Genre: Drama / Romantiek
Releasedatum: 11 december 2008
Bekijk via Videoland
Bekijk via CANAL+
Plot Vicky Cristina Barcelona
"Life is the ultimate work of art."
Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson) zijn twee Amerikaanse vrouwen die de zomer in Barcelona doorbrengen. Daar ontmoeten ze een Spaanse schilder (Javier Bardem) en diens mooie, maar knettergekke ex-vrouw (Penélope Cruz). Samen raken ze verwikkeld in een romantisch avontuur dat voor sommige van hen een tragedie en voor andere een wonder is.
Cristina
Mark Nash
Charles
Guitarist in Barcelona
SanneW
Opzich wel een grappige film, maar niet wat ik ervan verwacht had. Ik weet ook zelf niet echt wat ik moest verwachten. Het Spaanse was wel leuk zonder ondertiteling is goed voor mijn training nu.
Locutus
Mooie cultfilm in een lelijk hollywood jasje. Preutse Amerikanen. Woody Allen, you suck!
Mr_White
- 2067 berichten
Zeer aangename film van Woody Allen. Zoals velen eigenlijk al gezegd hebben, heel luchtig over dramatische onderwerpen. Vond vooral het spel erg goed, met name Bardem en Cruz die heerlijk tegen elkaar lopen te bikkeren, alhoewel Rebecca Hall ook laat zien goed mee te kunnen. En fijn om eindelijk weer eens een film te zien die kort en goed is, niet nodeloos uitrekken zoals steeds meer films dit lijken te doen.
wibro
Drie maal in slaap gevallen.
Na de derde keer werd ik wakker omdat Penelope Cruz met een pistool begon te schieten. Film was totaal niet boeiend. Ik vond het gewoon een slap verhaal dat nergens over ging. De romantische avontuurtjes die we voorgeschoteld kregen hebben wij al eens eerder en veel beter van Woody Allen gezien.
En over het acteren; Scarlett is best een mooie vrouw, maar ik von haar ontzettend saai. Penelope, met haar Spaanse temperament deed het nog het beste en Javier Bardem, die zie ik toch veel liever als de psychopaat in "No Country for Old Men". Ik vond hem in deze film nogal een saaie piet, enigszins miscast.
En wat Woody Allen betreft; misschien wordt het toch maar eens tijd dat hij met pensioen gaat. Ik vind hem niet bepaald creatief meer. Hij vervalt steeds meer in herhaling. Van wat hij in dit decennium gemaakt heeft, vind ik "Matchpoint" nog steeds verreweg zijn beste film.
iggybiggie
Je kan deze film bekijken als een ontspannend en lichtvoetige relatiekomedie, maar je kan ook op zoek gaan naar bepaalde levensvragen als je dat wil. Een film die dus werkt op meerdere niveaus
Juist. Dat is wat deze film zo heerlijk maakt. Plus de prachtige droge bakkes van Bardem natuurlijk! Woody, bedankt namens velen.
Malick
Henk en miep in Barcelona
Zo zeg viel me deze Woody Allen film toch 100% mee. Heb zelfs gelachen in de bioscoop en dat mag toch zeker een pluspunt genoemd worden.
Minpuntje was Scarlett Johansson. Ze mag er dan leuk uit zien maar acteren is er nog steeds niet bij. De twee Spaanse acteurs hebben duidelijk meer plezier in de film gehad. Lag vaker dubbel van het lachen hoe een Javier Bardem uit zijn ogen kan kijken s' ochtends vroeg. Verder blijft Penélope Cruz oogstrelend mooi en was ze een sterke sidekick. Verdere minpunt is het feit dat het verhaal nergens boeide en dat ik de film waarschijnlijk morgen vergeten ben. Iets dat heel typisch is bij de films van Allen. Ze blijven te veel aan de oppervlakte hangen als ik het zo mag formuleren.
maxcomthrilla
De laatste films van Woody Allen varieerden van identiteitsloze wegkijkertjes tot stijlloze, serieuze rampen als Match Point.
