• 9.376.921 stemmen

Geregisseerd door: John Lafia

Met onder meer: Alex Vincent, Christine Elise en Brad Dourif

Plot Child's Play 2

"Sorry Jack...Chucky's back!"

Andy Barclay komt bij een pleeggezin in te wonen, omdat zijn moeder psychiatrische hulp krijgt. Wanneer Chucky opnieuw in zijn leven komt, begint de nachtmerrie van vooraf aan. Chucky is namelijk een moordlustige pop die zijn zinnen op Andy heeft gezet. Maar wie gelooft hem?

avatar van Thomas83

Thomas83

Ook deel 2 is weer zeer vermakelijk!
De eerste moord al hilarisch. Die vent krijgt een schok en het ziet er erg nep uit, en na de schok vliegt hij opeens meters naar achter door het raam, en zijn gezicht zit onder het bloed.
Dat pleeggezin van het kind is ook erg grappig. Ideaal slachtoffer voor wat sadistische kills. Een tuttige vader die de pleegkinderen verbiedt om de te rennen in huis, met zijn antiekverzameling, een rebelse pleegdochter, perfect voer voor Chucky!
Chucky zelf is heerlijk over the top met zijn zwarte en soms droge humor en dat lachje en brullen van hem.
De scene met de strenge juffrouw is ook erg grappig. "You've been very naughty Mrs. Kettlewell!".
Verder moest ik ook wel lachen om de moord op de directrice van het weeshuis, hoe ze in het hart wordt gestoken en op het kopiëerapparaat valt, waarna ze vele keren wordt gekopiëerd.
Nog grappiger is als Chucky zijn middelvinger opsteekt als hij in de vrachtwagen zit met Andy en het meisje naar hem toetert.
De finale scene in de Good Guy-fabriek is een waardig slot voor de film. De sadistische en vrij creatieve en grappige kill op de nachtwaker is ook weer aardig. Verder ook de nodige spanning nog, en wat een einde van Chucky zijn zonder dat hij nog een paar keer voor dood wordt gewaand en nog blijkt te leven? Zo kan hij ook nog mooi een paar keer extra op een specutaculaire manier worden afgemaakt.

De foute nasynchronisatie (valt me in dit deel pas echt op) en stuntelige special-effects en acteerprestaties (al valt dat laatste nog wel mee) maken van deze film ook een hilarische klassieker in het genre.

avatar van P8rb

P8rb

Dit deel is ook weer erg leuk, zo'n beetje alles in de film is slecht, maar Chuckie maakt alles goed! Gelukkig duurt de film ook niet al te lang dus vervelen gaat hij ook niet.

avatar van lowhusky

lowhusky

Slechte film en slechter dan deel 1 maar reuzevermakelijk. Chucky is gewoon supergrappig, ik had laatst nog zelfs medelijden met hem omdat hij pijn lijdde . Het gesprek tussen Tommy en Chucky was ook lol, de moorden zijn ongeloofwaardig maar genoeg voor dikke voldoende 3*

avatar van 606

verdorie ik was een film aan het branden vanaf mijn dvd recorder en hij heeft de film niet opgenomen

avatar van SanniePannie

SanniePannie

Vond deze eerlijk gezegd niet zo goed als Child's Play 1. spanning vond ik minder, ik vond Chucky nog best schattig! haha maar blijft leuk om te zien. 3*

avatar van uberjason

uberjason

toen deze uit kwam op (ja) video, heb ik hem gelijk gehuurt, want ik kreeg de smaak van poppen opeens te pakken. toen ik de Play Pals fabriek zag, zei ik tegen mn moeder dat ik ook een Good Guy wilde, maar helaas die was er (nog) niet. Vincent was de echte ster naast onze speelgoed killer, en ik heb dit deel toch wel het vaakst gezien van allemaal. de openingsshot is echt mooi en de muziek eronder ook. Chucky kreeg ook al wat meer praatjes en articulatie mogelijkheden, en de juffrouw kreeg waar ze om vroeg, haha

Childs play 2 is een heerlijk vervolg, in zn geheel, toppertje!

avatar van jumpstylemovie

horror3d

niet veel over te zeggen gewoon een goede film 4.5

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Even leuk als deel 1 vind ik..

