132.201 gebruikers | 83.018 films | 30.189 regisseurs | 3.421.574 berichten | 4.775.083 stemmen

Vicky Cristina Barcelona (2008)

Vicky Cristina Barcelona (2008)
1187 stemmen | gemiddelde 3,42
mijn stem:
6 jaar geweld angst grof taalgebruikSpanje / Verenigde Staten
Drama / Romantiek
96 minuten

geregisseerd door Woody Allen
met Scarlett Johansson, Rebecca Hall en Javier Bardem

Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson) zijn twee Amerikaanse vrouwen die de zomer in Barcelona doorbrengen. Daar ontmoeten ze een Spaanse schilder (Javier Bardem) en diens mooie, maar knettergekke ex-vrouw (Penélope Cruz). Samen raken ze verwikkeld in een romantisch avontuur dat voor sommige van hen een tragedie en voor andere een wonder is.

gebruiker
bericht

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 18:20 uur
Alice D. schreef:

Alice,
Alles wat een film van Allen interessant maakt, komt in Midnight in Paris geweldig sterk naar voren.
De liefde voor sfeer, de sfeer van Parijs, het gevoel van nostalgie.
Mooie dialogen en romantiek.
Een knipoog naar het intellectuele en artistieke, humor en het relativeren.
Dit alles verpakt in een fantasie, maar door het gevoel dat in de film zit voel je je niet bedrogen, integendeel.
Het wordt allemaal heerlijk bereid en geserveerd in de leukste film van het jaar.
Trouwens, hij draait nog!

Wat een mooie beschrijving, bedankt. Ben nu heel benieuwd naar de film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 december 2011, 19:35 uur
En ik ben benieuwd hoe jij Midnight in Paris gaat ervaren.
Wat is jouw favoriete Allen?

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Vicky Cristina Barcelona (€ 8,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

Vicky Cristina Barcelona (€ 9,50)
gratis verzending

Vicky Cristina Barcelona (€ 9,99)
gratis verzending

» alle winkels en formaten voor deze film

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2011, 2:36 uur
Pierre1965 schreef:
En ik ben benieuwd hoe jij Midnight in Paris gaat ervaren.
Wat is jouw favoriete Allen?

Ik heb 'm gezien. Wat een prachtige film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 17 december 2011, 14:33 uur
Mooi Alice.
En je hebt er ook meteen de volle laag sterren tegenaan gegooid zag ik _O_.
Als je inspiratie hebt, schrijf nog wat leuks bij de berichten van Midnight in Paris.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 december 2011, 20:11 uur
Mooi Alice.
En je hebt er ook meteen de volle laag sterren tegenaan gegooid zag ik _O_.

Ja, dat had ik me al voorgenomen. Zal daar binnenkort even de tijd voor nemen.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 december 2011, 10:58 uur
Bizarre film eigenlijk.

Aan de ene kant genoot ik de hele film lang van het sfeervol in beeld gebrachte Barcelona, het simplistische verhaal en Scarlett Johansson. Aan de andere kant verbaasde ik me over de plotselinge karakter-ontwikkelingen en de relaties die hier uit voort vloeiden. Ook zat de rol van Javier Bardem eigenlijk vol met gebreken en corny teksten.

En op de een of andere manier krijgt Woody Allen het voor elkaar dat ik dit op de koop toe neem waardoor ik me anderhalf uur lang heb weten te vermaken.

'Vicky Cristina Barcelona' is zeker niet de beste, maar met gemak een van de leukste films die ik tot nu toe gezien heb.

* * * *

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 januari 2012, 16:34 uur
Vermakelijke romantische tragikomedie.

Vooreerst zit er redelijk wat vaart in de film. De kennismaking met Vicky en Cristina gebeurt in 2 minuten. Er volgt dan meteen het leukste deel van de film, nl het weekend Oviedo.
Met de intro van Maria Elena, de gekke ex-vrouw van Don Juan, worden Vicky en Cristina bij momenten wat naar de achtergrond gedreven en da's wel wat spijtig. Ik vind nl het driehoeksgegeven weinig interessant.
Ook het einde is wat raar en voelt enigszins afgerafeld aan.

Rebecca Hall en Javier Bardem komen het beste over. Scarlett Johansson is beperkt qua acteertalent maar heeft natuurlijk haar uitstraling mee. Penelope Cruz daarentegen is helemaal irritant. Ik kan er niet goed bij dat zij hiervoor een Oscar gekregen heeft.

Woody Allen weet behoorlijk wat fantasie in deze prent te steken. Soms werkt het wel, soms niet. Qua sfeer zit het wel snor. De film voelt gedurende 1,5 uur luchtig aan. De locaties wekken een vakantiegevoel op.

Goed, maar Allen laat meer dan eens een steek vallen.
3,5

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 januari 2012, 21:57 uur
Sergio Leone schreef:

Is ze niet zo bedoeld dan?

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 3 januari 2012, 9:28 uur
Miron schreef:
Sergio Leone schreef:

Is ze niet zo bedoeld dan?

Ze moet 'gek' spelen, iets wat imo niet per se gelijk is aan irritant.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 januari 2012, 1:47 uur
Sergio Leone schreef:
Ze moet 'gek' spelen, iets wat imo niet per se gelijk is aan irritant.

Volgens mij speelt ze een borderliner met allemaal andere nare storingen.

Zulk soort mensen zijn vrijwel altijd irritant ;)