• 9.381.104 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

John Kramer / Jigsaw

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

He nee, aan zulke goed onderbouwde kritieken hebben we veel.

avatar van mattjo

mattjo

uniek in alles acteren enz enz ,niet voor niks 3 delen, en deel 4 komt eraan

een 5

avatar van keoma

keoma

heb deze film in cinema op aanraden van vrienden.dit is mijn genre film niet.vond het een saaie film altijd in 1 kamertje .kan niet begrijpen waarom dat die veel stemmen krijgt.misschien in dit het genre van de jeugd.ligt het misschien daar aan. bij mij in ieder geval vervelende film.tegenwoordig weten ze niet meer wat goede filmen zijn.er zijn veel betere filmen die veel kritiek krijgen.snap niet waarom zo een saaie film scoort

avatar van Hando

Hando

keoma schreef:

Flashbacks Cube speelt zich wel op een locatie af.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Roseicollis schreef:

meschien juist omdat hij zo real overkomt

ik GRUWEL gewoon van mensen der op kicken om andere te martelen

Waarom heb je de film dan gezien? Als je het verhaal even snel had bekeken had je deze film ook niet gekeken, en hoefde je die zo'n afschuwelijk lage stem niet te geven.

avatar van hyuugamike2

hyuugamike2

een zeer goede film naar mijn mening. Het verhaal kon dan mischien wel wat beter, maar de storytwisten die erin zaten, deden me keer op keer verbazen. Ik heb de andere delen ook gezien, en vind deze nog wel het meest orgineel. ( De andere waren ook zeker toppers )

avatar van TomD

TomD

Goeie film, goed bedacht. Beter dan 2 en 3. Ik geef hem een 3,5

avatar van Jisraw

Jisraw

Hmm, horror is niet mijn genre omdat de verhalen té ongeloofwaardig zijn, zo ook deze. Toch nog 3 sterren omdat ik het toch nog een spannende film vond en ook echt goed in elkaar zat, en ik ben het er 100% mee eens dat het einde geniaal is. Maar word niet te enthousiast na het zien van deze film Saw 2 en 3 zijn hooguit leuk voor sadisten

avatar van ISSY

ISSY

tha_bas schreef:

das raar want deel 4 bestaat nog niet eens

Loop jij achter ofzo?

avatar van film_kaza

film_kaza

keoma schreef:

Saw word door wat vrienden van mij gewaardeerd omdat het "gewoon lekker ranzig is, en die spelletjes zijn leuk". Andere daarintegen zeggen dat "het een goed idee is dat op een slechte, zieke, langdradige, saaie manier is bewerkt".

Ik vind de spelletjes ook creatief bedacht. Maar wat word ermee gedaan?
Mensen worden gedwongen om andere te doden om zelf in leven te blijven. Vind ik geen prettig onderwerp. ZEKER niet iets dat de top zoveel waard is.
En de bad guy zijn pop is scary als ie zegt "I Want To Play A Game". Maar de ware Jigsaw is gewoon een oude man die de hele tijdn zeurt om een glaasje water. OOK niet de top-status waardig.

Ikelf zat tijdens het kijken te wachten hoe het afliep in de badkamer. De flashbacks heb je niks aan. Die flashbacks vind ik een perfect voorbeeld van hypnotiseer de sick horror lovertjes.
Als de flashbacks eruit waren gehaald had je niets meer gemist dan wat spelletjes.

avatar van berrege

berrege

Prima film! Heel veel spanning en gruwel, een aanrader!

avatar van SpikeR

SpikeR

wel gezien niet mijn ding

al wel dan nietteplus toch een goede film

avatar van D!sturbed

D!sturbed

Ziek van begin tot eind. Gelukkig is deze film fictie, maar er is blijkbaar iemand die dit bedacht heeft?!

avatar van delfgauw

delfgauw

jaja nog altijd 2e in me top 10.

dat einde vergeet ik natuurlijk nooit meer .

zat heel de film op het puntje van me stoel!

