Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Jonathan Rhys Meyers, Scarlett Johansson en Emily Mortimer
Releasedatum: 19 januari 2006
Plot Match Point
"Passion Temptation Obsession."
De carrière van tennisprof Chris Wilton (Jonathan Rhys-Meyers) loopt ten einde en hij gaat werken als leraar op een exclusieve Londense tennisclub. Hij raakt bevriend met één van zijn leerlingen, de rijke, knappe en verwende Tom Hewitt. Tom introduceert Chris in zijn familie en weldra krijgt Chris een relatie met Tom's zus Chloe. Hoewel er huwelijksplannen zijn met Chloe en Chris door zijn 'adoptie' door de Hewitt's financieel en zakelijk binnen is, kan hij zijn ogen echter niet afhouden van Tom's nieuwste vriendin, de Amerikaanse actrice Nola Rice (Scarlett Johansson). Chris krijgt een affaire met de onstabiele Nola. Wanneer hun passionele relatie een gevaar dreigt te worden voor Chris' nieuwe levensstijl, wordt hij voor een dramatische keuze gesteld. Hoe ver kan iemand gaan in zijn opportunisme?
Chris Wilton
Heather
Mrs. Eastby
Henry
ravinder
vanavond op tv dus, aanrader! een goed verhaal, stijlvol gefilmd en met sfeervolle muziek. allen weet scarlet ook bijzonder mooi op film te zetten.
1 van de beste woodies!
lennard69
heb me vermaakt, goede film
Goed ingeleid, je kunt het te langzaam vinden maar ik vind het goed.
En daarna dodelijk spannend.
En het slot vind ik top!
wwelover
Ik weet niet precies wat ik ervan moet denken. Ik heb me prima vermaakt met deze film, alleen was het wat langdradig zo nu en dan en kakte het wat in op een gegeven moment, maar werd het de laatste 20 minuten weer wat levendiger. Het is dan ook een film met meerdere kanten. Ik vond het begin, dus zeg maar de romantische/drama gedeelte eigenlijk leuker dan het thriller gedeelte omdat ik dat iet was ongeloofwaardig vond voortkomen uit de hoofdpersoon. Verder is het verhaal prima en goed in elkaar gezet en goed te volgen alleen zoals ik zei wat langdradig soms. Visueel is het ook een mooie film, en ook de decorsetting is meer dan okay. En de muziek was ook zeer geslaagd.
De cast is echt geweldig. Jonathan Ryes Meyers is gewoon een hele goede acteur, nog wat onderschat denk ik maar hij kan een grote worden. En ja Scarlett is naast een ontzettend mooie vrouw ook een goede actrice. Ook Matthew Goode is erg goed, vind hem zo'n briljante stem hebben. En de rest is ook prima.
Ik twijfel toch. Maar voorlopig 3.5*
Aapje81
Scarlett is hier prachtig als altijd. Scenario en acteerprestaties zijn hier ook goed alleen jammer van het einde.
speranza
Scarlett Johansson spat van het scherm af!
DeCol
De film begint komt een beetje traag op gang en is meer in de romantische sferen. Rhys-Meyers en Johansson krijgen een affaire en verder gebeurt er weinig opvallends. Naarmate de film verloopt komen er wat meer spanning tussen de twee hoofdrolspelers en wordt ook de film spannender. Toch echt spannend -op het einde na- wordt het niet. Het verhaal zit goed in elkaar en ik vond het wel verrassend hoe de film eindigde. Ik had het anders verwacht. De cast acteert prima en Scarlet Johansson is natuurlijk prachtig zoals altijd. Maar daar is iedereen het wel over eens volgens mij. Ook visueel is het dik in orde! Al met al is het een goede film maar die verder niet speciaal is.
eRCee
- 1979 stemmen
Eindelijk een Woody Allen zonder Woody Allen. Dat is alvast positief. Een goeie tweederde van de film heb je dan ook eigenlijk geen idee dat je naar een Allen-film zit te kijken. Afgezien van de voortreffelijke rol van Scarlett Johansson is het allemaal erg doordeweeks. Het slot maakt er echter ineens een heel andere film van. Plottechnisch aardig maar sterker vond ik de thematische lijn van het belang van geluk en de (ruime) parallel met Misdaad en Straf, het boek dat Chris in het begin van de film leest. Desondanks zou ik zonder Scarlett Johansson nog steeds een half punt lager uit zijn gekomen. Maar neem zo'n scene in het cafe na haar mislukte auditie; oogopslag, stembuigingen, uitstraling, geweldig.
Eindelijk een Woody Allen zonder Woody Allen.
Ahum!
