• 9.377.559 stemmen

Met onder meer: Casper Van Dien, Dina Meyer en Denise Richards

Releasedatum: 8 januari 1998

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Starship Troopers

"The only good bug is a dead bug."

In het nieuwe millennium wordt de mens geconfronteerd met de dodelijkste vijand aller tijden... een intelligent ras van buitenaardse wezens. Sommigen zijn negen meter hoog, anderen kunnen vliegen, maar allemaal zijn ze in staat om ieder levend wezen op aarde te vernietigen. Dan verschijnt de jonge Johnny Rico, een onverschrokken vrijheidsstrijder die zich aansluit bij een elite-eenheid van de infanterie. Zijn bloedmooie vriendin Carmen wordt opgeleid tot een eerste klas gevechtspiloot - maar wordt tegelijkertijd ingepalmd door haar vlieginstructeur! De Troopers gaan op weg naar de thuisplaneet van de buitenaardse insecten, waar een grootscheepse intergalactische oorlog op het punt staat uit te breken. Hun missie: de mensheid redden van de ondergang.

Johnny D. Rico

Private Sugar Watkins

Biology Teacher

avatar van swankel

swankel

aan sommige mensen op eerdere pagina's kan je echt lezen dat zij niet het bijzondere van deze film snappen.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

swankel schreef:

volledig mee eens .

avatar van JoeCabot

JoeCabot

swankel schreef:

ik heb trouwens een welverdiende 4.5* gegeven

Ondanks dat ik één van diegene ben die dit een gewone actie/SF film vind, vind ik hem erg goed. Maar wat is er dan zo speciaal aan?

avatar van Reinbo

JoeCabot schreef:

De film is een sterke satire op het (militair) buitenlands beleid van de VS. Kijk maar een hoe enkele jaren later de Amerikanen vol trots en zelfvertrouwen naar een vergelegen land trokken om daar let's kick some ass te gaan plegen.

Ik kan je erg het audio commentaar van Verhoeven tijdens deze film aanraden, daar ligt hij al zijn dubbele bodems toe, terwijl de schrijver van de film hem voor gek verklaard en zegt dat het (voor hem) een gewone actie film is.

avatar van Quentin

Quentin

Daarnaast zijn er ook veel overeenkomsten te vinden met het Nazi-regime in de jaren '30 & '40 .... (een van de weinige dvd's die ik meer met audio-commentaar dan zonder heb gekeken)

avatar van Kevin13

Kevin13

een supermooie actiedrama.

ik heb hem vandaag nog eens gelezen.

Normaal zou ik hem een 3.5 gegeven maar de bugs en de andere special effects doet er een half puntje.

4.0

avatar van finalman

finalman

goh, is het al 9 jaar geleden dat ik hem voor het laatst gezien had? Daarjuist heb opnieuw bekeken, echt vet

Wel jammer dat het einde wat flauw is, het kon 'gewelddadiger' zijn

Alhoewel het al weer bijna 10 jaar geleden is dat deze film uit is gekomen, verbaasd hij me elke keer weer. Na hem 6x in de bioscoop te hebben gezien en daarna nog diverse malen op dvd, blijft hij boeien. De muziek (Basil Poulidouris), De regie (Paul Verhoeven) en natuurlijk Denise Richards en Dina Meyer zijn een goede combi (Casper van Dien valt tegen.......). De arachnids en consorten komen ook beangstigend en realistisch over. Al blijven de flashbacks naar Dougie Houser (Carl) wel even hangen. Dus al met al een heftige film die mij honderden dollars aan merchandise uit amerika hebben gekost ! Ben echter wel weer een verzameling rijker. Voor mij een dikke 4*.

avatar van HeatWave

HeatWave

Ondanks de mooie verschijning van Denise Richards vind ik dit toch een beetje matige film.

Paul Verhoeven heeft wel interessantere films geregiseerd.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Gisteren voor de zoveelste keer nog eens gezien en weer onder de indruk!

Wat is dit een goede film!

Er zit echt vanalles in: humor, romantiek, actie, ruimteschepen, vieze beesten, bloed & goor, een boodschap,... Een complete film m.a.w.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Geniale film blijft dit

avatar van Obiwan

Obiwan

Een woord:

SCHITTEREND !!

of zijn dat nu drie woorden.

avatar van Infected

Infected

Tsja.. die dubbele 'bodem' vond ik eerlijk gezegd nogal erg flauw. Beetje als het zeggen van iets wat iedereen al weet.

