Starship Troopers (1997)
Met onder meer: Casper Van Dien, Dina Meyer en Denise Richards
Releasedatum: 8 januari 1998
Bekijk via Disney+
Plot Starship Troopers
"The only good bug is a dead bug."
In het nieuwe millennium wordt de mens geconfronteerd met de dodelijkste vijand aller tijden... een intelligent ras van buitenaardse wezens. Sommigen zijn negen meter hoog, anderen kunnen vliegen, maar allemaal zijn ze in staat om ieder levend wezen op aarde te vernietigen. Dan verschijnt de jonge Johnny Rico, een onverschrokken vrijheidsstrijder die zich aansluit bij een elite-eenheid van de infanterie. Zijn bloedmooie vriendin Carmen wordt opgeleid tot een eerste klas gevechtspiloot - maar wordt tegelijkertijd ingepalmd door haar vlieginstructeur! De Troopers gaan op weg naar de thuisplaneet van de buitenaardse insecten, waar een grootscheepse intergalactische oorlog op het punt staat uit te breken. Hun missie: de mensheid redden van de ondergang.
Johnny D. Rico
Lieutenant Jean Rasczak
Zander Barcalow
Private Sugar Watkins
Biology Teacher
Als je dat dan doet, dan heb ik liever dat je 't duidelijk doet zodat je tenminste je statement maakt. Voor mijn part confronterend. Maar dit vond ik veel te subtiel.
Dat is ongetwijfeld voor het eerst dat Paul Verhoeven subtiliteit wordt verweten.
BoordAppel
Het is bijna eng hoe profetisch deze film is gebleken. In sommige scene's kon je het woord arachnids door terrorists vervangen en het had een aantal jaar geleden zo uitgezonden kunnen worden. Ook de onbewuste verwijzing naar Guantanamo is erg wrang en grappig tegelijk.
Alleen daarom verdient deze film van mij een hoger cijfer. Daarnaast is het ook nog eens een erg aangename, erg lompe, erg bloederige actiefilm.
Viel me nu trouwens pas op dat de ant lions in Half-Life wel heel erg op de arachnids lijken.
erwku
slechte effects met B-acteurs als Richards en van Dien. Meer objectieve beoordeling graag!!!
niet begrepen
Castor Troy
De grootse aderlating vond ik ook de acteurs, ik bespeurde helemaal geen emotie, ook de chemie ontbrak, verder is de film wel vermakelijk, maar wordt er met het thema naar mijn idee erg luchtig omgesprongen waardoor het naar het einde toe erg saai wordt.
DeCol
Wat al meer is gezegd en dat is zeker zo is dat er geen emotie word getoond, is er iemand dood, ja oke, vrolijk verder gaan ze weer. Dat is ook het enige minpunt vorr mij. Voor de rest vind ik het echt een vette film! Ik blijft bij mijn vote van 3.5*
Stephan
...ik bespeurde helemaal geen emotie, ook de chemie ontbrak...
Waarom denk ik dan meteen: Amerika?
raymon
geeft Verhoeven ook toe, hij maakt liever films hier in nederland dan in het tegenwoordige amerika
Stephan
Ik bedoelde eigenlijk te zeggen dat de emotieloze en chemieloze cultuur die Amerika vaak is, prima wordt neergezet door de regiekeuzes. Richards en Dien zijn gewoon Barbi en Ken... precies wat de Amerikaan graag wil zijn.
Hij zag dat dus heel goed...
otherfool
Redelijke science-fictionfilm, lekker pittig, maar komt (ondanks dat velen hier heel veel in zien) bij mij niet voorbij de popcornvermaakhoek. Het tweede, low-budget, deel is overigens ook wel aan te raden.
2,5*.
Octo
Intelligente (amerikaanse) maatschappij kritische, scifi parodie.
Voor de simpele kijker (alle respect) een vermakelijke film met veel Gore, simpele liefdeslijntjes en coole specs.
Voor de getrainde kijker een sterk staaltje kritiek op de amerikaanse oorlogsmaatschappij. De komische bulklading aan geweld en vleeshompen doen het goed naast de emotieloze patriotten die allen rechtstreeks uit de schoonheidssalon lijken te komen. De bugs zijn een verwijzing zijn naar moslimterroristen aangevoerd door het brein (Osama?). De film herbergt veel kleine slimme details.
Geen meesterwerk maar wel in de buurt: 3,5*
psycholamp
- 1960 berichten
Inderdaad gave Amerika-kritische film. Alleen jammer dat Denise Richards er in meespeelt.
Carcamel
Intelligente (amerikaanse) maatschappij kritische, scifi parodie.
Geen meesterwerk maar wel in de buurt: 3,5*
?? getrainde kijker?? ik weet wat ik wel en niet goed vind, daar hoef ik niet getraint voor te zijn.
en ik vind deze film NIET goed, ondanks dat die door een Nederlander is gemaakt
Carcamel
Waarom vind je de film NIET goed?
Omdat het net lijkt of ik naar een televisie serie zit te kijken.
