Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: James Cameron
Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn
Releasedatum: 9 oktober 1986
Plot Aliens
"This time it's war."
Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?
- Trailer (YouTube)
Private Vasquez
Sergeant Apone
Private Drake
SnakeDoc
Je hebt dan kennelijk zijn debuutfilm nog niet gezien?
Piranha II en Aliens of the Deep zijn de enige 2 die ik nog moet zien van hem inderdaad
James Cameron's debuutfilm "Piranha Part Two: The Spawning" is inderdaad een draak van een film. Maar hij heeft er van geleerd want de rest van zijn films zijn best goed met deze als zijn absolute meesterwerk. Ik heb nog nooit een betere Horror/Science-Fiction film gezien als deze.
AGE-411
Ik heb nog nooit een betere Horror/Science-Fiction film gezien als deze.
De eerste Alien film!
Vind dit meer een spacy vorm van First blood part II.
Geef mij dan maar First Blood: Part 2
- Even actievol
- Actie is zelf geloofwaardiger
- Fantastische one-liner's
- Echte ventjes in plaats van Aliens. Spreekt maar tot de verbeelding, omdat het 'echt' is.
De eerste Alien film vond ik ook geweldig (heb ik een 4.5 gegeven) maar deze vond ik nog beter.
Ik vind persoonlijk deze niet echt te vergelijken met First Blood: part 2.
P.S. even voor de duidelijkheid maar zowel Aliens als Rambo II zijn totaal ongeloofwaardig (inclusief de actie).
AGE-411
Ik wou gewoon even de lijn trekken.
Natuurlijk zijn ze beiden ongeloofwaardig.
Deze net ietsje meer: die redenen staan de voorbije pagina's al opgesomd.
Actarus
Dit is mijn favoriete en beste film aller tijden!
Heb hem al ontelbaar keer gezien, Directors cut's noem maar op, en zelfs na 25 jaar komt daar geen sleet op...een film die je helemaal opzuigt, een rollercoaster van spanning, actie en horror...
De sfeer, de uitermate uitstekende cast en de zo-echt-lijkende Aliens zetten je van begin tot eind op het puntje van je stoel...
Regisseur James Cameron is een krak in het maken van remakes, hij weet perfect wat het publiek verwacht te zien...de oscar die hij niet bemachtigde met Avatar, moest in 1986 al in zijn prijzenkast staan...een onvervalst geniaal meesterwerk!
Killer-Instinct
Een film die voor mij iets beter is dan het origineel zelfs(hoewel ik die ook een 5 gegeven heb,beide fantastisch)
Waar deel 1 meer een thriller/horror is is dit deel meer een actie/horror,maar wel met net zoveel spanning als in deel 1.
De Aliens zijn echt de beste engste smerigste monsters uit de film-geschiedenis voor mij en hun aanwezigheid zorgt voor zoveel spanning wat deze film heerlijk maakt om te kijken,
Puntje van je stoel-film,tot het einde.
De film begint nog langzaam,maar zeker niet saai.
Leuk om kennis te maken met de Commando-groep met een leuke Bill Paxton en nog wat andere boeiende karakters.
De langzame opbouw is heerlijk,waarbij je weet dat het mis zal gaan en iedereen weer lekker naief is.
Als het eenmaal mis gaat is het actie en spanning tot de laatste minuut.
Cameron heeft alles behalve een kopie van het 1ste deel gemaakt,hij heeft een totaal ander vervolg gemaakt op z'n eigen manier die niet gedateerd is en nog steeds 1 van de beste films ooit gemaakt in dit genre.
Ook een groot pluspunt is de rol van Weaver,in deel 1 was ze al goed maar ze is gegroeid in d'r rol en nog stoerder.
Fantastische rol zet ze neer.
Ook het meisje is goed in deze film en irriteert niet waar in andere films kinderen dat nog wel eens willen doen.
De sfeer is ook weer fantastisch.
Deel 1 speelde zich af in een ruimteschip en had daardoor een erg claustrofobische sfeer,maar hoewel ze in dit deel veel meer ruimte hebben om te gaan en staan zit toch dat claustrofobische sfeertje er weer in,omdat de Aliens overal kunnen zijn,en omdat het er veel meer zijn waar het in deel 1 maar 1 Alien was.
