• 9.380.252 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Amanda Young

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

niekburnnn

dit is een hele goeie film. met verrassende plot wendingen! het is echt een aanrader wachten op deel2 4,5*
Saw wordt vergeleken met verschillende films(se7en). ik zag zelfs een stukje titanic.
wanneer die dokter weg gaat bij adam om hulp te halen, zegt hij met zijn bleke gezicht. "ik kom terug dat beloof ik je'' wat leonardo ook zei toen hij aan dat vlot hing.
kan iemand mij ook uitleggen hoe die man die tussen hun in lag ineens weer kon leven? of moest hij spelen dat hij dood was? en waarom vermoord hij adam?

Dunno schreef:

Alleen dit, wat heeft die fotograaf jongen verkeerd gedaan in ze leven om daar te zijn?

En het klopt toch dat hij daar achter blijft en als enige dus niet overleeft?

Graag antwoord op deze 2 vragen

hij hielp de politie mee met foto´s maken.
en hij wordt daar alleen achter gelaten door die kale man maar wat is dat voor iemand hij komt die dokter dan ook nog wel tegen want die liep niet zo hard meer, wat doet hij daar mee? misschien had die man ook spelregels gekregen.

avatar van Thorak

Thorak

Geweldige film!

Heel erg verrassend einde.

Deze film deed me aan 2 andere films denken: "se7en" en de Cube trolgie.

Erg beklemmede sfeer en niet erg voorspelbaar.

Het feit of het nou om een lowbudget film gaat of niet vind ik in dit soort films niet uitmaken, de sfeer word er juist beter door.

In plaats van veel exotische ruimtes juist veel schimmige en smerige ruimtes doen deze film veel goed!

avatar van Thorak

Thorak

tj666tj schreef:

De rol van Morgan Freeman was niet nodig. Als die er niet inzat maakte dat voor de film niets uit.

Waarschijnlijk vond de regisseur dat ook want ik heb heel Morgan Freeman niet in deze film gezien.

avatar van yello26

yello26

top film

zo mogen er meer gemaakt van worden topie

avatar van mOOse

mOOse

Een combi van Se7en en Silence of the Lambs. Erg spannende film, met een geweldig plot (wat een zieke dingen bedenkt die moordenaar!), prachtig camera/montagewerk. Misschien iets te ge-ensceneerde locaties en een overacterende dokter, maar het past er in dit geval nog wel bij. 4,5*

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Liquid Xtreme schreef:

Sorry hoor, maar volgens mij klopt er niks van je opmerking. Ten eerste niet iedereen die een HAVO diploma heeft hoeft meteen intelligent te zijn!? Dus als je op de HAVO zit ben je intelligent? Ten tweede kan het ook zo zijn dat je gewoon goed kan leren en onthouden, maar dan hoef je toch nog steeds niet intelligent te zijn!? Intelligent is een breed woord natuurlijk, maar een HAVO leerling die intelligent is en een cursus kan volgen bij de LOI heeft niets te maken met een goede opmerking die Gurbe maakte.

Hap hap hap... Die opmerking van mij had een enigzins cynische ondertoon en ik dacht nog laat ik er voor alle zekerheid maar een smiley bij plaatsen dan komt het mischien wat beter door.

Bovendien Liquid vond ik de opmerking van Gurbe wel degelijk goed geplaatst want een aantal pagina's terug;

Madecineman schreef:

Zeker wel een spannende film dit maar de vergelijking met Seven en Silence of the lambs zoals ik hier regelmatig lees gaat toch niet geheel op (...) maar wat ik vooral mis is de psychologische uitwerking van de dader. Je komt als kijker niks te weten over zijn motieven.

Wat dat betreft moet deze film het toch echt meer hebben van de goor uitgewerkte scenes dan dat het een inteligente thriller is zoals beidde voorgenoemde films.

Mijn commentaar ging dan ook niet over de terechte punten van kritiek die Grube plaatste bij Saw. Ik maakte de opmerking vooral omdat een moordenaar natuurlijk best intelligent kan zijn maar als je aan het moorden slaat lijkt mij dat toch geen rationele overweging van iemand die zo'n fijne jeugd heeft gehad. Maw ik denk dat een moordenaar per definitie psychisch en mentaal niet helemaal fris onder de pet is.

avatar van Don Gertus

Don Gertus

tj666tj schreef:

De rol van Morgan Freeman was niet nodig.

Die was er dan ook niet.

avatar van argus

argus

niekburnnn schreef:
...kan iemand mij ook uitleggen hoe die man die tussen hun in lag ineens weer kon leven? of moest hij spelen dat hij dood was?
Dat is dezelfde kale man in dat ziekenhuis-bed die kanker heeft of voorwendt (en die bezocht wordt door de dokter en verzorger ZEP, nog in het ziekenhuis dus). Maar laten we het maar op voorwenden houden. Wie kanker heeft zou daar niet zo stil kunnen liggen volgens mij. En met drogering lukt het beter om jezelf stil te houden zoals ik al eerder gememoreerd heb.
niekburnnn schreef:
...en waarom vermoord hij adam?
Dat is de apotheose van het verhaal, de psychopatische moordenaar heeft zijn spelletje gewonnen en sluit de kelder voorgoed af, de plotline van het verhaal doet hij daarmee bewaarheid : geniet van het leven of je gaat kapot.
niekburnnn schreef:
...en hij wordt daar alleen achter gelaten door die kale man maar wat is dat voor iemand hij komt die dokter dan ook nog wel tegen want die liep niet zo hard meer, wat doet hij daar mee? ..
Die kale is dus clue-dader en heeft geen spelregels meegekregen anders hadden we dat wel gezien of gehoord. Dat hij de dokter dan inderdaad tegen zou komen als hij de kelder verlaat is weer een plothole.

avatar van Dunno

Dunno

argus schreef:

Spoiler
Die man met die maskers en die kinder fiets was Zep dus?

