• 9.386.952 stemmen

Geregisseerd door: James Wan

Met onder meer: Cary Elwes, Leigh Whannell en Danny Glover

Releasedatum: 9 juni 2005

Plot Saw

"How much blood would you shed to stay alive?"

Dr. Lawrence Gordon en Adam, twee mannen die elkaar nooit eerder hebben gezien, ontwaken vastgebonden in een smerige, oude badkamer. Tussen hen in ligt het levenloze lichaam van een man met een revolver in zijn handen en een taperecorder. Als Adam en Lawrence dan met behulp van de taperecorder een bandje afluisteren, ontdekken ze dat ze de nieuwste slachtoffers zijn in één van de zieke spelletjes van een beruchte seriemoordenaar, die luistert naar de bijnaam 'Jigsaw'.

Dr. Lawrence Gordon

Allison Kerry

John Kramer / Jigsaw

avatar van kiriyama

kiriyama

Saai, saai, saai, zou ik geen 3.5 sterren geven. Moet je toch iets leuk gevonden hebben.

(ik gaf trouwens 3 sterren)

avatar van tommytouch

tommytouch

hele goede film! Je kan je goed voelen hoe vervelend die mensen zich voelen. Goed geacteerd. En een zieke regisseur dit! Toch wel een beetje een jammerlijk einde vond ik zo. Ik vond het vrij realistisch allemaal het einde verstoorde dat gevoel. Dat kan gewoon niet zo lang heel stil liggen en functioneren. Dat vond ik het enige minpuntje.

zeker 4*

Ik blijf erbij dat dit helemaal geen goede film is die overal ideeen vandaan heeft gejat en dat nog een slecht uitgevoerd ook. maar ja er worden wel meer slappe films opgehypt die door het hypehoppende kudde volk massaal zwaar overdreven goed gevonden wordt. Dit is er weer eens een van. ik geef hem een -5 voor de moeite. want mijn filosofie je kan wel een strik om een drol binden maar van welke kant je het ook blijft bekijken het is en blijft een drol.

avatar van MXO

MXO

Zwarte knesit schreef:

Want mijn filosofie je kan wel een strik om een drol binden maar van welke kant je het ook blijft bekijken het is en blijft een drol.

MXO schreef:

Haha. Ga ik proberen. Je hoort nog van me .

Graag een zeer uitgebreide detailieerde smeuige reactie erop graag.

avatar van Filmpjepakken?

Filmpjepakken?

Zwarte knesit schreef:

Nee dan is het een drol met een strikje

avatar van Kevin033

Kevin033

Zeker een goeie film!
Goed geacteerd alleen 1 minpuntje het is niet echt realistisch dat die zogenaamde dode man daar de hele tijd al lag maar voor de rest echt een goeie film!

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

Een meester film onder de genre HORROR!

bij deze film moet je heel goed opletten

en alles in detail bekijken dat maakt het zo spannend

en het einde is gewoon te gek ..zoiets verwacht je niet

super film

avatar van ruudjuh222

ruudjuh222

Chr!Zzle schreef:

Een meester film onder de genre HORROR!

bij deze film moet je heel goed opletten

en alles in detail bekijken dat maakt het zo spannend

en het einde is gewoon te gek ..zoiets verwacht je niet

super film

kan het niet beter omschrijven

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

Ha ha!

of niet

wat een speech

bedankt

avatar van hendrik119

hendrik119

Perfecte film. Goed en sterk verhaal en mooi in beeld gebracht. De beste horrorfilm die ik heb gezien.

MXO schreef:

Haha. Ga ik proberen. Je hoort nog van me .

he vette top 10 heb jij man. Allemaal toppers. met jou kan ik praten. once upon a time in teh west is echt helemaal te gek. de beelden de muziek het acteerwerk alles klopt aan die film. Kan james wan(gedrocht) nog wat van leren.

avatar van Prudh

Prudh

Aardige, maar overschatte film, dit. Moest aan het begin steeds aan Se7en denken, tegelijkertijd met de term 'jatwerk! jatwerk!'. Maar de ontknoping was wel verrassend, wat de score omhoog haalt: 3,5*

avatar van Dnneee

Dnneee

Ik had hem veeeeel te goed gedacht, laatst gekeken. :S Ik vond hem helemaal niet leuk, hopen dat het tweede deel leuker is.

