• 9.385.499 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

John Kramer / Jigsaw

avatar van ellie

ellie

royj schreef:

weet iemand wanneer saw 2 hier in de bios komt?

Saw 1 was echt top!

Wat ik heb gelezen heb is dat ie met heloween dit jaar uitkomt in alle bioscopen wereldwijd.

avatar van Herisson

Herisson

Wanneer is Halloween altijd?

avatar van Mchoez

Mchoez

dit vond ik 1 van de beste films die er is damens en heren het verhaal van deze film is egt goed verzonnen. de regiseur van deze film heb het hoog in zn bol:P

avatar van TQRBO

TQRBO

Geweldige film!

origineel idee en zeer zeer verrassend einde.

genoten van deze bizarre zooi!

4,5

avatar van gekke soip

gekke soip

wrm staat ie niet in top 250?

SuperSideSwipe

Een film moet eerst 2 jaar oud zijn ofzo voordat ie in de top 250 mag.

avatar van Disk

Disk

Ok, wat mensen in deze film zien snap ik zeker niet. De moordenaar was verkleed als een verdomde Tovenaar!
De clue was echt bizar simpel, zo van: Wie is nu de moordenaar? Oh, dan maar deze kerel. Die paniek scenes met die spinnende camera gecombineert met de slechts mogelijke muziek maakten het gewoon frustrerent. Ik had de hele tijd het gevoel alsof ik naar een teen slasher zat te kijken.
En dat wijf met die helm??? en: yes...he helped me. Somige mindgames waren wel tof. daarom 1.5 ster.
Ik vond het idee goed. Maar de uitwerking extreem slecht.

SuperSideSwipe

Het was juist prachtig verzonnen om iedereen op het verkeerde been te zetten. Camera en muziek pasten goed bij de sfeer die ze wouden creeren, en ik volg je even niet over die tovenaar.

avatar van Disk

Disk

Ik weet echt niet hoe luide rock muziek aan spanning toe kan voegen. Die moordenaar had zo een rood glitter mantel aan, alsof die gozer uit een Dungeons & Dragons verhaal kwam. Het enige dat ik spannend vond was die scene waneer Adam met zijn camera door zijn huis sluipt.

avatar van forzaroda

forzaroda

Een van de betere horror-films van de afgelopen tijd!

Eenvoudig in elkaar bedacht, maar sterk verhaal, goed acteerwerk en een subliem slot!!

Echt een aanrader!

ellie schreef:
Er zit een behoorlijke fout in het begin van de film Adam en doktor hebben beiden een envelop met een tape erin die van adam is kurkdroog terwijl die een paar minuten daarvoor in de badkuip vol met water lag :S

De envelope kon niet nat zijn want Adam haalde `m uit een doorzichtig plastic zakje.

Eindelijk weer es een "enge" film waar je geboeid naar kan zitten kijken.

avatar van betekenis

betekenis

wow wat een film!!! Ik heb hem net bekeken. Ik vind hem echt goed.

Hij heeft veel overeenkomsten met de film 'se7en' maar ik vind deze nog beter!

Echt een aanrader voor mensen die se7en geweldig vonden.

avatar van obuma

obuma

hier wil ik niet teveel woorden aan vuil maken. Deze film is hetgeen we liever (qua prijs) niet meer tanken: SUPER.

Sterker nog: diegene die deze niet goed vind beschuldig ik van wansmaak ......

Al 2 keer bekeken en een derde keer volgt binnenkort en dat is zeker bij mij, een grote filmliefhebber, een uitzondering.

Omdat we niet meer dan 5 sterren kunnen geven, geef ik er 6.

Greetz Obuma

DRJeFF

Das nog eens een statement!

avatar van Reinbo

obuma schreef:

Als grote filmliefhebber zou je toch juist films vaker dan een keer willen zien.

Bovendien is Saw erbarmelijk slecht geacteerd. Dus als mensen het slecht vinden heeft dat niets met wansmaak te maken.

avatar van movielauxje

movielauxje

Weet iemand wanneer deze uitkomt op DVD?

avatar van stinissen

movielauxje schreef:

Weet iemand wanneer deze uitkomt op DVD?

Kijk boven de poster....

Deze film is echt een aanrader, ik zat echt aan de buis gekluisterd toen ik hem bekeek. Hij heeft inderdaad zoals eerder al gezegd is, wel een aantal overeenkomsten met se7en. Ik vind echter dat deze film wel meer spanning met zich meebrengt.

steffiepowerrr schreef:

Ik vind dit ook een topfilm, maar die vergelijking met Se7en is toch erg overdreven. Se7en is op alle gebieden sterker, vooral qua acteerprestaties. Wat toch einigsinds het manko was bij deze film. Maar heel de setting en sfeer zijn anders in beide films.

