menu

Child's Play 2 (1990)

mijn stem
2,81 (878)
878 stemmen

Verenigde Staten
Horror
84 minuten

geregisseerd door John Lafia
met Alex Vincent, Christine Elise en de stem van Brad Dourif

Andy Barclay komt bij een pleeggezin in te wonen, omdat zijn moeder psychiatrische hulp krijgt. Wanneer Chucky opnieuw in zijn leven komt, begint de nachtmerrie van vooraf aan. Chucky is namelijk een moordlustige pop die zijn zinnen op Andy heeft gezet. Maar wie gelooft hem?

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=QcWa-UvFHK4

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van black swallow
3,0
niet beter en niet slechter dan deel een -
op zich winst, want vervolgen kunnen soms de boel naar beneden halen - hier niet,

3,5
Net gezien - heeel erg leuke film. Lekkere blonde tomboy chick. Ik haat poppen. Knuffels hou ik van. Dat is alles.

avatar van knusse stoel
2,5
Deel 2, het wordt langzamerhand slechter in de volledige filmreeks. Deel 1 is de aardigste en daarna moet je gewoon kijken als je ervan houdt en niet te veel met de eerste Child' s play vergelijken. Dit is gewoon vermaak en dan vermaak je je ook als je zo gaat kijken.

ipman-99
"This isn't over you little shit. I'm not gonna spend the rest of my life as a platic freak. Next time your alone - your mine" ... " !!!
Fantastische Horror-klassieker met Chucky !!! Heerlijke zoveelste heropfrissing !
Fantastisch om ook weer deze film(s) vanonder het stof te halen, mede ook door
het nieuwe deel "Curse Of Chucky" !
Deze sequel op het origineel van 1988 is en blijft een geweldige griezelfilm met de legendarische pop
Chucky in de hoofdrol ! Natuurlijk is dit puur nostalgie ..., maar eentje die zijn kracht bewaard
heeft !

avatar van DragQueen
3,5
Deze opvolger is een stuk minder dan het eerste deel. Maar blijft desondanks een vermakelijk vervolg. Chucky heeft terecht zijn plaats veroverd tussen de Horror iconen van weleer, en dat maakt dit ook weer een prima film in zijn genre. Goede kills, Prima sfeer, en jeugdsentiment natuurlijk. 3,5 Ster Waard.

avatar van dutchtuga
4,0
Dit moet toch wel één van mijn favoriete horrorvervolgen zijn. Chucky is in vorm en het einde is één van de beste van de serie.

Langere recensie:

Child's Play 2 (1990, John Lafia) - cultmoviesreviewed.com

avatar van jeroentjuhhhhh
3,5
Spijtig dat ik deze niet direct (of kort na) het eerste deel heb bekeken. Had ze graag wat beter naast elkaar willen leggen. Lijkt me één van die zeldzame uitzonderingen waar het eerste deel gewoon overtroffen wordt. Of in dit geval; aftroefen. Want Chucky lijkt volledig los te zijn. Ik moet Child's Play 3 en de als laatst verschenen Curse of Chucky nog zien, maar het einde in de fabriek in dit deel lijkt me toch onovertrefbaar. Wát een geweldige finale van een verder zeer vermakelijke killer doll flick. Een voorbeeld voor vele.

avatar van Argyle
4,0
Vind deze iets beter als het eerste deel naar mijn mening.

avatar van scorsese
3,0
Aardige film waarin de moordlustige pop Chucky opnieuw tot leven komt als hij wordt gerepareerd. Deze film haalt het niet bij het origineel en is ook wat minder spannend, maar is als vervolg toch geslaagd. Zo komt de kwaadaardige pop meer in beeld, en hiermee weet de film zich enigszins te onderscheiden van de gemiddelde slasher. De finale in de speelgoedfabriek is lekker over de top. Prima pulp.

avatar van Gang_Star
3,0
Het vervolg waarin de terreur van Chucky weer verder gaat. Hoewel het qua spanning minder is, is Chucky gelukkig wel vaker aanwezig. Het niveau is iets minder dan het eerste deel, maar toch nog vermakelijk. Het einde in de speelgoedfabriek is zeer sterk, mogelijk het beste gedeelte uit de film.

avatar van El ralpho
3,0
Round 2!

Chucky gaat door naar ronde twee, en dat doet hij eigenlijk best wel goed. Op MM heb ik alleen ooit Curse of Chucky gerecenseerd, maar naast het eerste deel nooit een andere film van de pop gezien. Overigens vreemd, aangezien ik al 6 jaar lang iedere film die ik zie recenseer en ik meen dat ik deze titel in deze 6 jaar ook nog een keer bekeken heb. Hoe het ook zij, een herziening voor een review komt er dan nog een keer aan maar in mijn hoofd zat het origineel zo ongeveer op een 7.

Dit vervolg doet het gelukkig een stuk beter dan Curse of chucky uit 2013 en vond ik eigenlijk een stuk gaver dan verwacht. Met name de finale was erg bevredigend en deze was met gemak het hoogtepunt van de film te noemen. Waar ik ook van stond te kijken was hoe de pop vandaag de dag nog steeds over kwam. Dit was namelijk heel sterk, en het mag nog steeds een prestatie genoemd worden als je het vergelijkt met 90% van de films binnen het genre van vandaag de dag. Namelijk waar bijna alles met de computer geanimeerd word en het animeren van de pop op een alternatieve manier -ook omdat men natuurlijk de computer toen ook nog niet op deze manier als optie had- echt veel beter overkomt. Het deed mij met weemoed terugdenken aan de vindingrijkheid van weleer. Buiten de amateuristische lichtflits effecten als Chucky weer tot leven komt na, ziet deze film er dik 25 jaar na dato nog steeds uitstekend uit. Het acteren is hier over het algemeen wel waardeloos, maar hier moet je doorheen kijken, en volgens mij was dit in het origineel ook al het geval.

Nadelen ten opzichte van het origineel is dat Chucky hier wel minder eng is, en eveneens dat het verhaal hier natuurlijk voor een appel en een ei geschreven is. Ze hebben het echter wel leuk gedaan, en dit vervolg is wellicht wel stompzinnig vermaak, maar wat mij betreft wel van een aardig hoog niveau. Wel wat minder dan het orgineel, maar deze beoordeling kan toch wel gezien worden als een stevige 6,5.

3,0*

avatar van Tommy De Vito
3,0
Aardig vervolg van de eerste (klassieke) Child's Play.

Al gauw kom je erachter dat de makers redenen zochten om een vervolg te maken, want het verhaal is eigenlijk een kopie van het eerste deel. In principe niks mis mee, want Chukcy is een geweldig stuk speelgoed, die bezeten is door de geest van Charles Lee Ray. Reden genoeg, om Andy weer te terroriseren om zo uit de (moordlustige) pop te ontsnappen.

De film heeft een vrij korte speelduur, waardoor de film niet verveelt en lekker wegkijkt. Chucky is op dreef en de makers hebben hun best gedaan om de pop zo goed mogelijk tot leven te wekken. Hierin scoren ze een dikke voldoende!

De climax stelt zeker niet teleur en als klein kind is mij dat altijd bijgebleven. Duizenden chucky dozen in de Good Guys fabriek. Geweldig. Wel moet gezegd worden dat de spanning uit het eerste deel, in dit deel ontbreekt. De film is niet eng, bij vlagen af en toe spannend, maar dat is het ook wel. Maar qua vermaak scoort de film een dikke voldoende!

4,0
geweldig vervolg.vooral het einde is geweldig.in de good guys fabriek.allemaal chucky,s geweldighet einde vind ik persoonlijk leuker als in deel 1.

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
Prima vervolg op de eerste film, en misschien nog wel iets beter omdat, vooral, Chucky meer in beeld komt dan in de eerste film.
En ook zijn er veel meer scènes die echt horroreffecten hebben.
Op naar deel 3, dat hopelijk even goed is als dit deel.


