• 9.387.030 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Dat wordt elke dag gezegd (geschreven en gelezen) maar niemand luistert ernaar..

avatar van Timey

Timey

Anakin01 schreef:

Wat een lelijke degoutante film!

Had hier pakken meer van verwacht aangezien de hoge waardering.

Is een afschuwelijk lelijk verhaal en alles wat in die badkamer gebeurt trekt ook al op niet veel...:S

***

Dat was mijn vaders's reactie, maar ondanks de toch hoge score heb ik hem toch gehuurd, en moet zeggen dat ik niet teleurgesteld was! Is best wel een goede film, wat erg natuurlijk: (benen doorzagen, in magen peuteren) Maar dat maakt het juist een van de Betere horrors!!

***,5

avatar van ChielB

ChielB

Briljante horror.

Vaak heeft een thriller een goed verhaal, maar te weinig spanning en heeft een horror wel de spanning, maar geen verhaal.

Saw is eindelijk eens een soort thriller/horror-combi met het goede van beide genres.

Een beetje luguber, genoeg spanning en prima neergezet..... sublieme film.

En tja, dat mensen zich aan de 'echtheid'/haalbaarheid van bepaalde dingen in de film gaan storen......vrij onnodig. Een film blijft een film natuurlijk..... De vreselijke uitspraak "dat kan toch niet" is ontzettend eng al als film-liefhebber. Zo kan je elke film wel om zeep helpen.

Saw is gewoon een sterke film, voor de fans van de/het genre(s).

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Niemendalletje van een film. 1 keer gezien en dan weer snel vergeten. Het verhaal blijft niet hangen. Ook zo cliché om dan gelijk een 2e deel er aan te plakken. Wordt het verhaal heus niet sterker van. Is het wachten na Saw 2, op Saw 3? Wat een verrijking zou dat zijn! (Neen!!!!)

Ik vind de DVD-box er wel heel pakkend uitzien, mooie vormgeving. Ik geef 2.5-sterren.

avatar van mr,x

mr,x

een vette film.

geef hem 4*

het is weer wat anders

avatar van nevadagoor

nevadagoor

Ik vind SAW 1 een prima film,niks om af te kraken! Deel 2....Ja daar zeg je wat! gewoon geen (....) aan!!

avatar van Agony

Agony

• 1985 berichten

Dennis Evahi schreef:

wat heeft dat met het verhaal van deel 1 te maken dan???

avatar van boerenpummel

boerenpummel

Heel goede film, die constant spannend blijft, alhoewel er toch wel wat mindere punten zijn Als je je hier echter niet teveel aan ergert is het een fantastische film.

**** op *****

avatar van Dead01

Dead01

• 1983 stemmen

boerenpummel schreef:

**** op *****

Wat vind je dan zo mindere punten en deze film want heb die nu niet echt gezien daarmee deze vraag;-)

avatar van Nomak

Nomak

Dead01 schreef:

Het enige grote minpunt dat ik heb kunnen vinden is dat die vrouw niet schiet als ze de kans heeft.

Je herinnert je waarschijnlijk de scéne wel. Een verschrikkelijk cliché dat je wel vaker in films tegenkomt.

Maar dat kan voor mij de pret niet drukken, het is en blijft een topfilm.

avatar van _48_MX_

_48_MX_

Mensen die het kijken van Saw niet willen verpesten, selecteer dan deze tekst niet !!

Als Doctor Lawrence Gordon 1 van de 2 sigaretten weggeeft ( en dat Adam dan doet als of hij dood is )...Dan moet je eens later opletten in de film, dan is de tweede sigaret ineens terug ...

Echt een foutje in de film...

avatar van Black Math

Black Math

O jeeeh, het hele plot klopt nu niet meer

avatar van Dead01

Dead01

• 1983 stemmen

Nomak schreef:

Maar dat kan voor mij de pret niet drukken, het is en blijft een topfilm.

Kan me de scene wel herinneren maarja had daar nu niet echt een min punt van gemaakt:-).
Vind de film zo goed en na 2 keer kijken vind ik gewoon geen min punten daarom ook dat hij zo goed is:-).
Moet wel eens dringend deel 2 zien.
Van da sigaret niet opgelet,damn waarom zie jij dat nu :-p

avatar van Fish

Fish

Geweldig film vooral dat eind is schitterend goede opgebouwde spanning en verassend tot het eind kan niet wachten op het vervolg. Pluspunt is dat er ook is de kans wordt gegeven aan wat minder bekende acteurs 4,5 ster

avatar van Sl0ppetje

Sl0ppetje

Dit is zeker de beste film die ik ooit gezien heb. Het is welliswaar niet een super enge film, ondanks bepaalde schrikmomenten, maar zeker de 5 sterren wel waard.