Deze film is een topper, maar Se7en is een legende, een van de beste 10 films ooit gemaakt.

avatar van Luke

Luke

Ik heb deze film vorige week pas voor de eerste keer gezien. Daar baalde ik van. Van werkelijk iedereen die de film al gezien had (en dat waren er erg veel), hoorde ik dat het echt een enorm vette film was. In alle opzichten. Hij werd vergeleken met Se7en. Ik had me er dus heel erg veel van voorgesteld. Dan valt een film vaak tegen, zo ook deze. Al is het relatief. De vergelijking met Se7en vind ik enigszins terecht. De sfeer die gecreëerd wordt, het 'spelletje' tussen de moordenaar en de politie, de gruwelijke daden van de moordenaar en het verrassende einde zijn daar voorbeelden van.Het regelmatig slechte acteerwerk (met name van Docter Gordon) was erg jammer, alsmede de clichés (brandalarm op de tape, het touw dat Alison loskrijgt wanneer ze vastgebonden is, het vechten en het afpakken van het pistool van Zepp door Alison).
Ik vind de vergelijking met de film Don't Say a Word ook op zijn plaats. Zo is de 'bad guy' ook aanwezig in het huis van de vrouw en dochter van de hoofdrolspeler (slachtoffer), wordt er (onrealistisch) gevochten door de vrouw en de bad guy.
Voorts vind ik de stukken waarin de sleutel en het bandje naar de (ont)vangende Adam werden gegooid erg irritant, heel geforceerd. Gooi gewoon in de handen en vang, zou ik zeggen. De scène op het politiebureau, de verklaring van Amanda, is ook compleet irrealistisch. Alsof ze een in werkelijkheid zomaar anderen de verklaring van een overlevende van zulk een zaak laten horen. Ook zet ik mijn vraagtekens bij het feit dat het 'lijk' in het midden van de kelder zulk een lange tijd stil kan liggen, zonder dat Doctor Gordon en Adam er ook maar iets van merken. Tot slot vraag ik mij af hoe de foto van Zepp, die tuurt door het raam van familie Gordon, in de toiletbak in de kelder terecht komt. Deze foto is niet zoals alle anderen gemaakt door Adam... Maar dit zijn slechts futiliteiten die voor mij eigenlijk niets aan de film hebben afgedaan.
Al met al vind ik het een hele gave en aparte film. De sfeer is lekker scary en de 'grapjes' van Jigsaw vind ik leuk bedacht. Toch heb ik ergens het idee dat er meer uit te halen viel, maar het is moeilijk om te zeggen hoe en wat precies. Misschien dat dat volgt in Saw II. Het einde van deze film is wel erg sterk, vooral t.a.v. Zepp. Aan de andere kant geeft een open einde mijns inziens een onbevredigend gevoel, maar omdat er een vervolg aankomt, valt dat nog wel te overzien. Ik geef Saw een goeie 4*.
Ad: Wat trouwens misschien leuk is om te weten; als je de tape-opname die bestemd is voor Doctor Gordon nog een hoort, hoor je dat Jigsaw op een gegeven moment hoest. Hieruit zou afgeleidt kunnen worden dat de patiënt in het ziekenhuis met longkanker (Paul) Jigsaw is. Dat merkte ik op tijdens de tweede keer dat ik de film zag.

avatar van Rene1971

Rene1971

Waanzinnig goede film. Heb hem al 3 keer gezien, en hij verveelt nog steeds niet.

Kijk helemaal uit naar het tweede deel. De trailer zojuist gezien. Ziet er ook weer spooky uit. Ben benieuwd of hij net zo verrassend is als het eerste deel.

avatar van stan

stan

Waarom geef je dan eerst een 0.5 en dan ineens 5*

avatar van bmwdiel

bmwdiel

Zeer goede film met een verassend einde waar je totaal geen rekening mee had gehouden.. Voor mij 4 *en!

avatar van rOxx

rOxx

Saw is een hele goede film ... hij is goed uitgewerkt en heel slim bedacht. Er is nog geen enkele film die op deze film lijkt .. hij is egt gewoon heel goed !!

avatar van obuma

obuma

Reinbo schreef:

Je hebt mijn bericht niet goed gelezen Reinbo. 3 * een film bekijken is voor mij een uitzondering, dat schrijf ik.

Sommige films kijk ik 1, hele goede 2 en superfilms (waar ik elk detail probeer te begrijpen) 3 keer. Deze (voorlopig) toch denk ik geen 3e keer. Het is de plot die het 'm doet, en die staat te vers in mijn geheugen.

Dat van wansmaak was natuurlijk een geintje, dat snappen de meeste lezers hier. En wat dat slechte acteren betreft, ik vind dat zwaar overtrokken.

Ondanks het voorgaande : een derde keer sin-sity volgt absoluut !

avatar van MFEO

MFEO

Dit is de 1e film van Production Company "Twisted Pictures".

Er staan inmiddels 3 films van deze maatschappij in de planning. Zullen gezien de naam van de maatschappij te zien wel allemaal van zelfde genre zijn.

1. Saw (2004)

2. Saw II (2005) Najaar in de bioskoop.

3. Silence (2006)

4. Catacombs (2006)

avatar van otherfool

otherfool

Een klein en geweldadig pareltje die uitgebreid leentjebuur speelt (met name bij grote broer Se7en), maar het mag de pret niet drukken. Een ijzingwekkend gegeven, sterk spel en een mooie, voor mij onverwachte ontknoping.

Een nieuwe Se7en is het niet, één van de betere thrillers sinds die klassieker wél. 3,5*.

avatar van Rene1971

Rene1971

eerste keer stemmen op de site... voor ik het wist drukte ik op 0.5

Heeft iemand een tip over hoe ik deze kan verwijderen..?

stan schreef:

Waarom geef je dan eerst een 0.5 en dan ineens 5*

DRJeFF

Gewoon opnieuw je stem uitbrengen.

SuperSideSwipe

Begin me een beetje te ergeren aan die vergelijkingen met Se7en. Slaat nergens op, een iemand heeft die film erbij gehaald en nou blijft het hangen.