist zeer erg. Zeker omdat de man ik kwestie ook nog eens een Messias is die mensen van de ergste ziektes kan genezen. Jammer dat Hanks en kornuiten hun baan boven deze allesgenezer (en mens, en onschuldige) verkiezen en de man gewoon laten sterven
Slappe meuk.
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption