• 9.377.078 stemmen

Met onder meer: Casper Van Dien, Dina Meyer en Denise Richards

Releasedatum: 8 januari 1998

• Disney+ Bekijk via Disney+

Plot Starship Troopers

"The only good bug is a dead bug."

In het nieuwe millennium wordt de mens geconfronteerd met de dodelijkste vijand aller tijden... een intelligent ras van buitenaardse wezens. Sommigen zijn negen meter hoog, anderen kunnen vliegen, maar allemaal zijn ze in staat om ieder levend wezen op aarde te vernietigen. Dan verschijnt de jonge Johnny Rico, een onverschrokken vrijheidsstrijder die zich aansluit bij een elite-eenheid van de infanterie. Zijn bloedmooie vriendin Carmen wordt opgeleid tot een eerste klas gevechtspiloot - maar wordt tegelijkertijd ingepalmd door haar vlieginstructeur! De Troopers gaan op weg naar de thuisplaneet van de buitenaardse insecten, waar een grootscheepse intergalactische oorlog op het punt staat uit te breken. Hun missie: de mensheid redden van de ondergang.

Johnny D. Rico

Private Sugar Watkins

Biology Teacher

avatar van raymon

raymon

Ik vond het een goeie film , wat het verhaal betreft heel goed, boeiend niet wat we normaal verwachten van Verhoeven maar heel goed. De specail effects zijn heel goed, soms tegenvallend maar soms heel erg goed zoals aan het einde met die dikke brein worm. Ik vond er veel actie in zitten en het had een hele goeie look, voor mij een beetje te amerikaans, ook niet verwacht van Paul verhoeven .

Het verhaal laat zien wat al vaker is gebeurt in onze geschiedenis voor Afganistan en alles het is een soort When trumpets fade en All quiet on the western fornt maar dan in een alien jasje vind ik!

4.5 om hij goed is en van PAUL vehroeven is ***

• 20220 berichten

3,5 * Lang niet meer gezien, maar ik was toen redelijk onder de indruk van al het geweld en de special effects.

Ik was ook redelijk ondersteboven van Denise Richard, wat een lekk...... Maar goed, goed product van Paul Verhoeven.

Ik ben benieuwd wat ik er nu van zou vinden. Ben bang dat ik niet meer onder de indruk zal zijn.

avatar van Stephan

Stephan

Probeer voorbij het poppesmoetje te kijken en zie de politieke aanklacht... dan kruipt het cijfer wel wat hoger dunk me.

Stephan schreef:

Ik beoordel de film ook niet naar aanleiding van Denise Richards, hoor. Ik kijk eerder naar haar acteerprestaties dan naar haar uiterlijk. Maar haar uiterlijk mag er wel wezen

avatar van Werwolf

Werwolf

Beter dan haar acteerprestaties iig

avatar van D-ark

D-ark

3,5 geweldige special effects en geweld dat stuk met die hand brrrrrrrrr.

Werwolf schreef:

Beter dan haar acteerprestaties iig

Inderdaad...

avatar van pablo petresco

pablo petresco

Verhoeven heeft goed naar Riefenstahls Triumph Des Willens gekeken. Hij zet trouwens ook de conservatieve machtswellustige Amerikanen te kakken met deze film. Verhoeven, jij snapt het pas echt!

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Vette, stoere film.

Beetje raar verhaal, maar ja, het is science-fiction.
Ik heb de dvd thuis en heb hem bekeken met audiocommentaar van onze Nederlandse trots Paul Verhoeven.

Deze film is niet alleen schieten, ruimteschepen, stoerdoenerij en vliegende ledematen van jonge twintigers. Verhoeven heeft toch zijn bedoelingen gehad met deze film.

