• 9.378.259 stemmen

Met onder meer: Jonathan Rhys Meyers, Scarlett Johansson en Emily Mortimer

Releasedatum: 19 januari 2006

Plot Match Point

"Passion Temptation Obsession."

De carrière van tennisprof Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers) loopt ten einde en hij gaat werken als leraar op een exclusieve Londense tennisclub. Hij raakt bevriend met één van zijn leerlingen, de rijke, knappe en verwende Tom Hewitt. Tom introduceert Chris in zijn familie en weldra krijgt Chris een relatie met Tom's zus Chloe. Hoewel er huwelijksplannen zijn met Chloe en Chris door zijn 'adoptie' door de Hewitt's financieel en zakelijk binnen is, kan hij zijn ogen echter niet afhouden van Tom's nieuwste vriendin, de Amerikaanse actrice Nola Rice (Scarlett Johansson). Chris krijgt een affaire met de onstabiele Nola. Wanneer hun passionele relatie een gevaar dreigt te worden voor Chris' nieuwe levensstijl, wordt hij voor een dramatische keuze gesteld. Hoe ver kan iemand gaan in zijn opportunisme?

Dan heb jij zeker een andere film gezien.

avatar van kimberlyVD

kimberlyVD

Prachtige film.
Hij bleef van begin tot eind boeien, mede door de interessante personages die op voortreffelijke wijze werden neergezet door Rhys-Meyers en Johansson.
Het einde vond ik énorm verrassend, had het absoluut niet verwacht.
Dit durf ik best één van de meest shockerende eindes noemen dat ik al heb gezien.

Een film waar ik achteraf toch even stil van was....

AC/DC

Geweldige film met een beeldschone Scarlett Johansson die ver boven de andere acteurs uitsteekt!

AC/DC schreef:

Hoezo, omdat zij de mooiste is?

Ik ben het helemaal niet met je eens. Johansen IS geweldig, maar dat komt natuurlijk ook omdat zij zowat het enige normale, likeable personage in deze film is. Ik vraag me trouwens af wat de Engelsen hiervan vinden. Het is toch maar een stelletje vreselijk bekrompen stiff upperlip zootje met daarnaast nog een buitenstaander die ervan droomt deze klassenstrijd in zijn eentje te beslechten in zijn voordeel. Ik weet niet of de Engelsen daar nu zo mee opgezet zijn dat een niet onbesproken Amerikaan hen dit nog even onder de neus komt wrijven.

Die irritant wereldvreemde stinkend-rijken en charmante Engelse versie van Mr. Ripley worden naar mijn gevoel trouwens ook wel uitstekend vertolkt. Credit to Mr. Allen.

AC/DC

Hoezo, omdat zij de mooiste is?

Niet alleen dat, ze kan in mijn ogen ook geweldig acteren.

Wat heb je dan?

Ik vraag me trouwens af wat de Engelsen hiervan vinden.

Zie je hierboven www.moviemeter.uk? We hebben het hier toch niet over de mening van andere Engelse filmliefhebbers?

???

Eerst zit je deze film helemaal af te zeiken, en daarna opeens 'Credit to Mr. Allen'?

AC/DC schreef:

Nee hoor, ik zit niks af te zeiken. Ik zeg alleen dat Johansen het leukste personage was in de film, maar dat dit niet wil zeggen dat de andere acteurs dan slecht spelen omdat hun personages minder sympathiek zijn.

Het enige wat ik een kleeeeiiin beetje afzeik is dat het voor Engelsen wellicht een pijnlijke ervaring moet zijn landgenoten toch wel een beetje karikaturaal neergezet te zien. Dit was gewoon even een misschien wat ver gezocht terzijde van mij.

Maar de film is prachtig, de emoties zijn heerlijk ambigu en ja, het verhaal is onthutsend. IK zag het helemaal niet aankomen.

AC/DC

Ik zei alleen dat ik Johansson ver boven de andere acteurs uitsteken, dat wil niet zeggen dat de andere acteurs het nou dramatisch deden..

Ok, daar ben ik het wel met je eens.

Ik ook niet

avatar van ®Tc

®Tc

Het veel te sloome begin doet de film eigenlijk volledig stuk.