Vicky Christina Barcelona is echter een prachtige opleving die aan zijn eind jaren `70 werk doet denken. Geen zouteloos verhaal, maar sfeer! Ben samen met een medebackpackster naar de film geweest en de muziek zit nog steeds in ons hoofd, echt geweldig hoe droog de voice - over zijn relaas doet over de dingen die Vicky en Christina bezighouden tijdens hun trip.
Minstens even machtig was gewoon het warmbloedige gevoel, wat opgeriep werd door de kleuren, het prachtige buitenleven, ' alsof je gewoon 90 minuten in Barcelona was '. Verder een film waar je mee kunt lachen, juist het element waar ik Woody Allen zo om kan waarderen. Weg met het vertellen van een standaard verhaal, Woody Allen films moeten zo gewoon zijn en niet transformeren tot films die ook door anderen verteld hadden kunnen worden.
Vond de fietstochten in de buitenlucht nog het meest geslaagde. Tegelijkertijd deed het mij wat denken aan Jules et Jim. Leuk! 4*
timburton
Het verhaal van 'Vicky Christina Barcelona' is moeilijk uit teleggen, dus zal ik ook niet de moeite doen om het te proberen. Maar het verhaal is nou niet zozeer belangrijk, de film levert gewoon prachtige plaatjes op, en een geweldige sfeer. Penélope Cruz bewees zich eindelijk, aangezien ik nooit zo'n grote fan ben geweest van deze actrice. Verassende goede acteerspel van Rebecca Hall en Javier Bardem, en natuurlijk was Allen's favoriet Scarlett Johansson ook weer van de partij. Maar deze keer veel minder overtuigend dan in Woody's 'Match Point'. Maar dat was dan ook een klein minpunt. Toen ik de zaal uit kwam, had ik een beetje een vreemd gevoel. Want waar ging deze film nou eigenlijk over? Niet over bijzonder veel. Maar het camerawerk, de muziek, de acteurs... Dit was gewoon genieten! En daar gaat het toch ook om in een film, niet waar?
The One Ring
Leuke film van Woody Allen en in ieder geval mijn favoriet van dit decennium. De vorige twee Allens met Johansson vond ik de twee minste films die ik tot nu toe zag van Allen, maar hier revancheren ze zich wat mij betrefd wel. Het is sowieso de eerste keer dat ik Johansson echt goed zie acteren, al is ze nog lang geen competitie voor Bardem, Cruz en de ontdekking van deze films: Rebecca Hall. Zij speelt het onvermijdelijke neurotische personage uit de film, maar zonder dit op een Allenachtige manier te doen. Heel goed.
Vicky Cristina Barcelona (mooi klinkende titel overigens) is vooral een sfeerfilmpje. Er zit een lekker zomers sfeertje in en daarom is het schandalig dat ze dit hier in de winter uitbrengen. De dialogen zijn aangenaam en het verhaal is vermakelijk. Het gaat nergens écht de diepte in zoals wel bij Allens beste werk, maar ik het stoorde me hier allerminst. Alleen de voice-over had van mij wat minder gemogen.
hulkio
Woody Allen weet ieder jaar wel twee of drie films uit te brengen en voor zijn nieuwe film kon Allen beschikken over een prima cast. Daar heb je eigenlijk ook meteen het sterke en het zwakke punt van de film te pakken. Het verhaal is wat magertjes, wat misschien te maken heeft met de productiviteit van de regisseur. Het plotje is ook niet veel meer dan de onderstaande synopsis:
Het acteerwerk is wel prima, met name Javier Bardem en Penélope Cruz blinken uit. De scenes tussen Cruz en Johansson zullen voor menig man al voldoende reden zijn om de film te kijken. De film bevat zeker enkele grappige scènes, maar de echt typische humor van Allen ontbrak in deze film, wel natuurlijk weer de gevatte dialogen.
Op zich dus een prima film, echter zal Woody Allen er in mijn ogen goed aan doen om meer voor kwaliteit te gaan i.p.v. kwantiteit.
Redlop
Leukste Europese film van Woody na Match Point. Het acteerwerk vanRebecca Hall inderdaad geweldig. In feite de thema's uit de oudere films als Annie Hall en Manhattan, maar dan in een luchig Spaans jasje.