Je zag niks, ja dat ze in een kamer zitten, meer niet. Jammer, 2 sterren.

avatar van Remi

Remi

Dnneee schreef:

Je zag niks, ja dat ze in een kamer zitten

Dat vond ik juist een pluspunt. Net zoiets in Reservoir Dogs, je ziet ze bijna alleen in een ruimte en toch maken ze er een redelijke film van.

Remi schreef:

Of net als in the Breakfast club.

avatar van Remi

Remi

Ja, dat maakt juist een bepaalde sfeer, zodat de film beter kan worden.

Offtopic onzin en geflame verwijderd.

Echt geweldige film!! Heel origineel verhaal..!

avatar van O_o

O_o

kiriyama schreef:

(ik gaf trouwens 3 sterren)

het is helemaal geen saaie fiilm..Het is een super leuke film

avatar van basketballerke

basketballerke

Had totaal geen verwachtingen bij deze film. Maar ik moet zeggen, wat een fantastische film. Een ijzersterk verhaal over een gestoorde psychopaat, iets wat in het echt ook zou kunnen. De acteurs presteren naar behoren, en een heel goed eind wat je totaal verrast. Ik moet zelf zeggen, dat ik het niet echt een horror film vind, het is een realistisch verhaal.

4,5 sterren

avatar van Frankencow

Frankencow

Sorry mensen, maar vond het echt een tegenvaller. Het lukte de hoofdpersoon niet om bij mij geloofwaardig over te komen en daar staat/valt de film toch mee..... maar goed, veel mensen vonden het goed geacteerd, dus wellicht is mijn visie vertroebeld. Blijf bij mijn standpunt.

2.5 *

avatar van Tam-G

Tam-G

Ja het is gewoon een prachtige film ik hoop dat er nog een deel 3 komt..

avatar van basketballerke

basketballerke

En die komt zeker, er is al een link naar deel 3.

avatar van b00ster88

b00ster88

Uniek in zijn soort! Saw staat bij mij hoog in m'n lijstje van beste films, rustig uitgedrukt de beste! Gruwelijk goed einde, dat je vooral de eerste keer verrast!

5* Juist dit zijn films die het kopen waard zijn!

*Trotse eigenaar van de 2-DVD Special Edition!*

avatar van FillumGek

FillumGek

Laatste keer dat ik hem zag was een jaar geleden of zo. Ik zat verveeld achter de PC te kijken, geen ondertiteling, moe, te hoge verwachtingen enz enz. Ik gaf hem desondanks een 3.5*

Nu net weer gekeken. Ik was de helft al vergeten en wist niet eens meer hoe het eindigde. Het was weer alsof ik hem voor het eerst keek. En ik moet zeggen, hij beviel me dit keer een stuk beter. Veel beter. Goed geacteerd en vooral de Jigsaw killer is tot het einde aan toe angstaanjagend. Tof masker trouwens.

En dan het einde. Ik wist er helemaal niks meer van dus het kwam weer als een verassing aan Echt gruwelijk goed en totaal onverwacht. Want ik dacht dus ( net als de meeste denk ik) dat Zep de Jigsaw killer was. Blijkt dus dat hij ook slachtoffer is van het spel. Erg vet!

Verhoogd van 3.5* naar 4.5*.

Nu gelijk deel 2 erachteraan kijken.

avatar van JSC

JSC

Goeie film! Met inderdaad een heel sterk einde. Ik ben trouwens één van die drie personen op de aardbol die Se7en nog niet gezien hebben, en aangezien daar de hele tijd over geleuterd wordt in deze thread ga ik daar meteen verandering in brengen! In ieder geval, Saw verdient zeker 4*.

avatar van FillumGek

FillumGek

Net deel 2 gezien en hoewel ik die 4.5* geef en deze toch íets beter vind, verhoog ik deze tot het maximale. Geniale film!

avatar van :DOEMAARGEK*

:DOEMAARGEK*

Deel 1 van SAW vind ik echt saai. Ik had een hele enge horror film verwacht. Dit viel me dat ook tegen, heel erg. Uiteindelijk heb ik hem na een uur stop gezet. (Deel 2 is echt veeeel leuker!)

2 sterren!

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11932 berichten

Stom! Het einde maakt de film juist nog leuker!