Een vervolg moet altijd meer hebben is een soort ongeschreven regel maar hier pakt het ook goed uit.
Een van de spannendste scenes vond ik die waar [spoilers] de Aliens op de radar te zien zijn,steeds dichter bij komen,terwijl de automatische wapens langzaam zonder kogels raken,waarna ze opeens zo dichtbij zijn dat iemand zegt dat ze in de kamer zijn,wat een spanning,wat een scene!
Een echte klassieker en topper,hoog in mijn top 10-lijst.
dr channard
Zit in de quadrilogy - box de gerestoreerde versie van Aliens ? Ik heb de special edition.
AC1
Aliens is niet gerestaureerd. Alien is dat wel. Ik heb ooit gehoord dat Cameron het zo beter vindt.
ThaMovieVoter
James Cameron Talks Aliens Blu-ray Remaster
Nog even geduld.
AC1
Wel goed dat Cameron het 'gemastered' heeft. De vorige versie zag er niet uit.
SnakeDoc
Eerst krijg je al die shit in Amerika enzo, dan duurt het ook nog wel weer ff voordat we er hier aan kunnen komen denk ik
Kan mij in iedergeval niet snel genoeg gaan.
Ik zal er staan, ... de dag dat hij in de schappen ligt!
Bélon
Vreemd, maar ik zie echt totaal het briljante niet van deze film.
Het eerste deel was echt grandioos goed, ik zou het zelfs een groots meesterwerk willen noemen. Aliens was, op een aantal vermakelijke actiescènes na, echter niets meer dan redelijk. De film bevat erg weinig spanning en de personages zijn behoorlijk oninteressant. Met name Paxton had een behoorlijk trieste rol.
De settings en special effects zijn op zich prima en ook de aliens zelf zien er goed uit, maar daar krijg je nog geen meesterwerk mee. Het script zit vol met oninteressante momenten, de film begon mij tegen het einde in ieder geval behoorlijk te vervelen. Ik had het wel gezien. Redelijke science-fiction/ actie filmpje, meer kan ik er niet van maken.
Voor de aliens toch nog nét 3 sterren.
Grotendeels eens. De film duurt veel te lang en zit vol clichés. Ook slecht acteerwerk van enkele mariniers viel op. Best vermakelijk als actie-filmpje met monsters maar daar houdt 't dan wel mee op. Alien is een stuk beter.
Dieptepunt: het Mommy! op het einde als Newt Ripley als "nieuwe moeder" ziet. Echt zo'n Cameron kots-moment
JigSaw_Doll
Ik kreeg toch wel kippenvel bij de Alien queen Vs Ripley scene, en die was gewoon echt cool het gevecht
Get away from her you bitch!
En de marines waren juist zalige personages, die dialogen gewoon al van die mannen
Karl van H.
I second that
ddragon1690
Mediamarkt verkoopt de bluray set al ! heb net de 1e 2 films op bluray gekeken het is het echt waard. beeldkwaliteit is zo erg vooruit gegaan vergeleken met de dvd versie. ook hebben ze in aliens zelfs kleine filmfoutjes diggitaal rechtgezet/weggehaald. al met al echte aanrader.
ddragon1690
€59,99 voor de normale editie en €119,99 voor de limited collectors edition
AC1
Dat is 15 Euro per film. Zo, nu moeten jullie alvast niet meer gaan rekenen.
Stu-Pot
Het probleem van de film? De dreiging en geloofwaardigheid van de aliens zijn nergens meer te bespeuren wat verdomd spijtig is. Het concept mag er best wezen maar de uitwerking.. Deze film mist de constante dreiging die je had in Alien. De alien zelf komt ook nogal stupide over. Wat eerst het perfecte wezen was kun je nu zonder problemen afmaken met een 9mm, betreurenswaardig. Godzijdank dat er nog tal van leuke personages te vinden zijn al had ik het moederinstinct van Ripley liever niet gezien, hoort ook niet thuis in zo'n film. De mariniers, waar het sterk staaltje acteerwerk van Paxton bovenuit springt, zijn de reden dat deze film geen onvoldoende krijgt. Humor, vriendschap, angst; het wordt allemaal voortreffelijk gespeeld. Het einde (wat tevens het enige minpunt is aan Alien) was overbodig en lachwekkend. Ik zat echt niet te wachten op de ultieme confrontatie tussen de 2 bitches. 2.5* voor dit zwak vervolg.