Een leuke setting,goed acteerwerk leuk verhaal..

Wat me wel opviel bij de poppenfabriek dat het niet echt handig is voor de werknemers zo'n doolhof van dozen

goede film 4,0*

avatar van Cas*

Cas*

deel 2 is inderdaad net zo leuk als deel 1 !! spannend (op een leuke manier, niet dat je er bang van word ) en heeft gewoon dat typische sfeertje.

weet iemand misschien waar ik deze film kan kopen ?! ik heb deel 1 op dvd maar kan 2 en 3 nergens krijgen. volgens mediamarkt zijn ze niet meer te krijgen :S

avatar van Cas*

Cas*

jumpstylemovie schreef:

Minder goede film

Betere voorkant

2.5***

voorkant is tof he heb m als poster !

avatar van niethie

niethie

Dit was jaren gelden mijn eerste chucky film en vond het toen geweldig inmiddels tientallen kijkbeurten verder moet ik toch zeggen dat de film met de jaren een beetje zijn glans verloren toch is dit net als veel vervolgen in dit genre nog prima vermaak.
De film gaat als een sneltrein voorbij en er zitten een paar leuke goremomenten in vooral de slotscene in de poppenfabriek blijft geweldig, voor de rest is het allemaal redelijk vermakelijk al was na deel een de originaliteit er wel een beetje af. 3 sterren

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

wat fijn dat kanaal 2 deze film nog eens heeft uitgezonden

de film blijft goed en kijkt heel lekker weg

de cast was redelijk goed, zeker de pleegvader speelde overtuigend

hopelijk wordt de remake van child's play ook goed

avatar van killerfreak

killerfreak

gisteren nog eens gezien, en ik blijf m'n score van 3* behouden. Zeker een behoorlijk vervolg op Child's Play, en vele keren beter dan de horrorkomedies van Chucky (Bride of ...; Seed of ...) die erop volgden.

avatar van *kelly*

*kelly*

Ik ben niet echt fan van de Chucky films omdat het verhaal zo onrealistisch is, maar deze child's play 2 heeft me toch in zekere mate aangenaam kunnen verrassen met soms toch wel wat schrikmomenten en de sarcastische humor van ''the killer''-Chucky himself!

------->3*

avatar van The Oceanic Six

Normaal is zon horrorvervolg erg flauw en tegenvallend, maar dat viel me hier reuze mee. Chucky is terug en uiteraard krijg je een zelfde verhaal van dat mensen niet geloven dat een pop kan leven, maar het is wederom leuk uitgewerkt met het pleeggezin. Er zaten enkele lekkere moorden in en Chucky had ook weer de juiste vorm van sadistische humor.

avatar van Reticulated

Reticulated

Ik vind dit vervolg erg goed, zelfs zo goed dat ik dit deel even goed vind als deel 1.

avatar van A.J

A.J

Geweldig vervolg op de eerst child's play!Voor mij 4 sterren!

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Opnieuw een leuke en vermakelijke "chucky"film,net iets slechter dan deel 1.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Vanavond op TV gezien, en het is een redelijk tweede deel.

De tweede Child's play beviel me meer dan ik had verwacht, maar haalt het niet bij deel 1. Sowieso is het mij een raadsel waarom ze Chucky na deel 1 weer in elkaar zetten voor dit deel, maar ala. Ik zal het met een korreltje zout nemen. Daarna gaat het verhaal gewoon verder na deel 1: Chucky wil (in hernieuwd poppenlichaam) het lichaam van de hoofdpersoon overnemen, en vermoord daarbij af en toe omstanders. That's it. Ze plaatsen de hoofdpersoon in een andere thuissituatie, maar dat is ook het enige dat veranderd: het verhaal is in principe hetzelfde gebleven. Maar ach. Als kijker heb ik dit geaccepteerd en het biedt net genoeg stof voor een vervolg, voor een kijker die niet teveel nieuws verwacht. En dan kan de film wel heel aardig tijdverdrijf zijn.