Goed begin, het verhaal blijft de hele film boeiend en het einde is helemaal geweldig!

avatar van Fianosther

Fianosther

Jigsaw wordt mooi neergezet, goed verhaal en de originele en angstaanjagende spelletjes maken dit een zeer vermakelijke film.

avatar van Tun-89

Tun-89

Dit is écht een van de beste en spannendste film die ik ooit gezien heb!! De eerste keer dat ik 'm ging kijken werd ik wel een beetje bang, want hij is best eng, met al die angstaanjagende spelletjes, en er zitten ook best wat schrik momenten in. Top film.. Ik zie hierboven dat mensen ook minpunten hebben gevonden, ik niet maar daar let ik niet egt op eigenlijk wie kan mij vertellen wat bijvoorbeeld al een minpunt is in Saw??

Verder ík vind m echt super, de hele film, en het verhaal en ook dat hij eigenlijk mensen helpen wil, Tsjha klinkt raar maar toch..

Prima film, heb me erg vermaakt, en ben heel benieuwd naar Saw 2

* 5

avatar van kaketoe

kaketoe

Leipe film, ga zo Deel II kijke

avatar van *Hasjj*

*Hasjj*

Gatverdamme... ik vind deze film echt BRAK!!.. kan je niet een beter onderwerp verzinnen als regiseur...

NIET MIJN FILM....

avatar van maartenuil

maartenuil

Zieke shit zeg - SAW!

Had wel momenten waarvan ik dacht: schiet die zieke moordenaar nu maar af, aangezien daar 80 kansen voor waren.

Maar met een dosis spanning en een verrassend einde is dit zeker wel vermaak met n bijhoorlijke siddering.

avatar van Elendill

Elendill

Het is natuurlijk moeilijk om zoon film te maken.... Het is best leuk om hem een keer met een stel vrienden te kijken..... maar ik hou toch meer van comedie of fantasie....

avatar van mikoz

mikoz

Verlaagd naar 4.5*

Film is pakkend , uniek en erg ziek een film waar ik erg lang op gewacht had. Toch zijn er gewoon te veel minpunten voor een 5. Bijvoorbeeld de acteerprestaties.

Blijft dus een hele leuke film , maar kan toch niet tippen aan de achte top.

avatar van Doom

Doom

mikoz schreef:

Verlaagd naar 4.5*

Film is pakkend , uniek en erg ziek een film waar ik erg lang op gewacht had.

Horror op z'n best

mikoz schreef:

Blijft dus een hele leuke film , maar kan toch niet tippen aan de achte top.

Valt wel mee moet ik zeggen, enorm veel min punten kan ik niet opnoemen. Op elke film is wat aan te merken. De acteer prestaties waren gewoon van een degelijk acceptabel niveau, heb liever deze acteurs dan van die bekende als Brad Pitt die dan denkt dat de hele film om hun draait.

Als je het mij vraagt verdiend Saw dus wel degelijk een 5*, zelfs na een paar herzieningen blijf ik op die mening. Is gewoon een geweldige horror film, van ongekend hoog niveau.

avatar van Film-freaker

Film-freaker

Gister weer eens bekeken voor de 3de x en hij blijft geweldig.

De muziek van saw is btw zeer goed.

avatar van Remi

Remi

Waar staat de titel nou voor? Miscchien een stomme vraag, maar 'Saw' staat voor 'zaag', maar ook voor 'gezien'

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

Remi schreef:

Terwijl de slachtoffers alles proberen om nog in leven te bleven, ZIET Jigsaw alles.Misschien bedoelen ze dat met Saw of ''gezien''.

avatar van Film-freaker

Film-freaker

jigsaw betekent ook puzzle en niet alleen figuurzaag.

avatar van expert

expert

Zeer originele film, goedopgebouwd (uit flashbacks), hoe de karakters met elkaar te maken, egt geweldig gedaan.

Zeer meeslepend, goed acteerwerk. voor mij is het egt 1 van de beste films van de afgelopen jaren. Zeer creepy effect aan de film weten te geven,. En het is gewoon zeer vermakelijk!

En dat hebben ze nog met een low budget gedaan ook, aplaus voor James Wan.4,5*

avatar van offermans

offermans

Ik begrijp al die positieve geluiden niet. Ik vind in de film de acteurs niet echt goed. De film amuseert wel, maar echt goed ......nee. Ik vind "Silence of the lambs" en "Hannibal" veel beter. Ik geef de film een 3. Echt slecht ook niet.....

avatar van Eyesolation

Eyesolation

Wat een zwakke acteerprestaties! De film zou al een heel stuk sterker worden met beter acteerwerk.

Hier zat veel meer in!

Duidelijk een niveau of twee lager dan Seven en Silence Of The Lambs