Starship Troopers (1997)
Met onder meer: Casper Van Dien, Dina Meyer en Denise Richards
Releasedatum: 8 januari 1998
Bekijk via Disney+
Plot Starship Troopers
"The only good bug is a dead bug."
In het nieuwe millennium wordt de mens geconfronteerd met de dodelijkste vijand aller tijden... een intelligent ras van buitenaardse wezens. Sommigen zijn negen meter hoog, anderen kunnen vliegen, maar allemaal zijn ze in staat om ieder levend wezen op aarde te vernietigen. Dan verschijnt de jonge Johnny Rico, een onverschrokken vrijheidsstrijder die zich aansluit bij een elite-eenheid van de infanterie. Zijn bloedmooie vriendin Carmen wordt opgeleid tot een eerste klas gevechtspiloot - maar wordt tegelijkertijd ingepalmd door haar vlieginstructeur! De Troopers gaan op weg naar de thuisplaneet van de buitenaardse insecten, waar een grootscheepse intergalactische oorlog op het punt staat uit te breken. Hun missie: de mensheid redden van de ondergang.
Johnny D. Rico
Lieutenant Jean Rasczak
Zander Barcalow
Private Sugar Watkins
Biology Teacher
De stijlbreuk is dan ook de humor. En ik vond het grappig ja. Er wordt losjes omgesprongen met enkele irritante clichés. Daarnaast zijn er vooral de commercials die de film een lekker grijnsrandje geven. Zie het liever dan zoutloze situatiehumor en de zoveelste misinterpretatie.
Octo
Een ieder die denkt dat deze film oppervlakkig is, lees http://www.ethesis.net/verhoeven/verhoeven_deel_4.htm
Hier staat een zeer uitgebreide en complete analyse van de film, wellicht dat je, ook al heb je wellicht niet veel met dit soort films, tot de conclusie komt dat dit een zeer intelligente film is.
ZOOOO nou ik vind het nu ineens een hele goede film zeg
ZOOOO nou ik vind het nu ineens een hele goede film zeg
Moet je zelf weten, echter de mensen die niet verder (kunnen) kijken dan knappe meisjes en jongens die onderling pret maken en op monsters schieten, met veel bloed en ledematen, kunnen misschien zich iets meer verdiepen in de metaforen, de ironie, de verwijzingen en de klasse.
Hoeft niet, zou wel recht doen aan de film.
Mister_Movie
Derde keer dat ik hem gezien heb en ik blijf het gewoon een heerlijke film vinden.
In de eerste plaats omdat het een SF-film van het zuiverste soort is: mensen tegen de bugs, punt. De veldslagen zijn indrukwekkend en spannend en de bugs komen me best geloofwaardig over.
Dat het een satire zou zijn zal me worst wezen.
catch22
Het is al een poos geleden dat ik deze film heb gezien (en meer dan 1 x) en geniet hoe de hele amerikaanse oorlogsmentaliteit op de hak wordt genomen. En niet alleen dat. De 'slechte' acteersprestaties (of Verhoeven dat nu bewust zo creeerde of niet) zie ik als Hollywood op de hak nemen. Een hele geslaagde heerlijke film waarvan de satire afdruipt van begin tot eind. 4 sterren.
Carcamel
Boedoel je in vergelijking met de nederlandse mentaliteit??..........Kososvo/karremans??
En over hollywood...................zou je zonder de films die uit hollywood komen willen ?????

Carcamel
Wat heeft Kosovo met Karremans te maken?
Mijn fout srebrenica
AGE-411
Als je het idee hoort (Intilligent Insecten vernietigen de Aarde) krijg je argwaan: "what te fuck zal het nu weer zijn?".
Maar het valt nog mee en is best vermakelijk.
Kevin13
Het is en blijft een slechte film
De meeste zeggen dat het een goede film is, het is tenslotte een film van Paul Verhoeven.
En wij kunnen er niet aan doen dat jij liever naar De Smurfen kijkt in plaats van een mooie actie/ avontuur film
Carcamel
Kijk nou zijn we er !!!, een beetje chauvinisme ala maar het slaat als het om deze film gaat gewoon een beetje door straks gaan jullie me nog wijs maken dat Showgirls ook een goede film is met een "dubbele betekenis"
Gewoon een bagger film !! ook al is die gemaakt door een hollander.
- 12092 berichten
Helemaal eens met Carcamel, pure bagger.. als ie niet door Verhoeven was gemaakt had niemand hier een woord aan vuil gemaakt.
Volslagen onzin! Waren er maar meer Verhoevens die zo'n scherpe maarscahppij analyse in zo'n vermakelijk pulpfilm weten te vatten.
(Kijk maar in mijn stemlijst ik hou van dit soort cynische actie, staat volledig los van of Verhoeven Nederlands is of Turk)
Daarnaast eens met Boordappel. Absoluut profetisch... En dan heeft veel meer met Irak te maken dan met Nederland...
Orbit Orbit Orbit, foei!
Ken je deze uitspraak nog?
Ga eerst eens proberen snappen waarom films al jaren die status hebben voordat je de liefhebbers begint af te zeiken man.