3,5 *
hulkio
Ieder jaar twee of drie films van Allen
was het maar zo.
Misschien wat overdreven inderdaad
, maar wel 44 als regisseur in dik 40 jaar en nog meer geschreven. Zou zo niemand anders op kunnen noemen die dat ook heeft gedaan.
FinkPloyd
- 1964 stemmen
Takeshi Miike, die slaagt er soms zelfs in 5-6 films per jaar te maken.
hulkio
Oke, maar dan moet ie dat nog wel even 30 jaar volhouden. Ken ook lang niet al die films trouwens, zijn die ook wel een beetje goed dan?
ralfsjam
erg leuk filmpje moet ik zeggen. ben niet zo'n Allen Fan! waar ik Scoop een draak van een film vond, was in tegenstelling tot die dit een goede film! maar komt denk ik ook door de cast ne de sfeer van Spanje! heb genoten van begin tot het einde 3.5
Mochizuki Rokuro
Allens beste film sinds Celebrity (1998) wat mij betreft. Rebecca Hall is voortreffelijk en voor het eerst ging het ook weer eens ergens over. Realistische ontwikkelingen, pijnlijke/confronterende ook wel. Met lucht en zwier gebracht, a la de zomerse films van Eric Rohmer.
Zoals altijd was de muziek goed verzorgd, maar was nu ook het camerawerk lekker luchtig (dat geelfilter stoorde me echter wel).
Ik ontdekte trouwens pas op het bioscoopkaartje dat het Vicky Cristina Barcelona is en niet Vicky Christina Barcelona. Dat is ook nog niet iedereen hier op gevallen zo te lezen
Statiegeld
Dit is echt een van de grootste filmverrassingen ooit voor me. Ik had verwacht dat het wel een aardig filmpje zou zijn maar ik vond het echt een geweldige film. De hele film liep gewoon goed, alles viel op zijn plaats. Personages waren allemaal heel sterk. Zoals die man van Vicky bijvoorbeeld, wat een druppie maar wel echt goed gedaan. Ik zat de hele film met een grijns op mijn mond en die had ik een half uur na de film er nog steeds op zitten.
En nog even dit:
Scarlett Johansson

Penelop Cruz

Scarlett Johansson + Penelope Cruz (hier komt echt geen enkele smiley voor in aanmerking, jezus christus zeg)
Statiegeld
Nee, dat is me inderdaad nog niet opgevallen. Heel sterk gevonden van je

Helemaal mee eens: ook 4*
Celluloid Dreams
Eindelijk weer eens een Woody Allen film die ik echt goed vond. Het doet weer terugdenken zijn oudere werk, met als positief verschil dat hier alle hoofdrolspeelster bloedmooi zijn. Ik kon dus lekker lachen, wat is het toch een figuur he, die woody. Zou hij het met Scarlett doen?
DureGast
Echt een heel mooie film. Goed geacteerd, een aaneenschakeling van hilarische momenten, alles valt gewoon goed op zijn plaats. Ik moet toegeven dat ik voornamelijk naar deze film ging vanwege cruz en johansson maar gewoon de hele film klopte. Errug leuk. (Y)
max de kat
Zeldzaam dat je zo'n film in een gewone bioscoop tegenkomt.
Een film voor blinden!!!!!!!!!!!
Mijn ogen zijn nog redelijk goed evenals mijn verstand, maar bij deze film is er een verteller die elke 3 minuten gaat vertellen wat je zodadelijk gaat zien. En dat met zo'n stem als die van dr.Phil. Waarschijnlijk bedoeld voor slechtzienden of voor kijkers die al na 30 seconden een uiterst simpel verhaal niet meer kunnen volgen. Deze voice-over gaat maar door en stopt niet meer. Het verhaaltje is ook heel erg saai en simpel en alle verwikkelingen zie je al mijlenver van tevoren aankomen. Puberhumor van het slechtste soort. Ongelofelijk slecht geregiseerd.