Zijn film is gedeeltelijk gebasseerd op de Amerikaanse politiek. Hij vindt dat de Amerikanen altijd hetzelfde reageren qua oorlogsvoering. De arachnids vallen de aarde aan me behulp van een komeet, en metteen wordt er een operatie op touw gezet dat een einde zou betekenen van de arachnids. Defensie valt met arrogantie aan, dat het hun wel zal lukken, deze infrieure wezens te vernietigen. Maar achteraf blijkt dat dit insectenras toch wel redelijk intelligent is.

Een ander opvallend punt in de film is dat we in het begin tieners en twintigers zien in een goede tijd, misschien wel de tijd van hun leven. Onder invloed van propaganda "Federal Network" van bijvoorbeeld "The Mobile Infantry" gaan ze dienst nemen. Daaraast zijn er ook verschillende voordelen aan verbonden, je bent dan officieel een citizen als je diensttijd erop zit. Maar hun leven verandert drastisch als ze in dienst gaan. Het begint al met de ietwat sadistische drill-instructor Zim, het eindigt met veel dode kameraden. In dienst gaan is wel meer dan alleen stoer doen.

Johnny Rico is ook een voorbeeld, hij is een jongen die vanwege Carmen Ibanez in dienst gaat. Om stoer over te komen. Hij komt er later achter dat hij fout gehandelt heeft, en per toeval ontstaat de aanval van de arachnids. Johnny is nu zijn familie en thuis kwijt. Nu is hij wanhopig om te blijven. En uiteindelijk ontwikkelt hij zich in The Mobile Infrantry.

Er zijn nog veel meer elementen te ontdekken, maar genoeg erover.

"Would you like to know more?"

avatar van shaquille

shaquille

zotte film. Verstand op nul en bugs afknallen. Beste manier om promotie te maken is blijkbaar het leger. Als er iemand opgevreten wordt, dan ben je ineens sergeant of luitenant en ga zo maar door Vond best wel te pruimen

een 4

avatar van NightWolf

NightWolf

Lekker fimpje. De wezens vond ik verrassend goed gemaakt voor in die tijd. Nu kan het natuurlijk allemaal beter

Voordat ik deze film zag volgde ik de tekenfilmreeks die ook niet min was.

Zeker 4* waard!

avatar van SilverGun

SilverGun

NightWolf schreef:

Ik vind de Arachnids anders nog steeds de meest overtuigende CGI creaturen ooit. Die karakteristieke CGI 'glans' die de boel zo fake kan maken in veel films, past in dit geval perfect bij de weergave van het uitwendige skelet van zo'n beest.

avatar van Thomas83

Thomas83

Goede film.

Er wordt een vrij onrealistisch toekomstbeeld neergezet, maar dat is niet onprettig. Leuk om te zien hoe Verhoeven (net als in Robocop) een tijdsbeeld probeert te schetsen door middel van journaalflitsen.

De special effects zien er ook prima uit, en de film zit wel vol geweld, maar dat draagt bij aan de film.

Er zitten ook wat spannende en goede oorlog-scenes in de fim, en de film bevat ook een vleugje romantiek en humor, wat de boel ietsje luchtiger maakt.

Ook heel leuk dat Denise Richards in de film speelt. Ik vind haar een van de mooiste actrices, en heb een beetje een zwak voor haar.

Starship Troopers is gewoon leuk kijkvoer. Ik heb me geen moment van de ruim 2 uur dat de film duurt verveelt.

Thomas83 schreef:

Er wordt een vrij onrealistisch toekomstbeeld neergezet

Geestig. Ik denk dat ik wel snap wat je bedoelt, maar deze film is natuurlijk profetisch gebleken.

avatar van Stephan

Stephan

cornelis schreef:

...deze film is natuurlijk profetisch gebleken.

Ik denk dat er een hoop mensen zijn die dat aspect van de film totaal ontgaat. Het 'wel doorhebben' van wat Verhoeven hiermee wilde zeggen zorgt voor 2 extra sterren...

Stephan schreef:

Ik denk dat er een hoop mensen zijn die dat aspect van de film totaal ontgaat.

