• 9.377.185 stemmen

Geregisseerd door: Jack Bender

Met onder meer: Justin Whalin, Perrey Reeves en Brad Dourif

Gesproken taal: Engels en Hongaars

Plot Child's Play 3

"There comes a time to put away childhood things. But some things won't stay put!"

Het is alweer acht jaar geleden dat Andy Barclay (Justin Whalin) gepest werd door de moorddadige pop Chucky. Om niet voor altijd in het poppen lichaam opgesloten te zitten, moet Chucky zijn ziel ruilen met iemand anders. En dat doet hij met Andy. Andy is nu 16 jaar en doet zijn best om te leren leven met de afschuwelijke ervaring uit zijn verleden. Omdat iedereen hem lastig vindt, wordt hij naar de Kent Military School gestuurd, waar hij hoopt tot rust te kunnen komen.

Andy Barclay

Colonel Cochrane

Sergeant Botnick

Sergeant Clark

avatar van 606

ja zeker de moeite waard om te kijken

4,5 ster voor de laatste uit child's play reeks.

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

gewoon leuk voor een avondje meer niet..3*

Vind het de leukste van de hoop.

Gewoon omdat Chucky zelf hier op z'n geinigst is. Lekker veel (bekende) one-linertjes, die voor een keer eens niet enorm irritant weten te zijn. Verder is Chucky inventief genoeg in het ombrengen van allerhand, met als hoogtepunt de teleurstelling bij de hartaanval.

Ook visueel is deze net iets leuker dan de andere delen, maar daar houdt het positieve dan ook wel op. Acteerwerk blijft brak en verder is het maar matig allemaal. Gelukkig is ook deze film niet al te lang, waardoor het ideaal hapklaar vermaak is voor een avondje film zonder al te veel inspanning.

Net als de rest 3*. Vind het een kwalitatief erg consistente reeks.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 4,0. de slechtste uit de reeks maar toch erg leuk

avatar van seanpuffy

seanpuffy

chucky rullezzz

avatar van Black-Pearl

Black-Pearl

en hy komt terug Nog ook een geweldige film

avatar van hollandpride

hollandpride

en child`s play 3 blijft nog steeds leuk, en dus een 4

avatar van timburton

timburton

Slap verhaal. Niet griezelig zoals Chucky 1 & 2. En als je dan niet voor griezelig kiest dan maar grappig zoals chucky 4 en 5. Kortom slappe film. Acteur van Andy speelt bagger. Chucky zelf is de enige die het goed maakt. Daarom komt er 1,0 bij. *1,5 dus.

avatar van WeZet

WeZet

Net asl de voorgaande Child's PLay films was deze ook weer om te genieten! Aleen wel een beetje jammer voor Sheltond hé? maar ach, die merkt er toch niks meer van.

***3.5***

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Wat ik een beetje vaag vind, is de manier waarop Chucky weer tot leven komt aan het begin van de film. Het is best wel een leuk filmpje, alleen Chucky vind ik geloof ik wel zo'n beetje de minst enge horror-figuur. Desondanks kijkt deze film prima weg.

avatar van nightbreed

nightbreed

Persoonlijk vond ik dit de minste van de serie.

Nog net het bekijken waard.

Gelukkig werd in deel 4 en deel 5 voor een andere formule gekozen.

Cijfer: 2

avatar van Thomas83

Thomas83

Ook deel III is weer zeer vermakelijk. De eerste kill is gelijk weer vrij aardig. Chucky met dartpijltjes en een golfstick onder andere, die "Don't fuck with the Chuck" roept.
De locatie van de militaire academie is ook een geschikte locatie. Vervelende types zoals autoritaire directeuren, bully's en maffe kappers zijn natuurlijk goede slachtvoer.
De kill met de vuilniswagen is ook erg goed, en vrij origineel is de kill waarbij die vent niet overlijdt doordat Chucky hem direct wat aandoet, maar doordat hij een hartaanval krijgt van de schrik. Grappig hoe Chucky dan reageert.
Een andere vrij originele kill is die doordat Chucky de paintballminutie verwisselt voor echte kogels.
Het finale-stuk in het spookhuis is ook wel leuk. Chucky die eerst een stuk van zijn gezicht verliest door een zeis, en later in dat propellor-ding valt.

Elk deel lijkt Chucky nog meer boosaardig te grijnzen en te giechelen, en grappige onliners uit te slaan. Hoogstaande films zijn het allemaal niet, maar wel best klassiekers in het genre met een redelijk eigen stijl. Deel 3 is minder dan deel 1, maar doet zeker niet onder voor deel 2 wat mij betreft.

avatar van kiriyama

kiriyama

Toch ietwat een teleurstelling.

Chucky zelf is leuker dan ooit, geweldige one-liners:Chucky's gonna be a bro. Maar daar houd het positieve ook wel op. Technisch weer bedroefend maar vooral de setting is een doorn in het oog. Die legerkamp setting was ronduit saai en Andy als 16 jarige was nou ook niet echt een vooruitgang.

Hoewel Chucky dus beter is dan ooit, is de film zelf de minste van de trilogy. Al was de hartaanval van de officier en de daaropvolgende teleurstelling erg grappig.

