Genre: Sciencefiction / Actie
Speelduur: 137 minuten / 154 minuten (special edition)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: James Cameron
Met onder meer: Sigourney Weaver, Michael Biehn en Carrie Henn
Releasedatum: 9 oktober 1986
Plot Aliens
"This time it's war."
Na 57 jaar hyperslaap wordt Ripley toevallig opgepikt door een ruimteschip. Ze krijgt tijd om zich te ontspannen en hoopt dat de nachtmerrie met het levensgevaarlijke buitenaardse monster eindelijk voorbij is. Helaas heeft een kolonie terraformers op de planeet LV-426 het ruimteschip ontdekt waar de Alien vandaan kwam. Een paar weken na Ripley's terugkeer verliest het controlecentrum het contact met LV-426. Ripley besluit om samen met een elite-commandogroep naar LV-426 te gaan om te kijken of ze de kolonisten kunnen helpen. Maar bij aankomst op de planeet blijkt dat de kolonie helemaal verlaten is. Of toch niet?
- Trailer (YouTube)
Private Vasquez
Sergeant Apone
Private Drake
Jordy
De eerste twee Alien-films zijn de beste, en ondanks dat deze net iets minder is dan de eerste, geef ik dit deel ook 3 en een halve ster.
dttom
Deze vond ik dus beter dan de eerste lekker tempo lekker veel actie geen bul-shit. Heerlijk.
Jordy
ik vond deze dus ietsjes minder omdat het een beetje een standaard actiefilm is, in vergelijking met deel 1. Maar goed.. ik weet het eigenlijk niet precies meer
Jordy
drie zet ik er binnenkort dan wel even op
toch een film van de beste regisseur die er op deze aarde rondloopt, ondanks dat je aan het derde Alien deel niet echt afziet
You_bastard
Een ware cult film ik geef hiervoor 5 sterren voor deze Cameron creatie.
BS
een lange en zeer spannende zit.Veel goede elementen.Soms een beetje raar,maar een film die je wakker houd.4 sterren.
geronimo
- 1955 berichten
Dat dat manwijf Vasquez dezelfde actrice is als Janelle de pleegma van John Connor in T2! Ongelofeloos! Kwam ik later pas achter.
You_bastard
Dat "manwijf" Vasquez is bekend in hollywood met dat ze in elke film waar zij in speelt dood in gaat ze heeft oa in Titanic, Lethal Weapon,T2 en Aliens gespeeld en in al deze films gaat ze een wrede dood tegemoed.
geronimo
- 1955 berichten
Klopt. Wat ik ook wel lachen vond is dat toen ze auditie deed voor Aliens, ze dacht dat de film over illegale vluchtelingen zou gaan. Dus kwam ze helemaal in mexicaanse outfit aanzetten, terwijl een paarhonderd andere vrouwen in combat gekleed waren!
) Maar ze heeft wel mooi de rol gekregen.
jay
moet toegeven sommige hebben toch smaak als het over films gaat. Deze film is voor mij een van de beste/vetste sci-fi/aktie-film ooit.
Juan Conejo
Ook een heel goed deel uit de serie. Veel fijne actie en natuurlijk niet te vergeten die prachtige alien-queen. The queen is dead, long live the queen!
Obiwannes
Een mooie en voor mij de beste alienfilm. Ik vond het leuker dat er meer dan 1 was. Het enige dat een beetje stom is, is dat ze hier aliens afschiten als konijnen en in de eerste krijgen ze er niet 1 gedood. Maar voor de rest is deze film gewoon beter.
vliegtuig13
Hele spannende en mooie film. Goede acteurs en mooie special effects (voor die tijd). Alleen ik vond het op het eind een beetje een zooitje, ik vond het einde afgeraffeld. Maar wel de beste alien. 5 sterren toch maar ! Hij was ook net iets beter dan deel 1.
EmDee
Superfilm maar niet met de spanning van deel 1.
Puur voor het publiek nu met honderden aliens en een moeder-alien.
Toch altijd nog 4.5 *.
darkcity
Dit is echt de grootste filmbelevenis ooit.
Prachtig acteerwerk, griezelig, superspannend, grappig, dramatisch, spannende muziek.....
Er gebeurt altijd weer wat, de spanning gaat maar door, als je denkt dat 't niet spannender kan, wordt het spannender ! Maar het einde springt er wel uit, geweldig die allerlaatste vechtscene tussen Ripley in die machine en de Queen.
Geweldig is nog te magertjes. Heeeel erg goed. Mn favoriete film allertijden. een klassieker. ***** !!

Brinta
Het is een geweldig vervolg op deel 1. Deel 3 vond ik veel minder.. en de volgende delen die misschien volgen wil ik waarschijnlijk niet eens over oordelen.
Hij krijgt van mij 4 sterren. Dit is namelijk een film die je gewoon gezien MOET hebben.
Sparkle
Akelig en beklemmend: beste film uit de Alien reeks. Cameron heeft zeer goed werk verricht.
zonewarrior
hoe vaak krijg je een sequel te zien die deel 1 overtreft in alles.
tot nu pas 5 sequels gezien die dat voor elkaar kregen namelijk terminator2,starwars 2 the impire strikes back,re-animator2, hellraiser 2 en aliens
de enige manier om u lezer te overtuigen is even simpel als doeltreffend kijk die film
Niet vaak. In ieder geval niet in het geval van Alien, Terminator en al helemaal niet met Hellraiser....
Mad Max daarintegen.....
Jos2
Een stuk minder. In tegenstelling tot de eerst is deel twee dan ook een actiefilm. Zeker geen slechte, hoor.

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Alien
1979

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Nauwkeurigheid is troef voor Fede Álvarez: 'Alien: Romulus' moest stylistisch geheel overeenkomen met origineel

De Xenomorph is terug: eerste beelden van 'Alien: Romulus' uitgebracht

Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back
Fantasy / Sciencefiction, 1980

Terminator 2: Judgment Day
Actie / Sciencefiction, 1991
androidextraterrestrial technologyspace marinespaceman cryogenicsvacuum ruimtekoloniewarrior womansettlerruimtereiscolonyhorrorruimtebuitenaards wezenvrouwelijke hoofdrolspelerschepseldesolatefemale hero aggressivexenomorphdesolate planet criticalstrong female protagoniststrong female leadfemale lead hilarioussinisterassertivecommandingempatheticexhilarated