menu

Child's Play 3 (1991)

mijn stem
2,50 (784)
784 stemmen

Verenigde Staten
Horror
86 minuten

geregisseerd door Jack Bender
met Justin Whalin, Perrey Reeves en de stem van Brad Dourif

Het is alweer acht jaar geleden dat Andy Barclay (Justin Whalin) gepest werd door de moorddadige pop Chucky. Om niet voor altijd in het poppen lichaam opgesloten te zitten, moet Chucky zijn ziel ruilen met iemand anders. En dat doet hij met Andy. Andy is nu 16 jaar en doet zijn best om te leren leven met de afschuwelijke ervaring uit zijn verleden. Omdat iedereen hem lastig vindt, wordt hij naar de Kent Military School gestuurd, waar hij hoopt tot rust te kunnen komen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=AS9tqE2dY8I

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Nigelwestland
4,0
Deze was echt superleuk ik wou hem zelfs nog een keer kijken. Niet heel eng ofzo maar ik heb wel echt genoten

avatar van Spetie
1,5
Het uitmelken van de reeks is begonnen.

Dit derde deel is toch wel beduidend minder dan zijn twee voorgangers. Het grootste probleem van dit deel zijn vooral de moorden, die suffer overkomen en daarnaast is de film is zijn geheel gewoon een stuk minder leuk. Chucky is nog steeds cool en zijn Don’t Fuck with the Chuck is absoluut een grappige oneliner, maar daar houdt het eigenlijk ook wel mee op.

Er zit een stuk minder sfeer in deze film en Chucky en de rest van zijn oneliners zijn gewoonweg een stuk minder grappig dan in de vorige delen. Nee deze film heeft het duidelijk niet voor mij.

1,5*

avatar van Elineloves
2,5
Derde deel is inderdaad stukken minder amusant dan de voorgaande twee films. Het boeide me minder, ik vond de personages niet echt schitterend uit de verf komen, de scherpe humor was niet echt aanwezig en ook de kills waren vrij gemakkelijk, op die vent in de vuilniswagen na. Sfeer was ook niet zoals in de voorgaande delen, jammer.

avatar van yurrenstein12
3,0
Hetzelfde als voor deel 2: Een stuk minder dan deel 1, maar nog wel leuk. In deel 2 en 3 zit gewoon te veel flauwe humor. Maar ondanks dat is deze film nog wel geslaagd.

Als er trouwens een remake van Child's Play zou komen, dan zou die gewoon totaal serieus moeten zijn. Ik bedoel daarmee dat ze Chucky's irritante lach weg moeten doen, en dat hij minder flauwe grappen maakt.

Eigenlijk zouden ze alles van deel 1 hetzelfde moeten laten, behalve het uiterlijk (de effecten). De sterfscene uit deel 1 moet wel wegvallen, en Chucky moet dan sterfen in de fabriek (deel 2), door in de ventilator (deel 3) te vallen. Natuurlijk moeten alle goeie kills van deel 2 en 3 er ook nog bijgeplakt worden (bijv. de scene met de vuilnisman uit deel 3).

Kort gezegd, alle goede dingen van deel 1, 2 en 3 samenvoegen tot een remake.

Als goeie filmmakers zouden een voorbeeld moeten nemen aan wat ik hierboven zojuist gezegd heb, dan weet ik zeker dat, als er een remake zou komen, die beter is dan deel 1, 2 en 3 samen.

avatar van ambrosini
2,0
saaie film.. niet beter dan deel 2 of 1..

avatar van knusse stoel
2,5
Flauwe humor van een beetje flauwe film. Ach, als je niet veel om handen hebt is het wel te doen maar ik zelf vond het een beetje te veel Amerikaanse setting en humor.
Spanning ontbrak enigszins omdat de pop niet echt angst aanjaagt, tenminste ik vond het niet dusdanig dat ik voor dit mormel op de loop zou gaan. Misschien dat het ook beter is dat men hier geen vervolg meer op maakt en gezien de jaren die er nu tussen liggen heeft men ook hiertoe geen intentie gehad. Hoera!?!

avatar van psycholamp
3,5
En deze en deze dan?

ipman-99
"Don't fuck with the Chuck." ... " !!!
Fantastische Horror-klassieker met Chucky !!! Heerlijke zoveelste heropfrissing !
Fantastisch om ook weer deze film(s) vanonder het stof te halen, mede ook door
het nieuwe deel "Curse Of Chucky" !
Heerlijk sfeertje doorheen gans de film met enkele heerlijke griezelmomenten !
De kills werden ook prima weergegeven !
De grofgebekte Chucky spuwt weer heerlijke Quote's !

avatar van Chelsea94
3,5
Leuk, eens wat anders als 1 en 2.

Minder kills, dat is dan weer jammer.

avatar van DragQueen
2,5
Enigszins flauw vervolg, met een inspiratieloos verhaal. Chucky maakt een hoop goed natuurlijk, door zijn prima kills, en grofgebekte one liners. En heeft terecht een plek tussen de Horror iconen van weleer verdiend. Toch kan hij deze film niet van een ruime voldoende voorzien. Daar is het verhaal te slap voor, en de algehele uitwerking ondermaats. Omdat er toch wat jeugdsentiment bij komt kijken, iets meer in beoordeling. 2,5 Ster.

avatar van dutchtuga
4,0
Veel beter dan verwacht bij herziening. Chucky is hier gewoon weer in vorm en de film eindigt met een geweldige climax, ik denk de beste van alle Chucky's.
4*

Langere recensie:

Child's Play 3 (1991, Jack Bender) - cultmoviesreviewed.com

avatar van Argyle
5,0
Dit is toch wel een topper uit de Chucky reeks. Veel vooruitgang op de voorgaande delen.

10*

avatar van scorsese
2,5
Matige film waarin de moordlustige pop opnieuw gerepareerd wordt en zo weer tot leven komt. Ondanks een andere setting (militaire school), is dit toch meer van hetzelfde. De eerste helft is nogal saai. Wel een paar aardige one-liners en het einde in het spookhuis is wellicht niet echt origineel maar wel leuk.

1,5
Dit is toch echt wel de slechtste uit de reeks....

avatar van jeroentjuhhhhh
3,5
Vind er niet veel verschil in zitten. Over de drie Child's Play delen heen gaat het eigenlijk nergens echt mis. Vind de setting hier wel verfrissend werken, met een Chucky die overduidelijk op dreef is. Zal nooit m'n favoriete reeks en/of horror-icoon worden, maar hij heeft toch wel z'n unieke charme.

avatar van Gang_Star
3,0
Don't f*uck with the Chuck!

Het derde deel dat enigszins gelijkwaardig is aan zijn voorloper. Het wordt nergens echt bijzonder maar de film vermaakt mede door de vele leuke oneliners van Chucky. Qua sfeer is het redelijk, horrorgedeelte is dat ook. Net als deel 2 eindigt deze film ook met een sterk einde.

avatar van El ralpho
2,0
The end is near

Althans zo voelt het bij het bekijken van dit derde deel. Bride of Chucky en Seed of chucky heb ik nog niet gezien maar ik hoop niet dat deze twee vervolgen in lijn met dit derde deel, en het in 2013 uitgekomen Curse of Chukcy liggen.Dit derde deel begon een beetje flauw te worden en hoewel de introductie van de pop nog wel in lijn lag met het tweede deel, en de opbouw eveneens van een gelijkwaardig niveau was, viel met name de finale enorm tegen. De aanloop hiernaar duurde te lang en de investering die je hierin deed, betaalde zich ook helemaal niet uit.

''Good Guy'' Chucky is hier nog steeds knap tot leven gewekt maar de Kent Military School setting roept verwachtingen op die totaal niet worden waar gemaakt. De finale ziet er een beetje inspiratieloos uit en voelt veel minder creatief aan dan dat bij het tweede deel het geval was.


2,0*

3,5
iets minder dan de eerste 2 delen.maar nog steeds een hele leuke film.hij is alleen wel wat lachwekkend op sommige stukken .maar dat vind ik wel grappig.

avatar van Tarkus
4,0
Tarkus schreef:
Het gebeurt zelden met sequels, maar deze derde film is wat mij betreft even goed als beide vorige.
Het is dit keer ook weer een korte film (een goede 80 minuten) maar ik denk juist dat het bij deze serie in het voordeel speelt. Geen overbodige verhaallijnen, maar dadelijk de actie en horror.
Deel 2 en dit 3de deel had ik nog nooit gezien, en ze waren ook moeilijk te vinden (mijn DVD komen uit Engeland, met Nederlandse ondertitels!!), maar ben blij dat ik ze te pakken heb gekregen.
Tot nu toe ben ik over de eerste 3 delen zeer tevreden.


Ook deze dus opnieuw bekeken, en nog steeds zeer tevreden over deze film.

avatar van Tommy De Vito
2,0
Toch beduidend de minste van de drie eerste Child's Play films.

Het verhaal borduurt zich weer mooi verder op het tweede deel. Dit deel speelt zich voornamelijk af op een militaire school. Een mooie locatie voor onze grote vriend Chucky om hier vriend en vijand de stuipen op het lijf aan te jagen. En uiteindelijk natuurlijk ze bloederig om het leven te laten komen...

De film kijkt weer als vanouds vlot weg, maar daarmee is het ook wel gezegd. Chucky gaat wel weer lekker los, maar de film voegt verder niks (nieuws) toe. Matig, 2**

avatar van Grindhouse62
3,5
Childs Play 3 is ook zeer goed te noemen. De formule blijft boeien. Heb wederom genoten van Chucky.

avatar van Chainsaw
2,5
De eerste Child's Play was zo'n succes dat men besloot om Child's Play 2 en 3 gewoon bijna gelijktijdig op te nemen. Dus niet lang na deel 2 kwam ook Child's Play 3. Ik kan me vooral de poster van deze film nog goed herinneren. Ik hoorde om mij heen vroeger veelal verhalen over die o zo enge Chucky en deze cover, een getekende close-up van Chucky met een klein beetje bloed uit zijn mond, stond lang op mijn netvlies. Nu, vele jaren later, is de poster van Child's Play 3 weliswaar nog steeds erg tof, maar de uiteindelijke film is verreweg één van de minste films uit de serie.

Don Mancini - de schrijver van alle Chucky films - moest deze derde film heel snel schrijven en had eigenlijk geen ideeën. Grote kans dat hij daarom maar besloot om Full Metal Jacket te herschrijven met een moordende pop erin. Niet dat de film kwalitatief in de buurt komt van een Full Metal Jacket, alles rondom de militaire academie is vrij beroerd gedaan. De clichématige klootzak, de nerd, de stoere dame; ze komen allemaal voorbij en zijn stuk voor stuk enorm lame. Ergens daartussen loopt een totaal idiote Andrew Robinson, die iets te geil wordt van het knippen van soldaten. De ergste toevoeging is wel Tyler, het jongetje waar Chucky ditmaal z'n zinnen op heeft gezet. Zijn naïviteit is soms te hilarisch voor woorden, maar hij is vooral ook erg irritant met z'n gejammer en geneuzel. Als Chucky gaandeweg gek wordt van het joch begrijp je de arme pop maar al te goed.

Chucky en zijn one-liners mogen dan weer de show stelen, maar ditmaal is het niet genoeg om de hele film te redden. Child's Play 2 was weliswaar een vrij inwisselbare herhalingsoefening, maar nog altijd beter gemaakt en interessanter dan wat men hier neerzet. Child's Play 3 lijkt in alles een te snel gemaakte sequel. Een handjevol amusante sequenties ten spijt, deze derde Chucky is vooral een grote emmer matigheid.

2,5 sterren.

avatar van thoyouknow1980
4,0
Lekker anders
Ja deze is compleet verschillend dan de eerste 2 delen,en dat pakt goed uit.
En wat ziet Chuckie er geweldig uit in dit deel,echt kwaadaardig en eng zoals het hoort
Het verhaal is boeiend en de locaties zijn verfrissend,geslaagd vervolg dus

avatar van Ajax&Litmanen1
2,5
Child's Play 3 is me van vroeger aardig bijgebleven. Althans, de combinatie van de militaire academy, de vuilniswagen-moord en het schieten met echte kogels in plaats van nep-kogels bleef in mijn achterhoofd hangen. Wat ik wel vergeten was, is dat het geen hele sterke film is. Het begint nog wel leuk met die rijke investeerder die in zijn penthouse wordt vermoord (Don't fuck with the Chuck! ), waardoor de film ook leuk speelt met een spanningsopbouw. Helaas was het daarna ook meteen gedaan en begint een verhaal met allerlei pubers die door een Full Metal Jacket-driller worden opgejaagd. Zo weinig onderhoudend als dat is, zo jammer is het ook dat er nog weinig over blijft op horrorgebied.

Er zijn nog wel een paar aardige kills, maar ze gaan te snel voorbij. Chucky is demonischer dan ooit, wat je ook weer ziet aan zijn blikken, maar inhoudelijk stelt het niet veel meer voor. Daarbij is het ook een hele matige cast. Die nerd is storend (inclusief hilarisch slechte opoffering bij een granaatworp) en dat donkere jochie Tyler was zo naief dat ik hem ook al snel de woede van Chucky toe wenste. En ook de acteur die Andy speelt loopt hier niet over van talent. Nouja, alles bij elkaar is Child's Play 3 duidelijk de minste van het stel, maar nog best vermakelijk.

2,5* (was 38)

3,5
Don't fuck with the chuck.vanavond herzien heb weer genoten en ook weer erg gelachen.ook een erg leuk deel iets minder dan de eerste 2 delen vind ik.maar zeker niet slecht. Weer een lekkere sarcastische chucky er in,daar hou ik wel van.inmiddels een andere acteur die andy speelt.justin whalin,hij doet het verders prima vind ik.weer fijne kills er in.en weer een leuk einde.

avatar van Film Pegasus
3,0
Film Pegasus (moderator)
Iets minder dan zijn voorgangers. Chucky houdt de boel gelukkig recht en het is wel leuk om te zien hoe in een 'harde' omgeving als een militaire school, een pop voor de nodige aandacht zorgt. Maar buiten Andy en Kristin zijn de personages nogal saai. De kills zijn minder origineel, en je merkt hier dat het nog een stap verder is richting humor. Dat eigenlijk zo goed als nooit werkt in dit soort films. Maar Brad Dourif met z'n gekende humor zorgt weer voor een geweldige Chucky. En ook al mocht er meer mee gedaan worden, was het idee om de kogels te wisselen bij het schietspel, goed gevonden.

avatar van xxERWINxx
3,5
Vandaag herbekeken dit 3e deel, weer een leuk vervolg op deel 2, ditmaal is Andy 16 jaar en zit nu op een militaire school.
Er gebeurd weer van alles op deze militaire school en leuke scenes vooral met dat 'verf' schieten, ook het laatste slotstuk bij de kermis / spookhuis vond ik erg goed.
Op naar Bride of Chucky.

3,5
Prima filmpje! Niet eng, maar gewoon een leuk verhaal. En Chucky ziet er gewoon goed uit!!

Gast
geplaatst: vandaag om 15:12 uur

geplaatst: vandaag om 15:12 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.