Want het acteerwerk is weer zeker op niveau, iets wat toch wel belangrijk is voor een vervolg. Ik wil niet zeggen dat het geniaal is, maar het voldoet ruimschoots. Ook de settings en de muziek zijn weer in orde, en om de laatste scenes in de fabriek te laten afspelen levert enkele mooie stukjes op, waarschijnlijk wel de leukste van de film. Al blijft het me (ook in de rest van de film/serie) me een raadsel waarom ze in godsnaam allemaal wegrennen voor Chucky. Oke, het is even freaky. Maar als je dit eenmaal geaccepteerd hebt ga je denk ik niet met tot drie of vier man sterk wegrennen voor een kleine pop, die kun je dan toch wel overmeesteren... in bedwang houden of vernietigen. Maar dat terzijde, het acteerwerk en de locaties zijn gewoon goed.

Daarnaast ziet Chucky zelf er weer redelijk uit, en spuugt hij hier nog redelijke one-liners uit, in tegenstelling tot latere Chucky films (Bride of, Seed of). Maar waar het veel mensen om zal gaan is (naast het bovenstaande) natuurlijk de moorden. En hieruit blijkt toch dat Child's Play 2 geen sterk vervolg is. De moorden zijn soms wel leuk, maar (afgezien van de adoptiemoeder) niet erg inventief, supergrappig of eng, of ook maar enigszins leuk gebracht. Het ziet er allemaal wel aardig uit, en Chucky doet zijn ding wel, maar voor een leuker deel 2 hadden ze hier veel meer uit moeten halen (en misschien een wat sterker verhaal).

Childs Play 2 ontpopt zich dan ook niet tot een meesterlijkvervolg, maar eerder een iets zwakkere voorzetting van deel 1. Toch wel aardig om een keer te kijken, en is het zeker niet zo zwak als vele andere vervolgfilms. 2,5*

avatar van darkjaap

darkjaap

vond deel 1 beter.

dit voegt weinig toe aan het genre en vind ik de afwisseling van spanning en komedie niet echt geslaagd..

al met al

* *

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

chuckie ruled

avatar van starwars321

starwars321

leuke film heb em gister gekeken

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Een gemiddelde vermakelijke film: 3,0*

avatar van gunzy

gunzy

Deel 2 en 3 zijn onlangs in een bundel uitgebracht. Zie hier de recensie: http://www.moviemovie.nl/2008/11/30/dvd-review-childs-play-2-en-3/

avatar van uberjason

uberjason

Nu nog wachten tot de special edition van deel 1 hier uitkomt, met mega extra's. in Amerika is ie al een half jaartje uit, en zou leuk zijn als we hier ook die dvd kunnen krijgen....

Child's play 2 is nog steeds de moeite waard, en Alex Vincent acteert beter dan in de originele.

Na vaak te hebben gekeken ga je wel een aantal slordige foutjes zien, met name in de fabriek, maar goed, Chucky krijgt z'n verdiende loon wel natuurlijk.

Ik blijf erbij dat ze de soundtrack van deze film uit moeten brengen op cd, want Graeme revell heeft inmiddels al heel wat scores uitgebracht (bride of chucky, freddy vs. jason, open water)

deze score zou ik een van z'n besten noemen

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vind dit deel eigenlijk net ietsje leuker dan deel 1, verveelt helemaal niet, een goed vervolg.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Een waardige opvolger van het eerste deel. De zoektocht naar de ziel van Andy en de daarbij horende killingspree gaat gewoon door. Ditmaal is de setting een pleeggezin,

Naast een paar leuke moorden (op school) had ik wel het gevoel dat het verhaaltje een beetje bleef hangen. Gelukkig heeft deze film wel een spannend en origineel einde.

De coverart van deel 2 heb ik altijd geweldig gevonden en zelfs ooit als poster gekocht.

avatar van stephan73

stephan73

Dit vervolg op Child's Play heeft de tand des tijds niet goed doorstaan. Ik heb nergens het gevoel van spanning, de effecten van Chucky waren dan wel goed maar de moorden fantasieloos en eerlijk gezegt saai.

Jammer, want ik had wel zin in een nostalgische slasher!

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Erg goed vervolg. De scene met die jufrouw is erg goed verzonnen. Ik geef het gewoon een 4,0.