• 9.381.565 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Michael Marks

Obi Tate

avatar van hitmannetjuh

hitmannetjuh

Ik vond de film als totaalplaats niet echt super, met name de acteurprestaties zijn nou niet echt jet-van-het.. Het verhaal sucks big-time want dat hebben we allemaal al eens mogen aanschouwen. Het sfeertje was wel ok maar niet echt beklemmend ofzo.

Middelmatigheid ten top!

Daarom dan ook 2,5 *

avatar van Altijdklagen

Altijdklagen

nu 2 keer gezien in de bios... maar met wezelijk verschil dat ik eerst deel 1 nog maar ff gekeken heb...

Zag de 2de keer meer details en een betere overgang dan ik me in eerste instantie kon herrineren...

vandaar half puntje erbij naar 3,5

Niveau haalt het nog niet bij Saw I, maar die was ook gewoon briljant!

avatar van Face*Tomorrow

Face*Tomorrow

Niet zo goed als 1 (dat is ook onmogelijk) maar zeker wel te pruimen!

Ben erg benieuwd naar deel 3!!

avatar van Hesticus

Hesticus

munchkin schreef:

Ik ben toch echt een horrorliefhebber met vooral veel gore maar is er dan niemand die Saw 1 ook al vond tegenvallen? Het gegeven is redelijk origineel al heeft het wel wat weg van Cube maar de meest orginele moorden komen amper in beeld. Toch naar Saw2 geweest en hetzelfde gevoel bekroop mij. De persoon van de casting moeten ze sowieso niet inhuren voor deel 3 want Donnie is net zo irritant en slecht als in zijn NKOTB tijd.

Wat zijn dan wel goede gore films? Ik ben benieuwd.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11925 berichten

Braindead is geweldig

avatar van JudithE

JudithE

Goeie film, einde vond ik erg vet, maar achteraf ietwat vergezocht. Ik ga em zeker aanschaffen als ie uit is op dvd.

avatar van s0njaa

s0njaa

Goeie film, maar minder dan het eerste deel. Soms (vooral begin) slaapverwekkend.. Acteerprestaties zijn ook niet geweldig.. ! Einde niet verrassend.. Als er dan een derde deel moet komen.. Hopelijk beter dan 1e en 2e bij elkaar..

3,5 ster..

heeft iemand trouwens tips voor films die vanaf de eerste seconde vol spanning zit.. tot het einde aan toee??

avatar van INCTRL

INCTRL

TIP: Star Wars 3. en/of Devil Rejects. Een "gelijk gaan' film.

avatar van Nomak

Nomak

s0njaa schreef:

Van de eerste tot de laatste seconde vol spanning? Neen, zo een film ken ik niet. Op dit moment kan ik er toch geen bedenken.

Maar ik kan je wel de tv serie "24" aanraden. Dat is echt van de eerste tot de laatste seconde niets dan spanning.

Er zijn tot nu toe 4 seizoenen op dvd te verkrijgen en het 5de seizoen wordt binnenkort op tv uitgezonden.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11925 berichten

s0njaa schreef:

De ouwe The Fog, De Lift is tof, en ik vond ook van John Carpenter Halloween en Assault on Precinct 13 van begin tot eind spannend.

avatar van frankstruijk

frankstruijk

BlueJudaskiss schreef:

Frailty is ook van begin tot eind spannend en goed!

Ik vond deze Saw 2 iets minder dan deel 1 maar toch nog een zeer ruime voldoende, ben wel benieuwd of en wanneer er nog een deel 3 komt!

avatar van donnie B.

donnie B.

ja, sawIII, zie imdb.

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

net gezien in de bioscoop, laat ik voorop stellen dat de film in de bioscoop een veel grotere impact zal hebben als op tv. zonder de gruwelmoorden blijft er ook weinig van deze film over naar mijn mening:

+punten: twist aan het einde, en de moorden

-punten: acteren, camera, plotholes en het feit dat de film alleen spannend is door de moorden zo gruwelijk mogelijk te maken

toch 3***

avatar van LuuS

LuuS

Ik vond deel 1 ook beter. Maar toch had dit deel ook wel z'n charmes..

Het duurde even voordat er actie kwam.. maargoed

hij krijg tvan mij alsnog 3,5 sterren

avatar van lumpini

lumpini

ik weet het niet met saw 2 ik vond saw 1 echt een heel stuk beter dan deel 2 toen zat je nog te bedenken wie het was en acteer prestaties waren een stuk beter

avatar van gekke soip

gekke soip

stukken beter dan saw 1, saw 2 is egt een brute film met een verrassend einde 5*

avatar van darkcity

darkcity

Veeeel bloederiger en harder dan de 1e, toch had de 1e wat meer, de opzet van de 1e was briljanter, hoe het verhaal verteld werd was veel spannender.
Desondanks super vermakelijk, super spannend, en heb wel ff m'n ogen dichtgedaan bij dat meisje in de glazen kooi, met die prikken, in die oven en dat dat meisje stierf van het gas was ook wel heftig hoor.
Claustrofobisch was het ook zeker en een vergelijking met Cube was er ook zeker.
Sommige dinge waren wel ongeloofwaardig in een huis van dodelijke vallen steek je niet zomaar je handen in een glazen kooi (waar die prik lag), en in een oven kruipen lijkt me al heelmaal nie slim, dat zou veel te makkelijk wezen maar goed de personages zijn zo dom, zoals altijd in films, dat ze dat niet zien.
Al met al zeker een echt topper, alleen jammer van het eind, vond het best wel afgezaagd, niet logisch en afgeraffeld, niet zo goed als het geniale 1e deel maar toch zeker 4 sterren !!!

avatar van darkcity

darkcity

Trouwes vanaf 8 juni op dvd

staat op dvd-home.nl

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Minder dan deel 1, maar hij blijft sterk.

Het verhaal kan je mss goed gevonden vinden, ik vind het een klein beetje over the top. Zeker het einde is surrealistisch. De openingsscène is dan weer vreselijk bloeddorstig en goor, de rest van de film is veel minder goor.

avatar van Ash Krueger

Ash Krueger

Ik weet niet wat het is, maar ik kan al een hele tijd niet slapen. Iedere avond lig ik in bed en blijft het knagen dat ik deze film 4* heb gegeven. Ik denk dat ik er maar een hele * van af trek en kijk of ik dan rustig kan slapen/

avatar van jordy007

jordy007

Geweldige film, deel 1 wel wat beter naar mijn mening. Weet iemand misschien wat er met doc. gordon, die in deel 1 z'n been afzaagde, is gebeurd? wist hij te ontsnappen? misschien heb ik wat gemist?

Verder deel 2 weer een heerlijk einde Hoop dat deel 3 hetzelfde niveau zal halen

avatar van moviefreak1

moviefreak1

Had op de making of van deze film gezien dat men eerst een ander einde had bedacht , maar dan ben ik toch zeer benieuwd welk einde dat was , want ik wil wel weten of dit einde nou beter was dan het einde wat ik in de bios heb gezien .

Was in ieder geval weer erg luguber , net als in deel 1 .

avatar van Dissection

Dissection

Ik heb deel 1 gezien en nu net Deel 2

Ik vond deel 2 echt super !

Er zat meer actie en spanning in dan deel 1 .. daarom 4* van mij

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

gekke soip schreef:

Ben erg benieuwd waarom je deze beter vond dan deel 1. Het afgeraffelde einde is m.i. juist één van de zwakke punten van deze film, daar deze enkel dient als 1 grote clifhanger voor deel 3.

avatar van bass

bass

ik vond deel 1 zeker beter! zoals hieronder word gezegd is het einde van deel 2 echt zwak! toch vind ik het nog wel een goede film vandaar een 3,5

avatar van Hesticus

Hesticus

Ash Krueger schreef:

Het blijft maar een film he cobus.

avatar van mental_jos

mental_jos

ik vond deel 1 veel beter als deze, maar toch is dit ook een goede film met wederom een verassend einde. 3.5 ster

avatar van Rujar

Rujar

Na herzien van de film:

Saw 2 zit vol met ideeen uit deel 1, maar dan vele malen slechter uitgewerkt. De scenes hadden totaal niet de spanning die deel 1 had.

Er wordt niet ‘het’ spel met ze gespeeld zoals in deel 1. De film is erg lineair en je wordt nergens op een zijspoor gezet! Men gaat er van uit dat de kijker dom is! De film hebben ze ook zo gemaakt.

Je werd echt nergens verrast zelfs het einde word al van te voren aangekondigd!

Een draak van een film! Ik kan mij niet voorstellen dat men na het zien van deel 1, deel 2 beter is gaan vinden.

ik geef een 2,5*

avatar van Tun-89

Tun-89

The saw 1 & Saw II

zijn niet van de zelfde regiseur..

Is dat niet raar?

Lijkt wel of iemand een vervolg maakt op iemand anders z'n film..

Maar deel 1 vond ik té gek!! En deel 2 ga ik vanavond kijken in de bioscoop. Word Zeker succes!

avatar van Doom

Doom

Tun-89 schreef:

The saw 1 & Saw II

zijn niet van de zelfde regiseur..

Is dat niet raar?

Dat gebeurd vaker dan dat dezelfde regisseur het tweede deel maakt. Hetzelfde geld voor het derde, vierde deel etc.