• 9.379.415 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van viciousElle

viciousElle

En dan staat de, tot dan toe dood gewaande, man in het midden op, trekt het masker van zijn gezicht, loopt naar de deur en trekt ze toe, waarbij hij 'Game Over' zegt. En op slag wordt het ons duidelijk dat dít Jigsaw was... Geweldig einde! De rest boeide me echter gewoon niet.

avatar van schram101

schram101

Tja, ik ben de zoveelste, maar: wat een einde..! Geweldig! Voor mij 1 van de beste ooit!

Hoewel het acteerwerk iets beter kon heb ik me er ook niet echt aan gestoord. De sfeer, het script het zit allemaal heel goed in elkaar! Heb het laatste deel in bioscoop gezien maar deze kon bij lange na niet tippen aan dit eerste deel! Heel goed!

avatar van Twannetjuh

Twannetjuh

schram101 schreef:

Hoewel het acteerwerk iets beter kon heb ik me er ook niet echt aan gestoord. De sfeer, het script het zit allemaal heel goed in elkaar! Heel goed!

Ik denk er precies hetzelfde over, vooral het einde is geniaal!!!!

****1/2

avatar van Yennick11

Yennick11

Absoluut de beste van de reeks, en daar hadden ze het bij moeten houden.

avatar van bild

bild

Zeker niet het origineelste verhaal maar als absolute horrorthrillerleifhebber is deze prent toch wel een groot hoogtepunt. De psycho in deze film is een van de beste ooit. Hoogtepunt in het genre, inmiddels een klassieker.

avatar van AmazingShikoku

AmazingShikoku

De originele Saw is een voorbeeld van hoe je met een klein budget toch een hele sterke film kan produceren die uiteindelijk een heel groot publiek bereikt. De film is het beste op gebied van psycholische horror die we in de laatste tien jaar hebben gezien.

De film houdt je enorm in spanning zolang je nog niet weet wie de dader is en alles wat je weet nog afhangt van 'Billy the doll' en het ook nog echt een horror gevoel geeft. Gelukkig wordt de punchline pas op het einde van de film weggegeven dus de film zal je heel lang aan je stoel kluisteren.

Het is jammer dat de franchise zo uitgemolken is. Ik vond de vervolgen stuk voor stuk allemaal te pruimen en ik heb ze allemaal zonder veel moeite uitgekeken maar de genialiteit van Saw en de periode waar Jigsaw nog onbekend en mysterieus was dat vond ik fenomenaal

5/5

avatar van sankji

sankji

Geweldige film ik had echt nooit verwacht dat hij die man op de grond zou zijn.
Goede special effects, acteurs, sfeer en licht... nou ja eigenlijk was alles goed uitstekende film

sankji schreef:

Geweldige film ik had echt nooit verwacht dat hij die man op de grond zou zijn.

avatar van schram101

schram101

Jemig, wat wordt je moe van die gasten he...

avatar van bild

bild

Karl van H. schreef:

Overigens vond ik de acteurs nou niet bepaald goed, doch dit terzijde.

In het begin zijn ze niet echt goed inderdaad maar daarna vond ik het wel goed geacteerd !

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Karl van H. schreef:

Overigens vond ik de acteurs nou niet bepaald goed, doch dit terzijde.

Nu is joun quote een Spoiler!

jumpstylemovie schreef:

Nu is joun quote een Spoiler!

Het vervelende is ook dat ik niet meer kan aanpassen of verwijderen; vervloekte MovieMeter ook!

avatar van frank92

frank92

Geweldig verhaal/film ben beniewt naar de volgend films!!

avatar van charmed one

charmed one

goeie film

avatar van hutchence

hutchence

Helaas moet het harder, enger, om mensen te bekoren en dan kom je op dit soort gruwelijke films uit.......

avatar van Kr!kke

Kr!kke

hutchence schreef:

Niemand verplicht je om er naar te kijken hé

hutchence schreef:

Bij Saw valt dat op zich nog wel mee; nergens komt de gore écht hard in beeld, en nergens heb ik de neiging gehad weg te kijken. Dat was wel anders bij rip off Captivity, die geen verhaal kent en slechts zoveel mogelijk goorheid in beeld brengt. Saw is vrij gruwelijk, maar heus niet zó gruwelijk.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Het begin van een zéér lange serie, wie had dit ooit kunnen voorspellen. Het werd een gigantische hit en het flakkerde zelfs het martelgenre in de horrorwereld weer op.

