Genre: Horror / Komedie
Gesproken taal: Engels en Japans
Releasedatum: 2 december 2004
Bekijk via SkyShowtime
Plot Seed of Chucky
"Fear the second coming."
De goedaardige pop Glen is een wees, voortgekomen uit de bizarre relatie tussen de duivelse moordlustige pop Chucky en zijn minstens zo gestoorde bruid Tiffany. Wanneer er plannen zijn om een film te maken over de gruwelijke misdaden van zijn ouders, vertrekt Glen naar Hollywood om zijn bloeddorstige vader en moeder opnieuw tot leven te wekken. Het gezin blijkt echter niet zo goed met elkaar overweg te kunnen. Chucky kan niet geloven dat zijn zoon niet te porren is voor een goede moordpartij. En Tiffany kan niet geloven dat haar favoriete actrice Jennifer Tilly in de film zal meespelen!
Chucky (stemrol)
Stan
Tony Gardner
Santa
woeler82
Slechte film, heb vroeger chucky 1 gezien, maar deze slaat alles.
Hoort in de flop 250 thuis, 1x kijken misschien, maar dan nooit meer
De vrouwelijke pop vond ik nog wel mooi uitzien, maar voor de rest,
jennifer Tilly speelt een hele slechte cast.
Een 1.0 voor de moeite en fantasy, meer is het niet waard, ik ga nou deel 4 kijken, maar denk dat die ook even slecht is.
Dennis the movie
Hopelijk ooit nog een Child's Play 6
En wat is er nu toch met Andy gebeurd. Die jongen heeft toch geen leven meer. Heel zijn jeugd is vernietigd door een pop. Best zielig
moviechick-99
leuk die film.soms een beetje belachelijk maar ja....het is en blijft een beetje onrealistich die poppen moordenaar chucky en tiffany maar toch is hun dochter/zoon glen of glenda want ze weten niet of het een meisje og jongen is toch ook wel een beetje schattig.eigenlijk raad ik je aan om al de chucky's te zien
want eens dat je der één hebt gezien kan ik niet meer stopeen met te kijken
crtxz10
dit moet slecht zijn, ff kijken dus:)
haha inderdaad, daarom zit ik nu ook te kijken
veel plezier!
Hanzig
Heerlijk toch zo'n film.. En dan vooral hoe chucky zijn schepsel belachelijk maakt..Haha.
John Lee Hooker
Haha.. horror? Wat is dit saai.
Hij is nog niet afgelopen maar toch al een
- 1 -
Meer humor dan horror en na "Child's Play 3" toch wel de slechtste uit de reeks. Er zitten een paar leuke scenes maar meer ook niet. Het verhaal stelt natuurlijk al helemaal niets meer voor. Dat deze film uit 2004 komt verbaasd me wel want het is niet zo heel lang geleden (voor mijn gevoel dan) dat ik deze film op Film 1 heb gezien.
jordandejong
Erg leuk horror/komedie filmpje waarvan ik veelminder had verwacht. De film moet het vooral hebben van de humor. Een geweldig stukje vond ik bijvoorbeeld de scene waarin de papparazi in de tuin staat en dan chucky ziet masturberen. Gevolgd door de zin A Masturbating Midget! . Verder vond ik ook de gore verrassend goed.
DVD-T
Viel me nog heel erg mee na het zien van het gemiddelde. Een fan van de Child's Play reeks ben ik niet echt. Het idee van een moordende pop is leuk, net als het gegeven van de voodoo die er bij komt kijken. Op de een of andere manier vindt uit de eerste drie delen net iets te serieus gebracht. De humor in de laatste twee delen was dan ook een verademing in de reeks.
De film moet het dus vooral hebben van de humor. Die is bij vlagen erg goed. Veel grappen en grollen zijn geslaagd. De film blijft zo over een anderhalf uur erg vermakelijk. Veel verwijzingen ook naar andere horrorfilms, en de film lijkt dan ook meer op een ode aan het slasher genre. De poppen werken goed en komen leuk over. De mimiek is in de jaren stukken beter geworden. Chucky en Tiffany zijn een leuk duo, alleen was die Glen of Glenda erg irritant en begon op den duur wel op de zenuwen te werken. Jammer van deze toevoeging. Was wat mij betreft niet echt nodig geweest. Verhaal van Tilly is ook erg leuk waarmee ze zichzelf op de hak neemt. Verder kent de film een aantal erg leuk in beeld gebrachte moorden, en het is allemaal lekker bloederig.