Dikke 2.5*

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik vond het erg jammer dat chucky zomaar weer leefde

de eerste was goed

de tweede ging wel

maar deze is toch wel echt kut

morgen weer kijken hoe die opstaat

avatar van Edie

Edie

Toch een verhoging, tis best kijkbaar dankzij de vrij korte speelduur o.a. Chucky idd wat leuke one-liners, setting is leuk en de finale in het spookhuis ook wel, alleen wat ongeloofwaardig (van buiten een kermis-mini-spookhuis en van binnen alle ruimte

Onderhond schreef:
Vind het de leukste van de hoop.

Net als de rest 3*. Vind het een kwalitatief erg consistente reeks.

Mee eens

Ook dit deel verveelt geen moment en idd Chucky is hier persoonlijk op zijn best. De overlevenden zijn zoals gewoonlijk voorspelbaar

O ja en waaromhet personage Kyle 1 van de overlevenden uit deel 2 hier niet in zit is mij een raadsel.

Spartaan1986 schreef:

Waarom zou Kyle in deze film moeten zitten, volgens jou? Ze hielp Andy dan wel Chucky te stoppen in het tweede deel, maar Chucky heeft verder niets met haar te maken. De enige reden dat hij achter Andy aanzit is omdat hij op die manier van lichaam kan wisselen.

avatar van lowhusky

lowhusky

Chucky mag dan weer grappig zijn dit deel, maar dit deel gaat hij toch te ver. Dat gedoe met de man in de container en die kogels omwisselen vond ik best kut, ik had medelijden met die mensen. Die Andy is helaas ook niet meer schattig 2.5 want het is en blijft Chucky.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

• 2048 stemmen

Een aantal leuke ideeen maar zwaar matig uitgevoerd. 1.5*

avatar van murtcelP

murtcelP

Matig deel, eigenlijk gewoon omdat er veel te veel nadruk op dat leger-kamp zat. Ik denk dat dat soort leger-films in die tijd populair waren ofzo, maar ik vond het jammer.

avatar van P8rb

P8rb

Een iets minder deel, jammer jammer.. de sfeer uit de film was een beetje verdwenen en ik zag Chucky maar weinig in actie helaas. Ik vond het ook altijd leuker met die kleine Andy. maarja het is een blijft een korte lekker vermakelijke film die leuk was om een keertje te zien. 2,5*

Chainsaw schreef:

Andy had in principe ook niks te zoeken in dit deel want Chucky had zijn oog op Tyler gevestigd.Maar het komt zo over of die verhaallijn niet is afgemaakt.Van Andy gaat het namelijk door,Kyle heeft ook te maken gehad met Chucky

Spartaan1986 schreef:

Andy had wel degelijk iets te zoeken in dit deel, aangezien Chucky nog steeds lichamen wil ruilen met de eerste persoon die hij zijn geheim heeft verteld (in Child's Play). Maar hij ontdekt pas veel later in deze film dat hij een nieuw slachtoffer kan zoeken, omdat hij opnieuw gemaakt is aan het begin van dit deel. Dan pas ontdekt hij dat hij Andy helemaal niet meer nodig heeft en gaat vervolgens dus achter zijn nieuwe prooi aan.

Kyle heeft dan wel met Chucky te maken gehad, maar Chucky heeft helemaal niets aan haar. Hij denkt in het begin van deze film nog steeds dat hij Andy nodig heeft om van lichaam te wisselen en daarom gaat hij ook achter hem aan en niet achter Kyle.

avatar van lowhusky

lowhusky

Komt andy nog terug in deel 4? (nee denk ik) want een erg STOM eind van Andy Barclay...

avatar van Thomas83

Thomas83

kiriyama schreef:

en Andy als 16 jarige was nou ook niet echt een vooruitgang.

Inderdaad, vooral dat kapsel van hem. Zelfs het haar van Chucky zat beter.

Chainsaw schreef:

Maar zolang Kyle nog leeft kan ze het vertellen over Chucky. Als meer personen het zien en het overleven zullen de mensen het geloven.

avatar van kiriyama

kiriyama

Yeah right, moeten wel heeeeeeel veel mensen zijn.

kiriyama schreef:
Yeah right, moeten wel heeeeeeel veel mensen zijn.

Kyle was toch een hoofdpersoon. Haar verhaallijn loopt stuk in deel 2.In dit deel overleven alleen de hoofdpersonen Tyler,Andy en Marie het

Spartaan1986 schreef:

Ik denk niet dat Chucky dat ook maar iets kan schelen, eigenlijk. Het enige wat hij wil is ruilen van lichaam met Andy, zodat hij weer mens kan worden. En daarom gaat hij achter Barkley aan en laat ie Kyle met rust.

En ik vraag me overigens af wie die arme, rebelse jongedame gaat geloven als ze gaat rondbazuinen dat de ziel van de beruchte Lakeshore Strangler in de Good Guy pop van haar stiefbroertje zit.

Chainsaw schreef:

Chucky wil iedereen die hem verraad of dwars zit doden lijkt me.En Kyle is net als Andy ook ouder geworden.In de 2e film is ze al minsten 8 jaar ouder dus ze had iemand van 24 kunnen spelen.Wie zegt dat ze in die 8 jaar tijd niet veranderd is.Ik vind het in ieder geval een gemiste kans

Maar ik ga zo maar eens Bride of Chucky herzien vorige keer was ik er niet zo van onder de indruk namelijk