Het begin vond ik enorm saai. Dat het verhaal een echte boost krijgt begint eigenlijk pas vanaf de zwangerschap. Ik begrijp wel dat het allemaal een goede inleiding nodig had maar vond het op elk vlak niet boeien en vond alles nogal zwak geacteerd en geregisseerd. Dieptepunt wordt bereikt wanneer Nola en Chris tijdens de sneeuw in bed liggen en het volgende shot opeens op het zomerse landschap wordt geschoten terwijl iedereen in zijn hemdje zit. Iets meer subtiliteit aub?

Na de zwangerschap beginnen de poppen te dansen en komt eindelijk wat ik van deze Match Point verwacht had.

Erg leuk was wel de ringscène, echt top. Ik zou er bijna extra punten voor geven. Maar die worden er dan meteen weer afgetrokken door die verschrikkelijke operamuziek heel de film door, hadden ze nu echt niks anders?

avatar van Querelle

Querelle

Als je echt niet van opera houdt lijkt me dat ook wel storend. Gelukkig geen last van. Het begin vond ik juist heel sterk. Zonder die uitgebreide karakterstudie was het einde volkomen absurd geweest. (op een verkeerde manier dan) En hoe hij als arme streber die steenrijke familie binnenkomt vind ik erg boeiend om te zien.

avatar van ®Tc

®Tc

Querelle schreef:

Tuurlijk dat begrijp ik wel met die karakterstudie maar mij boeide het minder, er kon wel wat meer pit in zitten.

avatar van RaoulDuke

RaoulDuke

Zeer Degelijke Allen, prima casting, interessante dillema's en redelijk verrassend einde. Uiteraard ook 'n must voor Scarlett Johansson fans . De operamuziek is niet mijn ding, maar was niet storend.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Woody Allen kan naast komedie ook bijzonder goed overweg met fatalistisch drama, zo blijkt ui match point. De muziek, de tennis-metaforen, het acteerwerk, het einde .. alles is mooi verzorgd en straalt klasse uit. Maar de Woody Allen-feel deemstert natuurlijk wat weg hier, behalve dan zijn pessimistische kijk op de mens.

avatar van revengeyo

revengeyo

hele goede film!

avatar van usr14112

usr14112

Sterke film met boeiend verhaal. Zeer goed acteerwerk van Johansson waarbij Rhys-Meyers in het niet valt. Hij kwam niet geheel overtuigend over, beetje vreemd. Pakkend verhaal waarbij je ziet dat het alleen maar fout kan aflopen en dan met wat geluk toch ook weer niet. Aanrader.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Duurt veeeel te lang voor een hoog cijfer.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

orbit schreef:

Duurt veeeel te lang voor een hoog cijfer.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Nouja, ik bedoelde dat er eigenlijk heel erg lang geen fuck gebeurt en dat er nou ook bepaald niet iets interessants voor in de plaats is. Tegen de tijd dat je weet welke kant het opgaat, is de film al bijna over.

avatar van mayhemblik

mayhemblik

Heerlijke film met dito personages, die schóónmoeder, zou je der niet.

Het verhaal vond ik meer dan geweldig en een einde om van te dromen.

Lang leve meneer Allen.

avatar van Woolf

Woolf

Hoewel de film zeer rustig verloopt, krijgt ie langzamerhand steeds meer grip op je. Meer films van Woody Allen hebben dit effect.

avatar van ILDIB

ILDIB

Bijzonder goede split. Keuzes voor het een of het ander. Wel wat langdradig helaas. Enige minpunt vandaar geen 4.

avatar van totti999

totti999

kimberlyVD schreef:
Prachtige film.
Het einde vond ik énorm verrassend, had het absoluut niet verwacht.

Een film waar ik achteraf toch even stil van was....