Opzich heb ik niks tegen dat overdeven gedoe hoor, maar in deze film lag het er allemaal zo dik op
Als deze film niet door P. Verhoeven maar bijvoorbeeld door M. Gibson was gemaakt dan zou die hier door iedereen afgebrand worden..........denk ik
Ik vond het gewoon helemaal niks, en dat heb ik echt niet vaak hoor met een film.......echnie
Rmie
Zo over de top en zo lekker simpel dat het toch wel een aardiger en sympathieke film is.
lekker onderuit, filmpie kijken
goed voor drie en halve ster
Ovidius
Ongelofelijk hoe kut ik 'm vind.. Het acteerwerk is ronduit slecht, die kosmetische blanke kop van die B-acteur, casper van dien zal het wel wezen, slechte special effects, rubberen monster, plastic harnassen, een vreselijk voorspelbaar verhaal; zelfs met 'verstand op nul' vond ik hem nog niet leuk. Amerika-kritisch, okee, dat moet in 1997 moeilijk zijn geweest voor Paul, maar het maakt de film er echt niet beter op.
1.5
Theatertje
Wat een rotfilm! Die is nog minder waard dan 0.5 sterren. Het acteerwerk is knudde, de protagonisten lijken een stelletje ontsnapte gestoorden uit een mentale inrichting en de special effects zijn helemaal over the top en dus ongeloofwaardig. Bah! Jakkes, wat een film...
Earth
Jammer dat je de achtergrond kennelijk niet hebt gesnapt, geeft niet hoor, dan zou je alleen de film wat beter hebben begrepen. Korte uitleg. Het is 1 grote satire op de VS en hun machtspelletjes. Verhoeven wil uitleggen dat het verschil tussen de VS nu en het Derde Rijk toen niet zo groot is.
Het is dus geenszins een pief paf poef zoals jij het het kennelijk hebt gezien. Het is ook geen klassieker hoor, maar het is in mijn ogen echt wel meer dan een 0,5 waard.
Carcamel
?????................kon ik er niet uithalen toen ik deze film zag..............ik kreeg er wel pijn in mijn ogen van.
Trouwens wel een beetje goedkoop (als het al waar is) van Paul, na showgirls en deze film werd hij gewoon uitgekotst in de U.S. en terecht, maar om dan de hand die je al die jaren gevoed heeft te gaan bijten vind ik toch wel een hoog Kalimero gehalte hebben.................als het allemaal waar is dan he.
Prudh
slechte special effects, rubberen monster
Je kan veel over de SFX zeggen, maar slecht zijn ze zeker niet. En rubberen monster..??
Het ligt er juist zo duimendik bovenop, het is vrij moeiijk te missen...
Mr_White
- 2067 berichten
Ja, die boodschap ligt er echt zwaar bovenop. Allereerst het feit dat ze zelf de oorlog met de insecten uitlokken en vervolgens alleen maar benadrukken hoe deze insecten hun veiligheid bedreigen. Waar kennen we dat ook alweer van? Ook de hele "Hoohah!" leger-propaganda is grappig uitgewerkt. De special effects vind ik nog redelijk en de film moet het ook hebben van het pulp-stijltje.
Theatertje
Misschien dat ik er bij de volgende kijkbeurt meer van begrijp.
Carcamel
Dus ik ben blind of dom?..of beide.............of mischien zie jij dingen die er niet zijn of graag wil zien?
Wat Paul er ook mee zou willen zeggen in jouw ogen, het is en blijft volgens mij gewoon een slechte film.
Gelukkig heeft hij het met zwartboek weer een beetje goed gemaakt.
Prudh
Dus ik ben blind of dom?..of beide..........
Maar ff serieus, wat dacht je van die gigantische adelaarsymbolen, die gestapo jassen van de Military Intelligence, die barbie en ken hoofden van veel acteurs, het verschil tussen citizenship en een gewone civilian... enz.
Het is en blijft een slechte film
psycholamp
- 1960 berichten
Het is en blijft een slechte film
Niet waar. Het is namelijk een fantastische film. Eerst dat bh 90210-achtige begin en dan dat andere verschrikkelijke Amerikaanse. Je hebt gewoon geen gevoel voor humor.
Theatertje
Zijn flauwe dialogen gevolgd door reusachtige insecten die niet veel goeds voorhebben met de mensheid, een vorm van humor? Waar gaat de wereld naartoe...
Carcamel
Daar heb je mischien wel gelijk in, mischien is deze film wel zo slecht dat ik er om zou moeten lachen.
En nu ben ik er klaar mee
Naar een vorm van humor die verder gaat en ruimer is dan vallen over een bananenschil. En dat valt enkel maar toe te juichen.
Theatertje
Vind jij dat grappig? Ik vind het gewoon een stijlbreuk. Eerst beginnen als een be***te soap, en dan vanaf de helft van de film overgaan in een zwakke horror/SF-film. Sorry, maar dat vind ik niet garppig. Je hebt een vreemd gevoel voor humor, Onderhond.

Starship Troopers: Traitor of Mars
2017