• 8.758.429 stemmen

Lost in Translation (2003)

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan

Geregisseerd door: Sofia Coppola

Met onder meer: Bill Murray, Scarlett Johansson en Giovanni Ribisi

Gesproken taal: Japans en Engels

Releasedatum: 19 februari 2004

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Lost in Translation

"Everyone wants to be found."

Bob Harris en Charlotte zijn twee Amerikanen in Tokio. Bob is een filmster die tijdelijk in Japan verblijft voor een whisky-commercial, terwijl de jonge Charlotte is meegesleurd door haar echtgenoot, een overwerkte fotograaf. Als ze op een avond de slaap niet kunnen vatten, ontmoeten Bob en Charlotte elkaar in de luxe hotelbar. Deze toevallige ontmoeting ontaardt al snel in een verrassende vriendschap en Charlotte en Bob besluiten om samen Tokio te ontdekken.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

Vroeger kon deze film mij niet erg boeien. Onlangs heb ik ‘m opnieuw gekeken en ik vond het beter dan voorheen, maar nog steeds niet geweldig. Goed acteerwerk. Qua verloop vrij traag, wat ik niet altijd negatief vind, maar deze film houdt mijn aandacht moeilijk vast. Misschien voelt het voor mij te eentonig. Het is niet zo mijn ding, ondanks ik het verhaal mooi vind. Een kleine voldoende. 3*

avatar van Basto

Basto

Gister herzien. Ben zelf twee keer in Japan geweest en de film weet de sfeer daar echt fantastisch te treffen. Blijft een absolute topfilm!

avatar van scorsese

Prachtige film over een Amerikaanse filmacteur die in Tokyo is voor opnames van een reclamespotje. Je zou deze film kunnen zien als een subtiele romcom. De wisselwerking tussen Bill Murray en Scarlett Johansson, die hier echt goed connecten, is mooi om te zien. Tokyo en het nachtleven daar kunnen bijna gezien worden als een derde hoofdpersonage.

avatar van wilofski

wilofski

Heerlijk deze film, hier kan ik echt van genieten.

Murray zie ik sowieso graag spelen, en Scarlett Johansson blijk hier een perfecte tegenspeelster te zijn.

Het is een rustig en ingetogen verhaal dat zich enerzijds in de bar van een hotel, en anderzijds in het nachtleven van Tokio afspeelt.

Ondanks de ingetogenheid is er een constante spanning aanwezig tussen de hoofdpersonages, die in de lucht blijft zinderen tot de laatste scène.

Fantastisch is ook hoe herkenbaar de film is, ondanks dat ik eigenlijk niks persoonlijke met het verhaal heb. Maar in de twijfels en gedachten van de hoofdrollen kon ik steeds iets van mezelf herkennen.

Subtiele ondersteuning met muziek en prachtig camerawerk maken het plaatje volledig af.

avatar van Rotterdam@1

[email protected]

Alweer 18 jaar geleden dat hij gemaakt is en ik hem even later zag. Mooie kans om het nog eens te doen.

avatar van Rotterdam@1

[email protected]

De nachtelijke ontmoeting tussen een wat verlopen filmster en een jonge, net afgestudeerde filosofe. In de nacht tussen waken en slapen ontstaat een mooie vriendschap. Ik herinner me vooral de sfeer van zo lang geleden, niet de teksten, wellicht dus nog een keer, dat rijmt!

avatar van JoeCabot

JoeCabot

Sofia Coppola kijkt niet op een cliché meer of minder. Maar goed, ik vond het wel een geestige en sfeervolle film. Murray stelt nooit teleur als cynische misantroop en Johansson is echt een beauty.

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond het gewoon een saaie en trage film, heb hier niets mee, voor de liefhebber.

avatar van teigertje

teigertje

Een prachtige en prettige film.

Voor de liefhebber.

Bill Murray is weer uitmuntend deze fenomenale ster.

Kan nagenoeg alles spelen.

Met de nog jonge mooie Scarlett Johansson die ook erg goed en fijn speelt.

Een ontzettend leuk verhaal.

Een film met een kalme vibe.

Uitstekende film

avatar van SmackItUp

SmackItUp

De film blijft wat mij betreft overeind door de chemie tussen Murray en Johansson. Filmisch gezien is het niet veel aan. Zelden echt mooie beelden gezien en als ze er al zijn wordt er snel doorgeschakeld.

avatar van milan90

milan90

Heerlijke film die aan slapeloze nachten lijden en elkaar vinden in het metropool van Tokyo. Bob en Charlotte zijn twee tegenhangers maar hebben veel gemeen. Murray heeft enkele goede one liners en Scarlett is een goede actrice. Mooie beelden en soundtrack. Sofia Coppola heeft hiermee een goede film afgeleverd.