1 ding weet ik zeker, ik ga hem nog een keer kijken
Spoiler
Ook eens letten op dat die man in het midden met ze vingers trilde, wat ik had gehoord

niekburnnn

bedankt voor je uitleg argus! er zal ook nog wel meer duidelijk worden in saw2. en dat ze dan met ze allen met die moordenaar een spelletje gaan spelen.

avatar van mikoz

mikoz

Thorak schreef:

wuahaha LOL

avatar van Bone*Thugs

Bone*Thugs

Als het goed is zie ik hem morgen dus ben erg benieuw hoe die is

avatar van tessai

tessai

lijkt veel op andere films maar is toch wel zeker een avondje waard ....teh horror!

avatar van LeroyFCDB

LeroyFCDB

Nu pas in de bios ? Heb hem al sinds januari dit jaar

Maar dit is zeker een aanrader !! 4 ****

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

Die handboei/zaag combinatie is gejat van Mad Max; verder een zeer goede film.

avatar van Pkunk

Pkunk

Wat een einde.. de rest was ook wel aardig

4,5 *

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Gewoon een CUTfilm!

Hahaah... leuk woordgrapje al zeg ik het zelf.

Dat was dan ook ongeveer het enige gevoel dat ik aan deze film over hield...

De eerste helft was echt heel goed met die aanwijzigingen en alles maar het wordt op een gegeven moment gewoon lachwekkend allemaal vond ik...

2,5* meer niet

avatar van mc movie

mc movie

Ik vond 'm erg goed.

Maar dat ie nu pas in de bios komt!?

Errug verassende film. TOP!

avatar van zeus

zeus

Leuke zieke film maar tegen het einde kon het niveau niet worden vast gehouden. 3,5*.

avatar van NeoPhythe

NeoPhythe

Ik vond de film in 1 woord...Meesterlijk !

vooral het einde as gewoon Ge-Wel-Dig , je kon het bijna niet voorstellen hoe het afliep , zo misleidend

avatar van Dikkie Post

Dikkie Post

Coole film, met toch wel een aardig aantal schockerende momenten, en op het eind werd ik zelfs ff misselijk, nou dat is me eigenlijk sinds Seven niet meer gebeurt, dus 4,5 sterren van mij.

avatar van savi_7

savi_7

Jigsaw geeft zijn motief een paar keer bloot,hij heeft darmkanker en gaat daar dood aan, maar hij wil niet dood.en dan zijn er ook nog die mensen die niet dankbaar zijn voor wat ze hebben, en daar kan Jigsaw niet tegen. hij gaat dood aan kanker, en niemand die het wat boeit daarom ook de scene met Jigsaw in een ziekenhuis bed, omtelaten zien dat hij maar een nummer is die in een bed ligt.hij wil ze gewoon duidelijk maken wat het leven allemaal tebeiden heeft voor het telaat is.

las hier boven iets over dat Jigsaw zo lang op de grond ligt daar in die kelder,zoals ik de film nu twee keer gezien heb, denk ik gewoon dat hij daar gewoon eerste klas bij wil liggen en als hij er aan dood gaat, wat boeit Jigsaw dat nou HIJ HEEFT KANKER gaat toch wel dood zo zou ik denken als ik Jigsaw was

had hem eerst veelste laag cijfer gegeven gaat van een 4 na een 5

avatar van Hagele

Hagele

Herzien, stem verhoogd van 4 naar 4,5.

avatar van mr_noname

mr_noname

AAAAAAAAAHHHHHHH!! hij draait in de bios vanaf vandaag!!!

avatar van R9

R9

zeker een topfilm

maar deze film heb ik al bijna een jaar liggen :S

avatar van vampiregirl

vampiregirl

Hij lijkt me heel cool deze film ga hem nog zeker kijken. Ik had hem op de computer maar toen kon ik het niet kijken maar ja dandoe ik het wel in de bioscoop

avatar van Epitaph

Epitaph

Hopelyk geen afgezaagde Horror.

savi_7 schreef:

als de moordenaar daar op de grond ligt volgens jou wie kijkt daar dan mee via die camera en zegt kijk maar niet hier heen ik kan jullie niet helpen is dat dan die Zep. kan ik me niet voor stellen je gaat toch niet als normaal mens voor iemand werken die er dood bij ligt. en anders kan hij hem als nog wel dood schieten. conclusie ik denk niet dat die man die tussen hun in ligt die de moordenaar(jigsaw) is!!!!

avatar van www.goeie.tk

www.goeie.tk

zeus schreef:

What?? Het einde in deze film, kunnen vele regiseurs nog een voorbeeld aan nemen. Dit is tenminste een eind waar wat gebeurd (en nog onverwacht ook).