Terecht een hit! De spanning, de gruwel en vooral het verhaal met de sublieme ontknoping is top!

avatar van Honey87

Honey87

Geweldig film, gruwelijk gewoon, ook de volgende delen blijven spannend

avatar van eyeswideshut

eyeswideshut

dit is weliswaar de beste film van de Saw reeks.

deel 2 t/m 5 zijn gewoon slappe aftreksels van deel 1.

in dit deel zie je niet erg bloed, dus ik vond het gruwelijkheids-gehalte best wel meevallen. het zat hier meer in de subtieliteit. het bijna vermoorden van elkaar om weg te komen.

dat is de kracht van de film. het einde was ook echt goed. dit had je niet zien aankomen als je hem voor de eerste keer kijkt.

avatar van nl1sms

nl1sms

Dit is een klassieker... een van de beste films van de laatste tijd. jammer dat ze het zo doorzagen met deel 2 tot en met 5... alhoewel deel 2 ook best goed is.

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Saw.

Ik vond dit wel de beste van de saw reeks. Ik heb alleen dit deel en deel 2 en 3 gezien, verder ben ik niet gekomen.

Hier zit tenminste nog verhaal in. Het is een afwisseling van eng, spanning, bloed en drama.

Er werd niet overdreven goed geacteerd maar verder niet opgelet dus dan zal het wel gewoon goed zijn.

1 ding snap ik niet. Deel 2 en 3 heeft bijna niks te maken met dit deel. Tenminste bijna alles is anders. De personages zijn anders de verhaallijnen zijn ook anders. Je hoort ook niks meer van Dr. Lawrence Gordon, en van zijn familie ofzo. Wat is er nou met hem gebeurd? Het loopt allemaal niet zo goed in elkaar over. Een beetje vaag maarja.

Toch 3*

TragieStar.* schreef:

Wat zou je van Gordon moeten horen? Hij is simpelweg het zoveelste slachtoffer van Jigsaw, meer niet. Ik zou het juist slecht vinden 'm in elke film weer even op te laten duiken, of iets dergelijks. Wat mij betreft is 'ie gewoon doodgegaan nadat hij zijn voet afhakte.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Die zal uiteraard wel doodgebloed zijn. Hij ging hulp halen, maar dat zal die toch niet gered hebben?

avatar van TragieStar.*

nl1sms schreef:

Er komen er 8 !

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Klasse film, toen uniek in zn soort. Sterk verhaal, enge beelden, fantastische plot. Het idee om mensen zichzelf te laten vermoorden in hun strijd om vrij te komen, gruwelijk!

Jammer dat de sequels zo slechts zijn, hoewel deel 4 geloof ik weer wat weg had van dit eerste deel, of was het 3 of 5? Dat ik het niet meer weet zegt wel genoeg, deel 1 is gewoon zoals altijd de beste. Echt genoten hiervan

avatar van Queen-Bee

Queen-Bee

Heeeeeeeeeeeeeel spannend. Als plotfinder was ik bang dat de 'dader' in de rest van de film niet voorkomt....

ik zag er één over het hoofd... brrrrrr

avatar van Fryce

Fryce

Dit is echt een top film. Creapy, spannend en beklemmend vanaf het begin, lekker snel en ranzig. Filmwerk is heel goed en het verhaal zit barstends vol met alle ingredienten die een goed verhaal nodig heeft. Acteerwerk erg overtuigend.

avatar van valentinooo

valentinooo

Dit was een van mijn spannendste Thriller/horror film ever!! Wat een ontknoping! :O

Deel 2 nog gezien, maar verder niet, vond dat te gruwelijk worden...