Kijk eens in de spiegel!
Topfilm!
Topfilm!
Ja maar dan met een B
Ik begrijp jullie echt niet, ook al zou het een profetische film zijn, dan nog is het absoluut niet leuk om naar te kijken.
Zouden ze in Belgie ook zo reageeren op films van J.C. van Damme??
En wat is de reden dan dat Showgirls een goede film zou moeten zijn?? die is toch ook door de grootmeester Verhoeven gemaakt.
Ik vind Verhoeven echt geen slechte regiseur Soldaat van Oranje vind ik een zeer goede film en zwartboek ook, maar hij slaat volgens mij ook heel vaak de plank volledig mis.
Het lijkt wel of er dan kost wat kost nog een reden moet worden gezocht om zijn films goed te vinden omdat hij Nederlander is.
Quido
- 12092 berichten
Profetisch, tuurlijk! Alsof Verhoeven een dusdanige politieke kijk heeft dat hij dat in zijn films weet om te zetten.. laten we de man president maken
Er is ook twee jaar voor 9-11 een (bijzonder matige) film gemaakt waarin er een aanslag op New York is en de torens worden opgeblazen, die regisseur maar meteen tot wereldleider benoemen?
Bazel toch niet over profetisch, Verhoeven gebruikt gewoon wat satire om zijn film wat meer cachet mee te geven, tuurlijk heeft hij een nuchterder kijk op de amerikaanse samenleving.. maakt dat deze film tot een 8e wereldwonder? Nee, natuurlijk niet!
nightbreed
Zeer vermakelijk stukje pulp met goede effecten.
Groot pluspunt is dat de film zichzelf totaal niet serieus neemt en dat zie je vooral aan de duidelijk bedoelde domme soapachtige verwikkelingen en het 'over the top' acteren van de hoofdrolspelers.
Cijfer: 3,5
BoordAppel
Vervang arachnids door terrorists in deze film en bekijk een aantal speeches van Bush van een paar jaar geleden. Zie de overeenkomsten. Buiten dat zijn er nog wel meer dingen te noemen die je later terug zag. Ik meen ook Guantanamo verwijzingen te hebben gezien, maar daarvoor zou ik de film nog eens moeten zien. Dat gaat allemaal in ieder geval wat verder dan een terroristische aanslag voorspellen met vliegtuigen en wat flatgebouwen.
Buiten dat is de film natuurlijk ook een geslaagde lekker lompe actiefilm.
- 12092 berichten
Geloof jij nu werkelijk dat Verhoeven Nostradamus is Boordappel??
Verhoeven heeft aan de leidraad van speeches door de jaren heen (je vergeet toch pa Bush en desert storm niet?) natuurlijk een typisch amerikaanse toon meegegeven, die achteraf ook blijkt te kloppen.. waarom? Omdat amerika dit soort demagogische oorlogen al decennia lang voert! Dit is niets nieuws hoor
Dan vind ik het opblazen van de twin towers twee jaar voor het werkelijk gebeurt veel raker eerlijk gezegd
@ Orbit
Verhoeven ziet de film als een analogie van het Amerikaans buitenlands beleid. Arachis is midden oosten, settlers de Joden en zie vlam in de pan en Amerika vertrekt naar een verre vreemde wereld. "Let's kick some ass" ....NOT!
Bekijk de film maar eens met het audio commentaar, dan wordt alles duidelijk.
- 12092 berichten
Het is me wel duidelijk hoor, maar ik zie de verregaande zienergaven van Verhoeven niet zo.. dit buitenlandbeleid voert de VS al decennia voordat ST uitkwam, kijk naar hun bemoeienis in Israël (waar alle ellende in feite mee is begonnen).
Ik wil best nog wel meegaan in het feit dat dit een lekkere piefpafpoef film is (alhoewel ik het niet niveautje Independence Day vind ontstijgen), maar om hier nou zoveel meer aan vast te hangen lijkt me een beetje wishful thinking.
Verhoeven heeft het er in ieder geval naar eigen zeggen wel in proberen te stoppen en sommigen onder ons zijn blijkbaar in staat het er in te ontdekken. Dus je kan het wel blijven tegensspreken, maar dat is dan niets meer dan een uiting van je eigen ervaring met de film.
Verder kan ik best begrijpen dat mensen niet het cynisme in de cheesy uitwerking herkennen/kunnen waarderen. Jammer voor hen.
finalman
Verlang al naar het 3e deel, waarbij Casper Van Dien terugkeert als Johnny Rico
Deel 2 was al slecht genoeg... Hopelijk komt de 3e in de buurt van het 1ste deel maar ik vrees ervoor...
BoordAppel
Als je dat wel ziet is het naast een goede actiefilm trouwens ook een geslaagde komedie.
Ik moet deze film toch snel eens op DVD kopen.
Carcamel
Maar als Verhoeven zoon wereldwonder is verklaar Showgirls dan eens.
Wat is de diepere betekenis achter deze film?
Quido
Wie zegt dat Verhoeven een wereldwonder is? Waarom zien mensen altijd alles in extremen?

Starship Troopers: Traitor of Mars
2017