Ook deze eens opnieuw bekeken.
En ook deze blijft een goede en leuke horrorfilm.

avatar van Grindhouse62
3,5
Deel 2 in de reeks. Wederom genoten van Chucky zijn moordzuchtige tocht.

avatar van Chainsaw
3,0
Child's Play 2 is precies wat je van een vervolgfilm op een horrorhit verwacht; hetzelfde riedeltje, alleen dan overal een klein schepje bovenop. De spanning en het mysterie dat in Tom Hollands origineel zat is ditmaal weggehaald, want het publiek wil nu vooral Chucky in actie zien. Dus aan het begin van de film wordt de pop weer opnieuw in elkaar gezet, zodat hij zijn zoektocht naar Andy kan vervolgen. En hij moet een beetje tempo maken, want Chucky heeft maar een beperkte tijd om van lichaam te wisselen. Waarom de beste pop dan ook zoveel omwegen neemt, is vrij onduidelijk. Hij reist met Andy mee naar school en begint alles daar te verpesten. Sure, het levert een amusante sequentie op met de dood van de strenge juf van Andy, maar logisch is het niet. Ook later in de film reist Chucky met Andy naar de speelgoedfabriek om daar van lichaam te wisselen. Hij ontdekt dan dat hij te laat is. Tja, wellicht had je dan niet helemaal met hem naar een speelgoedfabriek moeten gaan?

Maar goed, het scheelt dat deze setting de climax wel amusant maakt, er valt genoeg te beleven tijdens de finale van Child's Play 2. Dat kun je echter iets minder zeggen over de eerste helft. Ondanks dat dit hoofdstuk de kortste film is in de serie, begint het soms een beetje te slepen. We zien veel momenten met Andy en zijn nieuwe pleegouders en zijn 'nieuwe zus' Kyle. Allemaal niet heel boeiend, maar boeiende personages heeft Chucky zelden tegenover zich. Dus rust veel op de kleine plastic schouders van de Good Guy pop. En die schouders kunnen nog best veel hebben, want ondanks dat Child's Play 2 een vrij inwisselbaar vervolgfilmpje is, de pop en een paar zeer vermakelijke sequenties maken het geen straf om te zien. Dit bestempelen als horror op z'n best is grote onzin natuurlijk, maar als hap-slik-weg sequel kun je ze veel slechter treffen.

Vooruit, 3 sterren.

avatar van thoyouknow1980
4,5
Geweldig vervolg
Met dit deel is mijn liefde voor de Child's play films ontstaan.
Het zal ook een van mijn eerste horror films zijn die ik bekeek,nostalgie speelt dus een rol.
Intussen al tig keer bekeken maar de film blijft fier overeind.
Het begint al in de opening scene met perfecte muziek,er word gelijk een passende sfeer gezet.
Verder is het de hele film genieten op verschillende locaties met als hoogtepunt het geniale einde in de speelgoedfabriek

avatar van Ajax&Litmanen1
3,5
Child's Play 2 stond me altijd bij vanwege die lekkere finale in de Good Guy-fabriek, maar verder was het hard nodig om even mijn geheugen weer op te frissen, want ik denk niet dat ik deze eeuw de Child's Play films nog heb gezien. Ieder geval was deze net als het origineel weer fijn horrorvermaak. Waar ik Chucky als jochie best eng vond, moet ik er nu alleen nog om lachen. Chucky is een clown, maar wel een hele kwaadaardige. De stem en de duivelse lach van Brad Dourif blijft iconisch en dat is eigenlijk al genoeg voor een leuke avond. Doordat Andy (Alex Vincent blijft jammer genoeg wel een vrij belabberde acteur) en Chucky elkaar al kennen is er niet teveel introductie nodig, waardoor we redelijk snel een moordende pop in actie zien.