Ik heb dat ook gemerkt. Heel vreemd, ik vind het een glasheldere hyperbool.

avatar van Waku

Waku

Typisch Verhoeven filmpje.

Lekker geweldadig .

En dan wel dusdanig dat het op het randje is voor de Amerikaanse film keuring.

avatar van Lancher

Lancher

• 1914 stemmen

Geweldige film! Ik heb de film al zo vaak gezien en elke keer beland hij opnieuw in de dvd speler:D. Een lekkere dosis sci-fi samen met een goede cast.

Een dikke 5/5!

avatar van euroburger

euroburger

Sexy vamp Denise houdt mijn arm verdacht stevig vast om maar niet aan het zappen te kunnen slaan, ik wist niet dat er zo'n dun lijntje zat tussen verleidelijke opwinding en pure verveling. Ik heb op zijn tijd niks tegen american power movies, maar zoals altijd zijn deze krankzinnig onwerkelijk, doorzichtig als een politicus en last but not least: altijd weer de 13e in het dozijn

euroburger schreef:

Ik denk dat te verdedigen valt dat deze film (ongewild) profetisch is gebleken. Tot welk dozijn andere films reken jij deze film dan?

Prudh

Ha, misschien wel films als Totall Recall. Ook zo'n heerlijke over over the top action flick... En tuurlijk is ST onwerkelijk, het is niet voor niks science fiction

avatar van Reinbo

euroburger schreef:

Misschien de dubbele bodem gemist......? De film geeft een uitermate synische blik op de buitenlandse politiek van Amerika (verpakt als entertaainment) en kwam een paar jaar voor het debacle in Irak uit.......

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Lekkere actiefilm, blijft leuk om naar te kijken. De dubbele bodem zal me een rotzorg zijn. Gewoon insecten afknallen; dat is waar het over gaat. 3.5* waard.

avatar van SilverGun

SilverGun

avatar van Werwolf

Werwolf

Lord Flashheart schreef:

Starship Troopers is een geweldige film. Vooral de perfecte zwarte humor die in deze film zit. Het is ook een beetje een persiflage op de tweede wereldoorlog en de film drijft de spot met de Amerikaanse mentaliteit. Vooral op het gebied van wapenbezit. Deze film laat ook zien dat onschuldige jongeren totaal niet weten wat hun te wachten staat als ze in het leger gaan en in een oorlog ten strijde moeten trekken. Dat wisten de Duitse Nazi jongeren ook niet. Paul Verhoeven staat gewoon garant voor een goede film.

Carmen Ibanez schreef:

Paul Verhoeven staat gewoon garant voor een goede film.

Ik vind dit echt een zeer toffe film, heerlijke pulp, maar om nou te zeggen dat Verhoeven garant staat voor een goede film gaat wel ver

avatar van Rancid

Rancid

Geweldige film. Lekkere makkelijke science fiction met prachtige monsters, vechtpartijen en hier en daar zelfs wat gore. Maar vooral de kritiek die er in zit is geweldig, die kan je gewoon niet missen. Ook zitten er hier en daar verschrikkelijke cliché Holywood zinnetjes in waar ik erg om moest lachen. Verder vond ik de acteurs erg goed als je de film ziet als leuke satire. Ik heb vooral erg genoten van Clancy Brown (die ik als aardige en rustige dominee uit Carnivale kende) als een over de top ontaarde rotzak van een sergeant. Niets dan lof voor dit prachtige werkje van onze eigen Verhoeven. 4,5*

Rancid schreef:

en hier en daar zelfs wat gore.

Haha heb je de Duitse TV versie gezien ofzo? Er zijn weinig films waarin het gore zo massaal over je beeldscherm spat

Rancid schreef:

Heb je The Shawshank Redemption nooit gezien?

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

deze film is heel goed.

hij is veel beter dan de tweede .

ik heb hem al een paar keer op de tv gezien.

hij is best goed en daarom geef ik hem een goede 3.5

vooral voor de spacial effects