Een vermakelijke film die richting het einde wel wat minder wordt. Verder niet heel bijzonder.
DragQueen
De eerste chucky films zijn toch wel horror classics. maar waar de makers hiermee naartoe willen is mij vreemd. een overbodige film in de reeks, die op vele momenten gewoon belachelijk is. chucky is een karikatuur van zichzelf geworden. het verhaal is verder oerdom. wel een pluspunt dat de poppen hun mimiek beter is geworden, en ook de effecten zijn wat beter. 1,5 ster.
Sam_Bracke
Here Is Chucky!!!!!
I Love Chuck, hoop echt op een Deel 6:D Staat al aangegeven op imdb, verwacht 2011
Bardt1980
Ow, wat een belachelijk slechte film is dit. Waar Child's Play 1 nu nog steeds spannend kan zijn, slaat deze film compleet de plank mis. Het was niet eng, niet grappig en het verhaal ronduit slap en slecht uitgewerkt. Van mij mogen ze ophouden met vervolgen maken voordat Chucky zijn cult-status kwijtraakt!
Joanke1321
Ik ben als de dood voor poppen dus voor mij was ie echt eng
En hij is zo enorm grappig. Echt mijn soort humor. Bijvoorbeeld met Britney "Oops I Did It Again" zegt ie dan. Echt hilarisch. En Jennifer Tilly als zichzelf en Tiffany waren natuurlijk ook briljant.
sweinsteiger
nog zelden zo'n slechte film gezien !
charmed one
dit is echt een deel wat je met een groepje moet zien vind ik.
want hij is grappig niet spannend meer.
als je met een groepje de film dan ziet dan lig je in een deuk.
en dan is ie wel leuk om te zien.
ik zou hem dus niet zo snel alleen zien.
ik vind dit wel de minste van de reeks.
lvlvlv
meer komedie dan horror
zoals op het begin dat die zoon zegt 'ik ben je zoon' en chucky valt vlauw
red4evil
hoewel ik de andere films kon waarderen krijgt deze toch een kleine 3,0
*film fan*
dit is gewoon een flauwe komedie.
ziet er veel te nep uit allemaal.
op deel 6 zit ik niet te wachten.
als er een avond niks op tv is, dan is dit wel een flauwe film om naar te kijken
De herziening viel flink tegen, wat vooral te wijten valt een het absurd slechte verhaal wat van de hak op de tak springt zonder ook maar enige bezieling in de film en in de dialogen. Zwaar ongeloofwaardig! Het enige wat de film redt zijn de interacties van Chucky en Tiffany, die kurkdroog overkomen. Dat zoontje was verder strontvervelend en het is jammer dat dit meer een parodie is op de Child's Play reeks dan een volwaardig deel. De horror was dan ook ver te zoeken in dit deel, iets wat het origineel wel sterk maakte.
Tarkus
Dit vijfde deel is eigenlijk het deel te veel.
De eerste 4 filmen waren goed, maar deze hoefde eigenlijk niet meer, het verhaal slaat nergens op en is eerder een (slechte) komedie dan horror.
Alleen leuk als je graag naar Jennifer Tilly kijkt die hier haar eigen parodieert.
JustMike
was dat niet seed of chucky?
ik vond hem geweldig
dat kan, maar...
ik wil nog best wel een deel 6 zien hoor, hoop alleen dat hij beter word dan deze ;D
JustMike
was dat niet seed of chucky?
laat maar, lol. Zat verkeerd te kijken
ibendb
Leuk deeltje, maar toch minder dan Bride Of Chucky. Dit komt voornamelijk door Glenda Hij/zij ziet er zo slecht uit. Ook de beweging van de poppen vond ik slecht. Wel leuk dat Tilly een dubbelrol speelt.

2019

Cult of Chucky