avatar van guidovh

guidovh

Jammer dat deel 4 ... jaja ik heb deel 4 al gezien zo enorm slecht is, het kan ook aan mij liggen, dat het na 4 delen erg voorspelbaar en saai wordt... Saw I is voor mij ook een klassieker, een must voor iedere filmliefhebber met een origineel verhaal! Een 4,0

avatar van Haen

Haen

hellblazer93 schreef:

als er alleen gestemt wordt op films door mensen die de film geweldig vonden zouden alle films gemiddeld op een 5 staan, dit is btw een beroerde film zonder verhaal.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Haen schreef:

Nou ja, ieder zijn smaak ook natuurlijk. Maar het verhaal in e film vond ik juist zo goed. Het is iets nieuws.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een uitstekende en verrassende horrorfilm en nog redelijk origineel ook. Het heeft zijn minpunten, maar dat heeft in principe iedere film want perfectie bestaat niet.

In ieder geval wordt het weer eens tijd voor een hernieuwde kennismaking met mijn oude vriend horror.

4,0 sterren

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Haen schreef:

Er zit absoluut een verhaal in dat ik persoonlijk zeer goed vind.

avatar van mikoz

mikoz

nonsens inderdaad. de uitkomst van het plot is geweldig.

Dat je het niet met het genre eens bent oke.

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Wat een geweldige horror, toen ik deze film voor het eerste bekeek begon ik pas echt van dit soort genre te houden.

avatar van haagje2002

haagje2002

Een bizarre maar meesterlijke film. Je moet er wel een sterke maag voor hebben, maar aangezien ik van puzzelen houd is dit echt een hele goede thriller, waarbij je bij op het puntje van je stoel zit. De film zit goed in elkaar en is erg goed geacteerd. Een dikke 4

avatar van N811

N811

ik hoor van iedereen dat deze zo slecht is.

Hoe komt die film dan hier zo hoog?

Saw2 was trouwens walgelijk voorspelbaar.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

N811 schreef:

ik hoor van iedereen dat deze zo slecht is.

Hoe komt die film dan hier zo hoog?

Saw2 was trouwens walgelijk voorspelbaar.

Van wie hoor je dat de film zo slecht is dan? Hier wordt door (erg) veel users hoog gestemd op de film, dus lijkt het me logish dat de film hoog staat toch?

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Een ijzersterke horrorfilm met een ijzersterke cast.

Saw is een speciale film en zal ook kans maken om over b.v. 25 jaar een horrorklassieker te zijn want deze film heeft onder het horrorgenre een eigen subgenre ontwikkeld.

Aanrader voor horrorliefhebbers en geen horrorliefhebbers.

avatar van film_kaza

film_kaza

HarmJanStegenga schreef:

Van mij bijvoorbeeld . Ok niet letterlijk, het punt is duidelijk. Maar het is geheel de eigen keuze van N811 om deze te kijken. Als je maar geintreseerd bent in het verhaal (dat voor meer dan de helft uit flashbacks bestaat). En ook geen problemen hebt met de "sick-horror". Het einde van Saw 1 is alles behalve voorspelbaar en het idee was in 2004 nog heel nieuw. Saw II daarintegen heeft niet eens een verhaal en onderstreept "sick-horror" nog eens heel erg. Dus er zou voor jou een paar puntjes kunnen zijn om deze te kijken. En wat je ook doet, ga je niet ergeren aan de personage's want dan word je net als mij.

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

vond saw een supergoede thriller, net op het moment dat ik dacht dat er geen fatsoendelijke trhiller meer zou kunnen komen, omdat ik zoveel slechte had gezien.

werd ik verrast met de komst van saw, origineel en brilliant in elkaar gezet en in lange tijd een film waar ik weer "ieuw" en "bah" geluiden bij heb gemaakt, haha.

deze krijgt van mij een 4,5

avatar van Lexicon

Lexicon

Vind dit het beste deel

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Vond het maar een cliche horrorfilmpje. Het einde was wel leuk, maar ik kan echt niets verzinnen waarom deze op plaats 35 zo moeten staan. Doe dan Cannibal Holocaust. Maar ja, het zal de tienergeneratie wel zijn die deze film zo hoog hebben weten te krijgen, en nog nooit een echte horrorfilm hebben gezien.

avatar van maikel pk

maikel pk

Geweldige film!, goeie horror/schrikmomenten en lekker gore! En dat allemaal nog eens met een geweldig verhaal eromheen!