• 9.378.789 stemmen

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 2 december 2004

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Seed of Chucky

"Fear the second coming."

De goedaardige pop Glen is een wees, voortgekomen uit de bizarre relatie tussen de duivelse moordlustige pop Chucky en zijn minstens zo gestoorde bruid Tiffany. Wanneer er plannen zijn om een film te maken over de gruwelijke misdaden van zijn ouders, vertrekt Glen naar Hollywood om zijn bloeddorstige vader en moeder opnieuw tot leven te wekken. Het gezin blijkt echter niet zo goed met elkaar overweg te kunnen. Chucky kan niet geloven dat zijn zoon niet te porren is voor een goede moordpartij. En Tiffany kan niet geloven dat haar favoriete actrice Jennifer Tilly in de film zal meespelen!

Chucky (stemrol)

Richard_Voorhees

Slaat echt totaal nergens meer op: 0,5*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Herzien en wanneer gekeken met een ander verwachtingspatroon valt hier nog enorm van te genieten! Chucky is sarcastischer dan ooit, de morbide sfeer is af en toe om je te bescheuren en de hilarische naïviteit van Glen or Glenda was een aangename toevoeging. Als je daarbij optelt de leuke, gelukkig niet al te brave moorden en humor dat zelfs tot in de aftiteling scherp blijft krijg je misschien niet het beste vervolg maar zeker wel een geslaagde parodie op een franchise dat constanter is in kwaliteit dan veel genregenoten. Verhoging van 2 naar 3,5*.

avatar van X.MagnuM

X.MagnuM

Wat een schijt film!

Al vind ik sommige chucky films wel leuk, maar dat zijn dan wel de oudere(child's play).

avatar van 606

Leuk vervolg maar haalt het niet bij de rest

Chucky blijft erg goed en tiffany is ook leuk.

Die glen en glenda is een goede toevoeging.

avatar van namingway24

namingway24

Jennifer Tilly als karikatuur van zichzelf is het bekijken nog steeds meer dan waard, maar dit is gewoon een ondermaatse Chucky-film. Te veel komedie, te weinig horror, en waarom in hemelsnaam Redman!? Jammer.

avatar van Michaelpitt

Michaelpitt

Het is absoluut geen goede film, maar ik vind hem zo grappig dat ie toch een vier krijgt. En het idee van Glen/Glenda en de evil Chucky en goedaardige Tiffany is briljant gevonden.

avatar van G to the J

G to the J

Mega droog waardoor het bijna goed wordt.

Geweldig idee. een levende pop die moord..

MWAHAHA

avatar van Phantasm

Phantasm

Dit is wel de slechtste van de vijf, slaat totaal nergens op, overbodige flutfilm, bagger!

avatar van Ralf81

Ralf81

De oudere Child's play films zijn erg sterk en zeer goed te pruimen, maar sinds The Bride of Chucky is het toch wel bergafwaarts gegaan. De serie is helaas veel te ver uitgemolken. Ik hoop niet dat er nog een vervolg of remake komt!

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Slechts bij vlagen leuk, maar voor de rest een karikatuur van wat de serie ooit was.

avatar van Spetie

Vijfde deel in de reeks, waarin de moordende pop Chucky zowaar vader is geworden. Hoe verzin je het? Wat volgt is een film die het verder niet van het verhaal en de gore moet hebben maar vooral van de humor, die op sommige momenten gelukkig zeker aanwezig is. Ondanks dit gegeven, mogen sommige moorden er qua grofheid best zijn. Hoewel sommige elementen best wel afgezaagd beginnen te worden, is bijvoorbeeld de openingsscène wel erg verrassend en goed gemaakt als je er verder niet teveel van verwacht is het allemaal nog redelijk onderhoudend en soms best vermakelijk, maar een zesde deel hoeft echt niet meer wat mij betreft!

avatar van timburton

timburton

_O^

cartmans bitch schreef:

twee mensen die ik ken zijn helemaal gek van die stomme pop. sorry hoor, maar ik vind er niks aan.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Matige film. Weinig spanning maar nog enkele goede scenes. Een matig verhaal. De film is wel goed uitgewerkt en verfilmd.

avatar van niethie

niethie

Iets leuker als in mijn herrinering! Het blijft een beetje op het zelfde niveau als zijn voorganger. Echt bijzonder is het dus niet maar de zelfspot en verwijzingen naar talloze klassiekers (ik noem Psycho, The Shining, Cape Fear en Rebel Without a Cause) doen het net als Bride allemaal bijzonder lekker wegkijken.

2,5 sterren

avatar van Relax

Relax

Rot film... ik dacht even dat me vriendin wel bang zou worden met het kijken van deze film, maar het is totaal niet eng.

Het bloed is zo erg nep... als iemand onthoofd word zie je het er gewoon zo nep uitspuiten.. lijkt wel uit de jaren '80 ofzo.

Het verhaal is al helemaal vaag... meisje of jongen.. blabla.

Vooral het einde is kut.. nee, heb er niets positiefs over kwijt.

avatar van playah26

playah26

Deel 1 tm 3 konden mij destijds nog wel aardig vermaken, maar deze & bride of chucky slaan helaas echt nergens meer op. heb met moeite de film nog uit kunnen kijken.

avatar van robbiesdebobbies

robbiesdebobbies

Omdat het zo belachelijk grappig is. +3

Dit moet me trouwens heel erg denken aan de kippenvel serie. Daar had je ook zo'n scary pop die tot leven kwam.

avatar van neo

neo

Bride of Chucky wist een leuke draai aan de film te geven door horror te combineren met humor. Seed of Chucky borduurt hier op voort, maar is een stuk minder. Het begint al met het film-in-een-film gegeven, waar de kijker nu ondertussen wel allergisch voor moet zijn geworden. Dit gegeven zorgt welgeteld voor een geslaagde Bound grap. Het draait natuurlijk meer om de moordende en tierende poppen, maar ze zijn beduidend minder leuk dan in vorige delen en bovendien is de inbreng van zoon/dochter Glen(da) onnodig. Natuurlijk valt er nog wat af te gniffelen bij de moordpartijen, maar de glimlach is toch niet meer zoveel aanwezig bij het kijken. De score van Pino Donaggio neemt echter uitstekend het genre op de hak. Je zou bijna een retro geluid kunnen terug horen, wat fans van zijn eerder horror werk wel zouden kunnen waarderen. Ik heb er ook een zwak voor.

De reeks is onder tussen wel aan het einde van zijn latijn, maar dat zal vast niemand weerhouden om er nog een deel uit te persen. En dan maar hopen dat die weer wat leuker is.

avatar van stoffel75

stoffel75

Hahaha... Fantastische komedie, heb dikwijls luidop moeten lachen. Mijn zoontjes zijn rond de tien jaar en grote Chucky-fans. We hebben hier alledrie om zitten lachen. En die zelfspot van Tilly; ongelooflijk geestig. Moet in het echt ook wel een zotte doos zijn, denk ik.

avatar van ;)

;)

heerlijke komedie met de nodige gore momenten.

avatar van bild

bild

Dit is eigenlijk gewoon een komedie en ik kon er mee momenten mee lachen.

avatar van charmed one

charmed one

een stuk minder dan de andere chucky films

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Slechtste deel tot nu toe. De makers weten niet meer welke kant ze moeten opgaan. Het valt me ook op dat deze filmreeks van amper 5 delen erg kort is voor zo een groot en bekend horror-icoon.

Nog komischer dan Bride Of Chucky, maar deze keer op een ergerlijke manier. Zijn zoon/dochter ziet er werkelijk verschrikkelijk uit en is een overbodig personage. De hele humor rond transeksualiteit is nogal sterk uitgemolken en stereotiep. Niets verfrissends dus.

Ook van de moorden kan ik mij niet meer veel van herinneren. Overbodig deel, maar de makers voelden zich waarschijnlijk verplicht om de verhaallijn van deel 4 gewoon verder te zetten. Tja...

avatar van ;)

;)

het was hier ook duidelijk niet de bedoeling om een hardcore horror te maken.

waarom ze ineens zo een wending hebben gemaakt weet ik niet maar het resultaat mag er zijn.

avatar van shelle-bel

shelle-bel

Dit deel is veel meer horror,

Dat is wat minder vindt ik, maar toch spannend!

Ik heb gehoord dat er binnenkort een nieuw deel uit komt!

(revendge of chucky) maar dat duurt nog wel even

Hoop dat glen er weer in voor komt dan!

avatar van Matthias99

Matthias99

Komt er nu nog een 6de deel (revenge of Chucky) of niet??

En van die remake van deel 1 komt die dan ook nog???

avatar van N811

N811

deze moet ik nog steeds een keertje zien.

avatar van Elineloves

Elineloves

Deliver us some evil!

Deze film heeft veel verschillende verhaallijnen door elkaar, waardoor het soms nogal een wirwar kan lijken.. de meeste horrorsfilms hebben één verhaallijn en vanuit daar zien we grappige/gruwelijke/gore gebeurtenissen.

De film zit vol met grappen en grollen. Meestal ligt het er ontzettend dik bovenop, een enkele keer is het wat subtieler. Leuk vind ik wel dat Glen (of Glenda;)) ingesproken wordt door Billy 'Pippin' Boyd. Erg leuke scene waarin pa en ma proberen uitsluitsel te geven over hun kind, is het een Glen of een Glenda?

Echt eng wordt het nooit. Ik heb me zeker vermaakt en met een grijns op mijn gezicht deze film gekeken, maar daar blijft het ook bij. Chucky is een geweldig personage, waar veel meer uit gehaald had kunnen worden bij 'Seed of Chucky'.

Ik heb me vrij goed vermaakt met deze film, en ik blijf in ieder geval Chucky fan.

avatar van mrkos

mrkos

Matthias99 schreef:

Komt er nu nog een 6de deel (revenge of Chucky) of niet??

En van die remake van deel 1 komt die dan ook nog???

Zker wel.. een remake;)

check de link: Child's Play (2010) - imdb.com