Amen!
Vind dit een film waarin het aanvankelijk lage tempo juist positief is, omdat de vraag welke richting het verhaal uitgaat, zo boeiend is.
Topcast, en Scarlett is ook nog één van de mooiste actrices van dit moment. Uitstekend doordachte verhaallijn met een zeer gedurfde ontknoping, waar ik ook even stil van was.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Dit is een goeie. Interessante personages en een goed verhaal dat langzaam maar zorgvuldig wordt opgebouwd. Acteerwerk is goed (al vind ik Jonathan Rhys-Meyers een beetje een zoutje - maar naar mate de film vordert en hij de boel steeds meer bij elkaar aan het liegen is, wordt zijn rol wel interessanter en beter gespeeld). De ontknoping is goed en Scarlett Johansson is weer lekker.

avatar van Hemelbewoner

Hemelbewoner

Set, Game and match for the opponent.

avatar van C0recis

C0recis

Uitermate boeiende film met bij vlagen zéér goed acteerwerk en bijpassende opera.

avatar van speranza

speranza

Dit is een bijzonder boeiende film. Scarlett Johansson speelt de sterren van de hemel.

avatar van Driello

Driello

Tijdje geleden een wat negatieve beoordeling gegeven maar nanogmaals kijken valt hetop dat deze film eigenlijk best fraai van verhaal en vorm is. Het lijkt een vrij simpele film, met rechttoe-rechtaan camerawerk en basale acteerprestaties, maar het is naar mijn mening een zeer degelijke film met goed uitgewerkte karakters,mooie psyche en fraai plot en spanning. Dus een herwaardering.

avatar van panax

panax

prachtige film, scarlett is hot !!!!gewoon goed verhaal goeie film !!!

avatar van rep_robert

Ik vond Match Point wel een vermakelijke film, alleen ik zit toch echt met een paar dingen die me irriteerden, wat me dus wel afhoudt van een echte goede score.
Wat me dus het meest dwars zat is het feit dat de hoofdrolspeler totaal geen ruggegraat heeft in de film, Jonathan Rhys-Meyers laat zich de hele tijd over zich heen lopen, toont weinig initiatief en en het enige waar hij wel goed in is, is vreemdgaan. Maar daar toont hij zijn mannelijkheid ook weer niet, door de uiterst laffe daad aan het einde van de film.
Echt nergens durft hij verantwoordelijkheid voor te nemen, dus kiest hij de "makkelijkste" weg.

Het klinkt misschien erger dan dat het is, want ik vond het verder wel een superonderhoudende film, met een leuke en frisse cast. Uiteraard steelt Johansson weer de show met haar wonderschone optreden en prima acteerwerk. Wel zonde dat ze wordt vermoord aan het einde, ik had er een fijner gevoel aan overgehouden als Meyers het gewoon had uitgemaakt met 1 van de twee.
Aan de andere kant is dat ook de grote kracht van de film, ik zat echt met volle verbazing te kijken wat zich aan het einde ontpopte, had ik echt totaal niet verwacht. Dat eindstukje met die regisseur is ook best grappig, hij denkt het helemaal te hebben uitgedacht en dat had ie in feit ook. Maar 1 of andere domme zwerver had die ring omgedaan, waardoor Meyers alsnog vrijuit ging. Wat ik overigens ook weer niet had verwacht, aangezien de ring metaforisch aan de verkeerde kant van het "net" belandde zeg maar.
Al met al een zeer onderhoudende film en een film met een verassend eind. Het volgt zeker niet het gebruikelijke pad. Wel is het lastig om de geest van de hoofdrolspeler te doorgronden, vond het verder maar een laffe gozer verder, wat de film soms iets minder prettiger maakte om naar te kijken.

rep_robert schreef:

De hoofdrol is zeker geen klassiek 'held' waar alle sympathie van de kijker probleemloos naartoe gaat. In dat opzicht is het meer een Talented Mr. Ripley. Minder geslepen, maar meer gedwongen door de omstandigheden. En op het eind wordt toch wel gesuggereerd of het balletje voor hem nu echt wel aan de goede kant van het net is gevallen.

En verder geef je zelf aan dat hoewel het even slikken is, het verloop van het verhaal deze film net zo bijzonder maakt.

avatar van Dogie Hogan

Dogie Hogan

In Australië inmiddels op Blu-ray verschenen!

(Prijs in €: 90/100 x AU-$ 29,97= AU-$ 26,97 (ex. 10% BTW) = € 17,26.)