Als je dat dan doet, dan heb ik liever dat je 't duidelijk doet zodat je tenminste je statement maakt. Voor mijn part confronterend. Maar dit vond ik veel te subtiel. Wat te merken is aan het feit dat 't op elke pagina uitgelegd moet worden.

Maar ach.. best vermaakt. Lekkere actie en de zeer subtiele boodschap waren genoeg om 't toch nog op een 2.5* te zetten.

avatar van SilverGun

SilverGun

De Nazi-uniformen, propaganda filmpjes en de houding van de personages m.b.t. de oorlog tegen de insecten, subtiel?!

avatar van Vinokourov

Vinokourov

SilverGun schreef:

Als kleine Vinokourov in de bios toentertijd, zag ik duidelijk de parallellen tijdens die reclamefilmpjes en vond ik ze erg vermakelijk . Volgens mij wordt dit echt een cultfilm.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Geweldige film heb ik dit altijd gevonden. Meerdere malen met plezier gekeken.

avatar van cornelis

cornelis

Amerikanen in Gestapo-uniformen...Subtiel???

avatar van Stephan

Stephan

Trademark van Verhoeven toch... subtiliteit...

avatar van ChielB

ChielB

Denise Richards is altijd al een goed argument om te kijken , maar het blijft een geweldige film. Gewoon lekker onderuit zakken en vermaak zonder al teveel denkwerk.... Vlotte film met prima actie. 3.5**

avatar van erwku

erwku

ChielB schreef:

er is genoeg om over na te denken, maakt de film nog beter!

avatar van FullMoon

FullMoon

Politiek of geen politiek.... de film blijft oppervlakkig. Verhaal is niet boeiend. Te veel actie. Er wordt alleen maar geschoten... en dat stukje waarin die soldaat op de rug van die grote insect sprong om vervolgens een gat te maken en een granaat in te gooien vind ik echt triest... Toch wil ik de film niet als een bagger film beschouwen. De effects waren goed en het zag er niet te fake uit. 2,5 ster.

Volgens mij heeft iedereen hier zo geweldig commentaar gegeven omdat men sympathie heeft met de Nederlandse regisseur... hij is van ´ONS´!!!

avatar van Quido

Quido

FullMoon schreef:

Dat is in dit land eerder andersom: juist kritisch kijken naar iets wat van 'ons' is.

avatar van Kasper

Kasper

Wat een poepfilm, als het niet van Verhoeven was had ie veel lager gescoord. Serieus, slechte effects met B-acteurs als Richards en van Dien. Meer objectieve beoordeling graag!!!

avatar van Stephan

Stephan

Kasper schreef:

Beoordelingen zijn nooit objectief... In brilsterkte heb je ook verschillen...

avatar van mister blonde

mister blonde

Bovendien scoort de film op imdb nagenoeg hetzelfde (als je het om rekent). Zijn ze daar net zo subjectief omdat Verhoeven een Nederlander is?

avatar van Wouter

Hij scoort daar ietsje lager.

avatar van RicoNC

RicoNC

iets te over de top en te nep, slechte effecten... als je goed kijkt zijn de mensen en insecten duidelijk van echt en computer gemaakt te onderscheiden.

Wat me met name opviel is dat de insecten in het begin moeilijker te doden waren dan later in de film?

maar dat zal wel aan mij liggen...

een zeer voorspelbare film... na 10 min had ik het einde al geraden... de 2 tortelduifjes kwamen weer bijelkaar.

avatar van djerk_Corleone

djerk_Corleone

Ik vind de special effects sterk terwijl animatie toen nog in de kinderschoenen stond. ondanks dat het acteerwerk te wensen overlaat blijft de film overeind staan als een huis. het klopt gewoon. Paul Verhoeven is altijd meester in sfeer in bouwen in een film. 3,5*

avatar van cornelis

cornelis

B-acteurs

Ook daar zie ik een goede reden voor bij deze film.

Het heeft mij altijd verbaast dat zovelen de hyperbool lijken te missen, of er niet gevoelig voor zijn ofzo.

avatar van Reinbo

RicoNC schreef:

Daar ging het ook echt om.