Purple Rose of Cairo, The (1985)
Vicky Cristina Barcelona (2008)

Rosicky
Het grootste minpunt aan deze film is het ontbreken van de spanning. Gedurende het hele verhaal zit je nooit op het puntje van je stoel.
Johansson speelt erg goed, en (voor het eerst) vind ik haar ook echt een mooie vrouw. Jonathan Rhys-Meyers kende ik nog niet, en hij viel me ook niet tegen.
"Match Point' is een lastig te beoordelen film. Hij was heel aardig als drama, maar nooit als thriller, en het is ook geen film die je een tweede keer wilt zien.
3***
3***
Ik heb 'm net een tweede keer bekeken en ik heb 'm zelfs met een halfje verhoogd.
Alles zit zooo goed aan deze film. Johansen is schitterend, oké. Maar Rhys-Myers is zo mogelijk nog beter. Zijn dubieuze houding gasn de tijd, zijn medeplichtige zwijgzaamheid als er over Nola gesproken wordt. Heel zijn gedrag, zijn gespleten gevoelens worden perfect uitgebeeld. Tot op het einde, waar blijkt dat, ondanks dat hij haar vermoord heeft, eigenlijk nog steeds van haar houdt.
De eerste keer dat ik 'm zag was ik trouwens geschokt dat Johansen zomaar plots uit de film verdween. Ik kon me dat gewoon niet voorstellen. Heel verrassend.
De film is niet als thriller opgebouwd, maar dat vinfd ik er nu net zo bijzonder aan. Het loopt allemaal heel couran,t tot het script plots die verrassende wending neemt. En de twist met de trouwring is minuscuuul, maar maakt het toch weer mooi af, want we werden daar toch ook weer even op het verkeerde been gezet.
Toch wel een héél goede film dit.
AddictedToMovies
Mijn eerste Woody Allen. Er zit geen hoog tempo in, maar is niet saai, totdat... Erg verrassend was dat. Alleen jammer dat in de Trouw het verklapte. ik had de film opgenomen om 'm later te kijken (net dus), staat er de volgende dag in de Trouw bij een andere Woody Allen film; hoewel Johansson in Match Point het loodje legt....
Dat had het een klein beetje voor me verpest, maar ik was nog steeds erg geschokt/verrast. ik dacht constant: wat is de juiste keuze? Maar de uiteindelijke keuze die hij maakt is...
Verder een zeer sterke film, vooral die stukken over 'geluk' waren geniaal!
Deze film deed me een klein beetje denken aan Talented Mr Ripley.
Aapje81
Ja wie knalt er nu Scarlett overhoop
Metalfist
2e Woody Allen
Mijn eerste Allen film was Vicky Christina Barcelona waar Scarlett Johansson geweldig in speelde dus wat is er beter dan je 2e Allen film te zien met dezelfde actrice? Toch slaagt Match Point tegen.
Allereerst irriteerde ik me mateloos aan de dialogen in het begin van de film. Naar wat ik heb gehoord is dat Allen toch altijd geweldige dialogen heeft maar ik kreeg hier een Tarantino-Death Proof gevoel bij. Pure overkill.
Rhys-Meyers speelt zeer sterk en Johansson ziet er weer geweldig uit maar heel de aanleiding naar het toch wat onverwachte einde is verschrikkelijk saai. Heb sowieso al niets met het tenniswereldje. Het einde daarentegen is dan wel weer goed gevonden. Mooie symboliek met die ring trouwens.
Match Point kan de verwachtingen niet waar maken maar mede door het leuke en onverwachte einde en een bloedmooie Scarlett Johansson komt ie toch nog op 2*
AddictedToMovies
Wat ook bijzonder is, is de soundtrack, dat stuk opera dat de hele film wordt herhaald. De eerste keer vond ik het niet echt mooi. Maar elke keer vond ik hem mooier, en de laatste keer was het echt prachtig!
Querelle
Ontzettend sterke en verassende film van Woody Allen, die kennelijk ook goed met thriller elementen over weg kan. Maar de zwarte humor is nooit ver weg. Geniaal, dat Myers op het einde niet gepakt wordt, maar wel wordt bezocht door 2 shakesperiaanse spoken die hem even vragen hoe hij het moreel kan verantwoorden wat hij heeft gedaan. Typisch Woody Allen.
Myers speelt een type personage die je normaal niet vaak ziet in een Woody Allen film en hij acteerd alsof hij constant op barsten staat. De rest van de cast is ook prima. Altijd fijn om Brian Cox voorbij te zien lopen.