Eraser2
Gisteren Alien bekeken en ik was zo benieuwd naar het vervolg dat ik deze vanochtend heb aangeschaft. Ik heb hem net gezien en het eerste wat me opvalt na het zien hiervan is hoeveel gelijkenissen de Alien franchise vertoont met de Terminator franchise (of andersom).
- James Cameron is betrokken als regisseur bij beide.
- Veel acteurs die in beide een rol hebben
- De eerste terminator film was net als Alien een horror film en de tweede net als Aliens een actiefilm.
Maar goed dat viel me gewoon op.
Over deze film. Ik vind hem minder dan de eerste, omdat dit een minder spannende film is, tevens zijn de aliens in deze film redelijk makkelijk uit te roeien terwijl de alien in de eerste film onverslaanbaar leek.
Neemt niet weg dat het een actiefilm van formaat is met erg goed acteerwerk en hele vette scenes.
Het eind is wel een beetje overdreven.
El Guap0
Voor die tijd baanbrekend met actie, alleen doodzonde dat je elke alien met een pompbuks al kan onthoofden.
De muziek die de actie opzweept verdiend een dikke 10 en Bill Paxton als doorgedraaide commando was ook echt onmisbaar.
namingway24
Je kan van Cameron zeggen wat je wil, maar hier levert hij vroeg in zijn carrière een erg sterke film af.
Waar Alien het moest hebben van subtiliteit is dit een film die meer gericht is op stevige actie. Acteurs zijn prima, ook Carrie Henn als Newt, hoewel ik kinderen in films vaak irritant vind. De Aliens zien erg super uit, en tijdens hun introductie komen ze geweldig uit de schaduw tevoorschijn. De sets zijn net als in Alien wederom prachtig. Het einde, waarin Ripley defintief opstaat als actieheldin is natuurlijk legendarisch.
De film ziet er trouwens uitmuntend uit op de nieuwe Blu-ray set, en als je naast de films en de extra's nog ergens naar wil kijken is de Collector's Edition zeker de moeite waard.
GuyB
Meer aliens betekent niet meer dreiging.
Ze zien er goed uit, lekker slijmerig en evil, maar het is veel te lang wachten vooraleer ze op het scherm verschijnen. Bovendien kan ik ze niet zo serieus nemen als in de eerste film waar ze geloofwaardiger waren, en dit is meer actie dan horror.
Zelfs de beelden waar je de ruimtetuigen ziet vliegen en doen wat ze doen zien er in '86 door James Cameron minder overtuigend uit dat in '79 door Ridley Scott, vreemd.
Verwachtte geen Titanic of Terminator, toch ben ik niet onder de indruk, maar nou ook weer niet diep ontgoocheld ofzo...
Actie is er gelukkig wel en het biedt wel wat vermaak, het was beter geweest in een videogame.
Karl van H.
Scott wist gewoon beter waar zijn beperkingen lagen dan Cameron. Vergelijk de ruimteschepen in de twee films ook: in de eerste ziet het eruit als een log boorplatform dat traag door de ruimte beweegt, in de tweede een millitair voertuig dat rap langs de camera beweegt. Dat tweede ziet er spectaculairder uit - en past daarom beter bij de meer actiegerichte feeling van het vervolg -, maar veroudert helaas ook een stuk sneller.

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Nauwkeurigheid is troef voor Fede Álvarez: 'Alien: Romulus' moest stylistisch geheel overeenkomen met origineel

De Xenomorph is terug: eerste beelden van 'Alien: Romulus' uitgebracht

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Fantasy / Sciencefiction, 1980

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991
androidextraterrestrial technologyspace marinespaceman cryogenicsvacuum ruimtekoloniewarrior womansettlerruimtereiscolonyhorrorruimtebuitenaards wezenvrouwelijke hoofdrolspelerschepseldesolatefemale hero aggressivexenomorphdesolate planet criticalstrong female protagoniststrong female leadfemale lead hilarioussinisterassertivecommandingempatheticexhilarated