Het is allemaal niet hoogstaand, maar het vermaakt. Gelukkig bewaart men het beste voor het laatste, want dat benoemde einde in de fabriek is wel erg tof. Het deed me ook een beetje denken aan het einde van Terminator 1, waar er ook in een fabriek de grote showdown volgde. Leuk om honderden Good Guys te zien en uiteraard is Chucky weer net zo lastig dood te krijgen als in de eerste film. Het is bijna een running gag, zo vaak overleeft hij het en keert hij weer agressief terug. Fijne reeks. Benieuwd of deel 3 me ook weer opnieuw gaat overtuigen.

3,5* (was 3*)

4,0
Supernatural schreef:
geweldig vervolg.vooral het einde is geweldig.in de good guys fabriek.allemaal chucky,s geweldighet einde vind ik persoonlijk leuker als in deel 1.


Vanavond herzien.heb weer erg genoten.net zo goed als deel 1.maar ik blijf ook wel bij mijn vorige mening .over het einde.ook weer een prima cast.en een goed verhaal.

avatar van Kondoro0614
3,5
“You've been very naughty, Miss Kettlewell!”

Dan heb ik eindelijk deel twee gezien van deze filmserie. Één van de zoveelste horrror klassiekers met een aardige vervolgreeks achter zijn naam, maar ook ‘Chucky’ moest ik eigenlijk nog helemaal zien. Ik wou deze eigenlijk plannen voor aankomende horrormaand, echter moet ik nog 3 andere filmreeksen helemaal afkijken en lijkt het me een goed plan die eerst te doen. Dan laat ik deze serie wederom even rusten, maar dat bedenk ik me wel na het zien van dit tweede deel en dat is wel een beetje dom.

Deel twee is erg sterk, over het algemeen raakt hij het niveau van deel één erg goed alleen vond ik de spanning iets minder aanwezig. Wat deze film beter maakt dan het eerste deel is sowieso de finale in de fabriek, wat heb ik hier van genoten. Dit tweede deel van de ‘Child’s Play’ serie wist me constant wel te boeien en heb ik met veel vermaak gevolgd. Een leuke serie naar mijn mening en inderdaad een uitzondering dat het tweede deel zijn voorganger weet te overtreffen.

Acteerwerk was vermakelijk maar natuurlijk wel erg catchy. Het verhaal was leuk, maar wel een beetje het zelfde als het eerste deel. Ik heb me uitstekend vermaakt met deze film, het is geen hoogstaande film maar voor zijn concept toch wel vrij sterk.

3.5*

2,5
Heel matig vervolg op een super deel 1. Er zit namelijk totaal geen verrassing in omdat het een slap verhaal is. Jammer....

avatar van Film Pegasus
3,5
Film Pegasus (moderator)
De toon van deel 1 wordt verder gezet, soms met het gevaar om in herhaling te vallen. Nog meer valt hier op, hoe Chucky duidelijk (als pop dan) constant aanwezig is maar iedereen naar Andy kijkt omdat niemand natuurlijk gelooft dat een pop voor de moorden kan zorgen. Het lijkt wel poppenkast met een slechterik die duidelijk in beeld is, maar de andere poppen niet gezien hebben. Je roept van op je bank: 'Maar kijk dan toch!!'.

Zoals bij wel meer gelijkaardige franchise, blijft ook Child's play bij een vertrouwde formule om de kills nog meer in beeld te brengen. Chucky-vertolker Brad Dourif is weer in vorm. Hij maakt met zijn zwarte humor een geweldige slasher van Chucky. Beter dan ik me kon herinneren. Vooral voor de liefhebbers natuurlijk, ik denk dat de Child's play franchise nog meer cult is dan andere slashers.

avatar van Elchapo
4,0
Gisteravond herzien,mijn rating blijft hetzelfde:4stars,qua horror films blijft dit toch mijn guilty pleasure nummero uno......

avatar van xxERWINxx
3,5
Gisteren deel 1 gekeken, vandaag deel 2 nogmaals herbekeken.

Ik vind hem heel iets beter dan het 1e deel en dat komt vooral door het laatste stuk in de speelgoedfabriek, dat vond ik een erg goed en spannend slot, beter dus dan het slot van het 1e deel.
Leuk vervolg dus op het 1e deel.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:45 uur

geplaatst: vandaag om 16:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.