Een voorbeeldje;
Midden in de nacht gaat de telefoon naast het bed van een echte Don Juan die daar met z'n nieuwe geliefde ligt uit te rusten van een ontstuimige nacht. Hij doet het schemerlampje aan en direct is de hele kamer verlicht. Hij luistert even naar het bericht en zegt dan dat hij onmiddelijk naar zijn ex moet. Terwijl hij het bed verlaat zien we nog net dat ie zo'n ouderwetse onderbroek aanheeft terwijl z'n geliefde alle moeite doet om met het laken haar borsten en schouder te bedekken.
Twee seconden later zie je hem snel met de auto vertrekken terwijl er zoveel licht schijnt dat het wel overdag lijkt te zijn. Waarschijlijk is me deze intelligente humor ontgaan of was de film toch bedoeld voor die mensen die fan zijn van grote filmpersoonlijkheden als Patty Brard en Linda de Mol.
Om mijn medekijkers niet voor het hoofd te stoten heb ik tot de pauze gewacht om mij van deze kwelling te bevrijden. De zaal zat vrijwel vol maar het was akelig stil. Ongelofelijk dat zo'n W.Allan dit gefinancieerd krijgt terwijl zoveel talentvolle mensen die kans nooit zullen krijgen.
The One Ring
Puberhumor van het slechtste soort.
Dit is de eerste (en hopelijk laatste) keer dat ik iemand Woody Allen heb horen beschuldigen van puberhumor. Slaat nergens op. Pubers zullen dit waarschijnlijk saai vinden. Het klinkt alsof de film veel flauwe seksgrappen bevat. Dat borsten kunstmatig uit beeld gehouden worden is wat maf, maar dat maakt nog geen slechte film.
wwelover
Een aardige film, met een zeer interessant verhaal. Een verhaal waar eigenlijk nog meer in zat. Maar ik vond het helaas soms wat saai gebracht. Maar gelukkig bestaat de cast enkel uit geweldige mensen. Sowieso de dames Rebecca, Penelope en natuurlijk de heerlijke Scarlett. En natuurlijk de o zo geweldige Javier Bardem. Die gast is zo goed, niet normaal.
Een groot pluspunt in deze film is de muziek, daar pept je wel op en maakt je vrolijk. De humor zelf vond ik niet echt zo geweldig, heb ook zelden echt moeten lachen. Maar als drama is hij wel goed.
thomzi50
- 1991 berichten
Ben toch iets minder positief dan de meesten; vond het een leuke, warme en deels ontroerende film met goed spel en mooie vrouwen, maar nergens meer dan dat. Hield toch telkens het gevoel dat ik naar een soap zat te kijken, en hoewel het veel meer bevatte dan dat en het ook deels juist de bedoeling was, kon ik het daardoor toch nooit helemaal waarderen. Dikke 3*
Cheiz
Zeldzaam dat je zo'n film in een gewone bioscoop tegenkomt.
Een film voor blinden!!!!!!!!!!!
Een voorbeeldje;
Ik ben benieuwd naar jou filmografie. Puberale humor? Ouderwetse onderbroek? Ben je niet gewoon gefrustreerd vanwege het feit dat er geen (deels) naakte SJ te bewonderen was?
Wat voor een bril had je op toen je de film keek? Wel netjes van je dat je op de pauze hebt gewacht
eppy
'k heb pas matchpoint gezien en verwachte er niks van, sterker nog ik heb het niet zo op woody allen. maar werd aangenaam verrast.
ben wel benieuwd naar deze...
gmx
Heerlijke film, zeg. Had niet gezien dat ie van Allen's hand afkomstig was en hier tijdens de film ook eigenlijk vrij weinig van gemerkt, sterker nog, ik kan gerust zeggen dat dit de eerste Allen is die mij kan bekoren !
Wat een heerlijk sfeertje zit er toch in deze film, Allen weet een aantal Spaanse ingredienten op sublieme wijze te combineren, passie, temperament (heerlijk ook hoe Penelope echt kan ontploffen), hartstocht, spaanse klassieke gitaar klanken, kunst, gestilleerde shots van dorpjes en straatjes waar de tijd voor altijd stil staat en dit alles overgoten met een aangenaam zwoel zonnetje ....
Ja, zo mag Allen er nog wel eentje maken !
4.5 *

Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain