• 9.385.205 stemmen

Genre: Sciencefiction / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Australië

Geregisseerd door: Lilly Wachowski en Lana Wachowski

Met onder meer: Keanu Reeves, Laurence Fishburne en Carrie-Anne Moss

IMDb beoordeling: 8,7 (2.226.688)

Releasedatum: 17 juni 1999

Plot The Matrix

"Believe the unbelievable."

De computerhacker Neo (Keanu Reeves) komt er achter dat het leven op aarde niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid haar vrijheid weer terug te geven.

avatar van De GeuS

De GeuS

sju schreef:

beste special effects die nooit meer kunnen worden overtroffen.

Omdat....

Gewoon omdat

avatar van gemaster

gemaster

De vervolgen waren teleurstellend, maar het 1e deel blijft staan als een huis. Reeves is perfect gecast als de jongeman die niet weet wat er allemaal gaande is(dat is dan meteen ook de enige rol die hij kan spelen). De special effects zijn baanbrekend en het verhaal is ook erg goed. Enige puntje van kritiek is de Grand Canyon tussen de voortanden van Morpheus, maar dat is niet genoeg om de The Matrix van de 5 sterren af te houden.

gemaster schreef:

Enige puntje van kritiek is de Grand Canyon tussen de voortanden van Morpheus

Och jee en Mouse heeft flaporen...

avatar van woutvanhees

woutvanhees

deze film vindt ik nogal de beste van de drie de ander zijn nogal wa overdreven goede acteurs

avatar van salvatore

salvatore

• 1937 berichten

woutvanhees schreef:

leuk bij zulke berichten dat de schrijver je de kans geeft om de zin anders te interpreteren.

Deze film vind ik nogal de beste van de drie. De ander zijn nogal wa!. Overdreven goede acteurs.

neo

Duidelijke taal. Overigens heb ik de film nog eens grondig bestudeerd rond middernacht

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Wat een kutfilm. Ik heb hem na een tijdje ook maar afgezet.

avatar van braambes

braambes

verklaar je alsjeblieft nader als je zoiets beweert over the matrix, komaan zeg...

Ieder zijn mening

avatar van braambes

braambes

uiteraard, maar een mening wordt pas een mening als je hem argumenteert

avatar van flipsen

flipsen

Ja Braambes, daar heb je helemaal gelijk in. Ik vind dat dat de laatste tijd steeds vaker gebeurt. Er wordt alleen maar 1 zin gepost, en That's it. Dat is niet leuk. Soms dan zetten mensen er ook dingen neer als: "Dit is gewoon een hele goede film, echt heel goed acteerwerk van ... en echt een heel goed verhaal, gewoon goed! Een echt meesterwerk!" Ook daar heb je helemaal niks aan, je kunt er niet op reageren, gewoon algemeen gebrabbel, gaan echt 13 van in een dozijn zulke berichtjes en niemand gaat er op in.

Maar goed, sorry voor dit off-topic berichtje, maar moest het even kwijt.

matrix, een omhulsel van chromosonen... zoek t eens een keer op voor de grap. maar ook een cijferreeks met als middelpunt de sleutel, of een brug....

onze brein werkt dmv electrische impulsen...

ik vind het geniaal hoe de duitse filosofen dit hebben uitgediept...

avatar van Mister_Pink

Mister_Pink

Verhaal spreekt me niet aan, vind het niet eens zo goed. ik heb een hekel aan Reeves. Verder word er aardig geacteerd. Het enige wat goed aan de film is is de actie. Ik heb het niet op actiefilms. oke, de film is niet kut. Eerder heel erg matig.

frankslamet schreef:

Baarmoeder en zo nog wel meer niet te vergeten

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Mister_Pink schreef:

verhaal niet goed ? matig ? Ok , je hebt een hekel aan Reeves maar ik vond hem toch perfect spelen als de wat weirde computerfreak die niet wist wat hem overkwam ...

neo

was teveel ''under the surface'' zeker, kan ik best inkomen

avatar van Ravenheer

Ravenheer

Steengoede film. Donker,duister en origineel. Ben er 2 x voor naar de bioscoop geweest, deze film was het wel waard.

avatar van Yak

Yak

Dit zag ik staan bij Retecool. Is het nou bloedserieus of één grote grap?

avatar van Diesel

Diesel

Hoop dat het een grap is.

avatar van ThaHouse

ThaHouse

LOL

avatar van mister blonde

mister blonde

Yak schreef:

Is het nou bloedserieus of één grote grap?

wat denk je zelf?

avatar van De GeuS

De GeuS

Een blik op die hoofden zegt genoeg(hoop ik....).

neo

Zucht van dat soort figuren wordt ik zelf nou erg moe Dit is al door zoveel mensen gedaan, en allemaal even stompzinnig... En ja ze vinden het allemaal erg grappig, ligt eraan wat je leuk vind.

avatar van Yak

Yak

mister blonde schreef:

wat denk je zelf?

Dit is zo ongelooflijk knullig dat het toch gewoon niet serieus kán zijn? Maar toch blijkt uit niets dat het een grap is. Bovendien zijn het overduidelijke Matrix-fans en je gaat natuurlijk niet je favoriete film belachelijk lopen maken. Ik ben er nog niet uit, dus.

avatar van FisherKing

FisherKing

Die Belgische figuranten mogen hun Engels wel eens bijschaven. Oh ja. 0.5* Hun web-techniek is beter ...

En serieus kan ik het niet niet noemen. Mochten ze het wel serieus menen, dan vind ik het zo knullig gedaan dat ik ze niet meer serieus neem

neo

Dat is moeilijk te zeggen. Ik ken een boel mensen die dit echt met 100% serieusheid hebben gemaakt en de gene die zomaar wat aan rommelen voor de lol, en een combi van beiden. Allemaal even zielig als je het mij vraagt

avatar van mikoz

mikoz

ik vind matrix 1 een echte topper.

zeker 5 sterren ! het was dan ook nieuw in zijn soort.

in tegenstelling tot LOTR word de matrix steeds minder , de vervolg delen voegen nix nieuws toe , en het word alemaal te overdreven ... vooral deel 3 is over the top.

kzou zeggen van 5 naar 4 naar 3 sterren.

avatar van Markovic

Markovic

mikoz schreef:

Ik vind dat je helemaal gelijk hebt mikoz deel 1 was spannend en actievol deel 2 was slaapverwekkend en vertelde eigenlijk niet meer dan het verhaal hoe het verder gaat. Er is eigenlijk maar 1 goeie scene in de hele film en dat is de scene dat alle agents achter neo aangaan. Ik heb The Matrix deel 3 nog niet gezien maar nu ik dit hier heb gelezen denk ik dat ik hem niet eens wil zien.

The Matrix 1: 4,5*

The Matrix 2: 2,5*

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Als je nou gewoon de posts van mij en neo alleen leest dan wil je hem zeker wel zien