Genre: Fantasy / Drama
Releasedatum: 9 maart 2000
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Green Mile
"Paul Edgecomb didn't believe in miracles. Until the day he met one."
Nu Paul Edgecomb zijn dagen slijt in een bejaardentehuis, kijkt hij terug op zijn leven als gevangenisbewaker. Jarenlang heeft hij dienst gedaan in de 'Dodengang' van de Cold Mountain gevangenis. Paul denkt vooral terug aan 1935. Ten tijde van de Grote Depressie ontwikkelde Edgecomb een bijzondere band met één van de gevangenen. De zwarte reus John Coffey werd beschuldigd van de verkrachting en de moord op twee kleine meisjes. Er was alleen iets heel bijzonders met hem aan de hand...
- Trailer (YouTube)
- The Green Mile (BoekMeter)
- The Green Mile (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Percy Wetmore
'Wild Bill' Wharton
Dean Stanton
Jordy
Echt een prachtige film. Hij doet veel denken aan The Shawshank Redemption (logisch, zelfde schrijver, zelfde regisseur). Hij duurt erg lang, maar je vergeet totaal de tijd als je aan het kijken bent. De film is grappig, spannend en vooral erg ontroerend. Hij krijgt van mij vier en een halve ster.
dttom
Ik hou wel van dit soort films en de tijdsduur is niet vervelend. Ik dacht laat ik 's wat meer zeggen dan de anderen
Anne
Ja, ik ben het met iedereen eens: Tom Hanks is goed en de hele film is gewoon ontzettend mooi. Ik heb hem ook een 5 gegeven.
Onis
Ik heb de boeken gelezen en ik kan zeggen dat de film net zo goed is. Vijf sterren dus!
BS
Helemaal mee ens.Ik keek die film 's avonds met de bedoeling de volgende dag verder te kijken maar heb hem in 1 keer uitgekeken.Het is gewoon een gewelidige film met een prachtig slot.Je bent stil als je die film gezien hebt.Prachtig.4.5 ster
jeroen79
Het zal wel aan mij liggen maar ik vond hem echt niet zo ingrijpend als mij verteld was. Misschien juist omdat ik er dus veel van verwachte. Ik geef hem 3,5 ster.
Ruudos
Prachtige film.
Ook de actuer die Persey speelde vond ik erg goed. Ik had echt een pesthekel aan hem.
Sander
Erg mooie film die 4,5 ster krijgt van mij! Alleen beetje jammer dat er enkele niet natuurlijke effecten inzitten!
rikrikrik
Absolute topper... Erg, erg goed!!! Iedereen moet hem zien! 4 dikke sterren
Obiwannes
In het begin is hij een beetje saai, maar al snel ga je op in het verhaal achter John Coffey. Ik zag onlangs een documntaire over het geluid in deze film. En als je dat ziet is het ook nogal mooi gemaakt. Maar deze film kan bij mij niet tippen aan the Shawshank Redemption. Vooral omdat de "magie" in dit verhaal lichtelijk overdreven is ... vind ik.
tijmengozer
ODE AAN DARABONT
!!
het is echt een prachtfilm. super gespeeld en gefilmd. er zaten soms wat onnodige stukjes maar verder echt top!
Fincher
Beetje tegenvaller na het erg goede Shawshank redemption van dezelfde Darabont. Tikje teveel magie, te veel sprookje..
De rol van Tom Hanks was aan John Travolta aangeboden, maar die had geen interesse....
IamBernie
Echt een hele mooie film, er komen echter een paar, wat mij betreft TE fantasierijke stukjes in voor, hoewel dat de film niet onder doet.
narva77 (crew films)
DAAR GAAN WE WEER!
Ik vond deze film beter dan Shawshank Redemption, en die drie uurtjes zijn om voordat je het weet!
David Morse rules
Tonyvdb
Heel sterk en eigenlijk best wel origineel !
Twijfel tussen 4,5 en 5.
Voorlopig hou ik het op :
****' 4,5 op 5 ****'
lorelei
een hele mooie film. Die John Coffey vond ik zooo zielig.
Sommige dingen in de film waren op zich wel raar. Maar toch 4* voor deze film.
Wolkenmeter
Net geen vijf sterren. De acteurs spelen fantastisch, het verhaal weet drie uur te boeien, ... maar (zoals hier eerder al gezegd) het magisch element van deze film had misschien toch iets subtieler uitgewerkt mogen worden
FAQ - Veel gestelde vragen
Welke Academy awards heeft The Green Mile gewonnen?
- Beste mannelijke bijrol (Michael Clarke Duncan) - Beste film - Beste geluid - Beste scenario
Wat is de speelduur van The Green Mile?
189 minuten

Klassieker 'The Green Mile' van Frank Darabont is binnenkort te zien op Netflix

Dit zijn enkele van de beste films uit de koker van Warner Bros.

'The Green Mile' is straks niet meer te streamen: 'Eerste film ooit waarbij ik traantjes voelde prikken'
Iconische dramafilm 'The Green Mile' keert binnenkort terug op Netflix

The Shawshank Redemption