Child's Play 2 (1990)
Geregisseerd door: John Lafia
Met onder meer: Alex Vincent, Christine Elise en Brad Dourif
Plot Child's Play 2
"Sorry Jack...Chucky's back!"
Andy Barclay komt bij een pleeggezin in te wonen, omdat zijn moeder psychiatrische hulp krijgt. Wanneer Chucky opnieuw in zijn leven komt, begint de nachtmerrie van vooraf aan. Chucky is namelijk een moordlustige pop die zijn zinnen op Andy heeft gezet. Maar wie gelooft hem?
Andy Barclay
Miss Kettlewell
Mattson
Social Worker
Jordy
Iets minder dan deel één, iets beter dan deel drie: 2 en een halve ster.
BS
duidelijk vervolg op de 1ste dus net iets minder maar ook wat uitgebreider. 3 sterren
Chainsaw
Net als veel vervolgen valt ook Child's Play tegen in vergelijking met het eerste deel, maar de schade blijft gelukkig beperkt. Amusant deel uit de serie waarin Dourif en zijn Chucky nog meer de rol stelen dan in het origineel. Film bevat een paar erg interessante en vermakelijke scènes.
moviefreak#1
Is het nodig dat iemand als commentaar geeft : beter als bride of chucky ?
pjotr
Omdat de eerste vijf posts alleen maar beter-dan-berichtjes zijn....
mister blonde
ik neem veel voor lief; haunted houses, bezeten meisjes of ontspoorde zombies. het maakt mij niet uit.
maar een moordzuchtige pop?
je moet van goede huize komen dat goed over te brengen.
dat zijn de makers duidelijk niet. het wordt nergens spannend, sterker nog het is eerder lachwekkend. echter, niet lachwekkend genoeg om leuk te zijn. wat houd je over? niets.
1 ster, omdat ik wel een aantal keer moest glimlachen.
Agony
- 1985 berichten
wat een troep is dit.... echt een dramatisch slechte film. De horror is niet eng, de spanning door het stupide verhaal ver te zoeken. Laat staan dat ik hier humor in zie.... 0,5 ster.
Sjan
Ik verlaag m'n cijfer met 1.5 sterren naar 1.5*: dat lijkt me beter voor deze film (die ik toen ik een stuk jonger was dus wel het aanzien waard vond).
SSeagal
Een redelijk vervolg dat duidelijk minder is dan de eerste film. De spanning is eraf, eveneens de originaliteit is weg. Toch kent de film wel zijn momentjes en daarom : **1/2
Banjo
- 2033 berichten
als je boven de 20 bent is het niet benoemens waardig.
Maar toen in die tijd van films kijken op een kinder feestje ja toch wel..
KLah
Ik heb deel 2 eerder gezien als kind en deel 1 pas jaren erna. Ik had het echt te pakken. Ik zag Chucky overal en was echt een aantal maanden bang. Ik denk er nu al aan terug. Maar ja. Achteraf een film die dus echt zn werk had gedaan. Ik vond em kwa belevenis beter dan 1, dit omdat ik deel 2 dus eerder zag.
3.5 ster
sharky
Child's Play 2 was toch veel slechter dan deel 1. Ook omdat deel 1 veel beter geacteerd werd. Maar verder geeft regisseur Tom Holland toch net even de juiste spanning wat meer weg dan regisseur John Lafia.
Sonny Black
Ik vond Child's Play 2 ook echt heel goed, heb ze laatst alle 4 nog eens zitten bekijken op DVD en in deel 2 sprong er voor mij uit het bezoek aan de speelgoedfabriek en het claustrofobische gevoel dit "Chucky" overal kan zijn, en natuurlijk de aftakeling van Chucky in het laatste kwartier
. Tegen beter weten in geef ik deze film de volle 3,5*
Frantic01
Dit is ook voor mij gevoel van de chucky trilogy een echte uitblinker!!! toch een beetje dat benauwde gevoel wat je hebt tijdens de film van hij komt altijd terug en hij weet je altijd te vinden mooiste ook deze film staat in mij persoonlijke top 100 van de beste films allertijden
sanna03
chucky 2 is weer even leuk als de eerste in deze film speelde namelijk die van 7theaven mee die moeder annie camden of zoiets
weer grappige film
Regan_Robbie24
welke van de oude spelers, van deel 1, zitten hier nog in?
Brad Dourif niet zeggen, die ken 'k al!
Regan_Robbie24
weet iemand nou wie er allemaal van de oude film er nog inzitten en niet Brad Dourif opnoemen want die zit in elke!?!?
MoTh
Een van de weinige goede vervolgen op n horrorfilm...
Minder natuurlijk het in bochten wringen (wordt later nog erger) om Chucky terug te brengen. (de metalen kop teruggebruiken, who in the hell does that?!)
Ik ben nog altijd volledig mee!
Regan_Robbie24
Alleen Alex Vincent..Die kleine.
'k weet wel wie Alex Vincent is, die Andy toch?! en zo klein is ie niet, nog 1 en een halve kop moest ie toen groeien om net zo groot als mij te wezen!
johanm3
Ook dit deel keek ik "stoer" met een groep jongens en meisjes op 10 jarige leeftijd.
Maar Damn, s nachts kon ik niet meer slapen. ( en maar stoer doen haha )
ik vind hem niet eng, beter dan deel 1,
Alex Vincent is veranderd, hij ken ook beter acteren.
Edie
ik vind hem niet eng, beter dan deel 1,
Alex Vincent is veranderd, hij ken ook beter acteren.

Ik heb hem op 2 sterren staan, hijs best grappig, zeker niet beter dan het eerste, en ben voorlopig niet van plan mijn stem te verhogen.

Child's Play

Child's Play 3
1991

Child's Play
1988

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Dit is de ultieme kijkvolgorde voor alle Marvel-films tot 2026

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

Riget

Kopps
Actie / Komedie, 2003

Ju-on
Horror / Mystery, 2000
fabriekfoster parentsvoodoospeelgoedfaithlessness marionetevil dollmoordkiller dollseriemoordenaarslasherfoster sister foster familypopfoster child kwaadaardigfoster home killer toystoy comes to lifetoy factory possessed dollfoster mom supernatural power