- 1936 stemmen
Eigenlijk wel een sterke film, maar doordat de film heel langzaam op gang kwam, en de manier waarop Chris het probleem uiteindelijk oplost vind ik het moeilijk om een cijfer te geven. Nadat hij Nola neer schiet wordt het erg interessant, maar wie doet nou zoiets? Ik kon het me moeilijk voorstellen allemaal.
stefan dias
…een radeloos iemand. Het lijkt hier om een heel koudbloedig iemand te gaan (en zo handelt en denkt hij ook wel voor het grootste deel), maar zijn gevoelens voor Nola kan hij duidelijk niet uit de weg ruimen. Hij is er toch duidelijk kapot van.
Querelle
Het verhaal is ook niet heel serieus bedoeld. Het is een zwarte komedie. Zeg maar gitzwart. Geloofwaardigheid vind ik hier niet van toepassing en niet belangrijk.
maerk
Goede film, maar ik kijk toch liever naar Allen's comedy's.
Het acteerwerk is goed, de setting is mooi, het script is erg sterk en visueel ziet het er erg mooi uit. Maar toch mist er iets, ondanks dat toch een goede film. Er zitten trouwens een paar erg mooie scènes tussen. Vooral de tennisbal en de ring die omhoog stuiteren zijn prachtig. Goede rol van Johanson, beter dan in Scoop.
- 1936 stemmen
Hmm, toch kon ik mezelf niet inbeelden in het hoofdpersoon en veel van zijn acties, metname zijn 'oplossing' dus
Zwarte komedie? Dat vond ik juist weer niet, de film 'Very bad things', DAT is een zwarte komedie
. Ik vind dit toch echt meer een drama. (staat ook in beschrijving zie ik)
Querelle
De humor is nauwelijks aanwezig. Maar een jongen die zonder veel moeite van heel arm naar heel rijk is opgeklommen en daarvoor zelfs de liefde van zijn leven afslacht vind ik gewoon hilarisch, het is keiharde spot. Woody Allen behandelt hier het verschil tussen arm en rijk alsof het een zeepbel is die hij doorprikt, het enige waar je volgens hem niet onderuit kan komen is je geweten. Ik vind het iets komisch hebben, maar dan wel met een wrange glimlach. En zwarte komedie gaat om de wrange glimlach.
Die geesten van zijn vriendin en de buurvrouw zou je in een serieus (hedendaags) drama toch niet opvoeren? En dan dat ontzettende gespannen gezicht van Jonathan Rhys Myers, terwijl hij zich ongeloofwaardig ver in de nesten werkt en toch de dans ontspringt. Als dit een serieuze thriller zou zijn geweest, zou ik deze film helemaal niet goed vinden, maar vanwege de cynische humor krijgt het toch iets extra's. De term zwarte komedie lijkt misschien een groot woord, maar ik kan dit onmogelijk als een echte drama of thriller zien.
"zwart ironisch drama" dan? Dat past misschien beter.
- 1936 stemmen
"zwart ironisch drama" dan? Dat past misschien beter.
Deal.
Deal.
Toen ik mijn dochters wou overhalen mee te kijken zei ik dat het een "romantische thriller" was.
Frons, frons…" wat moeten we ons daarbij voorstellen?"
Goldenskull
Weer een aardige Allen. Ik ben geen die-hard fan van de man, maar wanneer er eentje langs komt op tv pak ik die graag mee.
Weinig bijzonder verhaal, maar wel aardig uitgewerkt. Sowieso is het einde erg leuk, met de droom, de ring die 'verkeerd' valt en de zwerver.
Het kabbelt wel leuk voort, verveelt nergens en Scarlett is weer een snoepje
killerfreak
genoten van het filmpje; het acteerwerk, de plot en de mooie verschijning van Scarlett. Ze mag er nog steeds zijn
Yamato
Mooi in beeld gebracht hoe mensen zich kunnen gedragen als ze voor dergelijke moeilijke keuzes worden gesteld. 3,5*
Chainsaw
Verre van Allen's beste. Nogal suffe karakters die zelden weten te boeien, dialogen die nauwelijks in de buurt komen van Allen's scherpe teksten in zijn eerdere films en een script dat op een gegeven moment alle kanten op gaat, maar zelden de juiste snaar weet te raken. Het gedoe rond de ring, die aan de verkeerde kant valt en uiteindelijk toch in Wilton's voordeel lijkt te werken was zeker sterk gevonden en een prima afsluiter, maar alles eromheen deed me maar vrij weinig. Op zich was Match Point een best aardig relatieproblemen-filmpje, maar bovengemiddeld werd het nergens. En juist dat verwacht ik inmiddels wel een beetje van Allen.
Voordeel van de twijfel, 3 kleine sterren.

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Into the Wild

Lost in Translation
Drama, 2003

The Magdalene Sisters
Drama, 2002
driehoeksverhoudinglonden, engelandupper classoverspeltennisriver thames sportliefderijkdomlustgold diggerinstructor social climbing